Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
na megrendeltem a 200-ast. eleget szívtam a gagyi velotechel.. plusz 12-ért nagyon jó áron van. pont arra járok haza, be is tudok érte ugrani.
a 100 is 8k körül jtt volna ki.
köszi az ajánlást -
Dilikutya
félisten
válasz
planbmokus
üzenetére
Kéne erre egységes szabályozás, hogy vagy lumenben adják meg (az E14-27 fénytesteket is lumenben írják), vagy ha lux, akkor egységesen ugyanakkora távolságból mérve. A candelát kommersz eszközökön nem erőltetném.
-
sanzi89
addikt
Mivel minden nap, télen-nyáron bringával járok munkába, így nagyon nem mindegy, hogy milyen ruhában is teszem azt. Különösen télen, kellett egy olyan bringás nadrág, ami szélálló és télen sem hűl le az ember térde, ami komoly problémákhoz vezethet később. Továbbá valami olyan populáris darabra volt szükségem, amiben be lehet ugrani a boltba vagy postára hazafele menet, így a nagyon bringás cuccok kiestek.
Ezért vettem a következő nadrágot: SANTIC Mens Winter Bicycle Bike Long Pants Windproof Fleece Thermal Tights-James Outdoor Sports Pants Cycling Clothing
Két telet használtam, ami kb. összesen 10 hónap használatot jelent. Mosva párszor volt 30 fokon, és a külső szélálló felület egy az egyben elvált a nadrágtól, és szép lassan elkezdett lemállni.
Éppen ezért szükségem volna valami populárisabb kinézetű, de téli, térdnél szélálló bringás nadrágra. Decathlon-ban nem nagyon találtam ilyet, van-e valakinek valami ajánlása?
Utódnak kinéztem a következőt: ROCKBROS Autumn Winter Windproof Thermal Cycling Bike Pants Cycling Clothing Tights Trousers Bicycle Pants Bike Equipment Black
Ez első ránézésre inkább ilyen softshell anyagnak tűnik, mint a korábbi hardshell szerű bevonata.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eastsider
üzenetére
Bár a Sigma rögzítések egyike,másika tényleg "nyúlós",ennek semmi baj a rögzítésével.Mérgelődtem is mikor megvettem,miért nem csinálják valamennyit ilyenre.
A 100 és 200 közötti különbségről nem tudok véleményt mondani,annyit viszont biztosan tudok,hogy koromsötétben,rossz úton/erdőben legalább ennyi kell ahhoz,hogy láss is,ne csak látszódj.Immár 1,5 éve/~10e km használom,de ma is ugyanezt venném.Egyetlen hátrányát tudom említeni,éspedig a bekapcs gomb fényerejét,mely mivel a töltöttséget is jelzi,olyan fényerővel teszi azt,hogy zavaró.Én letakartam a saját gumiburkolata alá becsípett másik gumicsíkkal. -
eastsider
nagyúr
válasz
DUB Inc.
üzenetére
ez pont jó árban, szerintem elég lenne. a mostani 2k HUF-os velotech széthullott út közben, és nem találtam meg a darabjait (busz /villamos átment rajta valószínűleg)
Hasaggymeg: esetleg megérheti a dupla árat a 200lumenes változat? nem akarnék rá annyit költeni.
sokan szídták a rögzítését, tényleg annyira gáz? -
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kimaxoltad a napomat!

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
planbmokus
üzenetére
Csak négy után indulj bringázni.

-
planbmokus
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nekem is a gravelen súrolja a cipőm orrát 3 óránál....
-
Napfénysüti
nagyúr
Persze, engem nem is zavar mert megszokam már. Ez maximum nagyon lassú tempónál, mondjuk városban lenne gond ahol éles kanyarban kellene a kormányt jobban elfordítani. Ilyen esetben meg 12 és 6 órás hajtókarállással nincs gond.
Ennyi hátulütője van a 976 mm-es tengelytávnak 700c kerékméretnél.
-
parkr
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
kanyaban úgy is inkább döntöd, nem? annyira ritkán kell kifordítani a kormányt, legfeljebb ha megfordul az ember.
-
-
parkr
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
szinte soha nem ér a kerék a lábfej közelébe szóval semmi gond vele
-
DUB Inc.
aktív tag
Gyakorlatilag is a te méreted.
-
ivana
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Hol van a lábad a pedálon? Rendesen raktad rá vagy középre? -
IMIIKE1998
őstag
A decathlonban jártam és próbaként ráültem egy m-es outira. Az normális, hogy majdnem éri a lábfejemet a kerék? Ugyanakkor a standover clearance elég kicsi, pedig elvileg ez lenne az én méretem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nem pont...
Rose-on épp 40 ojróért vesztegetik
Akkor már rádobnám azt az 5 eurót, hogy 50 helyett 80 lux legyen. Ez nagyobb bevilágított felületet is jelent.
-
varsam
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére

