Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Elsőre elég jónak tűnik a minőség. Életemben nem fogtam még ilyen könnyű nyerget. Mikor megemeltem, kábé katapultált a világűrbe. Ezt a fajta pálcát be lehet fogni "normál" üléscsőbe vagy valami speckó akar lenni? Pont 2 hét alatt ért ide, express one hozta, inTime s.r.o volt a feladó és 1 kg alatti csomag. Néztem is először, hogy ez tuti valami kamu dolog, átveszem és legombolnak vagy valami idegméreg van benne. Erre ez a gyönyörűség fogadott.
-
bardi
senior tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Mérd le a hosszát, menetek számát, átmérőt, huzal átmérőt, és az alapján ki lehet számolni kb milyen erős. Ebből kiindulva meg keress olyat rugót, aminek a hossza, külső átmérője megegyezik, de kevesebb menet van rajta, vagy vékonyabb a huzal. Recom.hu-n asszem van rengeteg féle rugó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Meg kell hízni... vagy engedd lentebb a kormányt terheld jobban az elejét. 🤭
-
Csokicsibesz
aktív tag
Ma beszéltem a DoktorBike-al villa ügyben és azt mondták, hogy a Machete alapvetően egy ugrálós villa, ami nálam egy XC villában van. Valószínűleg az sem segít a helyzeten, hogy 60 kg és nem tudom ebből adódóan rendesen megterhelni a villát.
Szóval hiába volt rendesen szervizelve eddig, a mozgását ez semmennyire sem befolyásolta.A srác azt mondta a telefonban, hogy a levegős részben lévő rugót kéne puhábbra cserélni, mert ami gyárilag benne van az elég kemény. De ha ők ezt megrendelik (a rugót), akkor max jövőre lesz ebből valami. Azt javasolta, hogy próbáljak neten keresgélni hátha találok.
Egyenlőre sajnos azt se tudom hol próbáljak ilyesmit keresni, google se igazán segít.
Egy ilyen rugót kéne találnom valahol, ráadásul puhát.
Bárkinek valami ötlet, hogy ezzel merrefele induljak?
-
parandroid
félisten
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Valszeg nincs ott semmiféle szerződés sem, csak szívességi alapon megy.
p
-
Ringman
félisten
valaki elárulná nekem hogy mi ez a geo?
[youtube-link] -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Azért jogi diplomával illene tudni mi az bizományi szerződés
-
parandroid
félisten
válasz
bszg@
üzenetére
Valószínűleg nem a bolt árulja, hanem vagy az egyik alkalmazott, vagy annak családtagja, barátja, ezért átvállalták a hirdetést, de nyilván nem szeretnék az üzlet bankszámláján keresztülfuttatni a dolgot. Mondjuk az eladó számlaszámát, nevét megadhatták volna, oda lehetett volna előre utalni, de gondolom erre meg nem mindenki hajlandó, hogy egy magánszemélynek átdobjon kb félmilkót, aztán majd valamikor elugrik a bicajért.
p
-
bszg@
tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Az 5 mp-es utalások korában elég fura konstrukció, de ez van (idén).
A kerékpár meg biztos jó lesz, várom a véleményedet pár száz km után. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
Olyan asszonnyal mely oda-vissza ver nem is lehet élni, jól tetted, hogy szélnek eresztetted!
-
flash-
veterán
válasz
rétisün
üzenetére
Jaja en is Canyonnal szemezek már egy ideje, a mostani festése végre igényesebb. de jól látom hogy magyaroknak nem ad a Canyon részletfizetésre?(legalabbis a Canyon. Hu nem. a de-ről meg gondolom nem fognak ide szallitani nemhiába van kulon domain.. Szóval mivel Magyarországon lakom csak a hu-ról rendelhetek)
Bringaszállítás vonattal:arra készuljetek fel h ha balatonra akartok menni mar napokkal előtte legyen meg a hellyegy és kerékpáros hellyegy valamit a máv app nem tudja adni a 0 forintos hellyegyet azt szemelyesen kelk
-
jjeahh
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
Kösz!
