Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vallas
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
Ma én is mentem kint egy jó 60 kilit, verőfényes napsütés, és csak egy dudálós/mutogatós suzukis... hogy ott van mellettem a bringaút... de nem állt meg amikor mutattam neki
érdekes senki mást nem zavart, szépen kikerültek aztán kész...tényleg ki kell használni az ilyen napokat....
-
dom1n0
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Simán!
(Nyilván ha jobban belemegy az ember, és elkezdi nézni hogy jönnek össze a számok, az emelkedők, szél azért visszatudják vetni az átlag sebességet, de egy fullyhoz képest tuti tátanád a szád
) -
Lajmund
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Nézem a santini oldalán hogy kb van minden raktàron. Leegyszerűsíti a ruha vásàrlást. Kantàros téli nadràgoknál amikor megnyitom a méret táblázatot mindegyiknél ugyanazt mutatja. De viszont valamelyik nadràgbol van 6xxl valamelyikből meg csak xl. Nem nem az elérhető. Szóval kérdés hogy ez a táblázat biztos jó mindegyikhez? A másik hogy a mellbőség alapján 3xxl kell csípő szerint meg M vagy S màr nem emlékszem és természetesen a derék az L méret. Hogy az anyàmba van ez méretezve? Vagy ez egy random táblázat régről aztán mindenhova ezt rakják be hogy legyen valami? Belső comb hossznál meg a 6xl kell vagy a tököm tudja hogy kell mérni rendesen mert a többivel ellentètben az nem egyértelmű. Nem mintha a többit komolyan lehetne venni.
183 cm magassággal és izmos 90 kiloval az L-esre mennék rá a hero mist-nél. 110 euró. Egész baràti és rendes betéttel adják és van rendes leirás is mindenről ami szintén szimpatikus a több màrkához képest. Te milyen magassàggal és sullyal vettél L-est? -
-
Ringman
félisten
válasz
mauimagic
üzenetére
Egy diagnozist meger a dolog, mondjuk csinalni nem sokat lehet vele.
lobalzsam jo tipp, lehet kiprobalom.
nalam labujjnal is hasonlo a helyzet sajnos, kez meg nagyon fazos, 20 fok kornyeken mar fazik az ujjam 1 helyben ulve is.
merino zoknikban az is jo, hogy vizesen is melegebbek, mint a muanyag v a pamut.
bar mitten eleg jo dolog, szelet teljesen megfogja, gravelre a helyedben ratennem
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Biztos nem szorítanám rá bandázs+bowdenházra, de amúgy sem szokták túl szélesen rakni ezeket, nem? Nálam kb úgy volt, hogy a stucnitól 1,5 centire volt a bilincs, persze nálad lehet másmilyen a kialakítás...
Nyeregnél csak annyi volt nálam, hogy kicsit előrébb csúsztam rajta, ezért alacsony lett, emeltem egy centit, rögtön jobban jöttek a wattok.
-
mauimagic
senior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
-
mauimagic
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Nekem a kezem fagy el nagyon könnyen, sajna párszor szó szerint kopogósra fagyott, gondolom amiatt is...
Rövid távon ≈1-1.5 óra nálam működik a bemelegítő krém is (kb lóbalzsam csak hot, extra hot).
Rétegvastagság növelés szart sem ér, mert a vérkeringés a rossz, viszont én az ilyen fűthető cuccokkat kerülöm, mert ha pont rossz helyen adja meg magát, akkor komoly gond is lehet belőle...
Tavaly vettem a K2-ben vékony Scott neoprene zoknit, na az mindent visz. Persze hátránya annak is van: ha egyszer megállsz és lehűlsz benne, akkor reszeltek, mert addigra vizes is lesz a lábad...
-
INTELligent
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Ringman: Nagyon köszönöm!

Más: azt tudja valaki, hogy viszonylag új (kb 500km van benne) organikus fékbetét miért nem fog normálisan a tekerés elején, csak ha minden alkalommal be van fékezve?
Amikor felraktam, direkt megküldtem lejtőn, hogy be legyen fékezve.
A bringa most vagy 5 hónapot állt fali tartón. Ellenőriztem, de nem érződik, hogy olajos lenne (a fékolaj nem folyt el, semmi különbséget nem érzek a fékkaron a megszokotthoz képest, szerintem nem levegős). -
mauimagic
senior tag
Kellett volna egy zékettő ma, végülis az átlagpulzus ott volt...

