Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Komppal nem volt szerencsés annyira, ha lehet ezt mondani, ahogy láttam pont lekésett egyet a következőre meg pont odaért mellé a második helyezet. Mondjuk legalább tudott pihenni, mert amugy nem sokat pihent addig. Egészségi problémákat sem említett?
Egyébként én is néztem, hogy elég vegyes gearrel mennek a versenyzők, vannak elég érdekes bringák, szuper könnyű acéltól, cargo bringán át, a singlespeedeken keresztül gearboxosig van minden. Talán camping bringa nem volt csak
, meg olyan váltos amelyiken nem volt clutch. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Sajnálom, hogy fel kellett adnia. Visegrádon a kompnál beszélgettem vele pár percet, ott is panaszkodott, hogy nagyon szétrázta mindenét a bringa. Pedig elsőként ért oda a full távosok közül. Idén a gravellel ment, az MTB váza eltörött. Komolyabb technikai problémákat akkor még nem említett.
-
Speedy007
addikt
Hasonló builden gondolkodom én is asszony bringáján. Én 30-32-s első lánctányéron és hátul 11-36-s kazettával de a régi LX-570-s váltó nem lenne jó ehhez papíron mivel 34-s kazettával kompatibilis maximum (itt azt mondják hogy ha 34-s rá megy akkor a 36-nak is kellene) így venni kellene Alivio 3-4000-s szériás hátsó váltót vagy kísérletezgetni kell a 36-sal. Cues hajtást használok 1*10-t 40T-s első hajtóművel és 11-39-s kazettával (váltani akarok itt majd 48-ra). Lényeg hogy csak Linkglide cuccokal kompatibilis a rendszer váltó elől hátul és a váltókarok, lánc (itt van pár kivétel itt tudod részletekben menően megnézni hogy mi mivel kompatibilis). A hátsó agy lényegtelen bármilyen megteszi, én személy szerint kicsit túl gondolnám és nem a U4000-s hajtóművével terveznék mert ha jól emlékszem az 4szögtengelyes egy sebességes rendszer esetén én inkább a drágább u6000-s szériát venném ugyanúgy jó 9-s rendszerhez viszont integrált hajtómű már.
-
Ringman
félisten
válasz
Ringman
üzenetére
most ott tartok bikefit-kísérletben, hogy kb 74-75 cm a nyeregmagasság, hátrébb toltam vagy 1-1,5 cm-t a nyerget, a fvk lejjebb van a nyeregnél vagy 10 cm-rel (eddig cca 2 cm-rel volt lejjebb), 90-es stucni van 70-es helyett, a "tényleges reach" (fvk fogáspont és középcsapágy közötti táv) vagy 30 mm-rel nőtt.
(rá kéne raknom a görgőre a bringát, hogy rendesen le lehessen mérni mindent, erről nincs adatlap, fel kell szerkesztem)
kérdés továbbra is adott, van még egy 100 mm-es stucni itthon, azt még meg tudom próbálni.
---
ha előrébb tolom a stoplit, akkor nyergen kéne emelnem? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Mi ez a szarság, hogy ennél is előre kitalált cella elrendezésből lehet válogatni, nem pedig úgy pakolja az egyes elemeket a júzer, ahogy akarja (bizonyos határok között)?
A Sigma Sport is ezzel akaszt ki. Folyton garantáltan olyan elrendezésre lenne szükségem, amit pont nem támogat
A tegnapi láncugrással kapcsolatban éltem a gyanúval, és ma mentem egy tesztet. A hajtóművön ugrik a lánc
Szóval a nagy kereket jó lesz spórolósan használni, ha még fog egyáltalán rendesen működni. -
6030D
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem ilyen érdes aszfalton kellene bringázgatni.

