Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kaptam új sort és láncot. Kicsit változik is hátul 11-28T-ra. De igen, a láncom már a végét járja (beleesik a láncmérő). Csak vártam vele a kerekek érkezéséig.
-
.LnB
titán
Megjött a DT Swiss PR 1600 Spline 32 kerékszett! Nagy most a boldogság!

És a kerékszett cserével, lesz hátsó sor és lánc csere is. -
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem borzasztó rossz példa fórumtársakat felhozni. Nem akarok senkit megsérteni, mert nem ismerem őket. De kétlem, hogy egyenlő anyagi, edzési lehetőségeik lennének a profikkal.
Már csak azért is, mert A WT csapatok között sem adott ez az egyenlőség.
Persze reálisabb rálátásuk van mint a fotelszakértőknek, de mégsem döntő a szavuk szerintem.
Egyedül a dopping teszteredmények a döntőek. És amíg azok negatívak, márpedig manapság azok, akkor maradjon meg az ártatlanság vélelme szerintem. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Ja, volt a vérátömlesztés most meg van a magátömlesztés?
...azért naivok ne legyetek és a PC se szivárogjon olyan módon ide is be, hogy bizonyos dolgokról ne lehessen beszélni, a doppingnak a minősége változik folyamatosan, a mennyisége aligha....és ezt semmi sem bizonyítja jobban mint a lebukások száma, alig van olyan többszörös 3 hetes győztes (világ bajnok, olimpikon, stb.) aki valamilyen módon ne lett volna érintett doppingügyben. 
Amúgy meg nem vagyok a legilletékesebb ezt megítélni, beszéljen Zoliwrc, vagy Jester1 akik kábé szarrávernének bárkit itt (elnézést ha valakit kihagytam!
), szerintük lehet-e úgy tisztán tekerni, hogy ők talán egyetlen szakaszt sem bírnának velük a 20-ból, hátul, a mezőny szélárnyékában sem.
Ha szerintük lehet, én elfogadom, hogy ma már tiszta mindenki...
...és az oroszlán majd feltámadáskor füvet fog legelni a mennyben. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#250094Maximum1...nagyon le van pontozva a film.
...nemzeti hősöket meg amúgy sem húzunk le, Pataninak szobra van a hegyen!
-
6030D
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ők gépek
-
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"A résztvevők persze szabadon tesztelhetnek, de ennek eredményét nem kötelesek közölni a szervezőkkel, és az esetleg pozitív versenyzőjüket sem kell kötelező jelleggel hazaküldeniük a Giróról. Rég megszűnt a karanténkötelezettség fogalma, minden belső ügynek tekinthető, és csak a csapatokon múlik, mit közölnek a külvilággal."
Mondjuk ezt én sem tudtam. Azt hittem a teszt hivatalos UCI teszt.
Kicsit más éle van így a feladásnak. De kétlem, hogy kamuznának. Mert így a pihenőnap előtt feladni? Ráadásul két nyugis szakasz következne ha jól emlékszem. Azé' furi.. -
MPowerPH
félisten
A sport es az edzesek is pont annyit fejlodtek, mint a genkutatas, gyogyszereszet... Igy lehetseges olyan anyagok eloallitasa, ami ugy fokozza a teljesitmenyed, hogy a mostani modszerrel nem kimutathato, mert teljesen felszivodo. Soha nem tudjuk meg.
De irok egy gyonyoru peldat erre, aztan majd lehet savazni, en akkor is igy latom.Katinka egy kozepszeru uszo volt, nagyobb eredmenyek nelkul, keves belelathato potenciallal, pl. egy Egerkehez kepest, aki fiatal koratol kezdve kiemelkedo volt. Addig a pontig tartott ez, amig Tusup fel nem karolta. Aztan Katinkanak hirtelen megindultak a jobbnal jobb eredmenyek, majd vilagvero lett, hirtelen a csinos lanybol egy elferfiasodott no lett. Majd ez tartott mindaddig, amig Tusup mogotte allt. Aztan zuhanas....
