Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Nem mutatja ki, a RTG max csont torest, de az szinte tuti nincs.
Neked MRI kell. Nem, UH sem jo, nagyon pontatlan es megbizhataltan sajnos. TB viszont nem fog MR-t adni, en ilyenkor ha erzem hogy nagy baj van rogton kerek idopontot magan MR, par nap alatt egy pontos diagnozis a kezedben lesz. Szerintem ennyit meger az a 20ezer (nem tudom pontosan mennyi). (Nekem 2x volt bokaszalag szakadas, meg terdemben a porc, igy extrem aggodos vagyok ezek miatt) -
samujózsi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy felfelé láttam, hogy milyen szar lesz lefelé. Párom sokáig azt mondta, hogy nem akar sisakot, mert tönkreteszi a frizuráját. Egy ilyen vita után felmentünk a Fogaskerekűvel, át a János hegyre és a ma megcélzott úton jöttünk le. A Budakeszi úton lefelé 60-70-nel gurultunk, sűrűn fékezve. Utána nem volt több vita, legközelebb már ő is sisakban jött.
-
itouchfan
őstag
Ebből én is rendelek egy párt szerintem. Formula RX1 fékem van most, a képeken is látható tárcsával, azokhoz a tárcsákhoz jó lenne ez, ugye?
-
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem a cube-on ugyanígy nézett ki. Mondjuk ennyire nem volt lehorzsolva, de hasonlóan nézett ki. Egyszer szét is ment a lánc. Terhelés közben váltottam kiállva, felkapta, rátapostam, teljesen beszorult a lánc, le kellett venni a hajtókart is, mert úgy beszorult. Azóta ha első váltós bicajon ülök félek használni.
(#142087) Z_A_P
Valami tuti nincs rendben, mert ha felfele akarom mozgatni akkor rohadtul fáj. Csináltatok majd egy röntgent, ha az kimutatja.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
Volt egy idő mikor folyton felhozta a hajtómű láncot és időnként úgy kellett visszakönyörögni,aztán vitt festéket,alumíniumot,amit bírt.
Aztán 3060D kollégának adtam és nála bezzeg nem csinálta.
Nem volt nagyon elkopva,de azóta sokat olvastam és főleg agyaltam a témában és rájöttem több tényező,mint a váz kialakítása,sérülés a lánctányéron,láncvonal stb. össz6ása lehetett.Majd kiderül ha ez is elkopik,lehet pont ez fog egyszeresre kényszeríteni,mert a legalább 2 lánctányér ma is szükséges lenne nekem. 
(#142086) samujózsi...olyan sz@r volt felfele,hogy már lefele is toltad?

-
Z_A_P
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Bokaszalagnak hangzik...

-
samujózsi
senior tag
Kicsit magam alatt vagyok. Elindultam, hogy most, ha beledöglök is, felmegyek a János hegyre, minimum a libegő végállomásáig.
Felmentem a Budakeszi úton a Labanc utcáig, onnan toltam az Irén utcáig, aztán feladtam. És lefelé is toltam.
Egyszer felültem, de olyan rossz volt az út, hogy ötméterenként fékezni kellett 20-30-ról szinte nullára, úgyhogy inkább nem kockáztattam. -
Zufo
tag
Sziasztok,
Srácok ez a fék szett, hogy kerülhet ennyibe az alzánál, akárhol néztem ilyen 22 23k ba kerül.
Berendeltem kiváncsi leszek mit kapok

-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Barátom azt találta ki pár nap után az ilyen helyekre (Krk, Vrbnik), hogy tett bele tetszőleges magánhangzókat, így lett Karak/Kerék és Verébnyik.

-
natë
nagyúr
válasz
beleriand72
üzenetére

-
natë
nagyúr
válasz
beleriand72
üzenetére
Akkor ez nem csapágy lesz? A lábamon érzem, ahogy recseg. Nem a seggemen

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Akkor az az én szigetem...csak nevét tudnám kimondani.

(#142071) sebgutkopf...egy a tokjába fordítva beletett,majd hátizsákom vállpántjára felbuherált kiszuperált ekszperia 3 kompakttal készített,az ingyenes szoftver vízjelével tarkított,szipogásos,nyögéses mászó videót?! Vicces vagy!

(#142068) maximilian4...én látom!
...de nézd meg ezt!
Drága jó színesfém,nem csoda,hogy szeretik a buckalakók. 
-
natë
nagyúr
Sziasztok, vásároltam egy Rockrider 540-est tavaly, ami pár hét után fémes csattanó hangot adott ki a pedál környékén, ha nagyobb erőt fejtettem ki rá. (Rövid) idővel csökkent és elmúlt, aztán ropogni kezdett. Nem értek hozzá, mi lehet ez? Pedált lecseréltem ma, változatlan.
Visszavigyem a boltba (Decathlon), vagy érdemesebb normális szakszervizbe? -
maximilian4
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ott az F betű alatt ért le az alja.
De ezek szerint én akarok többet látni bele mint egy horzsolás. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tölts fel te is, hogy ne legyen uncsi, más bringa és rider is látható legyen. Jó kis vidik mindig meghozzák a kedvem a következő menetre.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
Tudom, hogy vak vagyok, de hol van a sérülés?

