Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Először is lekeféled még a bringán a láncot, hogy a retek nagyja a lánc külsejéről lejöjjön.
Ez után két lehetőséged van:
Vagy vízben főzöd, a forró víz kiolvasztja a viaszt a láncban, és a kifolyó viasz hozza a retket is.
Vagy áldozati viaszt használsz (olcsó gyertya viasz), amiben kifőzve ugyanúgy kihozza a láncból a retket. Ez esetben forrón kiveszed a láncot a viaszból, hogy minél több kifolyjon belőle, és a rendes viaszt könnyebb legyen utána belefőzni.
Ez utóbbit mondjuk próbálgatom még, mert az első kör annyira nem nyerte el a tetszésemet, ugyanakkor más is csinálja.
A lánc mártogatása is elvileg segít valamennyire, mert a mozgó lötyivel a piszok is mozogni fog. -
attiss66
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ja, még egy kérdés az újrafőzésről.
Tehát, ha a waxban kifőzött lánc, ami csepegtetős waxoláson is túlesett jópárszor, újra főzésre kerül, azt hogyan kell előtte letakarítani/merthogy a kettősfalú edényben lévő viasz se koszolódjon/? Csak le kell törölni, vagy kefével kell kikefélni, egyéb módszer stb?Ja, igen, és a mostani olajos első lánckerekeket és a lánckeréksort is kopra olajtalanítani kell, ha a waxolt lánc megy majd rá?
-
Alexios
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
a kutya kínzás rész nem pletyka, börtönben is volt miatta, elég részletesen meg lehet találni a neten
-
attiss66
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Tehát, ha teljesen kopra letakarítom a láncot, akkor nem is kell főzni wax-ban? Ugyanazt az eredmény el lehet érni, mint a főzöttel?
Mindig hamarabb megírod a választ, minthogy felteszem a kérdést.

Mostmár elég jól képben vagyok szerintem viaszolás ügyben.

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Igen, az az.
Az utáncsepegtetés csak arra jó, hogy később kelljen újrafőzni a láncot. Azt tudnod kell, hogy a láncba befőzött viasz viszonylag kemény, mint a gyertya, csak nem törékeny. A csepegtetős viasz ehhez képest gyurmaszerűen puha, ezért aztán rövidebb ideig is marad a láncban.
Szóval ha mondjuk elmész túrázni a főzött láncoddal, és itt több 100km-es túrára gondolok, akkor viszel magaddal csöpis viaszt, és amikor már csörög a lánc, éjszakára bekened vele.
Sokan félnek attól, hogy ha elkapja őket az eső, akkor kimossa a láncból a viaszt. A főzöttet kb kötve hiszem, a csöpis is csak részlegesen fog feloldódni (csöpis viasz = viasz + emulgeáló szer + sok víz)lsebestyen
Wax pápa. Aki az egyik videójában olyan cuccokat ajánlott a gyári olaj megkötésére, amivel kb eldarálod a láncot
Meg szereti a kutyákat is, ha minden igaz -
lsebestyen
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Félúton jöttem rá, hogy csakis a wax! Akkor viszont már nem akartam új láncokat bevetni, de most már rotálni fogom, teljesen igazad van.

Vettem sztearinsavat, amit a waxpápa is használ zsírtalanításra, itt egy egész jó és friss waxolós videó tőle. -
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Fiam a hajtás oldalt kedveli: tekeri, forgatja. Kislányom kulacsból szeret inni, csengetni meg a ventillátorral Marilyn Monroe-sat játszani.
-
arcitec
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Persze az a lényege. A telefonra letöltött Garmin appal lehet rögzíteni a kártyát, ami fel is veszi a bank-al a kapcsolatot hitelesítésre és már aktív is az órán.
Hidd el, - és nem véletlen mindenki a Garmint javasolja - az óráik nagyon ott vannak a toppon. Nyilván mindbe bele lehet valahol kötni, mert manapság semmi sem tökéletes
de akku időben, minőségben, megbízható működésben Garmin.
Használom időnként fizetésre az órát és az első perctől pöccre tökéletesen működik - telefon nélkül - mint egy bankkártya. Példul futsz és jön szembe a fagyis és csak az óra van nálad ....
-
attiss66
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ezt néztem ki.
Silca Secret Chain Blend forró wax granulátum, 500g [link] , 19300 Ft, a BIKEPRO-ról.
Ott is azt írják, hogy
" A waxolt láncodat újrakenheted Silca Super Secret cseppentős kenőanyaggal "
Silca Super Secret lánckenő wax, 60ml, 7590 Ft,
[link] ugyancsak BIKEPRO.Tehát egyszer kifőzöm a waxgranulátumban, utána a csepegtetőssel mehet, amig az el nem fogy, vagy időközben megint ajánlatos imitt-amott egy főzést megejteni?
Most olvasom, hamarabb megírtad a választ, mint én a kérdést.