-
ReFleXx
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
jájj az a hajtás látott már szebb napokat
-
Weareus
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha már ilyen sztorizás: Sellyén laktam, volt egy szintén sellyei downhilles srác, akivel mit ad isten találkoztam bringával Pécsen a Mecsek oldalában. Ő is mászott föl meg én is. (Kb. 2000 előtt volt még).
Adta, hogy együtt mentünk föl a Tv-toronyhoz.
Azt mondja fent: miért nem versenyzek, nagyon jól megy nekem a felfelé.
Á, mondom, én csak tekerek.
Kérdezi, lefelé (hegyi ösvény) mi lesz?
Mondom: menj előre, én majd lemaradva kissé mögötted.
Erre eltűnt a szemem elől, csak a legalján találkoztunk, addig a nyomát sem láttam.
Engem megállított egy felfelé igyekvő csoport, hogy ismerem-e azt a srácot, aki az előbb leszáguldott előttem.
Á, mondom nem tudom.
Mondták, ha találkozom vele, szóljak neki, hogy így ne menjen, mert életveszélyes.
Mikor alul találkoztunk, közölte, hogy ő lefelé nem szokta húzni a féket soha sehol, ő úgy jön le. (Megjegyzem, szerintem ez lehetetlen...)
Én fékezve, 15-20 km/h-val pattogtam a sziklákon, majdnem kiestem a nyeregből, ez meg...
Telós villa nélkül is nyert akkoriban jópár downhill versenyt.
Ekkora böszmeségre születni kell...
-
ReFleXx
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
allitolag kozel keleti orszagokban fillerekert vannak ezek a magvak...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW
üzenetére
Egyszer egy csaj csatlakozott hozzám felfelé a Nagy Hideg Hegyre, vagyis utolértem, de láttam nem megy sokkal lassabban felfelé és inkább bevártam és vele mentem...na lefelé az úgy ment öcsém a kormányra feküdve, hogy csakis azért mentem vele, hogy 1. Ne égjek be nagyon. 2. Ha nyakát szegi valahol segíteni tudjak, mert nem hittem el nem csak vagizásból engedi annyira neki lefelé.
Valahol ott lakott mert Szokolyán lekanyarodott egy utcába...vagy megunt tötyörögni lefelé az öreggel.
-
ZolkoW
őstag
Mindenki jön azzal, hogy ő fél lejtőn, aztán közös bringázásnál mégis rám kell várni a lejtő alján (ja, az emelkedő tetején is...) -> csak én mondok igazat! Csakis nekem higgyetek!
(sose felejtem el, talán egyik Gerecse maratonon volt, hogy biztattam magam, nem baj, ha a kis tizenéves tökik elhagynak felfelé, majd a lefeléken legalább őket visszaelőzöm!... nem tudom, miből gondoltam, hogy lejtőn akár csak a közelükbe érek..
A csajok talán jellemzően félősebbek, de ők se mindig.)
Az nagyon igaz, hogy ha látod, hogy ott le lehet menni úgy is, akkor az segíthet, és én is sokszor érzem, hogy ha csak megereszteném, a lendület átvinne sokmindenen (csak ne dobja meg az első kereket semmi...), de nem akaródzik elengedni azt a fránya kart. -
(ex)Cat
senior tag
[COROS Dura] Hát én ennél vmi jobbat vártam. De mindenképp szebbet

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
A lejtőzéssel az a baj, hogy oda tényleg kell vér a pucába, muszáj kockáztatni akár a komoly bukásokat is.
Jómagam akármennyire xarul mászok lejtőzni még annyira sem bírok/merek.
...vagy ugye el kell menni az adott pályára és leereszkedni 600x, amíg már álmodban is azt látod, mert még talán akkor tudnál igazán gyors lenni lefelé. Persze ezt csak ilyen kisebb pályáknál lehet begyakorolni, egy Bükk maratonon aligha. Egyetlen versenyen amin részt vettem csak csodálkoztam, hogy a nyaktörő lefeléken is ahol én ezerrel fékeztem is volt aki tekert kónuszon.
1x voltam én is ott a CRK pályán, de mondanom sem kell, hogy sem az oldalfalakon nem mertem kanyarodni, sem az ugratókat venni, kivétel nélkül mindegyiket elkerültem, úgy lejtőzve meg aligha lesz jó időd valaha. 
#298073ReFleXx...sajnos nincs, a Lidl-ben, nagyobb kiszerelésben picit jobb az ára mint ez a 70 grammos Mogyi (de szvsz. nem is éppen annyira finom), meg talán a kínaiaknál (pl. Ázsia center) Mogyi valamivel olcsóbban, de ezek általában meglehetősen drága élelmiszerek.

-
ReFleXx
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
van erre valami kedvező árú beszerzési forrásod? supermarketekben horror áron vannak ezek a magvak.
-
flash-
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
nekünk kellett már flexezni az új KLS Convoy csomagtartót mert nem ment volna fel másképp a trekkingre
-
lsebestyen
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
Esetleg a csavarfuratok okozhatnak meglepetést, mármint, hogy a vázadon nagyobb a menet, mint ami a csomagtartóhoz van.
-
peugeotmate
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi! Ez jó a bringámhoz szerinted tutira?
-
flash-
veterán
válasz
(ex)Cat
üzenetére
uh... sajnálom Balázst...
amúgy ez a power bank dolog és eszköz töltés hogy van a divide-on?
pár divide videót láttam már de ez a rész valahogy nem rémlik hogy ki lett volna vesézve
szóval azt tölthetik bárhol? pl kocsmákba, stb. ahol megállnak ott beadhatják tölteni?
mert a világ összes power bankja nem lenne elég ugye itt lámpákat kell tölteni(lefogadom egy éjszakára kell kettő is mert nem hiszem hogy létezik olyan szükséges fényerejű ami 10 órát bír
) szóval ha tölthetik a bankot, akkor gondolom egy gpst is vagy lámpát is be lehet adni tölteni bár az nem egy óra amig egy ilyen lámpát fel lehet tölteni) -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
6030D
üzenetére
Már nem tudom a posztomat szerkeszteni, szóval dupla:
Szerintem még kéne erősödni egy kicsit, szerinte ha meglesz a 4w/kg, akkor az megint pár percet hozzáad a dologhoz.
Lejtözéssel valamit tényleg kezdeni kéne, de így is sokkal jobb, mint régen volt.Az meg, hogy megvertelek 4 év nem bringázás után nem számít semmit
Ha majd jobbat megyek, mint a legjobb időd, akkor elhiszem. De egyenlőre közel 10 percet kéne ahhoz hoznom. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezt pontosan nem tudom neked megmondani, feltétezem a legolcsóbbal, amit a Shimano gyárilag rak a fékbe. Teljesen jó nincs vele gondom, 60 kg vagyok, eddig is meg tudtam állni bármivel. De az tény, hogy jól fog az Xt és rövidebb fékutat lehet vele venni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW
üzenetére
Az lehet, hogy ha nagyon nagy nyomatékot tudsz adni a hátsó kerékre azt soxor nem tudod már szépen adagolni így könnyen kipörög, ugyanakkor hosszú, meredek emelkedőkön jó lehet a legkönnyebben menni amit simán bírsz egy állandó, fentartható lendülettel, sebességgel.

