Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocy
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Volt nemrég egy időszak amikor nem lehetett szenzort csatlakoztatni direktben Stravához, csak külső appból ment a szinkron. Egy ideje visszatették supportot, megint megy minden.
W. Miki, Én is a Stravát ajánlom, mindent tud ami neked kell. -
parandroid
félisten
válasz
Angelina87
üzenetére
Kétmillióért azért elég jó bicajokat lehet venni, de én speciel bármilyen kétmilliós bringán szarul érezném magam, mert pontosan tudom, hogy nem vagyok olyan jó, hogy ilyet hajtsak. Na nem mintha ez a bringa konkrétan a sportról szólna. Amúgy le a kalappal előtte, alapvetően továbbra is egy rongyrázós sznob, de még mindig jobban jött ki a jogsielvételből így, mint az emrichárd. Ha arra jó lesz a példája, hogy az anticelebek ezentúl nem jogsi nélkül száguldoznak tovább bekokózva, hanem ebike-on villognak, már előrébb vagyunk.
p
-
Đusty
addikt
válasz
w.miki
üzenetére
[sports-tracker] , caynax sport tracker
-
Angelina87
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Hali,
Nem irigység Breki felé, de nekem ez már az ultramodern kategória, nem is kellene
Mondjuk nekem még a sima régi patkófékes vázak tetszenek, lehet itt kezdődik a probléma, hogy ragaszkodom a régi szép geometriához... (hozzáteszem, nekem szép...) szubjektív
-
parkr
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
"A Bors kiderítette, Berki bringája egy fiatal, használt autó árával vetekszik."
manapság mit jelent a fiatal? 18 alatti??
-
Ringman
félisten
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
ezzel vajon mennyi ideig tud szabályosan közlekedni?
-
sopruk
senior tag
válasz
w.miki
üzenetére
Ajánlásra ezt kezdtem el használni, szerintem tudja amit szeretnél...
Caynax sports tracker -
-=RelakS=-
veterán
Láttátok vasalt tökű Berki új járgányát?
Elfogadnám még így, hátsó csillapítás nélkül is. Főlet a T type-ot -
w.miki
veterán
Sport követéshez ajánlanátok néhány jó alkalmazást?
Biciklizés után szeretnénk tudni, mennyit mentünk, esetleg azt is, hogy merre.
Tárolja is el az adatokat, és lehessen nyomon követni.
Mik ajánlottak ehhez? Ha lehet ingyenes appok. -
jjeahh
nagyúr
válasz
XZoli
üzenetére
Lehet, hogy nagyon nehéz lesz megszokni a gyors gumikat a traktorok után, de gondolom sokkal könnyebbek lesznek és sárban, vizes terepen, meg felfelé talán jobbak... ha máshol nem is
.Hasaggymeg: irigyellek is titeket emiatt. Itt van ez a sok szép táj és gyakorlatilag szinte egyáltalán nem tudok már egy normálisat terepezni. Néha találok egy rövid útvonalat, amit egyedül is be merek vállalni, de ennyi. Nagyobb bandával bevállalnám a komolyabb terepezéseket, de sehogysem lehet kicsalni az embereket.
-
XZoli
aktív tag
Nekem jövő héten lesznek meg az új gumik hátra Schwalbe Racing Ralph SS TL-Easy Addix HS490 Evo, előre Schwalbe Rocket Ron LiteSkin Addix HS438 Evo
nagy váltás lesz a mostani Maxxis Aggressor és Minion DHF után -
Maximum1
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Szerintem ezek a számok akkor mérvadóak ha két azonos minőségű gumit hasonlítasz össze.
A supreme az drótperemes és nincs oldalfal védelme és legalább 10 éves technológiát használ.
A pana hajtogatós és van oldalfalvédelme a tpi-je is legalább a duplája, ezzel simán mehetsz erdei utakra, a suprémel nem.