Még jó, hogy elcsaltam az elejét (15p) aszfalton, különben egy 10-essel több lett volna.
Valami bújkálhat bennem, mert 1000 után olyan voltam, mint a mosott sz@r
Lehet mert rég vakszoltam...
Szerk.: Ja, nem Szántíniban voltam, akkor nem csoda...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk2: Energiabevitel: 2 óránként nyomtam 2 almás-vanílijás rétest meg egy teát (telített cukoroldat)
-
fulton
addikt
A santini átmeneti nadrágot megtartom ahogy van, nagyon megszerettem. Ugyan azt az érzést adja mint a nyárija. Második bör. (Aki azt mondja ahh ez ugyan az mint a decás csak a márkát fizeted meg - aki nem hordja nem tudja. Ez többről szól mint márka...)Ma olyan helyen sikerült haladni ami eddig kimaradt nekem, végig frissen öntött sima aszfalt, tök jó volt. sütött a nap végig isteni volt. 14 fok mellett.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gorgon a konyoklo nyilvan nem az aerorol szol
Urak, aki meg nem tette, erdemes kimenni tekerni, pacek ido van hozza
Ja a szelkabatot ne felejtsetek otthon
Engem ugye a centerlock megtrefalt, de nem szegte kedvem, hogy legalabb az egyik 50mm kereket kivigyem, igy elol 50mm hatul 38mm lett a mai menu, eleg sok oldalszelet kaptam, de egyszer se fujta ki alolam nagyon, elegedett vagyok eddig
40 percenkent nyomtam a zselet, na meg zsepit mert meg mindig taknyos vagyok :/
-
válasz
Csápájev
üzenetére
Köszönöm a beszámolót!
Rákosmentéről kicsit több lesz majd, de egyszer végigtekerem. Egy másik nokedli.Ma reggel ránéztem a Cube fékre. Tegnap kicsit elhamarkodtam a szivárgási dolgot. Nincs semmi. Az még a hollandiból jött ki. Ma reggelre teljesen száraz volt. Mentem is Maglód határában egy 18 km es karikát az erdőben. Hát ez nagyon más tészta mint kerékpárúton vagy országúton. Volt hogy tolva alig tudtam felvonszolni magam.
-
válasz
chubby2o6
üzenetére
Engem is a körvasúr sorról felvitt oda, mikor BuBáztam, csak én országútival mentem
Mondjuk nem a Google, a Komoot is arra visz.Hiába, a józan észt azért nem lehet mellőzni a legjobb navigációs térképek mellett sem. Mogyoródnál gondoltam, kipróbálok valami újat a rendes út helyett az erdőben. A jelzett utak egy része már meg sem volt, máshova meg bozótvágó kellett volna, de nem akartam visszafordulni.
-
Csápájev
őstag
válasz
chubby2o6
üzenetére
Igen, az a rákospalotai szakasz vállalható éppenséggel, mert csak rossz megoldások és jó nagy kerülők közül lehet választani.
A Tahi utcai átkelő és gyalogoshíd borzasztó, ez a Marcheggi híd-amiről írtál jó,csak épp az oda vezető út montis. Még a legnormálisabb a rákosrendezői vasúti átkelő,én inkább kerülök.
Ez,amit most fotóztam már nagyon határeset lenne még trackingel is, nem mertem bevállalni. -
válasz
Csápájev
üzenetére
Szerintem ezek az utak simán járhatóak a bringáddal. Mikor először mentem a Rómaira Zuglóból, engem is felküldött a Google a Rákospalotai körvasútsorról a töltésre, de montival nem volt gond a zúzottköves "ösvény" a sínek mellett. Egyébként ezt biztos nem a Google map-os autó csinálta, szerintem valaki feltöltötte, és azóta ezt dobja ki kereséskor. Nem zavar, ha arra megyek, azóta is ezt az utat használom.
-
Csápájev
őstag
Lenyomtam a Zugló - Szentendre - Dunabogdány utat, ajánlom mindenkinek,nagyon szép részen visz, 90% bringaúton. (nekem nokedli szinten ez nagy táv)
Dunabogdányban van cukrászda is, étterem is, Dunapart is lehet töltődni
Google most is kitett magáért, itt szerinte bicikliút van, itt meg belerakott volna nekem egy brutál emelkedőt a tök egyenes útba, mindig csekkolni kell az összes bringás útvonaltervezőt.