ez jó -
Tothgera30
veterán
-
Dilikutya
félisten
válasz
dunkel
üzenetére
És ez biztos, hogy 5-10k?
Páromnak ilyet vettem 2 éve, elég jó fénye van, rendesen megvilágítja az utat. Jó, nem olyan fényű, mint ez a tesztekben, de nem is kerül annyiba.
Egyébként a lux milyen mértékegység? Miért nem a lument használják, elterjedtebb, ismertebb, viszonyítani jobb. -
eastsider
nagyúr
sziasztok,
5-10k körül városba milyen első lámpát ajánlotok? akksis / elemes mindegy, de látszódjak jól.
köszi előre is
-
gabro0
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
Köszi, így már világos.
A képeket honnan szedted? -
RaiZka
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
2 gyerek meg asszony mellett fuztem IGEN
oreg vagyok en mar ahhoz..(#98042) Acef sztrecces anyagu? Ha igen akkor lehet lesz egy utam ma a Lidlbe
-
Dilikutya
félisten
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nekem most a meglévő sajátom is erős.
Többször ázott már meg, a legutóbbi után még elmentem boltba, ott még kinyílt, másnap a tárolónkban már nem. Le kéne valamivel vágni. 
-
RaiZka
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
en 20 fele vettem. Amugy azert javasoltam mert nem irtad hogy mennyi a keret. Mondjuk ha nem felted mert "csak 20.000" a bringa akkor meg gyakorlatilag mindegy mivel kotod ki nem?
Elvinni ugyis elveszik ha akarjak. Sokszor mar azzal is jot teszel ha egyaltalan tudod hogyan lakatold le. Nalunk az irodahazban 10bol 8bringa eseteben az elso kereket lakatoljak a tarolohoz. Termeszetesen mindegyik gyorszaras.. Multkor talalkoztam is az egyik KTM birnga noi tulajaval, udvariasan szoltam es megmutattam, hogy ez miert nem jo otlet. 
-
varsam
őstag
Ilyen hangja volt párom fékjének is - leírásod alapján - , neki Tekro hidrós fékei vannak. Bármit csináltam a betétekkel és tárcsával, sehogy nem javult, mintha bugyborékt volna. Tisztítottam a betétet mosogatószerrel, féktisztítóval, aztán smirgliztem is, nem segített.
Vettem bele alap Shimano betéteket, azóta csönd van és jól fog.
-
TomMusic
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
de megfelelő védelmet is nyújt
Ilyen meg nincsen is...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy csodák nincsenek a lakatok terén se. Ami erős az nehéz lesz. Olyan nincs, hogy 100g, de megfelelő védelmet is nyújt. Itt az nem érvényes, mint egyéb kerékpár alkatrészek esetében, hogy minél drágább annál könnyebb.
Ami erős abban van anyag, és annak súlya is van, ennyire egyszerű. -
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni van egy ilyen Hayes MX4-es tárcsafékem 180-as Shimano tárcsával BBB fékbetéttel tökéletesen fog csak olyan fura hangja van. Olyan cirippelős, gurgulázós ( nem tudom jobban leírni) mintha nem lenne teljesen sima a tárcsa és beleakadna valamibe, de persze teljesen sima és 8-as nincs benne.
Előre is köszönöm!
-
TomMusic
őstag
válasz
Strezi
üzenetére
Ezek egyre jobb hírek!

(#98053) 6030D X-Fact Kilimanjaro Bigben Pro 29er (igen, Hervis bicó, használtan vettem, de a gyári külső még szőrös volt, tavaly augusztus óta 3400km-t raktam bele, és nem kímélem). Tektro Draco hidrós tárcsafékek, Speedlockos első teló (aszem Suntour XCM), duplafalú felni, Shimano Deore hátsó, Altus (Acera?) első váltó.
Végülis bárhol elmegyek vele, szóval hozza az XC speckót (legyen az bármi is
). -
6030D
addikt
...bunny hoppozni...
SPD

(#98051) TomMusic: nem hinném, hogy nagyon magasságfüggő lenne, főleg hobbi szinten. Nyilván egy 160 cm-es ember egy S-es vázzal kisebb íven fordul, de hobbi szinten nem ez lesz a legnagyobb gondod.
Milyen bringád van most?(#98052) Strezi: na, egyszerre sikerült...