Nekem min2ö volt/van és fasorban sincs a supreme aszfalton, könnyed erdei útról meg ne is álmodj a suprémmel. -
jjeahh
nagyúr
válasz
fulton
üzenetére
Ezt a wattra érted? Hogy lehet ilyen magas? A Nobby Nic-nek 22.4 watt, nem hiszem még az is jobban gurul, mint ezek a kis virslik
. De amúgy szerintem ne éld bele ennyire magad, a bringa és az erőnlét sokkal többet számít, mint két látszólag hasonló méretű és mintázatú gumi között a különbség. Én arra figyelnék, hogy legyen minőségi gumi, ne valami legolcsóbb CST és kész. Ha nem vagy elégedett az átlagsebességeddel, akkor rá kell edzeni, esetleg ha van keret rá, egy sportosabb bringát venni, pl. egy cx-et, gravelt, fitnesst, outit. Én most cseréltem le az egyik legkisebb gördülési ellenállású mtb gumit középsz*r Maxxis szettre és nem igazán csökkent az átlagsebességem, pedig lehet vagy 5-10 watt és 60 gramm különbség
. Mondjuk ebben benne van az is, hogy a régi gumik poros terepen csúsztak, a Maxxisokkal picit jobban merem ereszteni. -
fulton
addikt
-
Maximum1
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Ja most látom mid van, valahogy elsiklottam felette, hát szerintem először nézd meg mit lehet róla lefűrészelni.

Viccet félretéve, ahogy előttem is írták, sokat ne várj egy jobb gumitól, max a bringa súlya miatt fog jobban menni, de akkor meg a fék lesz kevés![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bringa csere vagy veszel 32panát, slime belsővel, alig lesz defekted és lehet még érezni is fogod az előnyeit.
Panát kintről sem kapsz ennyiért, itthon más gyártók drótperemest adnak ennyiért , most ingyen szállítás is van náluk hétfőn. -
fulton
addikt
válasz
Maximum1
üzenetére
Nah
nagyon jó. egyelőre csak külső abroncson gondolkodom, mikor megláttam milyen áron adják a kerékpárokat könnyű kg ban 
Valahogy vissza kéne kapni azt a kis rugalmasságát a bicónak.
Pedig teszteken azt írták ennek nagyon jó a gördülése, és ellenállása...
még jobb mint a Marathon mondial evolution-nak.
Országútit meg azért nem nagyon akarnék venni, mert annak defektállósága kb fele ezekének. (ha jól tájékozódtam). -
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ijj jó áruk van.
----
#199474 Beri: Na jó de, én ugye sokat használtam a a Kenda 847 et és az bizony jobban gurult, érezhetően, még így emlékezetből is.Legalább olyan gördülés jó lenne
defektvédelemmel együtt.
Nézem ezt a Marathon Supreme -t 32 méretben, talán ez hozná. 450g kb -
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Egy jó minőségű alu cross trekkinggel, vagy egy fitness bike-kal műanyag sárvédőkkel, meg egy jó csomagtartóval (biztos, hogy ez kell?) 12-14 kg közé (ár függvényében, nyilván) le lehet menni szerintem. Az elég sokat számít azért.
Példaként nézzünk egy Cube SL Road-ot, ami 10-12 kg között szór sallangok nélkül, kb a 850-1600 eurós sávban: [link]. Egy szett jó sárvédő fél kiló lehet, a csomagtartó meg nyilván teherbírástól függ, de 2-nél nem hiszem, hogy több. Ehhez kell még két jó lámpa, prizma helyett egy reflektív csíkos gumi (a Conti Contact Speed pl), egy csengő, és lehet is 30 fölött döngetni.
p
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A vonal leginkább falvak közötti tekerés, úton, keveset erdős úton. (itt sik útra gondolok) Nem terepviszonyokra.
Fontos lenne a csomagtartó, sárvédő azért rajta. Tehát valami fitness, vagy trekking a befutó. /Én ahogy nézem ezek mind 16-.18 kg közt vannak felszerelve, de akkor lehet rossz helyen kutakodom
/A lényeg hogy kényelmesebb haladási tempót (és itt a sebességre értem) , és gyorsulást szeretnék elérni.