balintbaba: nekem outim nincs, de télen szinte kizárólag aszfaltozok, ezért el tudom képzelni, milyen, ha hirtelen a sok aszfaltozás után elmész terepezni. Tavasszal az első terepezések, sőt, az első hónap terepen eléggé szenvedés, nagyon nehezen megy a mászás és ha felugrott a pulzus, az emelkedő után nem akar visszaesni, az átlagom meg a béka segge alatt van. De bele lehet jönni, pl. most én ha megnyomok max pulzuson egy emelkedőt, utánna szépen vissza is esik és tekerek tovább gond nélkül, a tempóm is sokkal jobb. Persze nem 6030D-hez képest, hanem magamhoz viszonyítva
. 360km-t amúgy én lehet nem bírnék meg outin sem, a seggem szétmenne
. -
rétisün
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
kártyával se lehet fizetni? (elvileg) most már mindenhol biztosítani kell a kártyás fizetés lehetőségét, a Treket én is kártyával fizettem.
-
balintbaba
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Montin lehet úgy is tekerni, hogy az ember nem a seggén veszi a levegőt?
Mikor országútiról átülök montira és kimegyek terepre mindig meglepődök milyen gyenge szar vagyok. Nagyon szokatlan, hogy nem tudok egyenletesen tekerni, vannak olyan emelkedők, ahol még 50-es(!) tárcsával is megszenvedek, ezekből pedig a tekerés közben nagyon nehezen vagy nem is tudok regenerálódni. A balatoni 360 km-es karikán is voltak olyan dombok, ahol inkább feltoltam, nem tudtam milyen állapotban leszek, ha megpróbálom felrugdosni.
-
jjeahh
nagyúr
Ha már forma, ma kipróbáltam aszfalton 80%-os HR környékén (160-175bpm között) milyen tempót tudok, mert sosem csináltam még ilyent. A bringa 12.4 kilós alu xc, a gumi 2.25" Nobby Nic 2.3 bar nyomáson. 30.6km/h lett a vége, de sajnos a sűrű köd miatt rövidre is sikerült a kör, a térdem is fájt, nem érztem annyira formában magam. Majd még párszor kíváncsiságból megpróbálom, olyan érzésem van, hogy talán a 35km/h avg is menne. Mondjuk csak a kíváncsiság hajt, számomra nincs túl sok értelme az ilyen duhajkodós tekeréseknek, nem igazán élvezem, sokkal kellemesebb aerob zónában, seggylyuk helyett orron át lélegezve tekerni
. Nem is értem azokat a haverokat, akik sweet spoton kezdik érezni, hogy élnek, szinte mindíg így tekernek. Bár gondolom megszokás kérdése. -
acsati
aktív tag
Szfvárról merre érdemes letekerni a Balatonig? (mondjuk Akarattya) Járhatók azok az utak bicóval?
-
maximilian4
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Gonosz leszek, de most kicsit megnyugtattál hogy nem csak én pukkantam le fizikailag (szellemileg màr születésem óta le vagyok).

bszg@
Tegnap beszéltem velük, csak kp-ban tudok fizetni. Használt bicaj, ők vállalnak rá minimális garit, de gondolom a tulaj ott vehette eredetileg, majd most megbízta őket az eladással.
-
bszg@
tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Én is náluk vásároltam, nyomtattak számlát, átutaltam, kaptam egy kv-t, majd a kerékpárt is.
Nem kell ehhez kp. -
parandroid
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Na, csinálhatunk valami erősítést akkor együtt, ha végre lesz két jó kezem. Én is teljesen elhanyagoltam magam, úgy nézek ki, mint egy disznó (és még meg is híztam!
).p
-
Toobee
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Azert kell a outi, mert lehagy az asszony? Ha jól emlékszem durván tolja.
-
bardi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Merevfarú trail bringákon is van ejtés, max máshogy van megoldva, de az a lényeg. Amúgy jogos amit írtok, elég ostobák a gyerekek. Nekem ha valaki emiatt szólna be, óvatosan fordítanék hátat neki, tuti látens buzi
-
maximilian4
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Áhh, össze vagyok most aszalódva. Tavaly fel jött nagyjából 15 kg. De idén nagyon elhanyagoltam a kondit. Kurva sokat kell dolgozni, tovább nehezíti a dolgot hogy közben be is zárt a termünk (2 üzlettárs próbált kicsinálni) közben a család belefogott egy jócskán több mint 100 milliós berúházásba (új, nagyobb, még modernebb terem)és mivel én vagyok a családban a jogász, a papírmunkát én csinálom, a stressz…szóval most közel sem vagyok tavalyi kondiba. Ideg meg a stressz nagyon ki tudja csinálni az embert.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bardi
üzenetére
Össztelós Trail kerékpárokon szerintem kényszer, de merevfarún?