-
Salex1
őstag
Most válik aktuálissá a bringa vásárlásom, de még nem döntöttem el a tárcsa/ V-fék dolgot. Tényleg hamar elkoszolódik a tárcsa? Most a mindennapos használatra gondolok, városi használat mellett melóba járásnál (500m földút van benne, többi beton) hogy bírja?
-
6030D
addikt
Múlt héten a Krk-szigeten nyaraltam, bringás nézőpontból is érdekes volt. A talaj jó sziklás, köves, ahol nem, ott meg ilyen vörös murva van. Futkározni voltam a környéken, a városhoz közeli részeken az első gondolatom az volt, hogy de jó lenne a monti ide. Például a bringaút egy fullface sisakos, hátizsákos, össztelós montis sziluettjét mutatja, és gravel jelleggel indul. Aztán ahogy jönnek az ösvények, jönnek a sziklás részek, ahova nem biztos, hogy felmentem volna egy XC-vel, oda kell simán 2,6, vagy vastagabb gumi.
Na ezután tök természetesnek gondoltam, hogy a városban szinte csak montit látni, illetve fatbike-ot. Igen ám, de köves vagy murvás részeken sehol nem jött velem szemben bringa (futók fél percenként...), tehát mindenki csak az aszfalton használja. Ehhez hozzájön, hogy olyan lelakott bringák, hogy hihetetlen. 1-2 éves bringákon rozsdás a becsúszó, a csapágyaktól folyik ki a rozsdalé, barna láncok, szakadt ülések.
Ellenben a turisták bringáin azért látszik, mi megy nyugaton, nagy részük zümmög, ami nem, az sem alsó kategóriás. Az egész szigeten minden hullámvasút, 10-15 %-os emelkedők, lejtők váltják egymást, ahol az autók között küzdenek az erre vágyó (vagy ezt besz*pó) bringások 5-tel, meg a bérelt robogósok/quadosok 20-szal. Illetve egy 30 körüli pár 1-1 (karbon) Speci Turbo Levo-val, azokat láttam a boltnál is, nem csúnya dögök.
Aki szintet akar gyűjteni, vigyen bringát, de aki nem bírja, ha 1 m-en belül mennek el mellette, az inkább ne. -
Wmwinters01
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Úgy érzem ez lesz a választás, ha végleg megun a mostani..

Esetleg annyit még, hol érdemes venni ilyen biciklit? és milyen márkát érdemes keresni vagy előnyben részesíteni?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
"A testsúly szerintem amúgy nem sokat jelent, a lényeg az összetétel."
Bodybuildinges videóban volt, hogy a kigyúrt néger állat valami 145 kiló volt?

Szerintem a fickó nagyobb volt, mint Terry Crews, pedig ő sem kicsi. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Mindenki linkelget minden videót,te meg jössz sajátjaiddal...melyek ugyanolyan jók.

-
sebgutkopf
őstag
Mostanában nincs sok videó. Viszont visszatérve a nyeregbe és a parkok világába, ma felvállalom, hogy képviselem ezt a vonalat: [link]
Sajnos az időjárás mostanában nem túl kegyes, vagy esik hétvégenként, vagy dög meleg van. Hát megittam vagy 4 litert a nap folyamán.
-
Somatom
veterán
válasz
Wmwinters01
üzenetére
A 40 éves kemping bringámba 17 -ért vettem bótban komplett kereket, 3 sebességes agyváltóval, markolattal. Sztem nagyon megérte, egy megváltás az eredeti egyganghoz képest.
-
válasz
Wmwinters01
üzenetére
Egy normál 44/19-es egysebi áttétellel simán el lehet lenni, amíg nincsenek nagy hegyek.
samujózsi: egy teljesen felszerelt csepel túra 14-15kg, a 20kg a mai rugós telós, alu trekkingekre jellemző súly.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
Jó,hogy megúsztad ennyivel!

(#142054) samujózsi ...az ember esendő,mindenhol ez van.A rengeteg lemondás,nélkülözés,embertelen edzés után már mindenbe kapaszkodik mindenki a győzelem érdekében.Lassan majd azzal jönnek,hogy élen járni olyan adrenalinfröccs ami már doppingvétségnek számít.