Nekem senki ne mondja, hogy azok az eredmenyek a kemeny edzesek eredmenye. Foleg nem egy olyan sportolonal, aki egyebkent a karrierje elejen nem mutatott nagyon kiemelkedo dolgot. Soha nem buktak le, valszeg az eletben nem tudjuk meg, mit tolt magaba.
En tojok ra, mert dopping ide vagy oda, ezek a sportolok az egesz eletuket a sportnak vetik ala, kiindulva a vegelathatatlan edzesekbol, a taplalkozas, az orokos utazas, a tavollet a csaladjuktol...Nem legyenek illuzioid, hogy erre tisztan kepesek, mert nem azok.
-
lsebestyen
addikt
Fú legalább itt ne nyomjátok már ezt a "mindenki cuccozik" sztorit, elég azoktól hallani, aki a kanapén zabálva osztják az észt 20kg túlsúllyal.
@Hasaggymeg: régen összekajáltak mindent, most meg grammra ki van osztva az egész éves étkezésed. Amatőrként is hatalmas különbségek tudnak lenni edzések között, ha épp odafigyelsz a kajálásra a magad "mugli" szintjén. Arról nem is beszélve, hogy az edzésmunka is teljesen más mint pár évtizeddel ezelőtt.
-
.LnB
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy most tiszta lehet a sport. Nem mondom azt, hogy biztos az. De én el tudom képzelni. Mert pár éve, bejött a Watt mérés. Ami óriási előrelépés lett az edzések tervezésében. Aztán manapság annyit fejlődtek a dolgok, hogy teljes monitor alatt vannak a versenyzők. Hihetetlen módon figyelnek a táplálkozásra, a helyes szénhidrátbevitelre. És a legnagyobbak végig magaslaton készülnek. A legtöbben a Teide-n. Remco például elég sokat volt a Syncrosfera Hotel-ben is. Ami egy speciális szálloda, és magaslati viszonyokat lehet szimulálni a szobában.
Szerintem ez a sport pár éve lett igazán profi. Armstrong esetében a dopping volt profi. De mostanában sokkal nyitottabb a sport, és beengedik az átlag embereket a kulisszák mögé. Így pedig látszik, hogy milyen aprólékos, megtervezett gépezet az egész.
Ha valaha tiszta volt ez a sport, akkor szerintem most az.
És iszonyat brutális a mezőny. Annyi erős egyéniség van, amennyi még sose. A "galaktikusoknak" hívott kis csoport rendesen kiszolgálja a nézőket. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Az élsport mindig erről szólt, a még meztelenül versenyző ókori görögök juhtúróval, a mai "szuperemberek" spéci szerekkel fokozzák teljesítményüket és ennek mi, nézők vagyunk a legnagyobb ösztönzői, akiknek lassan már semmi sem elég. Nem is verseny már az ahol nem dőlnek sorra a korábbi csúcsok!
Megnézed a 60-as években hogyan fociztak és összehasonlítod egy mai BL meccsel az az érzésed, hogy egy más faj játszik a pályán.
...Pelé ma már nem kerülne be valamelyik nagy klub csapatba és nem biológiailag fejlődött ennyit fajunk 60 év alatt.
-
Maximum1
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem tele van doppinggal, begyűjtötte a pontokat azt kiveszik
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Basszus, az első gondolatom ez volt nekem is, hogy kifogás. De ha egy kicsit is belegondolsz, ez akkora egy hülyeség..
Tegnap Covid-osan nyerte az időfutamot?! Elég durva. Biztos, hogy nem kifogás. Rengeteg van még hátra. És a csapatnak, versenyzőnek is az az érdeke, hogy menjen. Szóval kizárt dolog. -
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Valahogy így.