Új bicikli érdekelne. -
parandroid
félisten
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem. Tiszta ráncosak is a heréim.
p
-
fulton
addikt
Több helyen használjátok, a "felütni" szót. Keréknél. Ezt mire értitek, mi az hogy felütni? mi történik oylankor pontosan ?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Atti777
üzenetére
Áh, egy medve még nem gáz, attól még szerintem nyugodtan lehet tekerni. Felénk egy hét alatt két embert öltek meg és rengeteget sebesítettek meg súlyosan. Újabban meg a farkasok is bejárnak a városba és amint kimozdulok a természetbe, vannak ott még veszélyesebb dolgok, a több száz pásztorkutya. Idén szinte senki nem mer már erdőre menni. Remélem nem lesz az a szeptemberi esküvő lefújva, mert nagyon ég a hátsóm már, hogy tekerjek egy jót a Vértesben stressz és halálfélelem nélkül.
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Persze mindjárt jön valaki, akinek a heréi is simábbra vasaltak, amióta tubelesst használ.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Te használsz tubeless abroncsot? -
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Ezek szerint nem kell annyira tartanom ettől, mármint ha nem szabad arra menni, akkor valszeg úgyis van kirakva tábla vagy valaki figyelmeztet. Gondolom ha reggel 9 és délután 3 között megjárom, nem lesz probléma.
-
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
"A 37 nél vékonyabbra ne menjek vele - arra érted hogy komfort miatt?"
Az egész rendszer súlya miatt. Csak maga a bicó 17+ kg... Egy jó CX MTB manapság megáll 14 kg alatt, egy jó minőségű trekking 12 körül, ha nem zavar a koskormány, akkor egy sportos gravel akár 10 kg alá is benézhet. Bármelyikkel jobban járnál.Arra a Csepelre én max új gumit vennék, azt is csak akkor, ha muszáj. Az egy nagyon alap felszereltségű bicikli, konkrétan annál lejjebb már csak az innen-onnan kínai szemétből összerakott áruházi kacatok vannak, szóval fejlesztésre sem érdemes költeni szerintem.

Használtban érdemes gondolkodni, de előbb ki kéne találni, hogy milyen vonalon szeretnél elindulni: gravel, cross trekking?
Kicsit nézelődj a kínálatban, hogy lásd, mik vannak, melyik geo, forma szimpatikus, aztán segítünk továbbgondolni. Decathlon kínálatát kezdésnek nyugodtan böngészheted, nekik elég sokféle modelljük van, és belépő árszinten a minőség is rendben van többnyire. Aztán ha megvan, hogy melyik műfaj, akkor kereshetünk konkrét ajánlatokat is. p
-
Musaka
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget .
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Egyszer volt olyan, hogy egy terepjárós megkérdezett, hogy hova-hova? Én meg mondtam neki, hogy hazafelé. Ez valami szeptember környékén lehetett, szürkület magasságában, aztán megállapodtunk abban, hogy jól van. Talán még mondott olyasmit, hogy nem nagyon kéne ilyenkor már az erdőben biciklizni.
Tiltó táblát asszem, soha nem láttam, de annyi út van, hogy bármikor mondhatod, hogy te nem arra jöttél be, ahol volt tábla. -
Maximum1
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Még a pirellinek van a Cross gumija, ez 33mm, esetleg ezt még bepróbálhatod.
Garavelking SK-m van, 3 ezer km egy defekt, nagyon jó aszfalton. -
Maximum1
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Nekem is ugyan ez volt a problémám, azóta soha többet scwalbe, sokkal jobb márkák vannak nála.
Mióta bejöttek a gravelok, nagyon jó gumikat csinálnak 35-40mm méretben, lehet válogatni, simán használhatók trekkingre.
Én maradnék a 35mm-en.
Panaracer
Pirelli, ez pont nincs raktáron, csak mutatóba /én ezt venném/
Continental
ezek közül választanék. -
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Na faca
akkor kárnak próbálok abroncson hozni km/h és gyorsulást 
Tehát bicó csere...és itt félve kérdem
milyen téren lenne érdemes szét nézni. Tudom az ár. Fogalmam nincs mi az amit érdemes lenne...vagy a sulyt nézzem?
A 37 nél vékonyabbra ne menjek vele - arra érted hogy komfort miatt? -
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm. Akkor szerintem marad.
Mennyit befolyásol egy jó belső választása?