-
ZolkoW
őstag
válasz
Wmwinters01
üzenetére
Nemrég lementettem egy tök jó képet valamelyik maratonról, egy acél Niner volt rajta, egysebességes, karbon villával
- nem találom, valószínűleg otthoni gépen van.
Mindegy, ez megteszi helyette: [link]
-
zodo
nagyúr
Tovább folytatódik első spd pedálom története mert nem volt veszteni valóm ezért még pénteken írtam neki a csomagolás sérülésen felül a pedál is sérült.
Ma kaptam a levelet hogy küldjem vissza (küldenek érte futárt) és visszautalják az árát.Rákérdeztem hogy egy időben lehet-e fehére váltanom, felár fizetése mellett ami megoldható.
Lehet hogy hamarabb kopik és lesz csúnyább de talán jobban megy a bicaj dizájnjához.
-
Fall-N
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Én is bírtam kondival, mert megszoktam és hozzá erősödtem, de kényelem szempontjából nagyon nem mindegy, hogy nem kell fölöslegesen erőlködni. Főleg ha munkába megy az ember és nem izzad le. Pedig én is Alföldön lakom, mégis a városon belül vannak szintkülönbségek. Ahogy írta hiányozna neki egy-két sebesség ezért is lenne ideális a 3 sebességes agyváltó.
Egyedüli hátránya ennek a váltónak a nagyobb tömeg a hátsó tengelyen, mert 1 kiló fölött vannak ezek az agyak, de kevésbé kényes a koszra, tovább bírja a lánc stb. Viszont ha a váz papucsa nem támogatja, akkor kell láncfeszítő. Az én vázam csúszópapucsos, így nem gond a láncfeszesség állítása.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Nincs itt némi kavarodás?
Komfortérzet vs létjogosultság?
Gödöllő környéki dombokat pl egy atlagos súlyú, nálam picit jobb kondiban lévő biciklis simán viszi egysebességes bringaval is, max. nem olyan kényelmes. Jó, a Gellért hegyre felmászni már valóban nem ideális, bár nem is lehetetlen.
Más: [link] - ez megint egy olyan cikk, ami teljesen elveszi a kedvem a bicikliversenyektől.
-
Fall-N
veterán
válasz
Wmwinters01
üzenetére
Szerintem nem. Több, mint 10 évig egysebességes városi biciklivel nyomtam és amikor idén elcseréltem a biciklit, (amin egy ezer éves 3x6s SIS váltó van), már az is felüdülés volt. Persze most lesz cserélve, mert egy ezer éves cucc, bőven meghaladta a technika.
Ha nem is váltasz sokszor akkor is érdemes elgondolkodni egy 3 sebességges agyváltón. Kicsit drágábban jön ki, mint egy alap láncváltó, de kisebb a karbantartás igénye és sokáig működik megbízhatóan. Manapság már van akár tárcsafék támogatású agyváltó is. Van persze 8 sebességes is, csak az jóval drágább.
Amúgy én is ezen gondolkodom most. Maradjak lámcváltónál vagy váltsák agyváltóra. Első váltó amúgy sem kell nekem.
-
jjeahh
nagyúr
Na, ma megejtettem volna az első rehab köröm, de 7km után rájöttem, hogy otthon felejtettem az igazolványt. No de mindegy, mert úgyis nagyon recsegett valami a montin, itthon jöttem rá, hogy az SPD rugói közé beékelődött por volt a hang forrása. Ezek szerint az SPD egy újabb tipikus zajforrás lehet a sok közül...
-
Wmwinters01
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Győr...
ezért is gondoltam rá, a mostani elérte azt a pontot, hogy jönnek elő a bajok vele... 14éves kerékpár, produkált már elég érdekes dolgokat és ahogy elnéztem, kicsit sokat kéne rá költeni, hogy használható maradjon .. de akkor se biztos hogy az tartós maradna... szóval már szemezgetek egy ideje az egysebességesekkel, mert kb 90%ban egyet használok... csak az a 10% amikor kéne egy leváltás nem tudom mennyire hiányozna... 
-
samujózsi
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Csak síkon? Gyerekkoromban nem nagyon létezett váltós bicikli, mégis jártak emberek túrázni... húsz+ kilós, kontrafékes biciklikkel is.

-
dellfanboy
őstag
válasz
Wmwinters01
üzenetére
ha sik terepen elsz akkor sok.
dimbes dombos kornyeken mar nem annyira -
Wmwinters01
tag
Sziasztok, mennyi létjogosultsága van többnyire városban de néha-néha 20-30 km-es túrákhoz egy egy sebességes kerékpárnak?
-
Fall-N
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
Nekem évekig egy Continental 1000 Ft-os belső volt (sajnos nem tudom a típusát) és jól tartotta a levegőt. A mostani CST is jól tartja. A gagyi noname amit állandóan utána kell fújni, ezek az 500 Ft-os vackok.
Ezekmég nem is drága belsők, amiket használtam, így ennél csak jobbak vannak. De az biztos, hogy a felhasznált anyag összetétele és vastagsága között is vannak különbségek fajtánként. Szerintem nem érdemes spórolni a belsőn, ugyanúgy ahogy a külső sem.
-
Fall-N
veterán
válasz
frango13
üzenetére
A naturál sem naturál, csak az adag más. Elég megnézni Németh István videóját a YT-n, elmond sok mindent a dolgokról. Bajai kötődése is van (környékről származik, ha jól emlékszem kalocsai), mert itt szerezte be az anyagot. Sustanont és más egyebet tolt a "naturál" Sciteces időben. Csak a két naponta egy szuri ajánlott adag helyett ő a végén már napi 4 adagot tolt.
-
ZolkoW
őstag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
+(#142032) 6030D : köszi! Akkor legalább megvan a magyarázat