#197066sebgutkopf...a metszőfoga sem valószínű, hogy kirohadt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#197067ZolkoW...furák a gyerekek, főleg a tinik, beszól nekik valaki aztán inkább meghalnak mintsem valami olyasmit viseljenek, használjanak stb. ami kínos a kortársaik előtt.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A puha gerincvédők maximum az esés ütéseitől tudnak megvédeni, azoknak nem is céljuk a merevítés. Ellenben köves, gyökeres (tipikus dh) talajon és nagy sebességű esésnél megvan a reális kockázata, hogy esés során érdemi ütést kap a bringás, ami még ha le nem is bénítja, hónapkra kiveheti a forgalomból. pl ebben az esetben pont elkerülhető lett volna vele a kórház: [link] - bele lehet tekerni kb 4 perctől jön a lényeg.
Aztán ott vannak a kemény gerincvédők (pl fox titan), amik lényege, hogy csak egy irányba hajlanak, tehát a skorpió formációt már nem engedik és jó mélyre leérnek, na egy ilyenben tényleg terminátornak érzi magát az ember, de mivel korlátoz is némileg a mozgásban a profik ilyeneket nem használnak, ők bátrak. Nekem van egyébként kemény páncélom és puha rugalmas protektor ingem is, utóbbi időben a viselési komfort miatt a rugalmas van inkább használatban, de parább helyre nem érzem cikinek felvenni a robotzsaru viseletet, abban ha repül az ember fel lehet venni egy gombóc formát a többit megoldja, sőt észre se veszed, hogy estél.
-
parandroid
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Basszus, akkor vagy, mint egy kétajtós szekrény. Csak ne lóbáld azt. a pénzt, és hozzád se mernek szólni.
p
-
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jó is hogy írok. Rakok is be paprikasprayt. Szolnok-Bp vonalon vadnyugat a tömegközlekedés, jön valami “Szia uram” alak, nálam meg fél milla kp-ban.
-
bardi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Összes trail bringán van valahogy ejtés a felső csövön, sőt, scott sparkon is van, most akkor Nino Schurter női bringával nyerte szét magát?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
arcitec
üzenetére
Ezt kell csinálni velük nem gázspray-el lefújni szegényeket.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
polonic
üzenetére
Úgy jársz mint én, a külső bilincs befelé szorító imbusz csavarja deformálta a kormány papírvékony végét.
...amúgy meg kevés bilincs ilyen sz@r kialakítású, csak óvatosan növeld a nyomatékot amíg nem tudod már elforgatni a markolatot. -
polonic
félisten
Ezek a meghúzási nyomatékok mennyire szentírás? Pl markolatra rá van írva, hogy 3 nm-rel kell meghúzni. De fogalmam sincs én mennyire tépem rá.
Mi van akkor, ha többel sikerül? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bardi
üzenetére
Ha valamelyik tájékozottabb haverja, osztálytársa esetleg rájön, hogy az a felső cső törés tulajdonképp mit jelent és ezt szóvá is teszi, akkor megtörténhet, hogy egyből kínos (mai szójárással ciki, égő stb.) lesz neki női kerékpárral járni.

Ami a gerincvédőt illeti, mindig is furcsállottam és nem értettem hogyan véd meg egy gerinctöréstől a hátadon levő puha valami, tudtommal a gerincsérülések zöme nem úgy történik, hogy hátadra esel és pont ott egy kő, hanem vagy nyakad szeged, vagy seggre esel, esetleg olyan módon kényszerült gerinced görbülni, hogy az már sok a csigolyáknak.
-
Alg
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Ma a 19:05-ös IC/gyorson a Keletiből jöttem Szolnokig és tök jó (meg tök üres) bringaszállító kocsi volt rajta
-
bardi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Már miért ne? Még a színe sem csajos, ha a geo jó, teljesen fasza. Sötétlila contessákat simán bevállalnám, ha lenne XL-es, meg pénzem rá

Pár hónapja még valaki kérdezte, hogy gerincvédőnek mennyire jó az ivótasakosa hátizsák.