Az egyik kettősfalú edényt ki fogom nevezni wayfőzőnek, abból ki se lesz véve a wax, csak rágumizok egy nájlont, hogy ne szállja a por, ne koszosodjon.Ez volna az?
Squirt hosszú hatású lánckenő wax, 120ml , 5190Ft [link] -
-=RelakS=-
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Csöpis viaszból én Squirt-re esküszöm, de lassan már minden idióta gyárt ilyet.
Eddig a Decathlonos csöpis viasz nem jött be egyedül, de annak még a körmére fogok nézni.
Ugyanúgy kell csöpögtetni, mint az olajat, csak alkalmazás után éjszakára állni kell hagyni, hogy reggelre megszilárduljon. Az első kenések előtt úgy kell előkészíteni a láncot, mint a sima viaszolásnál. Kenések, mivel a Squirt esetében kb 5 perc eltéréssel 2 adagot kell felvinni első alkalommal. A Squirt ajánlása szerint ezután többet nem kell zsírtalaniítani a láncot, csak időnként lekeféled a mocskot, és adsz egy újabb adag Squirtet a láncnak. Nálam működik. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem fogod elhinni, de görgőzéshez is kell ám waxolni
Ezredjére viszont én sem fogom leírni a menetét, durván ki lett vesézve, már én is unom
Ennyi:
Két láncot amúgy is forgat az ember, Sebit ilyen szempontból nem értem, hogy nincs ideje viaszolni. Ha hallom, hogy csörög a lánc, kicserélem a másik láncra. Van újabb 3-400 km-em kifőzni a levett láncot.
Lehet venni amúgy eleve waxolt láncot, és akkor a ragacs pucolásával sem kell szórakozni.
-
semmiho
tag
válasz
python1
üzenetére
2020-as évjárat, e-bike-ban volt jó eséllyel - masszív lesz biztosan.
Fox ID Check oldalán néztem meg az egyik fotón szereplő kóddal, mi ez pontosan (kód: DZTX). https://tech.ridefox.com/bike/search/code/DZTXHa Fox villát hirdet valaki, mindenképpen kérdezzétek meg ezt a 4-betűs kódot és nézzetek utána, mit takar egészen pontosan! Ha jól rémlik, 2014 körül kezdte használni a Fox ezt a jelölést, minden újabb Fox villára működik.
-
attiss66
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Kössz. Van dupla falú edényem, kettő is, enyv főzéshez szereztem. Forró víz van a kettősfalú aluedény közt, így nagyobb hőmérséklet nem érheti az enyvet, viaszt, mint amilyenre fel tud melegedni a víz.
"Első főzés előtt nem árt benzinben kimosni"
Azt olvastam, hogy a teljes takarításhoz lakkbenzin kell/merthogy a kuti benzin nem tiszta, marad vissza egyéb, a waxoláshoz nem kívánatos dolog/. Nagytakarításhoz jó a benzin, de utána lakkbenzinben is át kell mosni."az első adag viaszolás ócskább lesz legfeljebb"
én már rögtön szakszerűen akarnám viaszolni.
"Takarítás gyanánt vízben csak akkor főzd át a láncot, ha hajlandó vagy utána adni neki egy nap száradási időt"
nem akarok várni a száradásra, inkább a vízben főzést kihagyom
"Legegyszerűbb amúgy, ha locsolod a csöpis viaszt"
ez mi, hogy veszek egy csepegtetős viaszt, és csepegtetős olajozás módszerrel? "locsolod"/nagyobb mennyiségben, nem csepegtetve, öntve/?Ha a csepegtetőst választanám első körben, akkor kutibenzinben kiáztatom az olajos láncot, aztán lakkbenzinben, aztán amikor megszáradt a lánc , csepegtetem rá a csepegtetős wax-ot?
tudsz ajánlani, linkelni ilyen wax-ot/tűrhető és legjobb verzió/?Mikor tudom, hogy újra kell waxolni és mi annak az ismétlőwaxolásnak a menete?
-
Lajmund
őstag
Nekem a motorex csepegtetős wax bevállt. 300 km fele járok és simán bírja. Csak azért fogok adni neki hogy biztos ami biztos alapon. Gondolkoztam én is a főzésen de az én szintenem felesleges macerának tűnik. Nem tudom tartosságba mennyi lehet a haszna a főzésnek de annyi nekem biztos nem hogy szorakozzak vele.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akartam is mondani, hogy végre wax
Kisfiam véleménye az olajról, röviddel ezután ezt is waxra állítottam át. Szóval jöjjön egy kis főzés, lehet már én is megértem rá.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Nincs jól vagy rosszul főzés, ha nem füstölöd el a viaszt. Jó vagy rossz viasz van.
A gyergya viasz hamar kipereg, de azért 200km körül csak bírja.
Veszel valami jó viaszt (Silca Secret Chain Blend, Molten Speed Wax, vagy ilyesmik) nem főzöd addig, hogy füstöljön (forró vizes edényben olvasztod a viaszt, tuti nem lesz 100 fok fölött), abban áztatod a láncot vagy negyed óráig. Kikapcsolod a fűtést, és amikor kezd dermedni a viasz teteje, akkor veszed ki a láncot, úgy egy rakás viasz benne marad.