Az a helyzet, hogy még ma is érzem a lábamban, bár már múlik.. vizet tudtam volna többet is vinni, 1,8l körül ittam meg, de szomjúságot különösebben nem éreztem közben. Na utána már igen, otthon kiittam a csapot is
Az kavarhatott be, hogy az esti alapozónak szánt köreimre már nem viszek semmit, az 28 km. Csak az alacsonyabb terhelés, alig izzadok, és meleg sincs már. Itt sem toltam neki különösebben, csak nem volt cél, hogy alacsony legyen a pulzusom. Inkább a saját tempómban mentem, és azért figyeltem, hogy mi történik a kijelzőn, érzésre ugyanazokon az emelkedőkön azért már nem ugrott meg annyira, mint régebben, de ehhez meg kéne nézni tényleg a régi trackeket. Aztán mint írtam, 30km körül már konkrétan nagyon éhes voltam, nem csak "talán ehetnék".
Na mindegy, mindenre IS figyelni kell!
Nyeregből várom, hátha lesz aprón valami kihagyhatatlan, meg őszintén szólva most az sem egyértelmű nekem, hogy akkor betétes gatya vagy sem, bár azért 99% betétesben nyomja... (tudom, és alsó nélkül, de ezzel még mindig nem sikerült megbarátkoznom.. )
Szerintem formára kb megvan, mik jönnek be legjobban, a WTB lapos nyergei pl. eléggé jók.
De azon ne mtudom túltenni magam, hogy van két db. WTB Volt, csak más a borításuk: az egyik a nagyon alap tapadós matt fekete szintetikus cucc, leginkább gumira emlékeztet, nem is műbőrre. A másik, a fehér, az még mindig a Comp változat, tehát a második legolcsóbb, de kevésbé tapadós a felülete, és határozottabb a pereme, mert külön darabokból van varrva. És ég és föld a kettő, mintha teljesen más nyergek lennének. Most átkerült a jobbik a gravelre, meglátjuk a héten, milyen lesz... -
xy.zsolt
őstag
az enyém ilyen....30K volt újonnan januárban. Nagyon jó cipő, viszont csak a keskeny lábfejűeknek ajánlom. Feketét választottam mert már 44es méretben is ladiknak néz ki a fehér cipő
most drágább ott ahol én vettem: https://www.probikekit.de/sport-schuhe/sidi-alba-road-shoes-black-black/11558867.html -
jjeahh
nagyúr
válasz
trialboj
üzenetére
Ez nálam már crosstrekking guminak számít
. Vicc nélkül, a Maxxis Rekon-t nem direkt aszfaltra vettem, csak terepen annyival gyengébb, mint amit megszoktam, hogy befogtam aszfaltozásra, így legalább nem koptatom az "igazi" terepes gumit. De amúgy aszfaltra tényleg jó nekem ez, 3 bar-on tubelessel olyan simán suhan, hogy nekem ez már tiszta outi érzés
.
Itt a bogarakkal nincs gond és a fenyvesben elviselhető lesz a meleg szerintem, csak akkor van gond, ha kiértünk az erdőből.
Nem jött meg a csajnak a csomag és a pénzt sem kapta még vissza
. Eddig 2x rendeltem a wiggle-ről és nekem nem volt gondom velük, de ezután így már én is vonakodok tőlük, pl. a fékbetéteket legutóbb már inkább ebay-ről rendeltem
. Remélem neked megjönnek a cuccok... -
trialboj
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
De ugye nem a linkelt képen lévő gumikat nevezed aszfaltra valónak?
Itt a traktoron nincsenek akkora bütykök, nemhogy egy cross gépen
Ilyet kell venni aszfaltos montira. Schwalbe HURRICANE, ez remekül megy aszfalton, de be lehet tévedni vele erdőbe, mondjuk ott nem túl kényelmes, de ha szárazság van, és nem durvulsz lefele, megleszel.
Sajnálom, hogy ilyen hosszú ideig parkolópályára kerültél, annyi talán a szerencséd, hogy augusztusban olyan kva meleg van, hogy én legalább is többet megyek nagyobb sebességgel aszfalton, hogy ne gyulladjon meg a bőröm, nem tudom arrafelé az erdőben milyen meleg van, vannak-e bogarak, de itt kibírhatatlan egy kicsit hosszabb mászás, mert még a fák között is olyan meleg van, hogy ledobja az agyad a szíjat.Annak a lánynak akiről beszéltél, megérkezett már a wiggle-ről rendelt csomag? Próbáltam máshonnan összekaparni a cuccokat, de legalább 3 oldalról tudtam volna megrendelni, az meg nem túl költséghatékony, szóval muszáj volt onnan venni, de a tracking infókat, nehezen tudom követni, nem írja egyáltalán melyik országban jár a csomag