Csokicsibesz...milyen betéttekkel jött az XT fék? Én továbbra is megelégedéssel használom a sima gyantásokat, most éppen G05S-RX
-
6030D
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Nem a bringa a szűk keresztmetszet, hanem a lovas.
Erős vagy már felfelé, a lefeléket kellene gyakorolni, de azt is inkább valaki után gurulva, hogy lásd a jó nyomot, meg elhidd, hogy ha ő ott elmegy, akkor te is. Az elejét ne lődd el, és meg is vagy.
dom1n0: köszi, kedvesek vagytok, csak sajnos a komoly az nem ilyen, hanem 30-35 perccel jobb.
De a lehetőségekhez képest komoly, hogy nem haltam bele. 
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pont ugyan úgy, mint nem verseny környezetben
Nem éreztem semmi különbség közte.
Van egy srác akinek teljesen ugyan oylan a bringája mint az egyém (ugyan az a színkombináció), Ő 3. lett Master 1-ben. Nem a bringa a szűk keresztmetszet, hanem a lovas.Az számított inkább, hogy volt a rugózás nagy szervizen, az sok puhaságot visszahozott, most megint úgy mozog, mint új korában
.Már több mint 3k km, meg sztem 60e m szint tuti benne van a gyári sorban és láncban de nincs velük proléma, nem nagyon megy bele a láncnyúlásmérő. Igazából egyre inkább azon az álláspontom vagyok, hogy megéri megvenni a drágább láncot és sort, mert tovább bírja.
Jah a fék is még a gyári betéttel megy, légteleníteni nem kellett. Szóval nekem a komplett XT szettel jó tapasztalataim vannak.
Csapágyakkal problémáim nem voltak, kerékkel kapcsolatban az egyetlen negatív tapasztalat, hogy ha leereszt a gumi (pl. tej utántöltésnél), akkor nem mindig tudom pumpával felfújni. Ott van, hogy megint rá kell robbantani a gumit a felnire. Ennyi kb.
De ez szerintem valamilyen szinten el is várható ezeketől az alkatrészektől, hiszen minden épp a top alatt van egy szinttel. Közel egy év alatt sok negatívat nem tapasztaltam. Jobb sokkal ezzel a bringával menni, mint a Merida Ht-vel, nagy a különbség a kettő között.
-
lsebestyen
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
Nekem ennek a decás csomagtartónak az elődje van, voltam vele több napos csomagos túrán is, hibátlanul teljesített. Biztos van olcsóbb is, de ez elég masszív.
-
bsh
addikt
sziasztok,
segítsetek már légyszi, mert bekavarodok már ettől a sok kompatibilitás, láncvonal, stb. dologtól
lenne egy régi, talán 2014-15-ös, egyedi "xc" bringám, amivel melóba járok, ritkán nagyobb távokra. ezen egy 3x9 xt hajtáslánc van, de a hajtóművön csak a 42-es tányért használom, és a kazettán is csak a közepét, nincs szükségem 11 vagy 36 fogra igazából. arra gondoltam, hogy átalakítanám 1x9-re és dobnám az első váltót. a láncnak is jobb lenne úgy, nem keresztbe futna állandóan. mindezt low budget persze.
néztem most, hogy volna ez a cues rendszer a shimanótól, ebből lenne 1 tányéros 42-es hajtómű, de ez elvileg 11-es láncot használ (aminek nem örülök) és linkglide kompatibilis amiről most hallok először...? és 50mm láncvonal. elvileg most 47.5mm láncvonalam van, ez gond lenne? vagy kihézagolható? gondolom akkor lánc és kazetta csere is kéne, nade az xt hátsó váltó az kompatibilis-e ezzel a linkglide-dal és 11-es lánccal? valószínű nem... vagy igen? az is csere lenne? annyit már nem érne meg nekem anyagilag. vagy a linkglide hajtómű működne hg 9-es lánccal?
szóval tudnátok egy beszerezhető, működő, olcsó kombinációt javasolni? vagy ez nem is megoldható egyáltalán? -
ZolkoW
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
a 2,6-os NN-ekbe fújok a pumpa szerint 1.0-1.2 bart, majd 1-2 hét múlva nem is feltétlen fújok rá, csak ha már nagyon puhának tűnik