(mást is próbáltam,egyik se jó szerintem, de no flame...)
Sőt,hazafelé is megszívatott, az igencsak jól hangzó
Dudák camping felé vitt, úgyhogy beletett nekem még egy lejtőt és egy emelkedőt vissza,köszi.
Mindenkinek ajánlom,aki Bp-ről kimozdulna, jó kis hangulatos helyeken visz az út. -
Ringman
félisten
válasz
INTELligent
üzenetére
-
gabro0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm, edzéshez tényleg megfontolandó egy komolyabb Edge... Csak én nagyon szeretem a kis 130-at
Szuper a kijelzője és az akkuműtét után vagy 20 órát is elmegy. Egyedül a strukturált edzéseket nem tudja, ami a 130 Plustól felfelé már megvan.Jövőre szeretnék egy új bringát, amin már van teljesítményszenzor. Addig nem tudok teljesítményre menni kint, ehhez sztem elég lenne a 130, bent meg az USB-s stick.
Görgőből továbbra is Direto XR van terítéken, de ha van tapasztalat mással, szívesen fogadom.
Ami a Zwiftet illeti, elvből csak a legszükségesebb esetben fizetnék egy olyan szolgáltatásért, ahol n+1-edik, arc nélküli bevételi forrás lennék. Annál inkább egy hús-vér embernek, ahol kommunikálni is lehet és figyelembe veszi a sajátosságaimat. Hétvégente közösen tekerni is lehet, meg emberileg se utolsó
A Covid óta az emberi kapcsolatok a lejtőn vannak na, nem jó irány ez a minden online...
Nincs semmi sport előéletem, minden tanács jól jön. Most se a verseny a cél, csak hogy élvezni tudjam a közös tekeréseket, ne 185 legyen az átlagpulzusom 3 órán keresztül.
Nem tudom a Zwift mennyire adaptív, persze változhat a véleményem, de most így látom. -
Laci779095
csendes tag
válasz
Lajmund
üzenetére
"Amúgy a téli nadrágok és mezek alá főlé nem kell semmi? Van ahol irják hogy pl 2 foktol 10-ig jó. Ez nature értendő? És ha hidegebb van lehet venni alá vékony szintén jol szellőző alá öltözőt?"
Téli nadrágnak inkább fölé húzok egy melegítőt ha hideg van. (vagy a melós gatyát
) Meznek pedig veszek aláöltözőt vagy előfordul olyan is hogy síaláöltözet - > pulcsik - > dzseki kombót húzom fel mez nélkül. -
INTELligent
senior tag
Konyoklonel van esetleg valami okolszabaly, hogy hogyan erdemes a nyerget beallitani? Tegnap probaltam ki a konyoklovel valo tekerest (a nemet ebayen vettem egy "hasznalt" karbont), es nem meglepo modon ha radolok a konyoklore, akkor olyan, mintha le akarnek csuszni a nyeregrol - also fogasban viszont teljesen jo a mostani beallitas.
Illetve ha kicsit szelesebbre szerelnem a konyoklot, akkor az mennyire baj, hogy a bandazson lesz rajta (es az fvk kabele is a bilincs alatt lesz)? -
válasz
Lajmund
üzenetére
nekem bejön a holokolo, több cuccunk van itthon tőlük, montis és outis fazonok is. a méretezése európai, nem kínai, vagy olasz.
alapvetően minden alá lehet aláöltözetet húzni, nadrág és felsők alá is. nyilván akkor kell, ha fázol. igen, előre kell eldönteni, mi kell, ez tapasztalat nélkül nem fog menni. muszáj kimenni kipróbálni. ha nem melegszel be pár km alatt, akkor vissza lehet fordulni, gyors átöltözés után lehet folytatni az utat.
téli mez alá én nem húzok mindig aláöltözőt, csak ha kell. kabát alá viszont mindig.
téli mez fölé én nem húznék már szélmellényen és esőkabáton kívül semmit. kabátra meg azt sem, azt a kabátot, ami nem vízálló, nem veszem meg. -
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, meg ritkan hallani azert olyan csaladon beluli eroszakrol, hogy megkeselte a futocipoje szine miatt, vagy azert mert Shimanot vett a feleseg Sram helyett
Ad egy mentalis stabilitast is, ami a mostani vilagban nagy elony
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
szerintem ezt írtam én is.
a nettóval volt problémám nekem is(a bruttót csak a lemerülés miatt írtam), ne rakjon már rá a 4 órára fél óra grátiszt. de mint írtam, sikerült. -
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Igazabol en bevallom oszinten, a sport az egyetlen, ahol esszeru keretekig nem nezem hogy most 6-8-12 euro, sok mindenre sajnalom a lovet de erre nem, minden perce hasznosan tellik (jo a balesetin varakozas kevesbe..