Azt nem mondanám, hogy meg fog védeni a bénulástól, de tegnap ahogy nagyon gyorsan szálltam le a még mozgó bringáról, örültem, hogy rajtam volt. Két literes tasak félig volt kb, és érezhetően puhább volt az érkezés. Ami meglepett, hogy nem szakadt ki, azt hittem egy ilyet nem él túl. -
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Hazafele meg tekerve kell jönni!

-
Ringman
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
szolnokról a keletibe mennek a csaba felől induló vonatok, a bringaland a városligetnél van, onnan a keleti gyalog sincs távol, kb negyed órás séta.
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
10 eves fiunak keresek 26" vagy nagyobb kerekpart. Mountain bike jellegut.
Meg leirni is fura, de a baratjanak 27.5" van es nem tunik nagynak amikor a fiam megy vele.
A fiam jelenleg 145 cm magas.Most egy 20" Giant XTC Junior van neki (nekem meg 26" Xtc).
Amit nezeget az a Scott Contessa - hiaba mondom neki, hogy (szerintem) az lany bicikli.
En inkabb a KTM Wild Speed-re szavaznek.Minosegi bringat vennenk (mert a mostani is az es ahhoz szokott), legyen mondjuk 1000 Euro a keret. (neki nem mondtam, ezert nezett olcsobbakat).
Sajnos ma nem tudtuk kiprobalni oket, mert zarva volt a bolt - holnap szunnap van (itt Szloveniaban), legkozelebb hetfon lesz lehetoseg barmit kiprobalni. Lattunk par KTM-et a Hervis-ben, de azok a vekony kerekuek voltak (2" alatti vekony kereku, 27-29" verziok).
Meg a Giant-es boltba elmegyunk - azok mar bevaltak. Az enyem mar 15 eves es meg birja.
Szerintetek melyiket lenne erdemesebb megvenni? Netan egy harmadikat?
Elektromos nem kell, van rollerja (Xiaomi Pro2) - a cel a mozgas. Szeret bringazni.Elore is koszonom!
-
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Várjál, még volt egy ilyen is:
Most amúgy szarban vagyok, mert szerelőnél van az autó és már el is felejtettem milyen kurva jó a tömegközlekedés. Szóval próbálom megszervezni az utat. Szolnokról vonattal 2 állomás játszik ugye: nyugati, keleti. Természetesen az egész nyugati zárva (wtf?!), szóval kőbánya kispestig megy a sihuhu, onnan hogy a fenébe jutok el a bringalandba azt nem tudom még…😂 bár ahogy nézem a 3-as metro megy arra. De hol van metro? Ha leszállok kőbányán a vasútállomáson, ott le lehet valahol menni? Kőbányai szopófantomok eltűntek már? Visszafele lehet bicajt szállítani rajta? Valaki segítsen már.

Parandroid - flash: Szerintem piros, de ha élőben narancs lesz, azt sem fogom bánni, mert a pirost szeretem, a narancs meg a kedvenc színen.
-
flash-
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
aszfalt..
maximilian4 : ez narancs? Canyon árult előző években red szín alatt ilyen szinü bringát,el is ment a kedvem tőle

(nekem a Trek piros inkább
viszont a legújabb canyon az végre komoly, mintha carbon lenne,és végre nem ez a minimal ** a festés:
https://www.canyon.com/en-hu/road-bikes/endurance-bikes/endurace/al/endurace-6/2941.html?dwvar_2941_pv_rahmenfarbe=BU%2FBU
-
parandroid
félisten
válasz
flash-
üzenetére
Ez terep? Mert nekem aszfalton kb érzésre reális dolgokat szokott saccolni a strava, meg ahogy ismerősök tekeréseit nézem, az is teljesen hihető. Érzésre ugyanaz a watt van ugyanannál az erőkifejtésnél, mint amiket a smart trainer mér. Sőt, azt is szoktam figyelni, hogy ha ellenszélben tekerem az adott szakaszt, olyankor van, hogy kisebb sebességnél is magasabb a watt érték. Azt nem tudom, hogy a garmin edge, és a cadence sensor mennyit számolgat ebből, és mennyit tesz hozzá a strava. Edge amúgy nyilván térképből is fudja az emelkedési adatokat is, illetve gondolom a benne lévő giro-szenzor, meg a barométer is dolgozik.