-
Strezi
őstag
válasz
TomMusic
üzenetére
Nem, talán kezdő szinten kevésbé leszel fordulékony mint egy 160cm-es "versenyző" az xs vázával.
De, ha belejössz, akkor viszont sokkal többet tudsz majd testből kimozogni a magasságod miatt.Én 192 vagyok, és XL vázzal bizony necces pár forduló ahol mások láthatóan könnyebben mennek. De, tanulgatok
Viszont, most már majd egy méterig a szemem sem rebben a letöréseken, mert lábból meg rugóból kimozgom.Én 42 vagyok, és elég sok DH jellegú szakaszon sikerült idén mennem. Elég sokat fejlődtem, de nem mondanám hogy versenytempó

Szóval hajrá, de a tempóval csak óvatosan, a csontok nem forrnak gyorsabban az évekkel

-
TomMusic
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
Ez jó ötlet, köszi!

StLui: akkor én meg se szólaltam!

És a 185 centis magasságom sem akadály?
-
TomMusic
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na kicsit majd agyalok ezen, az idő miatt leghamarabb úgyis majd csak jövő tavasszal lehet vele foglalkozni. Na meg kell hozzá egy bicó is, ami nem ócsó'. Ami most van az XC, mondjuk a becsúszók elég hosszúak, de rá van írva apró betűkkel alul, hogy nem szabad vele déházni.
Meg tényleg, azért hosszútávon valszeg nem tenne jót neki (meg nekem, amikor kettétörik a váz) az az igénybevétel. -
TomMusic
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát attól függ, mi az amatőr szint?

Szerk.: valszeg az, ahogy én csinálnám.
Versenyekre meg semmi ilyesmire nem járnék (max nézőként
), csak tempósan lejönni a hegyről, ahol az "igazi" DH-sok is járnak. 
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Mennyire esélytelen elkezdeni a DH-t 27 évesen (jövő nyáron már annyi leszek), 185cm-es magassággal? -
RaiZka
tag
-
parkr
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
ez rendben van. de az ergo hiányzik ebből is (ami mint kiderült nem is a dropra vonatkozik).
-
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jaja, a csajoktól, többek közt a feleségedtől, már nem maradok annyira le

-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Meg szürke a biciklim, azért is könnyebb, nem?

-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ne szerénykedj,éppen beszéltük nejemmel mennyit erősödtél utolsó találkozásunk óta.
...ami a fáradságot illeti,az van amit korábban írtam,tördelt tempó,ismeretlen útvonal és pár f@szméregetés lemerítí az elemeket.Ott,annál a rövid meredeknél meg már ismerős helyen jártam,azért húztam bele...ugyanakkor így is csak második lettem,az a magas fickó,csakúgy mint a korábbi emelkedőknél,erősebbnek bizonyult. 
Balázs meg még fiatal,bírja a tempót.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dilikutya
félisten
Lakatot készülök venni (miután levágtam az előzőt, ami a legutóbbi eső után megmakacsolta magát a tárolóban
). Nem akarok még egy 1000 Ft-os vackot, de az a gond, hogy azoknak legalább van hossza. A lánc méretre jó lenne, de nehéz, mint a dög, az U lakatok meg rövidek, azzal maximum a kereket tudom lezárni a legtöbb helyen. Ez persze a nyilvános kerékpártárolók hibája, hogy pl. egy Auchan-nál nem lehet normálisan lezárni. Vagy mennyire érdemes ragaszkodnom, hogy mindig törekedjek a vázat rögzíteni a tárolóhoz? Egy 20 éves Bassano MTB-t nyüstölök pár éve, önmagában nem feltűnő darab, leszámítva a csillagküllős kerekeket. -
StLui
veterán
Egy abszolút ide passzoló szakmai kérdés: ajánljatok zenét (linkkel) a bringatúrás videó alá, amit nem tilt a YT, mert náluk amik tölthetők valami brutál szarok, mintha mind csak valami elektronikus vacak lenne, akár rock, akár más stílust választok. Másnál olyan jó zenéket hallok a videók alatt