Betöréssel nem szoktam szórakozni, elkezdem tekerni, 100-200 méter után pöpec a lánc.Első főzés előtt nem árt benzinben kimosni, de ha elmarad, az sem gond, az első adag viaszolás ócskább lesz legfeljebb, de a következő főzésnél ki fogja dobni magából a szemetet (na, vajon honnan tudom?
).
Kezdek azzal játszani, hogy ócó viaszban (pl a fent említett gyergya) előfözöm a láncot, így a legtöbb trutyi abban fog kikötni, nem a drága kenésre használt viaszban. Persze az áldozati viasznál nem várom meg, hogy lehüljön, abból forrón veszem ki a láncot.
Takarítás gyanánt vízben csak akkor főzd át a láncot, ha hajlandó vagy utána adni neki egy nap száradási időt, különben azt fogod látni, hogy bármeddig viaszolod a láncot, valahol még fog bugyogni benne a víz.Legegyszerűbb amúgy, ha locsolod a csöpis viaszt. Az is teszi a dolgát, és nem kell pepecselni a főzéssel. Kenés után a felesleget letörlöd, néha lepiszkálod a fekete gyurmát, viszonlátás.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Hozzászólásokat nézve bizonyára elkezdődött a tavaszi waxbefőzés idénye, amikor a szobabaicikliseket kicsalogatja végre a napsütés picéikből, kazánházaikól mint a medvét barlangjából, és muszáj lesz nekik újra waxolni...mindent...lábat, láncot. 🤭
-
attiss66
senior tag
Ezen a láncfőzős wax-on én is gondolkozok(merthogy nincs annak párja, amikor simán megy a lánc
). Csakhogy semmit nem értek hozzá és nem akarom elrontani a wax-olást. Merthogy azt olvastam, ha nem jól van waxolva/nem jól van letakarítva a lánc stb/, hamar lepereg, nincs kenés, rosszabb, mintha olajozva lenne.
Ehhez a láncfőzéses waxoláshoz egy pontos leírás(mi a legjobb wax, tisztítás menete, főzés menete, mire kell ügyelni stb) kéne, ami tutti.
Ha jól van főzve wax-ban a lánc, szerintem is ez a legjobb megoldás a lánc kenésére.
Jelenleg több oka is van, hogy nem waxolom a láncot.
Egyik, hogy lusta vagyok hozzá.
/bárcsak bewaxolódna magától
/ -
-
attiss66
senior tag
Ezt a láncolajat tervezem száraz időre, Liqui Moly Bike Kettenöl Dry Lube láncolaj száraz időjárásra 100ml, 6190 Ft [link] , sáros időkre meg erre gondoltam, Finish Line Cross Country kenőanyag, 240 ml, csepegtető, 6599 Ft [link]
A sáros időre még nem teljesen biztos, de a száraz időre már elég biztos.
Habár száraz időre még lehetne ez is esetleg, Motorex PTFE szintetikus láncolaj, 3501 Ft [link] .
A motorex: csak ezt nem értem mit jelent
" Olyan, elsőroban országúti kerékpárokon való használatra tervezték, amelyek rövid utakat tesznek meg"
500m-t, bótbajáróst?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Tőlük vettem a villanyváltót is ami meglepően jó árban jött ki, de akkor nem figyeltem fel, hogy egyéb áraik is ennyire jók lehetnek...korabban talán néha a Rose versenyezhetett a spanyol BikeINN áraival, az összes többi németajkú (Bike24, Bike Components, BD, vagy r2) drágább volt...most a Rebám drágább ott mint itt a Sid Ultimate.
...amúgy ma rendeltem 2 db RT70-es tárcsát (160+180mm) és egy oldható láncszemet XT8100-ba (egy láncszemmel kevesebbet vesz fel az X0 váltó mint az XT8100-as
) a Bike24-től ami ott valamivel olcsóbb mint amott.🤔 -
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ertem. Majd kipróbálom. Addig van még 3 tubus smoove ..az még 21.000km
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Me olyan macera? Rezsod alávágod, belerakod a lanvot x ido kiveszed es szarad. Nem?
még nem néztem utana tüzetesen, de lehet kipróbálom majd meglátom. -
lsebestyen
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Jelenleg olajozom.
Lassan visszatérek waxolni. Nekem a főzés jobban bejött, sokkal többet bírt. Bár a csöpisből csak a soudalt használtam, van egy bontatlan squirt lube, azt arra fogom használni, hogy a főzött láncot tovább tudjam használni picivel, ha nincs időm főzni, vagy elfelejtettem. -
dom1n0
őstag
válasz
ballazol
üzenetére
Nálam is kimaradt majd 15 év sportolás sajnos, a mai eszemmel teljesen nem hagytam volna abba, maximum a rendszerességét csökkentettem volna heti/összevissza szintre..