Egyedül Marci-t kerültem el végig. Neki akartam gratulálni, nagyot küzdött végig. De előbb elnéztem a HPH csapatbuszát. Kerestem, hogy hol vannak, de akkor már rég elmentem mellette. Visszafele meg már nem voltak kint. Gondolom beültek a buszba.
Ezt leszámítva minden jó volt. -
.LnB
titán
Nekem ez az egész hétvége a Tour de Hongrie körül forgott. Úgyhogy tekerni nem is voltam.
Szombaton kimentem Pilisszántóra. Mivel letekertem azt a kört én is még Március elején, így már akkor eldöntöttem, hogy oda fogok menni nézni. Jó választás is volt, a legmeredekebb résznél álltunk. A hegyi hajrá előtt 300-400m körül. Minden szuper volt, még nevettünk is sokat a többi szurkolón/szurkolóval. Azon a részen, ami simán 10% feletti rész volt, azért ők se mentek demoralizáló tempót, még az utolsó körben sem. Aztán amikor hazaértem, megnéztem a szakaszt felvételről. Mert miután elmentek harmadjára is ott ahol álltam, visszamentem a kocsihoz és hazavezettem. Volt Pilisszántón kivetítő, de nem ott néztem meg a szakasz végét, hanem otthon.
De a tegnapi nap még jobb volt. Sokat gondolkodtam reggel, hogy mikor induljak el Budapestre. Aztán szerencsére nagyon hamar elindultam. És jól tettem. Én azt hittem, hogy a csapatbuszok, csapatkamionok el lesznek zárva a nézelődők elől. Nem voltak, sőt! Olyan közvetlen volt az egész, hogy csak vigyorogtam, és nézelődtem. Egyedül az Ineos-nál volt kordon. És ők tartózkodóak is voltak, nem tudom, hogy covid protokol, vagy arcoskodás volt ez, de Bernal se az a jó fej csávó mint az interjúkban. Persze ha covid miatt, akkor megértem. Csak a többi csapat teljesen közvetlen volt. Egészen kaotikus volt számomra ilyen versenyzők, csapattagok között sétálgatni. Szerintem annyi ismert embert nem ismertem fel, hogy szégyellném is magam ha tudnám.
Caleb Ewan-ek, Pedersen-ek stb stb.. Úgy is alakult, hogy a QuickStep kocsi előtt állva beállt melém pont Fabio Jakobsen. Én meg megcsináltam vele életem első selfie-jét.
Én soha, senkivel nem fényképezkedtem ezelőtt, ez egy hülye "csajos" dolog szerintem. De ha már ott volt megkérdeztem, ő meg mondta, hogy persze mehet. 
Néztem a bringákat, eszméletlen technikákkal mennek. Viviani 56-os első "sonkaszeletelője" elég durva így élőben. Beszélgettem más szurkolókkal. Volt egy úr, aki nagy Kolumbia szurkoló, csak a kolumbiai bringásoknak szurkol. Nagy nehezen sikerült Bernal-lal aláíratni a mezét. De amint írtam, Egan nem volt túl jófej. Elsőre nem is akarta..Aztán amikor már elmúlt 11 óra, gondoltam megnézem a rajtot. Már bőven elmúlt 11 óra, amikor gondoltam megnézem már twitteren, hogy mikorra csúsztatták el a rajtot. Erre olvasom, hogy neutralizálták a szakaszt.
Kérdeztem ott a körülöttem álló szurkolókat, hogy ők hallottak erről valamit. Értetlenkedve álltunk ott, majd a hangosbemondó elkezdte bemondani a tényt. Kár érte, meg akartam nézni, hogy milyen élőben az, amikor 60-70km/h-val sprintelnek. Úgyhogy én a bejelentés után nem is maradtam és hazaindultam.
Én nem gyűjtöttem kulacsokat, meg semmit. (Pedig simán adtak a csapatok) De élményeket igen, és ezért nagyon jó szájízzel fogok visszagondolni erre a TdH-ra. -
Ringman
félisten
giro - evenepoel off covid miatt.