-
samujózsi
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A garminnak elvileg van magyar supportja, esetleg érdemes lenne őket is megkérdezni. Nekem anno segítettek. Igaz, az jó rég volt...
(Nagyon nem értettem, hogy tanultam meg vízen járni, mikor úszni sem tudok
Kiderült, hogy már volt benne glonass támogatás, épp csak a rendszer még nem működött, ezért mutatta hibásan az aktuális pozíciómat) -
jjeahh
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ez valszeg valami szoftverhiba lesz
. Arra kíváncsi lennék, hogy az összes 830 ilyen-e, vagy tényleg nincs szerencséd és csak te fogtál ki egy rossz példányt. -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben. A kerékpározás szuper jó sport, de azzal tisztában kell lenni, hogy ezzel fogyni, illetve izmot építeni nem egyszerű mutatvány.
A testsúly szerintem amúgy nem sokat jelent, a lényeg az összetétel. 20-25 éves koromban nagyjából ennyi kiló voltam mint most, talán pár kilóval voltam nehezebb csúcs formámban. Most vagyok úgy 84-85kg, 178cm magassághoz, anno meg 88 körül volt a legnagyobb testsúlyom. Ennek ellenére a tükör "picit" mást mutat most mint akkor. Most van egy 40-es pajszerom, anno meg 45-ös volt, kb ugyan ekkora súly mellett. Most van egy 58-as combom, akkor meg 64-65-ös volt. Erőről meg jobb nem is beszélni, háromszor olyan erős voltam mint most. Minden izmom sokkal feszesebb, nagyobb, definiáltabb és eresebb volt, össze sem lehet hasonlítani a mostani fazonnal, pedig a mérleg kb ugyan azt mutatja. Csak annyi a különbség, hogy most rendszertelenül járogatok súlyzózni, anno meg heti 4-5 edzés, akármi történt is mentem.
Más téma: voltam ma egy kicsit nagyobb túrán, volt alkalmam hosszabb távon is tesztelni a garmin 830-at, nekem valahogy tényleg nincs szerencsém ezekkel a kütyükkel.
Szerkesztettem hozzá egy útvonalat, a merretekerjek.hu oldalon, feltöltöttem, rendben el is indult. Szépen navigált, majd úgy kb az útvonal harmadánál, egyszer csak meghülyült az óra. Erre jobb szó nincs, a navigáció és az egyik adatképernyő váltogatva ugrált, semmire nem reagált, csak ezt a két kijelzőt váltogatta magától. Kikapcsoltam, majd vissza, ugyan ez, a következő kikapcsolásnál már le is fagyott, csak a garmin felirat jött be, de nem ment tovább. Aztán csináltam egy hard resetet, 10 másodpercig nyomtam a kikapcsoló gombot, de hiába, ugyan úgy a két képernyőt váltogatta magától. Csak úgy sikerült működésre bírni, hogy hard reset után minden beállítást visszaállítottam gyárira, majd kezdhettem az útvonalat előröl. Ilyenkor mi van? Találkozott már más is hasonló problémával? -
6030D
addikt
válasz
ZolkoW
üzenetére
Ha a súly számít, akkor vegyél olyan nyúzott SLR-t, amit mondtam. Az olcsó.

Igen, valszeg eléheztél. Nekem az első pulzusos edzésemen ez úgy nézett ki, hogy a 140-et akartam tartani, és addig 24-25-tel tekertem, aztán már csak 16-tal és szédültem. Betoltam fél liter kakaót és egy kiflit, majd 24-gyel hazamentem. Ha nem kajáltál be rendesen utána, meg nem hidratáltál, akkor holnap is érezni fogod a lábadban.