), nagyon orulok a fiamnal is egyelore nem mulo hobortnak tunik, becsulettel nyomja a mywhoost is, most kapott egy konyoklot hozza 
-
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Valoban, valamiert 10 euro volt beragadva az emlekeimben, de tenyleg 15 volt
-
parandroid
félisten
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Sokat kísérleteztem zoknikkal, nekem csak a gyapjú keverék vált be nagy hidegben.
Vicces hogy túrasínél pl -20-ban is elvagyok egy vékony zokniban, bringánál meg 0 fok alatt már vastag zokni+téli cipő kombó kell.
Mund zoknik jó áron mennek itthon (gondolom azért, mert itt gyártják...
), rengeteg félét árulnak.
4camping néha elég baráti áron adja őket asszem.Mund Arctic pl szuper, ha abban fázol, akkor ideje hazamenni

-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A paralimpián csodákat láthattál (ha nézted), hogy kb. 1 ép végtaggal teker a versenyző.
Komoly eltökéltség kell hozzá!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Lajmund
üzenetére
"Amúgy a téli nadrágok és mezek alá főlé nem kell semmi? Van ahol irják hogy pl 2 foktol 10-ig jó. Ez nature értendő? És ha hidegebb van lehet venni alá vékony szintén jol szellőző alá öltözőt?"
Szerintem nadrág alá nem kell semmi aláöltözet, az nature értendő. Dzsekiknél viszont gyakran láttam olyant, hogy "aláöltözettel értendő", ami persze sokmindent jelenthet, mert aláöltözetből is sokféle van. Én úgy gondolom, hogy bármilyen téli dzseki, mez alá teljesen alap dolog, hogy aláöltözetet kell felvenni. Ha meg nagyon hideg van, fázol, mehet az aláöltözetre még egy aláöltözet, vagy egy melegebb verzió.
-
Lajmund
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Gondoltam hogy valami ilyesmi. Titkon abban biztam hogy valami szövetség vagy mit tudom én olcsobban tud jó minőségű mezeket ha versenyre rendel vagy bàrmi. De akkor marad a drága cucc. Ami nem is zavarna csak ugye minden egyszerre sok nem külön.
Amúgy a téli nadrágok és mezek alá főlé nem kell semmi? Van ahol irják hogy pl 2 foktol 10-ig jó. Ez nature értendő? És ha hidegebb van lehet venni alá vékony szintén jol szellőző alá öltözőt? Eddigi terv egy téli nw nadrág 50 körül és hasonló kaliberű felső. Persze kell mèg kamásli meg zokni kesztyű stb.
Bf-re novemberben lehet alapozni úgy hogy így sincs csomo minden rendes méretben?
Holokolos ruhák jók?
-
dom1n0
őstag
válasz
gabro0
üzenetére
En mas ingyenesroo eddig nem tudtam, a tobbinel 14nap trial szokott lenni csak.
Mywhooshbol mehet fel a sajat felhojebe vagy stravara onnan letolheto a .fit file az meg kompatibilis szerintem barmivel is
Fiamnak tok bejott a mywhoosh, teljesen hasznalhato szerinte/szerintem is. Nekem valahogy a zwift kozelebb all a lelkemnek, de ez a duplazas azert csunya volt reszukrol
-
parandroid
félisten
válasz
gabro0
üzenetére
Laptop, vagy pc-hez kellhet egy ant+ szenzor, ami egy usb-s kütyü. Attól függ, ilyen görgő, vagy milyen szoftver. Az edzéstervezést nem tudom, elvileg tudják, de hogy milyen szinten lehet belenyulni, arrol fogalmam sincs.