-
szimpláncsak
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
+ chubby2o6 :Köszi! Akkor reménykedem benne, hogy nem fog ugrani
Itt későn kezdett esni. Varbó-n 12 körül 25 fok volt. Én meg pont itt másztam felfelé hosszú ujjúban.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én nem parázok a medvétől, bár lehet, hogy nem ártana.
A vaddisznó más tészta, azzal gyakrabban összefutok, szerencsére eddig nem esett baja senkinek.
Itt délután 2 körül kezdett el esni, pont amikor a return pointnál jártam. Ez annyiban befolyásolt, hogy a legrövidebb úton jöttem haza, nem pedig amerre terveztem.
Sokáig csak annyira szemetelt, hogy idegesítsen. A fák alatt gyakorlatilag nem ért, úgyhogy még az esőkabátot is lusta voltam felvenni.
Csak akkor kezdett rá igazán, amikor már hazaértem. Most már itt is szakad. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
szimpláncsak
üzenetére
-
Lacerta
aktív tag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Jaja, láttam azt is, de odáig nem tekerek el. Szerintem az egy másik lehet.
Családdal viszont szoktunk kirándulni arrafelé. -
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Úgyis kiderül
. Ha ugrál a soron az új lánc, akkor azt is cseréled, ha nem, akkor marad
-
szimpláncsak
tag
Szakmai kérdés: ha cserélem a nagy lànctànyèrt és a láncot, akkor már a sort is érdemes? Az elvileg még 1 láncot elbírna

Lacerta :Kánóban is felvette a vadkamera. Etetők közelében mozog. Aztán, hogy ez ugyanaz a maci vagy nem, azt nem tudom
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Fagyizni
-
Lacerta
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ma a Dél-Bükkben tekertem, ott láttak mostanában medvét. Nagyon be vannak tőle parázva a népek errefelé. De szerencsére nem találkoztam vele.
Viszont egy vaddisznót majdnem elütöttem, az is ér?
Meg a kullancsok! Apám, akkorákat fogtam a lábszáramon, mint egy-egy kisebb pók.
-
jjeahh
nagyúr
-
-
Kro
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Jó lehet így bringázni, hogy nem tudni mikor jön szembe egy medve. Én szerintem 2x átgondolnám elmenjek-e tekerni.

Bár lehet ez csak nekünk/nekem ilyen rémisztő, mert itt egy fokkal szelídebb az állatvilág.
Volt már összetalálkozásod amúgy velük? Mi ilyenkor a teendő?
Többieknek mi volt a legvadabb találkozása állatokkal? -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ugyan már! Hát ha te is olyan biciklit veszel, mint a dobogósoknak van, akkor úgy fogsz menni!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ezen a szinten aligha dönt a bringa az érem sorsáról, ott mind jó bringák vannak.
-
Mezga Aladár
veterán
Monti. Verseny közben: 1; Pidcock (Pinarello monti), 2; Dubau (Rockrider?
Monti) -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Ez a bringa nem is kapható, még a jövő évi katalógusban sincsen benne.
Csak a profi csapatnak vannak ilyen bringáik, egyenlőre.Szóval egyenlőre az értékvesztés (ami szerintem nem lesz) egy nem létező probléma mivel még venni se tudod. Ha meg esetleg valamelyik versenyző megnyeri vele a vb-t vagy az olimpiát, akkor végkép búcsút lehet inteni az értékvesztéses problémának.
@jjeah: Jönnek fel szépen a fiatalok

Nem tudom Schurter miért nem vonult vissza az utolsó vb győzelme után, mindent megnyert, minden rekordot beállított, a csúcson lett volna lehetősége kiszállni. 37 évesen az is durva, hogy még ilyen szinten tudja tartani a fiatalokat. De egyértelműen látszik a korszakváltás.@varsam: Eurosport adta. A férfi verseny angol kommentárral volt elérhető az appban.