-
StLui
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát én nem tudom mit csináltam, lehet túl sokat és túl hangosan beszéltem (konkrétan berekedtem
), de hiába volt most is a megszokott szint és táv, este nyuggerkrémmel (Arcanum Senior balzsam) kenegettem "sebeimet" . A végén meg csak néztem ahogy Kóspallagnál elfordultunk Királyrét felé, és valami istentelen tempóval fölmásztál azon az emelkedőn, pláne ahhoz képest, hogy a túra vége felé jártunk. 6030D-nek meg már az elején sikerült kiakasztania, ahogy csatlakozott arra az egy órára, úgy magával húzott az élre, hogy mikor "végre" levált a csapattól, alig bírtam össze szedni magam 
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ja kb. Én elég közel maradtam.

Nálam +3cm. -
Jester01
veterán
válasz
gonger
üzenetére
Vannak flat bar váltók csak elég drágák. 2x10-es rendszerhez shimano sl-r780
Nekem Cannondale CAAD8 flat bar fitness van, ennek a geometriája elvileg ugyanolyan mint a rendes CAAD8-nak, bár nem ellenőriztem le a számokat.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Pedig elég fárasztó ez az egy egy kis f@szméregetéssel és annál több megállással,bevárással tarkított,nagyon tördelt tempójú túra,ahol az útvonalat nem ismerve még erődet sem igazán tudod beosztani.Amúgy meg jó időnként bandázni is,nem csak egyedül széthajtani magad,vagy éppen a háziasszonnyal vitázni a tempón.

-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Látom nem fáradtál el eléggé.

-
gonger
senior tag
Sziasztok! Van egy Trek Madone 2.1-es outim, amit 2016 év elején vettem gyári állapotban. Sajnos idén még nem tudtam rá felülni, mert tavaly év végén egy porckorong kiboltosulást (elsősorban ülőmunkától, de az outizás sem tesz jót) diagnosztizáltak Nálam és hónapok mentek el gyógytornával. Tudom, hogy van aki sérvvel teker évek óta, de Nekem ez a testhelyzet nem kényelmes és napokig fájdalmaim vannak utána. Van egy városi, kocsmába járós Csepel Royalom, azzal egész jól elvagyok, viszont a Trektől nem szívesen válnék meg, olyan nehéz volt megtalálni is...hosszú távokra megtartanám.Külföldön egy nyaralás alkalmával béreltünk egy trekking/monti bringát, egész nap azon ültem, semmi bajom nem volt utána.
Így felmerült bennem a kérdés, hogy mennie kell az outinak, vagy a szentségtörés vétke mellett átalakítható-e egyenes kormánnyal, kicsit rövidebb stucnival fitness bringává? Neten egy gyors keresés után nem találtam a 105-ös váltóhoz a fékváltókar helyett más megoldást, de azt sem tudom pontosan, hogy geometriában egyáltalán különbözhetnek-e a fitness bringák az outiktól? Mit gondoltok? Szoktak ilyet csinálni? Gányolás lenne vagy jó esély van a derekam kisebb terhelésére a fenti megoldással? -
RaiZka
tag

Dunakeszi Decathlon.. 90ert elhoztam
mivel fessem le? Vagy menjek el terepre es retkezzem ossze? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zodo
nagyúr
Közeljövőben lecseréltetem a hátsó agyat kazettásra úgy hogy a felni és küllők megmaradnak.
Így ezt meglépve 7 => 8 sebességre váltok.SHIMANO CS-HG 31 sort gondoltam rá de ebből van három kiszerelés: 11-30 , 32 , 34
Kalkulátorban néztem a jelenlegi racsnis 7-es kiosztásomat és próbáltam kiválasztani hogy melyik kellhet nekem.
Azt szeretném hogy több tárcsát tudjak használni 20-35 km/h óra közt.Lehet rosszul állítottam pl a forgás/perc értéket mert jelenleg a mostani sorból szinte csak a 20-18 nagy ritkán 16 -os tányérokat használom az első 48-al társítva.
Ezekkel kb. 18-32 km/h közt tudok haladni.
Ettől függetlenül úgy gondolom hogy 34-es teljesen kizárt ezért leginkább a 32-es lehet jó választás de kérném a segítségeteket hátha rosszul gondolom.Másik kérdés a fékváltókar mivel akkor az is cserés lesz.
Melyik 8-as szettet érdemes megvenni az alsó-közép kategóriából?
Jelenleg ilyenem van. -
jjeahh
nagyúr
pc360, Vanir, eddie1978, JackFeryll, ZolkoW : Kösz! Ezek szerint valszeg nem tévedtem abban, hogy a mai modern geometriájú vázaknál már nem a nyeregvázcső hossz a legfontosabb adat. Top tube-stack méret viszont annál fontosabbnak tűnik, kár, hogy a jelenlegi vázamnál nincs megadva a gyártó oldalán a stack, de majd megpróbálom lemérni, hogy legyen amihez viszonyítsak.