Amit te szeretnél, ahhoz talán a legjobb egy komolyabb garmin komputer lenne, az okosgörgő árához kepest egy használt edge 530, vagy 830 kb elhanyagolható befektetés, és akkor nem kell pc/laptop/tablet sem.
Vagy előfizetsz zwiftre, csinálod annak az edzéstervét, és akkor nem kell edző. Esetleg az edződdel közösen kiválasztatok egy zwiftes edzéstervet, alapbol elég jók, és azt lehet szemelyre szabni.
p
-
gabro0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
és dom1n0: Köszi mindekettőtöknek. Első körben valami ingyenes megoldást keresek, ez a MyWhoosh új, de már tetszik
Ismertek esetleg ingyenes alternatíváját, ha mégis másra esne a választás?Egyébként a felállás a következő lenne: edzőtől kapnék egy heti edzéstervet, amit követnem kellene nagyrészt görgőn, pulzus, teljesítmény, pedálfordulat alapján és feltölteném egy ilyen alkalmazásba. Ez megoldható a MyWhoosh-al?
Az Edge 130-on kívül Androidos telefonnal és PC-vel tudnám összekötni, esetleg céges laptoppal, ha minden kötél szakad

-
válasz
fulton
üzenetére
Hát, én most ILYENEKET rendeltem. A két kamáslimmal, amiből az egyik vékony, másik vastag, bőven jó lesz. Inkább izzadjon a lábfejem, mint fázzon, annál nincs rosszabb. Ja, de, ha a kezeim akarnak lefagyni.
Van amúgy 2 Force téli zoknim, de olyan bitang vastagok, hogy szorít a cipő, ha felveszem. Remélem, ezek vékonyabbak, majd hétfőn kiderül, akkor jön.
ZavaBalazs: ott mászkáltál a telefonnal a zsebedben, azért nem nulla, nem? Itt mindenki nettóban számol amúgy, mert úgy tökösebbnek tűnünk, tehát nincs ilyen problémánk

mauimagic: én azt se értem, minek akar bárki is csapatmezeket hobbi kerékpárosként. Meg még önként és dalolva fizet is érte, ahelyett, hogy ők fizetnének a reklámozásért.
-
gabro0
őstag
Nemrêg kérdeztem görgőkről. Tegyük fel szerzek egy okosgörgőt, ha egy Edge 130-am van (nem Plus), ami nem tud semmiféle edzésprogramot, csak kijelezni tud adott esetben, akkor a görgő okos funkcióit hogyan lehet kihasználni? Teszem azt a dinamikus ellenállás-szabályozás hogyan működik ilyenkor?
-
mauimagic
senior tag
válasz
Lajmund
üzenetére
Normális képek, anyagösszetétel, gyártó megjelölése helyett hardcore Bullshit, "rendes" cég helyett egyéni vállalkozó...
Ugyan mi baj lehetne, Castelli minőség nyilván!
Nincs baj az Alis cuccokkal egyébként, ha nincs kedved sokat kiadni. Ha cikinek érzed, hogy nem nézel ki Pogácsás Tádénak, rendelj hamis csapatmezeket onnan, még az is lehet hogy jó lesz.
Fun fact: Az egyik első Alis rendelésem 2db téli mez+gatya volt ≈5 éve.
Northwave
-et írtak rá (akkor ez nézett ki a legjobb anyagúnak, egyébként nem szeretem a hamis cuccokat, mert általában baromi gagyik, a minőség hiányát hivatott ellensúlyozni az ismerős felirat...)
A mai napig hordom, az egyik gatyán a cipzár megadta magát, javíttattam, ennyi...Van eredeti NW, Endura, stb mezem, gatyám is, ugyanaz a szint.
Gondolom egy 200 Eurós hybrid téli mez jobb, de az én 3-4 órás montizásaimhoz ezek a szarok is megteszik... -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
attiati
veterán
Két nap alatt mindig leenged az első gumim.
Ez vajon szelepgond vagy belső gond? -
Hasaggymeg
Topikgazda
Volt valaki a Mészkőemberen? [link] ...mi csak a vége után értünk oda egyet túrázni (el is felejtettem, hogy ma van/volt) de láttam még egy pillanatra szerencsétlenül járt Somoghy Attilát fém lábával. Nem tudom bringázik-e már (térd nélkül alig tudom elképzelni milyen szerkezetű műlábbal lehet azt
), de kisbuszt azt már vezetett. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
siker, stravában lehet kettészedni a ride-okat, lett belőle 4 ride + 3 szemét, gotoes.org meg összefűzte a maradékot.