Cedric Gracia is beült kicsit a közvetítésbe az szerintem elég jó volt. -
jjeahh
nagyúr
válasz
mauimagic
üzenetére
Ha az első kulacsot a 3 csavar közül a két felsőre rakja, akkor valszeg elfér két 500ml. M-es méret.
Más: Nino-t lenyomta a Rockrideres csávó és második lett
-
.LnB
titán
válasz
Maximum1
üzenetére
Most néztem meg a versenyt. Nagyon jó volt! Sose néztem ez előtt monti versenyt. Pidcock egy állat. Honnan jött vissza?! Kétszer is.
Veszitek itt a nevesebbnél-nevesebb márkákat, aztán egy Rockrider-rel lett második a Francia srác.
(gondolom nem az alap Dechatlonos verzióval. Mondták is a kommentátorok, hogy teljesen új fejlesztés) -
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem mondod? Ez a hezag normalis?
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezek a szenzoros felfüggesztések úgyis egy jó ideig maradnak horror árban, mint a SRAM AXS, így szerintem nem a szélesebb körben fog az "zavarni" bárkit is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Tour de Hongrie már nemes egyszerűséggel amolyan Euronews-os no comment lett az M4-en, semmi aládumálás.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Versenyszinten természetesen más, ott, ha a piac igényli és komoly anyagiak is állnak rendelkezésre, ráállítanak egy profi edzőt és gyorsan átképzik a terepezés sajátosságaira az arra alkalmas országútist, de egy átlag muglinál más lenne a helyzet, szerintem pont a nyakát szegné az aszfalt után.
más...Pinarello MTB és az elektronikus rugózás kapcsán arra gondoltam, hogy meddig fejlesztés ez és honnan már technikai "dopping"
...főleg az erősen e-bikefóbiásoktól kérdem, elektromos váltó, most már majd helyetted "gondolkodó" brain rugózás és talán következik az automata, zsokéhoz igazított nyomatékra történő váltás is...
Egy anno egysebességessel versenyző már joggal mondaná, hogy ez nem fair.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nincs már ilyen.
A mostani generáció több szakágat is kipróbál.
Outi, pálya, monti, cyclo.
Azután ami tetszik azt csinálja. -
.mf
veterán
Rengeteg ismerősömnek lopták már el bringáját, 15 városi tekerés alatt eddig még megúsztam, de most én kerültem sorra.
Napkeltére feltekertem a Halászbástyához, "csak egy gyors kör", gondoltam, ezért a nagy U-lakatot se vittem, vasárnap hajnal 5-kor ki lenne fent, kihalt a tér... Felmentem a bástyára, lőttem pár képet, visszanézek, bringa még ott, vártam pár percet, hogy kibújik-e még kicsit a Nap, lövök még pár képet, megint visszanézek, és bringa már nincs ott.
"Szerencsére" csak a 24~25 éve vett városi lótifuti monti, nem nagy érték, de akkor is bosszantó, meg azért már sok emlék kötődik hozzá. 1. ker. kapitányságra bementem, de pont az a térfigyelő kamera épp meghibásodott, és most Tour de Hongrie mellett nincs szabad kapacitás, emailben küldjem el.