Ezekhez a köpenyekhez milyet ajánlanátok? (ár másodlagos) -
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Aszfaltra tök fölösleges - személyes vélemény hangzott el. Egyéni körülmények tehetik indokolttá: belógó gyalogszeder, amerre gyakran jársz, sűrű mezőgazdasági forgalom, ami állandóan telehordja az utat szeméttel, rendszeresen kiszóródó ipari hulladék az útvonalon (üvegcserép, fémszilánkok, rozsdás szögek), stb. Csodát tenni amúgy a tubeless sem tud. Ha a fenti tényezők nem állnak fent, bőven elég egy defektállóbb köpeny. Persze mindjárt jön valaki, akinek a heréi is simábbra vasaltak, amióta tubelesst használ.
Szerk.: Ha a sportolási jellegre akarsz rámenni, akkor bicaj-csere, ez már a súlya miatt sem fog sokat gyorsulni, akármilyen slick gumit teszel rá. Amúgy 37-nél vékonyabbra szerintem ne is menj vele.
Belső: Bármi, ami nagyjából márkás: Schwalbe, Conti, vagy a nem a legolcsóbb Decathlonos akár.
p
-
fulton
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Köszönöm a részletes válaszokat

Tubeless változatnál mit érzékel az ember a hagyományos tömlőshöz képest?
Gondolok itt komfortra, defektállóságra és gyorsulás/sebesség.
Megéri a váltás? Ha most azt mondom az anyagi oldal másodlagos.
Azt tudom, hogy most ezekkel a 37-622 gumikkal marathon plus, 6 Bar -on úton olyan 22-24 km/h a kényelmes tempóm. Hát 32km/h ra gyorsulni kemény, és tartani méginkább.
Egyébként egy Csepel landrider -em van -
bringasisti
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem volt 2 garnitúra Continental Sport contact 32 gumi, úgy használtam el őket hogy az egyik garnitúrával volt egy defekt a másik esetén semmi . Remek gumi, de a gatorskin gyorsabb és ugyanaz a 3/180
-
arcitec
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Nem 5 bar-on, hanem a max 6 bar-on. De teszteld le magadnak. Nekem a max bar az ami jobb. Nyilván könnyebben gurul. Az, hogy pont azon a bringán, pont az a gumi, hogy fut jól neked kell eldönteni. Mondom a GT Tour(ami mára már kifutott,bár nálunk még kapható)
az nálam tökéletesen teljesít, mind aszfalton, mind földúton. Az meg, hogy 10-20 dkg-al nehezebb nálam nem számít, mert vízben cuccban jóval többet viszek. Gyárilag a bringa nincs15kg se, szóval .....bringasisti: Hát igen, elhiszem, ebből is látszik mennyi egyéni paraméter létezik, infót lehet szerezni, aztán mindeni alakítsa ki a magának megfelelőt.

-
-
fulton
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ezen oldal szerint ennek még nagyobb a gördülési ellenállása mint a mostaninak.
---
Nyomás: Akkor ha jól értem az én jelenlegi külsőmnek gyári adata alapján: 4-6 bar akkor egy 5 bar-on sima úton (nem tükör sima aszfalt) könnyebb hajtani? Na ezt ki fogom próbálni
Azt gondoltam minél nagyobb a nyomás benne annál kisebb az ellenállás. Ergó könnyebb hajtani. -
arcitec
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Én nem cserélmém vékonyabbra kolléga ajánlása [link] jó lesz az neked az eredeti méretre.
6 bar nyomáson használom a GT Tourt kiválóan gördül az is. Szóval szerintem az nem igazán lesz jobb egy vékonyabb gumival, pláne a komfort meg jobban romlani fog. (Szerintem).
U.I:Arról nem is beszélve, hogy elvileg a szélesebb guminak jobb a gördülési ellenállása a megfelelő komfort mellett. Nem véletlen adják ki szélesebb gumikkal az újabb bringákat.bringasisti: Szerintem az említett gumikkal olyan nem fordul elő amit TE írsz. Tapasztalom,
azok már úgymond felső kategóriás gumik. Még, hogy falevél. Nem kis túlzás egy trekking kiváló gumira.