-
fulton
addikt
Rekord hideg volt idén tekerésileg, 4 től 1.8 fok esett, alakul, bár most enyhülni fog nemsoká.
Téli kesztyűmben, riga zoknival + nyári cipő, átmeneti alá + dzseki, és a kellys nadrágban mentem(kiváncsi voltam milyen a santini után). nem fáztam jó volt 1 órára 126bpm el. A lábujj 40 perc elteltével kezdett érződni hogy hideg". 2 fokon egy ilyen szellős cipővel szerintem nem rossz. Vállalható volt hazaérve is. Jobb mint a wool(kicsit). (dark tehetnél vele egy próbát, nem nagy összeg..)
Közel sem éreztem olyan szellőzőnek/intimnek" a kellys-t mint a santinit, védettebnek éreztem magam ezáltal, de nagyjából ugyan olyan térd és láb hidegséggel végeztem, lazábban áll rajtam, közel sem olyan feszes, pedig a santini vastagabb cucc. Na mind1, megjön az XL és majd megtesztelem.
-
Lajmund
őstag
[link] Erröl a magyar oldalrol van valami tapasztalat? Elég olcsok a csapat szettek tul szép hogy igaz legyen. Vagy kinában gyártatják vagy mi lehet a trükk? Semmit nem irnak hogy milyen anyag milyen betét stb.
És a holokolos cuccokrtol mi a vélemény?
Alapbol a northwave cuccokat néztem de ugye azok sokkal huzosabbak. Santiniböl meg amik tetszenek nincsenek sehol nromális méretben. Mi a tökömk van már?
Csomo minden nincs ami jó northawe-nél is. -
ZavaBalazs
őstag
valakinek van bevált módszere arra, hogy gpx-ből hogy öljük ki az álláskor keletkezett zajt? bruttó 7 órás ride-on lemerült a bryton (azt írta, hogy félig fel van töltve, én meg lusta voltam tegnap tölteni
), telefonon fejeztem be, de amikor nem állítottam meg a defektjavító cimbik körül topogva, vagy a lejtő alján várva (
) a többiekre, akkor mért ilyen kis nemnulla zizegést, amitől szabadulnék: 
bónusz bonyodalom, hogy a fit már nem elérhető, mert a gpx export után töröltem az eredetit.
-
válasz
ReFleXx
üzenetére
Akkor is érdemes megbontani a karnál. Kihúzod alul a vázból, ráhúzod a szivacsot, és egy behúzó [link] segítségével felülről visszahúzod. Mivel neked nem kell átszenvedni a középcsapágyházon, szerintem egy bowdennel is be tudod húzni, nem feltétlenül kell a mágneses behúzó.
-
MM
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
IGPSPORT. Garmint nem merek venni, mer' olvasom a fórumot...
Jaja, valahol itt volt.
-
-
MM
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Letöltöttem az útvonalat tegnap, na az helyenként, pl. Tótvázsony és Nemesvámos között teljesen másfelé vitt volna, mint a táblázás, helyenként meg volt, ahol a tábla el volt fordulva, és bementünk a 4 szintes házak közé egy zsákutcába Veszprémben...
Volt pár srác, akivel kerülgettük egymást, aztán az utolsó 15 km-en bebandáztunk a célig. Az utolsó frissítőnél meg is álltunk 3-4 percre. Fehér Canyonra nem emlékszem, lehet, talán csak az elején haladtunk közel.
Az enyém olyan csúnya, talán könnyebb felismerni.
-
-
MM
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Mi csoportosan 2x eltévedtünk kicsit, az én navim mérése szerint kevesebb volt a szint és több a méter (valószínűleg nem ugyanarra tévedtünk el...
). A forralt bort sajnos kihagytam, mert még haza is kellett vezetni, amúgy nagyon klassz volt.

-
FeniX-
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Kérdés, hogy egy hobbista egyáltalán hány km-t megy egy "gurulás" alkalmával úgy, hogy alul fogja..
A közelről/fentről fotózott képen amúgyis sztem nem látszik jól a perspektíva miatt.