Felneveltem közbe 2 gyereket nagyrészt egyedül, megértem akiknek nem jut rá idejük/energiájuk/kedvük..., de a ritka is jobb a semminél.
-
agent_k
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Megbeszéltük, köszönöm!
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Láncfőzős waxosok. Mi a tapsztalat? Simabban fut e a lac mint csepegtetössel, hány km hoztok ki egy fözéssel? Tisztitas konnyebb? Pro kontra. Meg stb.
-
parandroid
félisten
válasz
ballazol
üzenetére
Nekem sem volt 20 évig biciklim. Mondjuk meg is látszott. Aztán elkezdtem sportolni, és még mindig nem vettem volna, ha egy sérülés miatt nem kell hosszabb időre felfüggesztenem a futást. Amúgy most van vagy 3-4 fasza biciklim, de hónapok óta nem ültem nyeregben. Ellenben gyakorlatilag minden nap futok megint.
p
-
Fall-N
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
WearOS-es Samsung Galaxy Watchra gondoltam, arra lehet, enyémen is rajta van a Strava.
-
lsebestyen
addikt
-
agent_k
őstag
Sziasztok fiatalok!
15 év után újra bringázásra adtam a fejem. Zár témakörben kérdeznék. Paranoid hozzáállás miatt 2 U-lakattal (sodronnyal?, lánccal?) oldanám meg a feladatot, ha olyan helyen vagyok. Bár a munkábajárás - bolt - otthon háromszög fényes nappal, ritkán lenne "olyan" hely valószínűleg. Viszont illuzióim sincsenek természetesen.
A kerekek gyorszárasak. A bicaj értéke 125k, ha ez egyáltalán lényeges. Decathlonos megoldás jó lehet-e vagy mindenképpen felejtős?
https://www.decathlon.hu/p/u-kerekparzar-500-as/_/R-p-119937?mc=8342034&c=sz%C3%BCrke -
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Majdnem mindenből a legolcsóbbak, szerintem visszaesett a kereslet és egészpályás letámadást nyomnak épp, hogy kinyírják a konkurenciát.
Most érdemes fejleszteni a bringát, eladni úgysem lehet...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
GRX hajtókar vagy fékváltókar lassan Alis árban mozog, annyit nem tud fizetni Micimackó, hogy így is az ő szarjukat vegye a plebs...
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ilyen vészes lehet? (Wc kozeli)
szép. -
python1
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére

Akkor meg is van az új beszerzési forrásom.
De jó, hogy benéztem ide srácok!
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha olyan amilyennek látszik akkor jó árban van ez a Fox.
70-ért egy használt villa,belépő róka, gari nélkül jó ár?
Ez postával, garival ugyanannyi újonnan, ez valóban jó ár.
De ha mindenképp FOX kell, az se gond, az is van.A magyar használtpiac balekokra játszik, számomra érthetetlenek az árak, amiket látok.
-
python1
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi!
A fox lenne az elsődleges, viszont ez meg új, [link]
Az a fosxsid az miazez?
Egyébként strapára melyik ajánlottabb, fox vs rock shox? -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Garmin Pay amúgy működik teló nélkül / teló kapcsolat nélkül is?"
Természetesen. Pont,mint egy bankkártya. Mert végülis az is. Amúgy vicces, mert még sosem használtam, asszem be sincs állítva. Pedig be kéne, ha már van.
p
-
válasz
arcitec
üzenetére
Garmin Pay amúgy működik teló nélkül / teló kapcsolat nélkül is?
MC Pite: sejtésre valami tucat kínai termék van mögötte, mi?
Fall-N: hát, a Samsung órára semmit nem lehet telepíteni.
Na, mindegy, tényleg az lesz a legjobb, ha nem veszek semmit. Viszont elmentem végre tekerni kint, tök jó idő volt. A "téli" 35-ös Allroad külsőket lecseréltem outira, úgy suhantam, mint fulton hátszélben vonattal húzatva magát
Mindez 3,5 báron, de lehet, még engedek belőle.
-
python1
veterán
Sziasztok!
Szeretném kicsit rendberakni a bicajokat mielőtt jön a szezon, tulajdonképpen első teleszkóp kellene MTB-be, használtban gondolkodom, néztem néhány márkát, elsősorban Rock shox és Fox között nézelődöm. pl:, [link] ,
Ami lényeges, hogy jó erős legyen és 120-140-es rugóúttal, minimum 34-es becsúszóval, néha megküldöm durvább terepen a vasat azt ne hulljon szét alattam, az lenne a lényeg.
Ebben szeretném kérni a véleményeteket, hogy kb ezek jók lehetnek-e vagy jöhetnek ajánlások is, előre is köszi! -
parandroid
félisten
10 éve kezdtem el sportolni, illetve futni, azóta van garminom (vivosmart activity trackerrel kezdtem), és azóta használom a connect/strava párost. Akkoriban az előbbi egy kalap szar volt, az utóbbi meg teljesen korrekt cucc, a kettő között az a különbség, hogy a connect a sok csetlés-botlás ellenére rengeteget fejlődött, az utóbbi némi minimális kozmetikázáson kívül semmit, ellenben totálisan elkurvult, mára kb minden feature fizetős, aminek értelme van, és csak a rögzítés, illetve mások követése maradt, ami érdekes, cserebe tekerheted át a reklámokat, meg zárhatod be a popup tolakodásait. A hardwareről ne is beszéljünk, a vivosmartokrol (kettőnek is meghalt a kijelzője nálam, egynek asszonynál, mindet gariban visszavették), hamar átálltunk valódi futós órára, azóta láttam pár generácionyi hardvert náluk, és azt kell mondjam, egyszerűen nincs alternatívája annak, amit csinálnak.
Mostanra van tőlük az órák mellett biciklis komputerem, mindenféle övek, szenzorok, ant+ usb modul, radar, index okosmérleg, de autóba való navigációm, sőt, több menetrögzítő kamera is. Sőt, a tacx görgő is mostanra ugye garmin termék lett.
Szóval jah, nálam bevált, mondjuk én használom, meg az is igaz, hogy jellemzően nem az alap cuccaikat veszem.
p
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Értem. veszek 1 darab sis gélt - kíváncsi vagyok rá, most am is rendelnem kell iso meg reco port mert elfogyóban van. Kipróbálom milyen ez a gél, vagy mit "nyújt". Inkább iso port fogok használni, abból egy adag 270-re jön ki be is vált. Abból szokott nálam lenni 1-2 flaska ride alatt, és ha keményebb karika van/érzés alapon, akkor be szoktam keverni egyet. Ritkán 2 hosszabb úton.