ZolkoW: ja, pl. Nukeproof fronton láttam olyan vázakat, amiknél már azért rizikós, hogy nem tudnám kihúzni a nyeregcsövet rendesen

-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
ez ilyen maradvány, régen vízszintes volt a felsőcső,és arányos volt a váz hossza a nyeregcső magasságával. innen maradhatott... egyébként egyetértek. túl kicsi váznál mondjuk azért előfordulhat,hogy egy 40 centis nyeregcsövet sem tudnál eléggé kihúzni,az meg azért egészségtelen.
-
JackFeryll
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
A többiek már leírták a dolgokat. A nyeregvázcső alapú méretezés eredete hogy régen szinte minden váz úgy nézett ki hogy vízszintes volt a felsőcső és a nyeregvázcső véget is ért a felsőcsőnél.
Aki tudatos vásárló annak az első dolga a váz stack - reach adatának ellenőrzése, plusz fejben hozzáteszi hogy a cockpit hogy nézne ki számára ideális beállításban. (leginkább stucni és kormány reach, spacerek száma( 0
) és stucni szög meghatározása) Ehhez nem árt ha van már tapasztalata és tudja az igényeit, nem első kerékpár. -
pc360
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
A nyeregvázcső konkrétan a váz "magasságát" határozza meg, ergó a méretét. Az, hogy a tetejébe milyen hosszú nyeregcsövet tűzöl, tökre nem releváns.
Teljesen jól látod, ha a felsőcső hossza nem jó, akkor lehet kényelmetlen a váz. Nyilván azért léteznek különböző vázak, hogy ki tudd választani a neked kényelmes geometriájút.
A különböző dőlésszögek miatt persze ezek sokszor nem összehasonlíthatók, de mivel nincs másik adat, ami megadható, maradt a legközelebbi, ami meghatározza a vázat, és ez a 2 jellemző cső hosszának egyike. A legtöbb márkánál úgyis az S, M, L, XL stb. mércével találkozol, és nem a centikkel.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Valaki elmagyarázná nekem, hogy a vázméretet miért a nyeregvázcső hossza határozza meg és miért van az, hogy mindenhol annak a méretét tartják a legfontosabbnak vázméret választáskor? Ezt két dolog miatt nem bírom felfogni:
1. - a nyeregcsövet állítja az ember a legtágabb határok között, meg a mai vázak felcsőcsöve gyakran elég durván lejt, ergo innentől nem tökmindegy a nyeregvázcső hosza?
2. - nyeregvázcső méret ide-vagy oda, ha a felsőcső túl hosszú vagy túl rövid, akkor már nem lesz jó a vázméret nem?
Szal wtf? Valszeg az én logikám téves, de akkor világosítsatok fel légyszi... a felsőcső hossza, vagy pontosabban a nyeregvázcső-stucni közötti távolság vízszintesen mérve nem fontosabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Íme az új Android Auto!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Fujifilm X
- One mobilszolgáltatások
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A 100 és 200 közötti különbségről nem tudok véleményt mondani,annyit viszont biztosan tudok,hogy koromsötétben,rossz úton/erdőben legalább ennyi kell ahhoz,hogy láss is,ne csak látszódj.Immár 1,5 éve/~10e km használom,de ma is ugyanezt venném.Egyetlen hátrányát tudom említeni,éspedig a bekapcs gomb fényerejét,mely mivel a töltöttséget is jelzi,olyan fényerővel teszi azt,hogy zavaró.Én letakartam a saját gumiburkolata alá becsípett másik gumicsíkkal.
Hol van a lábad a pedálon? Rendesen raktad rá vagy középre?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
akkor ma lesz egy utam oda. Remelem talalok valami olyasmit amit bicos naci ala fel tudok venni a hidegebb napokon.