-
maximilian4
addikt
Na hazaértem a Jánoshegyi csapatásból... Most pár nap kényszerpihenőt veszek ki. Nem kicsit beszartam és kicsit el is ment a kedvem a tekeréstől. Egyik drop off-nál szarul érkeztem (nem csőrös, de valamit elbasztam) és a jobb bokám teljesen a középcsapágy alá került majd a hátsó kerék kicsit megdarálta és gyakorlatilag a bokámmal állítottam meg a bicajt. Vagy 2 percig ültem egyedül, azt hittem eltört, mert eleinte nem tudtam mozgatni meg kvára fájt és csak bizsergést éreztem, aztán szépen lassan megmozdult és fellélegeztem. Mondjuk még mindig fáj, de be voltam szarva rendesen hogy mentőt kell hívni...
-
Daneeka
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ja igen, a fehér foltot én tettem oda amivel átmenetileg kevésbé zörgött, egy zsebembe talált csekk darabja volt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Enyémen is lenne még amin grammot spórolni, de úgy érzem már nem éri meg ennél többet költeni rá, majd a következő cangán
Hasaggymeg: pont tegnap cseréltem ki én is, kb. ugyanígy nézett ki.
bunddog: innen vettem a Style 04-et.
trialboj: igen
, de remélem mostmár lassan helyrejövök, a canga már készen áll a rehab körökre.
Mindenkinek most kopott el a fékbetétje?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Meg az is nagyon súlyosan számít, mit ettél.
Ma hazajöttünk strandról: 112,2
Megkajáltunk (kevés rakott krumpli), beszörpöztem: 113,3
Runner_fxr
Alapvetően lusta disznó vagyok, bringázni meg szeretek. Jelenleg jobban lelkesít, hogy mikor a pokolba kívánom épp az egészet, akkor is tudok egy 25km/h-s átlagot hozni ott, ahol egész idáig a 22-es is eredménynek számított.
Lehet, ha végre megépül az uszoda, akkor egy kis úszással kiegészítem, hogy át is legyek mozgatva tetőtől talpig. Egyelőre az is gyorsan megvan, ha csak az elfáradás a cél
Az is igaz, hogy sok éve jártam konditerembe. Sokat nem értem el, de az eredmény már úgy is tetszett. Akkor mentem fel 80-ról először 90, majd 100 kilóra XD
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW
üzenetére
Lát6óság ide vagy oda,szomorú lennék citromsárgában,pirosban vagy neon-zöldben.
Amúgy meg divat papagájnak öltözni,a Balaton körül is láttam amolyan Tinkoff-Saxos párokat.
...mondjuk a reflektorcsíkokat én is hiányolom,nem olyan drága,hogy lehagyják a cuccokról. 
(#142020) trialboj...óvatosan elmegy,kissé lentebb is megfogja majd tárcsádat,ott ahol már nem kellene.Ha erősebben kopott a tárcsád akkor talán gond lehet,de azt észreveszed..
-
trialboj
őstag
Na mi a helyzet errefelé? Mindenki megvan még? jjeahh-t ezer éve nem láttam stravan, még mindig a borda sérüléseddel küzdesz?
A mai túra közepén elkopott a hátsó fékpofám. Már észrevettem h a végét járja, meg is rendeltem az újat, de nem gondoltam hogy ilyen sürgős lesz. Egyszer csak megváltozott a fékezés hangja, és az organikus átment full fémesbe
Kicsit belemart abba a feszítő csipeszbe, onnantól már óvatosabb voltam, még mindig fogott szépen, de nem akartam kinyírni a tárcsát.Ki lehet találni melyik a hátsó , nem értem ti hogy tudjátok hamarabb megölni az elsőt, én most hogy óvjam a hátsó tárcsát, többet húztam az elsőt, és táncolt rendesen, szóval én úgy gondolom hogy eddig is kimaxoltam a tapadást, elöl slx ice tech 200 as tárcsa, hátul, meg egy alapabb 180 as, az első nem forrósodik, a hátsó eléggé felmelegedik 3-5 perc leejtőzés után. mindkettő kb fél évet bírt, gyári organikus slx m7000 pofák voltak.
Itthon sok féle fékpofám van, értsd: sok kopott de egyik sem az slx m7000 fékhez. Mennyire lehet gáz, ha kb 1 hétre, egy ilyet raknék bele, ami szélességben megfelel, csak éppen kicsit magasabb?!
Sérülhet ettől a tárcsa, vagy féktest?Biztonságosabb lenne, venni egyet ami pont ekkora méret? Nem sajnálnám rá a pénzt, de itthon a boltokban nincs olyan amit én szeretnék, csak a gyári van meg valami nukeproof, kb 20 euróért, amiről nem találtam jó értékelést.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Daneeka
üzenetére
Nézted a képeket? Ez teljes felületén olyan, mint amilyenek a a szokásos mellények csíkjai.
Egyébkén haragszom emiatt a Decára, 95%-ban fekete cucc van..