Maxi: Na, ez mán döfi! Végre nem csak én járok majd narancs paripán! (Majd egyszer…)
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
Lassan de biztosan araszolsz egy ilyen felé. [link]
...volt XC, gravel, most meg ez a Párizs-Roubaix ahonnan már lassan nincs hova hátrálni tovább. Áruló!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
Ű, hát ez sem ronda
. -
maximilian4
addikt
Na holnap megyek ezért a szépségért. Használt, de a jól ismert bringalandból. Szóval műszakilag nem hiszem hogy lesz vele probléma. Ráadásul van néhány pozitív tapautalatom, pl. facen du. írtam Matyinak hogy kéne sos alkatrész, másnap reggel hozta a futàr. Izgatott vagyok, lehet nem is fogok tudni aludni.

-
flash-
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Pont valamiert nálad csak 15%ot csalt 😀
Emelkedőn rendre 300-400wattokat ír szegmensekre, pedig nem megyek felfele nyélen, síkon meg max 220w akkor is ha 100%on megyek(súlyom 95kg es bringa súlya 15kg is jól van megadva
Szelet sem veszi bele legellenallast sem, gordulesi ellenallas is szamit talan, lejtőt pláne nem,
De mondjuk 15% is rengeteg a mérés csak akkor mérés ha pontos valamennyire.. -
balintbaba
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Ja, hát szegmenseken meg így belenagyítva én sem hiszem, hogy valós képet tud adni, de az egész ride-ot tekintve annyira nem mond butaságot. Na de majd valahogy úgy próbálom megoldani a kövi tekerésemnél, hogy a wattmérőm adatait ne töltse fel Stravara és megint összehasonlítom.
-
Jester01
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Lejtőn például totál marhaságot mutat. Tegnap becsült 381W mért 260W egy enyhe -1% körüli lejtőn. A verebi -5% lejtőn becsült 451W amikor a felén nem is tekertem. Mért érték 67W. A mért értékek ugyan másik résztvevőtől vannak, de inkább annak hiszek.
-
parkr
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
vagy még rosszabbat.. van a környéken egy felüljáró, tök jó aszfalt volt rajta, de tavaly úgy gondolták tól jó az oda, ezért ilyen nagyszemű moslékkal újrahúzták. azóta kerülöm, mert konkrétan szétráz a bringa ha rámegyek..
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Az ilyen tesztek arra jók, hogy adjanak valamiféle támpontot, hogy milyen gumit vegyél, pl. Race King gördülési ellenállása valszeg sokkal jobb, mint az Ikon-é és legalább látod, hogy melyik gumik kerülendőek. De én nem rollingresistance-ra gondoltam amúgy ami a pontosságot illeti, hanem pl. erre: [link]
-
ZolkoW
őstag
A megismételhetőség tényleg fontos, de az az érzésem, a gyémántminta bizonyos gumimintákat pozitív, másokat meg negatív irányba befolyásolhat, szóval eszembe nem jutott volna pont ilyet választani. De ugyanez állhat a fémre is, mennyit megyünk ugye a valóságban fémlemezen?
Mindegy, lehet, hogy nincs igazam, de nekem nem tetszik
-
Alg
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
Gyémántmintás fém henger, szóval nem tükörsima. Valszínű ami jobban hasonlítana a valós aszfaltra az elkopna és nem lehetne reprodukálni ugyanazokat a körülményeket minden mérésnél.
Az azonos körülmények közötti összehasonlíthatóság fontosabb mint a nominális W értékek, nem az érdekel hogy egy gumi most 10W vagy 13W hanem hogy az a 2-3-4 lehetőség ami között dönteni szeretnél miben különbözik egymástól.
-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szemgödör-törés, Atyaég. Örüljön, hogy túlélte…
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nálam asszem 4 volt benne az előző gumimban, úgy használtam, amíg elkopott. Az egyik egyszer elkezdte engedni a levegőt, nyomtam újat helyette és mentem tovább. Gondolom olyan ez, mint a belsőn a folt, néha megadják magukat, de általában nincs gond velük.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Digitális nyomásmérő. A pumpa bármilyen pontos, sosem fogsz olyan tökéletesen mérni vele
. 2-3x rá kell nyomjam, hogy a mérés miatt elszálljon 0.01 bar belőle, szal nem enged el annyi levegőt, mint a pumpa, sőt, szinte semmit nem ereszt el.Toobee: grat!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee
üzenetére
Először is GRATULÁLOK apuci!