#298050 Hasaggymeg
A nagyon könnyű fokozatot elindulásra írtam, valahogy van egy pont, ami alatt már nem muszáj lendületet venni a bicóval, és nálam ez ott a 30:50 környékén jött meg, fölötte gyakoribb volt, hogy pedállal+testtel próbáltam lendületbe hozni magunkat, de csak elforgott mindig a kerék, nem volt elég ahhoz, hogy a másik lábam is feltehessem. 30:50-ben meg erőlködésmentesen szép óvatosan elindult a bringa
Egyébként autóval nagyon működik, amit írsz, én legalábbis jeges-csúszós úton tapasztaltam sokszor, hogy 1-esben csak épp megmoccan, de elforog a kerék, gyorsan váltok 2-esbe, és az szépen kihozza. -
lsebestyen
addikt
válasz
monster95
üzenetére
Mert az az app a Karoo 3-hoz van. iOS-hez nem kell app, elég csak BT-n csatlakoztatni.
-
flash-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez biztosan igy van.
Ha megszokottól hosszabbat mászok intenziven, akkor jön a görcs
Legalábbis errefele olyan 4-6perces dombocskák vannak, mehetek en 1 - 2orat kemenyen le fel ezeken semmi gond, de ha ugyamazon az intenzitason kell menni 1 órát folyamatosan felfele mondjuk egy csobanka dobogókőt, akkor volt már hogy elordítottam magam vádligörcs miatt.(bar emlitett tekeresnel talan elso dgő utan még felsprinteltem 2* az elagazastol a csapig, valószínűleg az volt a kegyelemdöfés..) -
monster95
tag
Sziasztok
Karoo 2 készülékem miért nem tudom hammerhead app-al
párositani iphone-on?
Nem akarja beolvasni a qr kódot. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szoktam nézni MTB versenyeket az eurosporton. Ott sem sz&rakodnak, ha valamiért valaki megáll valami nagyom meredeken, simán feltolja és ott pattan nyeregbe.
Outinál ha nem tudok halszálkában elindulni akkor valami kerítésbe vagy fába kapaszkodok úgy szokott menni a 15+% az elindulás. Ha ez nincs akkor tolás, ami pöttyet ciki cicanadrágban és spdsl cipőben.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jajj, ne is mond, szombaton végig ezen küzdöttem a körülöttem haladókkal. Senki nem ment lendületből: meggurították a lejtőn, emelkedőn elején felgurultak, és amikor már majdnem megállt a bringa, akkor kezdtek el tekerni. Én meg a lejtőn is forgattam a pedált, lejtő alján kiálltam, és lendületből feltekertem, így megelőzve 3-4 embert. Akik utána ha hosszú emelkedő volt, visszaelőztek
, mert nekik volt erejük a mászáshoz, de rég lehagyhattak volna, ha kihasználják a lendületet.
A lefeléket azért élveztem, vízmosásos árokban lett is egy PR. 
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0
üzenetére
Van úgy, hogy nem a legkönnyebb fokozat a legjobb, egy fokozattal nehezebben tekerve már nem kapar el éppen olyan könnyen. Én enyémet 80 (újabban inkább 78) kilósan hátul ~1.8, elől 1.6 körül érzem a legjobbnak gyökeres, kavicsos, sziklás terepen. (Speci Fast Trak 29x2,35)...és ahogy egyszer egy klasszikus írta (6030D
), a lendület a lényeg, ha folyton szinte állóról kell elindulni meredek lejtőn akkor könnyen elkapar, míg ha fenn tudsz tartani valamicske kis lendületet sokkal könnyebben veszed az akadályokat. Nálam nagyon egyenletlen terepen az működik ha folyton figyelve minden nehezebb akadály előtt rágyorsítok picit így nyerve lendületet, de persze ehhez kell a kraft is, ami gyakran ugye már nincs is.
-
dom1n0
őstag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Köszi! Stravan nincs itt szegmens, de a tekerés overviewnál mutatja a %-ot is az elevationnél, nagyon fasza.
Ezek alapján 19-24% környéke volt az a rész elvileg.Köszönöm a tanácsokat, a guminyomásból engedni fogok, most 2.2 hátul 2.1 elől, 80kg vagyok, 2.25-ös Conti RaceKing a gumi.
Mindenképpen még nekimegyek ennek a résznek, itt van 8-10 kilire otthonról, erre szoktam menni egy nyugis kört, csak eddig nem mentem el eddig.
Fokozat a legmagasabbon volt, 51 asszem ez Sramnál. -
ZolkoW
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
Strava szegmensen látszik, ha van ott.
Gyakorlat biztos segít, ezen kívül a hátsó gumi sokat számít, a súlypontod elhelyezése, hogy mennyire pumpálva vagy egyenletesen tudsz ott tekerni, pl. a patentpedál segít a pumpálás csökkentésében. Ha van megfelelő sebességfokozatod, az se mindegy, már írtam erről, mekkora felfedezés volt, hogy a Trekem gyárilag 30:50 leggyengébb fokozattal jött, soha nem tudtam úgy elindulni felfelé havas lejtőn, mint azzal