Ha valakinek szembejön, szóljon plíz, nem sok ilyen futkorászik: ős-Gepida Alboin (még Olimpia vázas), különös ismertetőjegyek: elől még az eredeti szimplafalú Beretta felni, hátul nemrég cserélt duplafalú; tükör kormány alá hajtva; világoskék bringa-mintás csengő; korához képest még szép a festés, de van pár leverődés bal támvillán és alsócsőn pedál-magasságban; lifegő sárvédő-toldat.Na de ha már így alakult, meg amúgy is terveztem egy új bringát... milyen bringát vegyek? Ez volt a városi napi közlekedős, és épp terveztem a következő hetekben, amint jobb idő lesz, felcuccolni egy kis vadkempinges bringatúrára. Trekking adná magát - a(z aszfaltos) túrázás részét biztosan, remélem jobban is lehet vele haladni; azonban ezzel nem csak aszfalton mentem, időnként feltekertem Prédire és hasonló helyekre, egyszer Kevélyre is (oké, a végén felfelé meg lefelé a neccesebb részeken sétáltam vele). Egy gravel persze jó lenne, és mehetne a bikepacking, csak épp pár hete buktam a nyárra tervezett munkát és vele az éves bevétel nagyját (szegény embert az ág is húzza), így kevés pénzből kell kihozni, remélem 100k körül sikerül valami használható használtat kifogni.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egyre több ilyen arc van

A fiuknál sem csak Pidcock (Ineos) az aki országútizik. Ott van kapásból a regnálo világbajnok Sam Gaze (Alpecin) ő is versenyzik országúton, Milan Vader (Jumbo Visma) MVDP (Alpecin) most mondjuk pont nincs itt.De ez a van a csajoknál is:
Puck Pieterse (Alpecin), ott is van egy Jumbós holland csaj, de az ő neve nem jut eszembe.
Vagy ott van a Blanka is, aki Olimpiai 4. lett, múlt héten meg a női Vueltán ment
Szóval egyre több ilyen lesz, mert ez éri meg a szponzoroknak és a csapatoknak is.
-
ZolkoW
őstag
válasz
tknof1871
üzenetére
ez ilyen, a régi lehetett más, de ha nem kapja telibe a sarat, meg a magasnyomású mosót, akkor annyira nincs kitéve a bajnak. A nyeregcsövön át kicsi az esélye, hogy ebbe a fajtába bejusson kosz, legalábbis amennyire egy tömített csapágy tömít, annyira védve van ez is. Műanyag tömítésűből is tudok kétféléről, az egyik "szoros", de nem tudom, azt használják-e bicón.
-
tknof1871
őstag
Üdv! A szervizből visszakaptam a kerékpárt. Előtte fémes csikorgást lehetett hallani pedálozáskor. Arra gondolok amikor korábban kihúztam a nyereg csövét a felül nyitott vázon át kosz jutott a csapágyba. Már jó, nincs fémes hang, nem érezni apró akadásokat tekeréskor. Azt mondták monoblokkot cseréltek. Most nem találok képet milyen volt előtte, de szerintem ahol a hajtókar tengelye bemegy a vázba, az nem volt ennyire nyitott. Ahol a tengely kijön a csapágyból, a vázból, és a hajtókar között nem kellene valamilyen "sapkának" lennie, ami nem engedi a port és a vizet bejutni? Ez így ahogy most van teljesen jó?
-
Maximum1
őstag
Ohh
"Neutralizálják a Tour de Hongrie utolsó szakaszát! Az időjárás és a csúszóssá váló pálya miatt a csapatok aggodalmukat fejezték ki a szervezők felé, akik ennek fényében a neutralizálás mellett döntöttek. A körözés 12:00-kor indul, a versenyzők 8 kört tesznek meg - nem lesznek részhajrák, nem hirdetnek szakaszgyőztest, az összetett végeredménye a tegnapi marad!"
Addig lehet nézni Eurosporton MTB-t -
tknof1871
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Üdv! láncnyúlás, mérés, tolómérő
Találtam a szekrényben egy régi tolómérőt (vernier caliper). Metrikus. Tudom hogyan kell vele mérni, leolvasni az értéket (nem digitális). A nulla helyes. Jó állapotban van a korához képest.
Ezen az angol nyelvű oldalon leírják hogyan kell a tolómérőt a lánc mérésére használni. A leírás helyes? Leírja milyen értéknél új a lánc, mikor kell fontolóra venni a lánc cseréjét, mikor kell cserélni, stb.How to Measure Chain Stretch Using a Vernier
Caliper
1) Open the caliper to 5.6 inches/142.24mm.