Így legalább kiélvezheted mindkettőt és lesz időd alkalmazkodni az új helyzethez mert nem kísért a bringa
...továbbá hogyan hagyhatta el a Cannondale a híres lefty-jét, már nem muszáj olyan merev, vajpuha stb-stb nekik sem a Jekyll-re. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#197003jjeahh...jól olvasom,0.03bar?! Azt hogyan méred, mert én amíg ráteszem/leveszem elmegy egy tízed.
-
balintbaba
tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Az elöl 1x-et adom, bár én montin tökéletesen elvagyok aszfalton az 1x12-vel is. A másik dolog, hogy gyorsulni szeretnél, mégis mennyit jelentene egy országúti? 50km-en javulna az átlagod 2 km/h-val?
Persze technikával is lehet gyorsulni, de ennyit egy kis edzéssel is simán tudnál fejlődni. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ringman
üzenetére
Ezt mostanában vezették be? Mert eddig nem tűnt fel nekem
. Sőt, mintha rémlik, hogy a Rocket Ronnál írta magas nyomáson is a wattokat és azt elemezgették, hogy 2.5 bar fölé már nem igazán érdemes pumpálni, mert nem javul tovább a gördülési ellenállás, sőt, romlik.eddie1978: én is minden tekerés előtt ellenőrzöm, de nem azért, mert tubeless, hanem azért, mert szeretem a lehető legalacsonyabbra belőni a nyomást, ami még biztonságos. Nálam a tubeless amúgy nem hiszem, hogy gyorsabban engedi el a levegőt, mint belsővel, néha egy nap alatt esik 0.03 bar-t a nyomás, de pl az első gumi tegnap 1.46 bar-ra volt belőve és most is annyin van. Ilyen 0.0x bar nyomáskülönbségek már a hőmérséklet ingadozáson is múlhatnak.
-
eddie1978
senior tag
Világos. Nálam a napi ellenőrzés és pumpálás nem gond. Ez mindenkinek egyéni. Ami már nekem is sok volt, az amikor már tekerés közben eresztett valamennyit és érezhető majd hazaérve mérhető is volt. Mavic UST+Mitas X-Field. Lehet nem szeretik egymást. Ennek ellentmond, hogy Stans Race folyadékkal megszűnt a jelenség. A DT is ok.
Attól viszont tartok, mert már egyszer megjártam, hogy elenged a tubeless szalag ragasztása. Vettem Veloplug belsőhöz való küllőfurat dugókat. Ezeket tervezem beragasztani a felnibe. Keresek ragasztót, ami alkalmas a feladatra. Javaslat?Most 100km gyakorisággal viaszolok. Absolute Black melegítős viasz ennyit bír nálam. Első pár alkalommal elment 130C fölé a hőmérséklet a max 100C helyett. Lehet ez tett be neki. Azóta figyelek erre. A saját recept én van paraffin olaj+teflon+MoS2+BN kerámia por. Az sokkal többet elmegy. Igaz az olaj miatt zsírosabbak állagú. Jobban kenődik. Időnként takarítani kell a lánctányérokat és kerekeket, váltógörgőket.
-
Ringman
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
a bicyclerollingresistance.com azért érdekes, mert gravelre kb 3 bar nyomásig ad meg értékeket, az outikra meg 6-7 bartól fölfelé. (ha nem fizetsz elő)
pl kíváncsi lennék egy panaracer semislick 700-35C 5 baron mit tudna (belsővel addig lehet fújni, a 32C-t 6.5 barig), ha ~2,5 baron 23W-ot "fogyaszt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Visszavont videó árulkodik az új Steam Controllerről
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black - Karcmentes állapot - 2029.02.26 garancia
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tuti valami catwalk modellé, 190 magas, de ha leül az asztalhoz, olyan magas mint egy 160 centis emberke.

...továbbá hogyan hagyhatta el a Cannondale a híres lefty-jét, már nem muszáj olyan merev, vajpuha stb-stb nekik sem a Jekyll-re.