Összességében (ökölszabály) ha valamiben még kevés a gyakorlatod, akkor költekezés előtt menj még neki párszor, elsősorban természetesen nem a fent soroltak fogják megoldani, legalábbis nem azok, amiket pénzért vehetsz.
Ja! Guminyomást se hagyjuk ki, és az is ingyen csökkenthető.
Ha terep és normál 29-es gumi, akkor valahová 1,5 és 2,0 közé saccolnék egy értéket, ami jól is tapad, de nem ütöd fel azonnal, meg nem érződik laposnak, de reálisabb az 1,8-2,0 tartomány. Nem hiszem, hogy sokan engedik 1,8 alá a gumijukat, ha mondjuk 2,25 körüli szélességről beszélünk. -
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi, bosszantott a dolog kicsit (nagyon), de ezek szerint van ilyen.

Van olyan netes tool, ami mutatja gpx file alapján az emelkedők %-át? Ezt garmin connecten eddig nem leltem fel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Juteszembe...hogyan viselkedett a Canyon versenykörnyezetben?
-
(ex)Cat
senior tag
KLND
"BREAKINGJamal ( Cap 8 ) A Courier's Life - Egy Futár Élete DNF - ma reggel kiszállt a teljes távon zajló éles csatából.Rövid információk a kiszállással kapcsolatban:
- Mindene lemerült és tönkrement a powerbankja
- emiatt semmilyen eszközét nem tudja tölteni
- A hátsó kerekével van technikai problémája
- Egy egészségügyi probléma is hátráltatja, erről bővebb infó nem áll rendelkezésünkre.
Gratulálunk a bátor menethez és az óriási teljesítményhez, mihamarabbi felépülést és visszatérést kívánunk!" -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0
üzenetére
Van olyan lejtő melyen elindulni művészet, esetleg kissé srégen indulva, ha van erre hely, vagy kiállva, de rákuporodva a felső csőre és így középen/hátul maradva a tapadás végett...de van mikor egyszer elveszítve a lendületet már csak a tolás segít, igaz az azért inkább 20% + környékén szokott lenni.

Mezga Aladár...
A bringatolás olyan mint a futás, szégyen, de hasznos.
-
dom1n0
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Köszi, abba nem volt hiba, CX azonban még messze áll tőlem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ringman
üzenetére
ja ez egy napi adag, nem? ...na még az hiányzik, ebben van 3x70 és 1x 100gr átlagosan 650kcal/100gr cucc, ha ezt benyomnám egy nap az lenne vagy 2e kcal.
...ez kábé egy heti adag, péntekre elcsípegetem harminc-ötven grammonként, ami úgy sem kevés.#298033
Csokicsibesz...
nézem...Palumby-Szatmáry-Buruczki állatok öcsém! 24-25km/h átlagokkal a hosszútávú idejükkel még a középtávon is megállták volna helyüket?!...😨
6030D...na ez az, ő a futás oltárán áldozta fel azt az időt, pénzt, energiát, kvaliti tájmot...meg szigetelőszalagot.
-
dom1n0
őstag
Montis kollégák: Ma jártam egy elég szopatós emelkedőn, 15% körül volt garmin szerint, száradt agyagos törmelék, én meg elkövettem a hibát, hogy letettem a lábam a fele környékén mert csúszkált a kerék, és onnantól kezdve bármit próbáltam nem tudtam továbbmenni, elkapartak a kerekek, életemben először feltoltam a maradék 300m-en a bicót
Mit kellene ilyenkor tenni, mit gyakoroljak? -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ja, de mondja is azt hiszem, hogy eléggé egyénfüggő lehet a dolog.
a másik videóban meg jesse mondja, hogy gyak cukor + só az esetek 90%-ában elég neki. (még úgy is elég a cukor, hogy vmi 400 körüli az ftp-je 78-80 kilóhoz)
Éppen feltöltöttem irodai készletemet
ja ez egy napi adag, nem? alzás natúrokat szoktam venni, de a kilós kiszerelés veszélyes. -
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ebbe a képbe beleillik, hogy eddig két versenyen is durván begörcsölt a térd fölötti izmom, most legutóbb az egysebességessel