-
bringasisti
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
6030D
üzenetére
Köszi, ezt láttam én is, lehet ez, lesz, hogy valamelyik verseny, maraton útvonalát bejárom. Inkább saját útvonalat szerettem volna tervezni úgy, hogy bejárjam a szép helyeket, hegycsúcsokat, amiket ezek a maraton útvonalak nem biztos érintenek, de "vakon" nem biztos, hogy merek tervezgetni.
#199434 ZolkoW: ezek az erdőlátogatási korlátozások idegesítenek a legjobban, mert pont akkor vannak, amikor én arrafelé mennék. Felétek ezeket mennyire kell komolyan venni? Mert nem akarom, hogy lecsesszenek vagy akár lelőjenek a vadászok, ugyanakkor elvileg pl. felénk is csomó helyen vannak korlátozások jelenleg is úgy, hogy eddig soha nem is tudtam róla szerintem más sem, mert tele van turistával a hely
. Csak most vettem észre, ahogy ránéztem arra a vadász térképre
. Nem hiszem minden bringás és turista feltúrja a dark webet vadászati idény infókért, vagy nálatok "belépni tilos" táblákat is ki szoktak rakni? -
fulton
addikt
Sziasztok
1)Szeretném a véleményeteket kérni. Van most egy Schwalbe marathon plus abroncsom 37-622 méretben elől hátul. Hat annyira nem vagyok kibékülve a haladási sebességemmel előzőhöz képest. Ennél a márkánál maradva, milyen gumit ajánlanátok amiben azért van jó defekt védelem de jobb haladási tulajdonsággal bír?
2.) Mennyit segítene ha 28-622 gumival szerelnem szerintetek?
3.)Igaz az hogy a legjobb a gyártó által ajánlott psi között használni? Én 6 bar on(max) használom a kisebb gördülési ellenállás miatt. De azt olvastam jobb köztes psi n használni.
Egyébként néha erdös helyen (nem dombos nem hegyvidéki) helyen, 90% úton használom. Így lehet valami országuti gumi kéne inkább.
Viszont az nagyon bejön hogy ha ilyen zavaros Erdős, növényekkel borított utakon megyek eddig defektem nem volt.
-
truefx
aktív tag
Jjeah: Vértesboglár - Várgesztes között van egy erdei út, rohadt jó, ne hagyd ki!
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
addig talán odajutok, hogy én is átnézzem a térképeket, meg felidézzem, mire emlékszem, de ha nem is sokkal, én picit odébb szoktam tekerészni, tehát pont nem igazán ismerem azokat az ösvényeket.
Más, csak az elszánt olvasóknak: szombati Visegrád SUP maraton élményanyag..
-
Musaka
senior tag
válasz
planbmokus
üzenetére
De nem lutri egy ilyen bringa?
Elviszem szervizbe és nincs hozzá alkatrész? Merida Cross Way 100 keresek de azt alig adnak el. De ezt tetszik de az eladó elméletileg nem tudja pontosan milyen típus. Szerintem egy 2019-es Crossway 100 as -
6030D
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
PDF, nyílj meg! Nem tudom milyen, nem voltam még, régen e helyett volt a velencei verseny. Lehet, ha írsz a szervezőknek küldenek gpx-et is.
Ha meg tudod oldani az autózást, akkor én ajánlom a Crosskovácsi pályáját, egyrészt a kijelöltet, amit a Főni is bejárt most, másrészt gpx alapján a verseny távjait. Elég jó, elég jó kilátással. ~ 60 kmHasaggymeg: Crosskovácsi. aka CRK

-
planbmokus
senior tag
válasz
Musaka
üzenetére
Képekről mondom tutira, hogy ez a bringa nem ment 300km-nél többet.
A Magura fékkar nekem már a 200-adiknál kifényesedett.
A hátsó váltó görgőjén kb 3 mm-nyi lerakódás van, pont ugyanilyen távra utal.
Képek alapján azt mondom, hogy még bokor közelében se nagyon jártak vele, mert ezt a matt fekete színt minden lekarcolja -> aminek nyoma sincs.
Ha ott állsz mellette, akkor a hátsó váltóba nézz bele, a rugón ha zöld a zsír, akkor az még a gyári shimano, gondolkodás nélkül vedd meg.Én a lelki békém kedvéért még egy 10-20 ezret lealkudnék, ha már elkocsikázok érte.