-
Fall-N
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
És ha az órára telepíted a Stravat? WearOS-en van rá lehetőség. Nekem is fent van az órán, bár még nem rögzítettem vele semmit.
-
Fall-N
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szerintem nem csak rózsaszín csíkos szíjjal lehet kapni a FR165-öt. De ha azzal van készleten, van millió szíj hozzá. A tok legalább fekete, nem csajos. De úgyis Garmin, így tiltólistás nálad.
IGPSPORT óra meg fura szerzet. Valahol azt írják, hogy Android fut rajta (?), ami maximum WearOS lehetne, de sehol sincs infó róla vagy tesztvideó. Valószínű, hogy valami zárt rendszer az inkább.
-
MC Pite
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Saccométer, de amúgy pont jó lesz
. Csak az egészséget meg az aktivitást nem tudja rendesen követni; nekem a Stratos 3 poén volt ilyen szempontból.
Polar futásra ok. -
arcitec
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Kár próbálkoznod, mert csak Garmin-nal lesz az erő veled, no meg a Garmin pay is....
Mert nem tudod, hogy ne próbáld, hanem tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld ...
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Télen véletlen hozzánk került 1 doboz grapefruitos SiS gél, drága is, szar az íze is, kevés is benne az anyag, az Nduranz hozzá képest megváltás.
Egy srác akivel dumáltam Maurtent tol, 1500-1800ft darabja... -
lsebestyen
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Elfogadom, vas gyomrom van, minden jöhet! 
#322039fulton: 1eur/gél, ami 45g CH-t tartalmaz elég jó ár. Oké, elég bumszli, átlag géleknél nagyobb mennyiség, engem ez nem izgat. Emberfüggő ki mit bír, én nagyon ritkán rontom el a gyomromat. Viszont én ritkán gélezek, tartaléknak hosszabb utakon van nálam, de 10-ből 9x vissza is hozom. Versenyeken használom, ott elég kényelmes megoldás.
-
fulton
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ez elég jó áron van ez a gél, nem okozott gyomor panaszt nálatok?Arra gondoltam vennék 1 dobozzal kipróbálni az intenziv karikákhoz. (z3-z4 pulzus zónás hosszabb utakohoz) Meddig szokott jó lenni a szavija?
semmi: azthittem 45 darab van benne, most olvasom csak 16...stornó -
válasz
parandroid
üzenetére
Mert, mi bajuk volt vele?
De akkor sem Garmin, hanem Polar.
-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hú, az passzolna neked, azzal lehet igazán szívni. Futós topikban is bepróbálták páran. Aztán vettek garmint.
p
-
-
Lajmund
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Egy fenix 8 kell akkor. Sokáig bírja és rendesen szinkronizál. Ha nem érdekelnek az okos funckiok és a kicsi kijelző akkor simán jó szerintem.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Már vissza is ért? Mert a lóvé még nem
Nyugodtan vedd meg, 1 napot használtam
Az enyém lesz az, szerintem más az országban nem játszik ennyire sportot a visszaküldésből 
Viszont szoktam felbontott cuccot is venni
-
zsocy
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Nincs baj a KTM-el sem, de én inkább a Decást venném, az ár/érték és a felpróbálás lehetősége miatt. Ha tényleg tutit akarsz akkor körülnézhetsz az "igazi" sisakgyártóknál, pl: Rudy Project, Abus, Kask, Giro, POC, MET, Casco... és tuti kihagytam egy csomó jót, elnézést a hívőktől