hangsúlyoznám, hogy a szokásos szint itt a saját szokásos szintemet jelöli. -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
pdf nyílik
a dobogóra feljutni meg már túl sok lemondással jár ahhoz képest a terepfutó barátunk, felült párszor a bringára az elmúlt 3 hónapban és Master 1 dobogós lett
De ő ufó, illetve nagyon jó alapot csinált magának az évek alatt (ő az, aki leragasztott szájjal aludt). -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt találod az eredményeket. Érdemes megnézni h az U19 fiúk mint mentek középtávon.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Nem emléxem, de tény, hogy a 3 (4?) Balatonkerülésemből 1x eltévedtem ott valahol.
#2980266030D...akkor rajtad a Sponser már nem segített?
Azért gratulálok, hogy egyáltalán elmentél, kemény azt végignyomni is nyélen, a dobogóra feljutni meg már túl sok lemondással jár.
Eredményeket hol találom, látom volt alter egom (Csaba) is. 
-
ZolkoW
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
köszi, bár az írásos emlékeket könnyebben fogyasztom - ahogy a sós magvakat is

De (bár még nem tudom, mi a konklúziója ezeknek, csak sugalljátok, hogy talán inkább a só) érdekes módon épp mostanában elég sok magvat ettem, és amúgy is ez a tendencia, hogy inkább ilyeneket csipegetek pótcselekvésként is (meg kávét...), mintsem csipszet.
Már inkább attól kezdtem félni, hogy túlságosan is sok sót viszek be ezektől, meg amúgy is sósan étkezem.
Nade majd ha kiokosodtam, jövök.
Ma például direkt a sótlan mogyorót tettem ide, mert növényi tejhez kevésbé szeretem, de épp most lett feltöltve a kesudió készlet, amiből alapban csinálom a kávéhoz valót, szóval folyékony formában is meglenne a napi 1-2 marék. Ezért sem értem a görcsre való hajlamot, ritkán görcsölök be, de egyik nap is szinte minden tagomban azt éreztem, hogy "menne, ha akarnám". -
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha jól rémlik, kolléga is ott tévedt el. Nem is értem a dolgot, lejön Keszthelytől Fenékpusztáig, ott logikusan követed a tó vonalát, át a hídon a Zala-deltán (aki anno látta a Tüskevár filmváltozatát, az el se tudja rontani, bár az a hid már nem működik, de még áll), aztán ott van egy kérdés, hogy Balatonberény, vagy Balatonszentgyörgy felé mész-e, de mindkettő jó irány (előbbi egyszerűbb). Már ha az eszaki partról közelítesz. Déli parton érkezve meg kb eltéveszthetetlen, mert miért indulnál dél, vagy nyugat felé tovább?
p
-
van valakinek még olyan, alien fiziológiája, hogy az izzadsága
átmarja a sisakotleoldja a sisak szivacsait rögzítő tépőzár ragasztását? bevállt rá valami? én három, különböző pillanatragasztót, meg legutóbb már kétkomponensű epoxit is kipróbáltam, de ez az istenverése mindig lejön.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0
üzenetére
Poénkodok, de legelőször (2002-2003) én is eltévedtem 1x valahol a Zala folyó torkolatánál és elkezdtünk távolodni a tótól.

#298021ZolkoW...szerintem amatőr, félmugli szinten elég kellene legyen ha pl. magvakat nassolsz csipsz helyett és felcsípegetsz naponta egy fél maréknyi kesu-mandula-pekán-tökmag stb. keverékét (én magamnak szoktam összeönteni) melyek ásványianyag tartalma számottevő.
Igaz én csalok egy kicsit, mert ezek pörköltek+sósak is, de ezt szeretem.
Éppen feltöltöttem irodai készletemet. 
[kép]#298023Ringman...meghallgattam, érdekes, tanulságos, ugyanakkor egyetlen copfos menő bun-man sem lehet a bölcsek kövének tulajdonosa, vagyis pl. a sóval kapcsolatban valamelyik meglehetősen híres (talán női) versenyző nyilatkozta, hogy mindent beszedett görcsök ellen és míg nem kezdte a sót pótolni addig semmi sem segített...nem hiszem a sólobbi fizette le.