-
Musaka
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mire figyeljek ha elmegyek megnézni? Mint a használt kocsiknál :)
-
Musaka
senior tag
válasz
ivana
üzenetére
Nekem is az a gondom hogy semmit nem találok erről a márkáról.
Nem akarok megint befürödni. Vettem egy Kona kerékpárt ami felszereltségben jó volt de kiderült hogy a pl a nyeregcső ami 27.2 es lötyög a vázban így nem tudom a nyerget beállítani mert vissza csúszik. Tudom hogy 0.2 mm két vastagodik elméletileg, csak gyakorlatilag nem találtam amit meg is vehetnék.
Volt egy Cube nála hasonló paraméterekkel de azt már elvitték. -
planbmokus
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
+1!
-
-
Musaka
senior tag
Sziasztok.
Cross Trekking használt gépet keresek a mostani helyett.
Ez milyen szerintetek megéri az árát? Serious Athabasca. [jofogas]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elég jó pálya lett azt mondják, majd lecsekkoljuk mi is ha megyünk legközelebb az Üvegtigrishez sörözni
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na eltekertem Nagykovácsiba megnézni a Krosskovácsi XC pályát és... tetszett. Gondoltam megcsinálom a piros kört az még belefér időmbe, de úgy nyomtam felfele egy szakaszon se nem látva, se nem hallva, hogy letértem valahol rövidre véve a kört. Másodszorra aztán jobban figyeltem és (remélem
) sikerült körbe menni. Hát bringás ott úgy még nem kerülte az ugratókat mint én, hiába igyekezett az ösvény rávezetni egyikre, másikra, nekem (szerencsére
) sikerült valamennyit elkerülni. Jó pálya, profin kiépítve és kijelölve, 1-1 helyen (nekem legalábbis) kifejezetten necces részekkel. Egyik helyen sikerült a kormánnyal lepattintani mellkaspántom érzékelőjét is.
Kár, hogy kissé messze van odatekerni, majd ott még utána mászni is, mert többször elmennék. 🤔
Szerk. még annyi, hogy érdekes volt a kanyarokba kiépített oldalakra felmenni, bár óvatosan mertem, de én még ilyent nem csináltam előtte... meg lehetne szokni, 1-2 kisebb ugratóval együtt. 😁 -
-=RelakS=-
veterán
Jó ez a defektvédő szalag, amit használok. Éppen csak belülről koptatja ki a külsőt
Jó, persze, a drótháló megfogja, csak a rajta lévő vékony gumiréteget szedte le, de akkor is
-
woodworm
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jelenleg ez egy határdűlő, a tervezett út szélessége 3-3,5m. Szerintem ez édeskevés, ha itt nyáron osztozni kell a mezőgazdasági gépekkel. A külterületi településrész mellett, ahol elkanyarodik az úttól, jelenleg nem aszfaltozott befelé az utca, elkészülte után többen fogják használni. Az utca végén horgásztó, nem tudom eddig merről közelítették meg, de ezután erről lehet kényelmesebb lesz pár horgásznak. Hiába lesz kitéve, hogy ez kerékpárút, biztosan menni fog az anyázás.
-
jjeahh
nagyúr
Ű, gondoltam most unalmamban tervezek egy-két Csákvári mtb útvonalat, de el vagyok veszve... felétek mindenütt ilyen bonyolult a terep?
. Eredetileg úgy képzeltem el, hogy megyek egy jó hosszat terepen az erdőkben és érintek pár szép hegycsúcsot, sziklás részt, ilyesmi, majd visszafordulok és bejövök Csákvárra. Gondoltam majd felmegyek a Komoot-ra és lesz kb. 2 erdei út 50km körzetben, végig a hegygerinceken. Hamar rájöttem, hogy ide valszeg valahonnét tanácsot kell kérjek, mert kismillió erdei út van, aminek egy része aszfalt (azokat kerülném), van, amelyik bringával nem is járható és ha tekerek 6-8km-t terepen, megint lakott területen lyukadok ki. Úgy néz ki a térkép, mint egy összekuszált pókháló
. Jó lenne ha lenne a topikban egy Csákvári montis, aki ismeri a helyeket és az utakat-ösvényeket, mert ez így egy káosznak tűnik, fogalmam sincs hogy kezdjek neki. Ha ez nem lenne elég, általában pont szeptemberben vannak az erdőlátogatási korlátozások vadászat miatt, de a térképen ami elvileg mutatja, hogy hol van épp korlátozás, nem tudok eligazodni
. Oké, hogy sokan ajánlták a vérkört, de azért beleszerkesztenék abba is és sajnos az erdőlátogatási korlátozások általában pont ott vannak. -
Đusty
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Van erről valahol térkép?