Nekem is azért van összesen 1-2 fekete felsőm, mert úgy voltam vele, hogy valami kell már, majd nappal használom legfeljebb.. de már bánom, inkább rendelek ezentúl (akár tőlük, de akkor is plusz macera...).
Viszont a karmelegítőből legalább van neonsárga náluk is. És egyben megszavazom a hét felfedezésének (részemről), reggel negyed hétkor ez + rövidujjú mez + szélálló mellény (természetesen sárga) tökéletesnek bizonyult, aztán lehet levenni őket egyesével.a rugóra érted, hogy zörög? azt megpróbálhatod, hogy kijjebb feszíted, hátha nem lötyög majd, de szigszalagot hanyagold, az a forrósodást megolvadással honorálja

-
Daneeka
senior tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Ez meg egy sima láthatósági mellény közt már nem látok sok különbséget. Futólag azt láttam a dekában, hogy nem nagyon eröltetik sehol se a nagy fényvisszaverő felületeket pedig azt hittem, hogy a lélegzés/izzadság áteresztés mellett ez a legfontosabb elvárás egy kerékpáros meztől.
Más:
Sikerült lokalizálnom mi zörög majdnem olyan aktívan a bicómon mintha rosszul lenne beállítva a váltó:
Nem volt soha tárcsafékes bicóm de úgy sejtem ez valami része lehet a fékpofáknak, úgy látom fékezés közben mozog úgyhogy nem mertem kipeckelni. Körbe lehet ezt szikszalagozni vagy valami?
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Már nekem is 720-as a kormány