-
6030D
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Ha már Sponser, egy infó, ha valaki a fiók mélyén talál valami elfekvő készletet: 2023 januárban lejárt Sponser gélt ettem szombaton,
szerintem az volt a bajnem lett tőle semmi bajom. Olyan sűrű volt, mint amikor a méz bekristályosodik, bár a haverok azt mondták, a koffeines amúgy is sűrűbb (nem szoktam ilyet enni, ezt se tudom honnan volt).
-
sepyi
aktív tag
A kaposvári tuttibringában van 1db M-es Orbea országúti. 460000. 2x10 Tiagra. Mechanikus tárcsa. 790000-ről. Utolsó darab. Ha érdekelne valakit. Vittoria Zafire 25 van rajta.
-
(ex)Cat
senior tag
-
Ringman
félisten
-
ZolkoW
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
A görcsölésről jut eszembe, le is nyelem gyorsan a magammal hozott Mg port, de nem tudom, ezek érnek-e valamit, elképzelhető, hogy a tipikus fesztiválkaja (mondjuk hambi, sör) nem fedez minden nyomelemszüklétet, és minden tagomban azt érzem, hogy ha nem vigyázok, jön is a görcs előszele.
Ez a világvége-hangulat csak ideiglenes, de a
cicikdicsőség örök!
Szerintem nem kérdés, hogy ezek a versenyek egészen egyedi hangulattal bírnak, szóval úgyis mész majd a következőre
Én azt sajnálom kicsit, hogy eléggé utazós nekem mind, az azért sokat könnyít, ha olyan közel van, mint a vértesboglári. -
ZolkoW
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Maximum viziBicikizés lesz
-
Fall-N
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Olvass vissza, volt róla szó. Mi bevállaltuk a ProWheel Claw hajtóművet, szintén AliExpressről, semmi gond vele, bevált. A ProWheel nem egy noname gyártó (itthon is forgalmazza például a BikePro webshop), így nem volt vele rizikó, de ilyen Goldix meg ki tudja mi nevűeket azért nem vettem volna. Lehet, hogy jók, én nem azt akarom állítani, hogy vackok, de nem akarok teszter lenni, ha van ismertebb gyártótól alternatíva.
A NarroWide alu lánctányért is az Aliról vettem, azzal sincs semmi baj, rengetegen vesznek onnan (vagy eBayről, Amazonról), beváltak (pl. Snail, Motsuv, FMFXTR stb.) Itthon is már kapni nem egyet, a Spyral hazai "márka" forgalmazza.
Összehasonlítva nem sok különbség van a ProWheel és az én FUNN hajtóművem mellett. Jó minőségű, szép az eloxálás, masszív stb. Az első lánctányérnál annyira nem számít, hogy "hány sebességes", én vígan használtam a jelenlegi hajtóművemet 1x7, 1x8 és most 1x10 alatt is. A ProWheel meg most 1x8-cal van használva, semmi gond vele. Sosem dobta le a láncot az Altus váltó, így még az sem tud gond lenni.
-
flash-
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
ja hát Jamalt hagyjuk

tök jók a futárkodós videói, meg nagyszerűek a Divide beszámolói, de Országúti AKESZ versenyző, tavalyi Elite 1 bajnok,(ha jól nézem tavalyi összesítettben ráadásul a 3.ik úgy hogy azért van egy két terminátor) meg előtte montin is nyert kupákat, csöppet más szintű amatőr, mint mi, tekerhetek bármennyit nem lennék közelébe se (és még csak 30 éves)
-
itouchfan
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
Azt a rózsaszín vázat nem nehéz észrevenni, amellett ilyen apróságok nem is tűnnek fel.
Hasonlóan gondolkodom teljesen az országútizásról, sajnos. Én is csak bringaúton, vagy erdészeti utakon tekerek többnyire, meg maximum Szentendrén amíg kiérek az erdészeti utakhoz, addig valamelyik Pilisi autóúton muszáj mennem. Nagyon szívesen mennék máshol is, de mindig arra jutok, hogy számomra túl nagy a kockázat. Egy jó kör, vagy egy kicsit tempósabb haladás a főúton nem ér annyit, hogy esetleg baleset legyen belőle.
De pont ezért válik feleslegessé a tárcsás Merida úgy érzem, ami azért nem egy súly bajnok gép. Azt lecserélném egy olcsóbb, fürge, akár kicsit retro felnifékes outira, és a megmaradt pénzt beforgatva és a Soot-ot eladva kijönne egy hidrós fékes gravel, amihez adott lenne a két kerékszett is.
valami ilyesmit lehetne csinálni, kérdés mennyi értelme van.
-
mauimagic
senior tag
válasz
dom1n0
üzenetére
Nekem nagyon hasonlóan néznek ki az agyak, szintén Alis karbon kerekek.
A hátsó 1000 km-en belül lett kuka, mivel a tengelyen a kupak meglazult és elkezdett kijönni a kazettatest.Én a helyedben megnézném, hogy tett e menetrögzítőt a tengelyre a 4 éves gyerek a gyárban...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Természetesen fordított menet...vagy nem...good luckMondjuk újra fűzve, új aggyal is jó deal még talán, csapágy meg tényleg hulladék, nekem már az elsőt is hallani.
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De neki nagyon.
Már kész a gpx is idénre: [kép]
-
parandroid
félisten
-
balintbaba
tag
válasz
itouchfan
üzenetére
Na akkor találkoztunk is, én voltam. Én ennyire nem tudtam figyelni, mert eléggé lerogyott állapotban toltam, mindenesetre gyönyörű látvány lehettem országútin trail Tectal sisakban, hátizsákkal.