-
parkr
őstag
lomok közt találtam, hátha jól jön valakinek [link] 80 euró felett -10
-
6030D
addikt
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Üdv a magyar valóságban. Előre fizetünk, hogy eladhassunk valamit, amit 90 napra számlázunk, és esetenként 2-3 hónap késéssel fizetnek.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Műxik bizony....nagyon jó minőségűek
-
-
Ringman
félisten
válasz
woodworm
üzenetére
a szabadkígyós és békéscsaba kenderföldek közötti tervezett bicikliút helyén jelenleg mezőgazdasági földutak vannak. itt egy részen gyak. van "két sáv" (egy jelenleg közlekedésre használt és egy mellette lévő elhanyagolt útszakasz, de nem tudom akkor, hogy a (feltételezem 2 sávos) bicikliút hogy lesz megvédve hogy ne azon közlekedjen mindenki.
szerk:
egyébként valóban sok helyen lett az utóbbi időben kerékpárút, de sok helyen hiányos még, és mind a közutak, mind a közlekedési morál tragikus. -
woodworm
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Szerintem elfogytak az ötletek, hogy mibe lehetne még átpumpálni a kapott pénzt. A közel 4 milliárdhoz képest érdekes és örök konfliktust okozó megoldás pl. a futófolyósóval és a mezőgazdasági szervízúttal közös szakaszok.
Az igazság kedvéért illik megjegyezni, hogy az ország többi részéhez képest itt annyira nem is állunk rosszul.
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
kudos
-
Ringman
félisten
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
kormánybiztos abban reménykedett, hogy 2019-re elkészülnek vele.
itt békés megyében is baromi lassan csinálnak mindent. (Wenckheim-kerékpárút)
-
Mezga Aladár
veterán
-
parandroid
félisten
válasz
planbmokus
üzenetére
Zárhatjuk is mára az internetet.
p
-
parkr
őstag
Sebastian Vettel a hipster bringáján
-
planbmokus
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
Montin edző belsőben használtam, 2 évet tudja, de ha felütöd, akkor okádék módon összeslájmoz mindent, melegben még ragad is kicsit, nem guszta...
Amúgy célját tökéletesen ellátja, 2-3mm szúrt defektre való, megbízható cucc, királydinnye bek@phatja!
Nekem két év után besűrűsödött, nem volt már annyira jó. -
polonic
félisten
Slime mennyire vált be nektek? Úgy tudom 2 évig lehet használni. Utána beleszárad vagy mi lesz vele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Cyberpunk 2077
- Riasztó topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Házimozi haladó szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
. De amúgy szerintem ne éld bele ennyire magad, a bringa és az erőnlét sokkal többet számít, mint két látszólag hasonló méretű és mintázatú gumi között a különbség. Én arra figyelnék, hogy legyen minőségi gumi, ne valami legolcsóbb CST és kész. Ha nem vagy elégedett az átlagsebességeddel, akkor rá kell edzeni, esetleg ha van keret rá, egy sportosabb bringát venni, pl. egy cx-et, gravelt, fitnesst, outit. Én most cseréltem le az egyik legkisebb gördülési ellenállású mtb gumit középsz*r Maxxis szettre és nem igazán csökkent az átlagsebességem, pedig lehet vagy 5-10 watt és 60 gramm különbség
ijj jó áruk van.

. Nem hiszem minden bringás és turista feltúrja a dark webet vadászati idény infókért, vagy nálatok "belépni tilos" táblákat is ki szoktak rakni?