2) Insert the inside caliper between the chain rollers.
3) Extend the calipers and record the measurements:
New chain= 5.715 inches/145.161mm.
1/2% stretched (consider looking for a replacement)= 5.745 inches/145.923mm.
3/4% stretched (replace)= 5.760 inches/146.304mm.
1% stretched (replace immediately along with new drivetrain)= 5.775 inches/146.685mm.A replace the chain immediately along with new drivetrain mit jelent? Nem vagyok biztos a drivetrain-be pontosan mik tartoznak bele.
Az én láncom 146.25mm. Még nem érte el a 3/4% nyúlást, vagyis a cserét. De (sajnálom, hogy láma kérdés) milyen láncot kell majd vennem ha a régit leveszem? Igen, visszaolvasok és más oldalakon is néztem. Nem mindegy ki gyártotta a váltót, nem mindegy hogy ugyanannak a gyártónak melyik kazettás váltójáról van szó, melyik láncterelőjéről, stb, stb. Bonyolult. Nem tudom pontosan milyen váltóm van. Ennyit tudtam megállapítani:
Shimano
SL-MY20 Shimano SIS felirat a hátsó váltókaron (frikciós és szekvenciális váltókar). Az első váltókar csak frikciós
Shimano 100 felirat az alsóvillán, matricával felragasztva
Shimano SIS felirat a láncterelőn, matricával felragasztva
A pedálnál 3 lánckerék
A hátsó keréken 6 lánckerék -
-
Maximum1
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Néztem a közvetítést, ma is lesz 11kor.
Aki nem ismerné Tom Pidcock az a srác, aki idén outin behúzta a Stade Bianche-t a Amstel Gold Race-n második lett stb... itt a pedált teszi le 50nél
Az említett versenyen is 40.! helyről indult és győzött! valószínűleg nem a teleszkóp miatt nyert, simán csak qva erős.
Ilyen az amikor egy outis átmegy azt elpicsázza az mtbseket.

-
jjeahh
nagyúr
-
Toobee
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Scalpel 2200 EUR körül megy több helyen is.
-
-
-igu-
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jobbulást, mielőbbi felépülést!
-
-
Ringman
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
baszki, nagyon rád jár a rúd!
-
gergo5991
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
munkahelyi balesetnél nálatok is jár fájdalompénz? én egy zúzott kisujjért (nem szó szerint, papiron szerepelt így, 3 hét alatt jött rendbe) 400 euró fájdalomdijat kaptam
-
jjeahh
nagyúr
Maxxis Rekon előre, Rekon Race hátra, vagy bármilyen más Maxxis. A Rekon 2.25" méretben 58mm, lemértem 21mm felnin
. Most hátul Kenda Booster Pro-t használok, az 55mm körül lehet, de elképesztően képlékeny puha anyag, jobban csillapít, mint az 58mm Rekon. Neked mehetne akár előre is és hátra mondjuk egy Kenda Rush. Vagy teszteld le, amire én is kíváncsi vagyok, bikeinn-ről a Chaoyang Phantom gumikat, nagyon jó árban adnak vágás elleni védelmet. +1 utolsó tipp: Wolfpack gumik, ezeket egyenesen a gyártó oldaláról lehet rendelni. -
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
azt hiszem, lemaradtam valamiről.... mi történt?
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Már jó lenne összeszedni magadat....
Hány fokba van állítva a robotzsaru?
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Már csak azért is, mert A WT csapatok között sem adott ez az egyenlőség.
Ha szerintük lehet, én elfogadom, hogy ma már tiszta mindenki... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...nemzeti hősöket meg amúgy sem húzunk le, Pataninak szobra van a hegyen!
Tegnap Covid-osan nyerte az időfutamot?! Elég durva. Biztos, hogy nem kifogás. Rengeteg van még hátra. És a csapatnak, versenyzőnek is az az érdeke, hogy menjen. Szóval kizárt dolog.
Monti)