Ha elfér és nem kell kerülgetni a kerékpárokat, akkor egyiket sem adnám kell, főleg ha nem kenyérre kell az ebből bejövő pénz. Országúti nálam hétvégi program lett, főleg kerékpárúton - én itthon már túl veszélyesnek ítélem meg, hogy rendesen országúton rakjam bele a kilométereket. Olyan sok autó lett, és sikerült annyira lerohasztani a közmorált, hogy a lehető legkevesebb esélyt akarom megadni annak, hogy valaki miatt komolyan megsérüljek vagy meghaljak.

Más: Látom volt szó a Toseek cuccokról. Nálam van azt hiszem egy 420 mm széles karbon, aero csoda kormány. Egy bambiért bárkinek odaadom, ha érdekli.
-
itouchfan
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
Jut eszembe, nem te jöttél ma szembe Fehérvár felé rózsaszín Bianchi vázzal? Ha jól emlékszem
Sárga mezben, sárga Kelly's Soot-on voltam.Egyébként rácsatlakozva az általad írtakra, és parandroid-ra, én is elég keveset montizok, és jobban szeretem a koskormanyt, a gravel meg nagyon bejött, mióta megvan a Spot, a Merida Tiagras outira szinte rá se ültem, de a montira se nagyon, csak azt nem akarom eladni mert nekem is vannak bikepacking-es álmaim, aztán ki tudja, oda lehet jobb néha a Monti. De néha még jó lenne száguldani is outival, szóval bajban vagyok, mit adjak el, mit alakítsak át, van plusz kerékszett is, amit lehetne használni...
-
(ex)Cat
senior tag
A Connect-ben hol vannak - vannak még egyáltalán? - a pulzus sávok? Régen az 530-asnál a készülék ikonra kattintva jött elő ez a rész, de a 1040-nél nem találom. Aztán lehet már nincs is, vagy csak szimplán vak vagyok.

-
balintbaba
tag
válasz
itouchfan
üzenetére
Köszi az ajánlást, Kab-hegy már nekem is radaron volt korábban.
Én egész héten csak döglődtem, tegnap aztán sikerült megrogynom is picit egy Fehérvár- Siófok ingázós tekerésen. 40 kili, 20-as átlag.
Mondjuk a DHR II-es gumikkal, itthon állandónak mondható északnyugati széljárással annyira nem is lepődtem meg.
Most azon gondolkozom, hogy melyik bicót kéne kicsit megpiszkálni. Az Izzora vegyek gyorsabb XC gumikat, vagy a Tribant vegyem le a görgőről és gravelesítsem el. Mindkét esetben két gumi pluszban, Tribannál +1 kazetta és lánc, de mivel 8 sebi, elég fillérés ezek cseréje.
Ha már a Divide nem jött össze, az augusztusi BBD nevezésem már biztos. Azon a 400 km gravel és műút kombón vért hánynék a Minionokkal.
-
Ringman
félisten
ha sokszor így esik jól fogni a fvk-t, akkor mit hogy érdemes finomhangolni? (simán hoods pozícióban sem rossz amúgy, a könyök mind2 esetben be van hajlítva)

mostanában esett le, hogy hiába néztem meg sok bikefit-videót, de hipermobilitással "megáldva" nem lesz egyszerű belőnöm ezt, meg úgyis sokszor fogást váltok.
-
itouchfan
őstag
Gratulálok, szép munka
A végén még kiderül, hogy az elmúlt bő fél évben se a sporttudomány, se én nem mondtam olyan nagy hülyeségeket.
De hogy legyen ellenpélda is, tegnap brutál jót mentem, Kab -hegyi erdészeti utakat ajánlom mindenkinek, gyönyörű az erdő és tok jó az út. Ezen felbuzdulva ma délután BuBa volt tervezve, de az ebéd nem tett jót a gyomromnak, nagyon nem, emiatt nem tudtam se jól enni, se jól inni, plusz a nulla árnyék, nagyobb meleg délután megdobta a pulzust is, úgyhogy ez egy kifejezetten szenvedős tekerés volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, meg olyan váltos amelyiken nem volt clutch.
abban tudsz esetleg segíteni hogy milyen csavart kell venni amihez a hajtóműhöz tudom rögzíteni a lánctányért? Gondolom a régi nem lesz jó oda mivel nem kettőt kell majd rögzíteni hanem egyet

Valahol ott lakott mert Szokolyán lekanyarodott egy utcába...vagy megunt tötyörögni lefelé az öreggel.
Jómagam akármennyire xarul mászok lejtőzni még annyira sem bírok/merek. 

Ezek alapján 19-24% környéke volt az a rész elvileg.