Nehogymár elférjek a kerékpárúton!
Még a pedál rejt vagy 100g pluszt, és a nyeregben már csak olyan 50g rejtőzik, de a nyeregből akkor tudok faragni, ha vagy kínait veszek, vagy nagyon zsebbenyúlós, a pedál még azért hosszabb távon tervben van, más nagyon már nincs, amin épeszű költekezéssel tudnék könnyíteni. Az volt a cél, hogy nagyjából homogén legyen olyan tekintetben, hogy ár/minőség/súly szempontjából ne lógjon ki semmi, és persze úgy, hogy ne minden egyformán nehéz legyen
.
A hajtásom annyira nem számít könnyűnek, legalábbis a hajtókar, de a héten apróból lőttem egy hátsó sort, ami eggyel jobb, mint amit egyébként újan megvettem volna (325g 10-42).19:28:40 (#142015) bunddog : bőröndmérleg, Aldiban vettem egyszer.
ja, más: új kihívás, próbálgatom, hogy lehet mosogatás után szárítani az ivószatyrot
.
Nem vettem meg hozzá a pucolókészletet, de ezek után lehet, hogy meg fogom. Egy alkalmas fakanállal tartom nyitva a zsák részét, és a szopókáját levettem, hogy legalább egyik irányból nyitott legyen a cső.. a másik végét nem mertem, mert állítólag nem zár utána (szerintem kéne zárnia, de ha mégse, akkor inkább a táskán kívüli rész folyasson, meg onnan még lehet, hogy egyébként is rövidíteni fogok, egész út alatt nem találtam a megfelelő elrendezést, vagy nem értem el, vagy hosszú volt).És "edzés" téma: ha 40 km után minden bajom volt, alig bírtam 140 alá bevinni a pulzusom, akkor eléheztem? Remélem, csak ez volt, mert elméletileg nem kellett volna úgy elfáradnom, de teljesen kivoltam, 30km körül megálltam azzal, hogy most már muszáj ennem, az 1 km-re lévő várig sem megyek el, annyira éhes vagyok - aztán kicsit alá is lőttem a kajamennyiséggel, egy banán meg két gyümölcsszelet elég soványnak bizonyult. 50-től már totál kész voltam, és akkor volt még hátra ~12 km, úgy éreztem, semmit nem haladok, csak vonszoltam magam.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Eh, de könnyű a bringád (aluhoz képest), kicsit irigyellek ezért, bár neked sokkal könnyebb Rebád van ha jól tudom és a hajtásod is komolyabb... meg ha jól emlékszek a kormányod sem 720mm, hanem rövidebb
. Egy Rebával és egy könnyebb hajtással az enyém is 11-el kezdődne, de ezen a bringán én már sokat nem tuningolok, max a kopó alkatrészeket cserélem majd időnként. Esetleg egy könnyebb kormányt meg nyeregcsövet lehet rendelek majd, mert amik rajta vannak, a lehető legnehezebbek és ezeket olcsón meg lehet úszni.
Amúgy durva, hogy mennyivel jobb már így is hajtani, mint tavaly, akkor még nehéz kerekekkel, rugós telóval, nehéz belsővel, Smart Sam gumikkal és dögnehéz nyereggel asszem 15.6kg körül volt. -
TayRol
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
köszi, akkor lehet benevezek rá. kb. 190e ft lenne, sora szettel, újonnan, boltból.
-
Zufo
tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat.
Megrendeltem az első, hátsó szetett m6000. A páromnak is hidraulikus fékrendszere van a kerékpárján és
amióta kipróbáltam az övét mindíg is fájt a fogam egy sajátra (annyira pornó, hogy a közvetitő közeg folyadék és a fékkar meghúzásakor nem érzed a surlódásból adódó ellenállást mint a jelenlegi bowdenes változatnál
).Úgy hogy már nagyon várom, hogy megjöjjön és igen kipróbálom a hayes tárcsákkal első körben.
-
maximilian4
addikt
Biztos elfog vele működni. Nem hiszem hogy nagy különbség lenne a shimano és a heyes olcsó tárcsái között. Bár én általában mindig 3. gyártó tárcsáival használtam (pl. a bianchin elől 180-as ashima, hátul 160-as a2z, megspékelve egy mt 400-as szettel). De azért még mindig a focuson van a legjobb (jó kis icetech tárcsák, könnyű alubakos, gyorsabban hül vissza mint az előbbi). Már csak a hűtőbordás fékpofák hiányoznak.
-
ZolkoW
őstag
+1 a próbára, még olyan is lehet ugye, hogy a más féknek más méretű a betétje, és kicsit más a helyzete a tengelytől mérve, így ráfog a küllőkre, vagy épp fordítva: lelóg a tárcsa szélén - de ha nem az van, hogy egyben rendelnéd, és meg akarod spórolni a dupla postát, akkor én is azt javaslom, elég cserélni, ha nem vagy elégedett, vagy ha elkopik, legközelebb veszel Shimanot. A Shimi mellett szól az is, hogy jó tárcsáik szoktak lenni. Hátra csak nagyon indokolt esetben raknék 160-nál nagyobbat. Ha váltasz elöl, akkor viszont gondolj az adapterre is.
-
nmate91
tag
Keszthelyen a Lidlben vagy 10 darab kerékpárszerelő állvány van még
Jó vétel, 9k, stabil, decásat veri. -
lehet elmegy a Hayes tárcsával is az a fék, de előtte próbáld meg
elvileg ugye a Shimano tárcsája is 160mm átmérőjű, ífy nem kéne, hogy gond legyen
(ugye 180 vs 185 az szokott gondot okozni, egyes gyártóknál 180 másoknál 185mm az átmérő, meg 200/203/205 is létezik, de a 160-as az nagyjából mindenkinél 160-as) -
Zufo
tag
Sziasztok,
A kerékpárom fék rendszerét szeretném fejleszteni, és kinéztem egy Shimano m6000-es szettet. Ugyebár a szett tartalma egy fékkar és egy féknyereg. Jelenleg van a bringámon 1-1 160 as Hayes típusú tárcsa és a gyártó az oldalán természetesen a saját tárcsáit ajánlja. Valóban érdemes azok közűl választani melyeket a gyártó ajánl vagy ezekkel is ugyan olyan fékerőt tudok elérni ?
Apropó, ha azt a választ akapom tőletek, hogy igen vegyem amit a gyártó ajánl, akkor lehet előre már 180 as rotort vennék, hátúl maradna a 160 as. (rotor méretek így megfelelők lennének vagy hátra is 180 as kellene ?)
Köszönön szépen !
-
beleriand72
tag
sziasztok. A Rose oldaláról javasoljatok már nekem valami olcsóbb újjatlan kesztyűt. Felhasználás: túrázás országúton, 3-4 órás, 40-50 km-es távok. Ne izzadjon, ne csúszkáljon a kezem, ne zsibbadjon, meg ilyesmi :-)
-
ZolkoW
őstag
válasz
csiben1
üzenetére
láttam olyat a nagy gyártóknál, hogy kifejezetten jól záró belső, ez gondolom vastagabb, esetleg más összetételű.. A Continál talán airstop a neve. Nekem a normál belsőim is szokták tartani a levegőt akár hónapokig, egyedül a latex, ami hamar ereszt, azt hetente muszáj fújni, de inkább sűrűbben.
-
maximilian4
addikt
How Hard Can You Ride A Hardtail? | The Megavalanche Edition
(#142002) TayRol
Azt biztos nem, de attól még valószínű hogy egy jó bicajt kapsz. Azért elég ismert márka. Idén nem tudom hogy használja-e Tour csapat, de azt tudom hogy használta.
-
TayRol
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
ez király, köszi. bár az alap outikat azért valószínű nem így gyártják (mármint ennyire sok kézi melóval).

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Aztán 3060D kollégának adtam és nála bezzeg nem csinálta.
Nem volt nagyon elkopva,de azóta sokat olvastam és főleg agyaltam a témában és rájöttem több tényező,mint a váz kialakítása,sérülés a lánctányéron,láncvonal stb. össz6ása lehetett.Majd kiderül ha ez is elkopik,lehet pont ez fog egyszeresre kényszeríteni,mert a legalább 2 lánctányér ma is szükséges lenne nekem. 

...

Itt a traktoron nincsenek akkora bütykök, nemhogy egy cross gépen
Ilyet kell venni aszfaltos montira.