Amúgy pedig egy szar sisak is jobb mint a semmilyen sisak. Azt vedd amit örömmel hordasz majd, mert akkor fel is veszed.
-
Dorian
félisten
Köszönöm, akkor jó lesz a Decás. Persze a lányos világoskékből van csak akciós (feleségemnek jó lesz), nekem a szürke már 16.000.
A KTM-ről én úgy tudtam, hogy az jó márka, nem így van? Vegyem mégis inkább a Decatlonost 16-ért?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Akkor ha megveszem a kibontottat nagy valószínűséggel a tiédet kapom?
Dorian...az a decas már biztosan megvéd, ugyanakkor nem mindegy mennyire nehéz, meleg, kényelmes, becsípi-e hajad a zárja, stb. Az ismert nevek már egy + itt is, mint mindenhol. Ami a deca mellett szól ugyanakkor az, hogy felpróbálhatod. -
válasz
Dorian
üzenetére
Ha olcsón kell, akkor a Decathlon amúgy jó választás.
KTM-et, Hervist én hanyagolnám, amúgy meg ITT kezdődik a márkás, jó sisak. Különösebben nem drága, meg most jó az € árfolyam is

Lajmund: a fő problémám, hogy a Samsung Health-ból harapófogóval sem lehet kihámozni olyan edzést, amihez nincs GPS adat, és nem szinkronizálja Stravára. Gyakorlatilag az összes beltéri edzést megtartja magának, nem lehet exportálni. Ez az, ami 2025-ben még gázabb, mint a napi töltés.
-
Lajmund
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Samsung órákhoz annyit hogy ne riasszon vissza a napi töltés. Nagyon egyszerűen oldom meg. Reggeli és esti készülődéskor töltöm amikor a sima órát is levennéd. Ha nem alszol vele akkor meg kb mègjobban tökmindegy mennyit bir. 2 éves lesz nyáron és semmi baja nincs sot kimondottan birja a fizikai igénybevételt is. Ennél jobb nem lesz "olcsón" ami ténylegesen használható rendesen. Hajlamosak az emberek egy buta gondolat miatt rossz irányba menni. Okosora nincs hosszú uzemidovel csak sport ora de azok ugye másban gyengébbek és cserébe jó drágák.
-
Dorian
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
-
-
6030D
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Gondolom ez. Szólj ha rendelsz, lehet, hogy beszállunk. [link]
-
Dorian
félisten
Sisakból érdemes 20-22ezres kategóriát venni, vagy a 10ezres is megvéd és csak összeszerelési minőség, esztétika, meg kényelmi funkciók adják a felárat?
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
A Galaxy Fit 3 rózsaszín volt, amit visszaküldtem.
Beszéltem a Polar forgalmazóval, egyelőre nincs érintéses fizetés. De folyamatban van a szíjba épített NFC bevezetése.
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Most adtam le a rendelést 10 perce az idei szezon első felére én is
10Eur-ért az Iso magyon jó áron van. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nekem az FR245 cherry red színű volt.
-
vallas
őstag
Egy kis mechanikus doppingolásról szóló yt vidi [link]
azért a régi tour de france-ok kemények lehettek...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Kummantasz, most jött haza onnan egy beosztottam és azt mondja végig jó idő volt...
...mondjuk azt is mondta, hogy végig ittak és bringást sem sokat látott. 
attiss66...
Dark Archon... ez a férfi/nő szín csak a marketing propaganda agyszüleménye, ami sajnos mélyen beívódott az ember agyába....fulton kömplítli diszögrísz.
-
-
attiss66
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Megvillan az ember fejében az is/a mai Világban/, hogy nem szervezői tévedés volt(bár nagy valószínűséggel az), hanem egy kis szándékosság.

Ganna szólt valamelyik szervező haverjának.
-Te, nem tudnál valamit kiokoskodni, hogy dobogós legyek?!
-Fogd meg a söröm!
-
6030D
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ignite 3 gyári oldal. Végig görgetve egy szőrös kéz van, de az is lehet natural. [link]
Tél elején a Wahoo Elemnt-et 100 euroért szórták ki a gyári oldalon.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Esetleg KaiAqua?

Vércukorkát is mér, $12.19-ért eléggé besztbály![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez mán Ályvójszt is tud!!4
-
Alexios
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére

Így már elég férfias?

Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...amúgy meg vérbeli szerelő a kiscsávó, gondolom babázó lányod közelébe sem megy a bringának.☺️
...amúgy ma rendeltem 2 db RT70-es tárcsát (160+180mm) és egy oldható láncszemet XT8100-ba (egy láncszemmel kevesebbet vesz fel az X0 váltó mint az XT8100-as

. Csak az egészséget meg az aktivitást nem tudja rendesen követni; nekem a Stratos 3 poén volt ilyen szempontból.