Neki kell megtalálni a megfelelő beállítást. Ha nem zsibbad el a csukló, meg nem kényelmetlen, akkor nem is érdemes rajta változtatni. (De ez persze szubjektív vélemény, nem vitázni szántam) -
dom1n0
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Geo fuggo ez nagyon szvsz. Nyilvan aki endurance celokra vesz outit nem kell full agresszivra beallitani, sot azokat a bicokat kifejezetten nehez is, kezdve a +fokos stucnival, nem setbackelt ulessel.
Meg aztan vannak a totalbeteg agressziv geok, oda azert kell komoly egyeb izomzat is, tartani orakig a hatad es kozbe meg leadni a teljesitmenyt is lehetoleg
Nekem pl. a Canyon Aerod nagyon bejon, de nagy kerdes tudnam-e komfortosan hajtani… -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
A te beállításaiddal alsó fogásban lecsúszik a kezed ezért erőt és koncentrációt kell pazarolnod, valamint a féket sem lehet így kezelni, kivéve ha extrém nagy kezeid vannak.
-
Fall-N
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Mentem egy tíz kilométeres kört, rengeteg szúnyog van, most hogy lement az árvíz lassan. A szigeten az erdőbe be sem lehet menni az átvágás miatt.
-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Írd le kérlek akkor hogy állítsam be.Így vásároltam. Nem nyúltam még hozzá.
-
-
fulton
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Bringa? Bedobtad a vizbe látni a fodrozásból
te meg mellé estél -
Remélem, ebben a remek időben mindenki bringázott a szabadban! Én Balatonnál mentem egy 100-ast. Lábas kép:
-
fulton
addikt
válasz
Angie™
üzenetére
Én most tesztelgetem a nadrágot- a télit- kicsit tanácstalan vagyok egyelőre. Újként hat nekem ez a fajta szellőzés érzet hidegben - anyag lélegzés, amit a nadrág ad.
Nagyon szeretem egy ruhában, de télen nagyobb hidegre tervezett ruhában(?) - ez megzavar most.Érdekes, 4 fokban mikor mentem vele (-5 és 5 fok ajánlott ruha) - annyira érezni benne a kinti levegőt mintha nem is lenne rajtam, nem fázok am, ugyanakkor ettől az érzéstől olyan "védtelennek" érzem magam a hideggel szemben(kérdéseket vet fel bennem). És nem tudom megállapítani egyelőre hogy most ez tényleg ilyen, hogy úgy véd hogy közben ennyire lélegzik az anyag(?) - vagy mégis feszes rajtam annyira hogy az anyag nyúlik annyit amitől már veszít a tervezett szigeteléséből(?). Ezt érdemesnek tartom körül járni, mert a hideg tehet károkat ha alul vagyunk öltözve miközben azt hisszük hogy oké - és sokszor nem rögtön jönnek elő a bajok.
A másik a betét - abban szerintem nagyobb lesz. Ez az L méret úgy jön fel rám mintha rám öntötték volna egyáltalán nem érzem am kicsinek rám , semmi gondot nem okoz, nincs kényelmetlenség, vagy nagyon szűk érzet, pont jó a kompresszió is, betét is ott van ahol kell, nem mozdul el, nem kell igazgatni, - nem úgy mint a castelli XL gatyáknál kellett állandóan...és mégsem volt jó "édespont".
Berendelek egy számmal nagyobbat csak hogy ez letisztuljon bennem. Arra számítok az is passzentos lesz, de nem ilyen kompressziós hatás(sajnos pedig ezt szeretem), és kevésbé nyúlt anyag mellett. -
Speedy007
addikt
válasz
velizare
üzenetére
A belső mechaikás az hogy nézki? Nyáron mikor keresztül bejártuk a megyét még a szomszéd megyébe és át néztünk akkor se lazult meg a kerék pedig akkot utánfutóztam. Ebben a 1.5 hónapban a esős idő miatt nem is tudtunk túrázni sehova se,most meg pláne így nem is volt használva a futó és ennek ellenére csinálta. Páromnak a narancssárga KTM- úgy kell lábbal össze nyomni a hátsó lánc villát mert annyire terpeszt és ha a vonószemet is rá teszem a gyorszárra akkor át se éri csak ahogy előbb írtam össze nem nyomom a lánc villát de ott megse mozdult egyszer sem.
-
FeniX-
senior tag
válasz
cool13
üzenetére
Szia, szerintem semmi baj a rövid stucnival, én is mindkét országútimon kicseréltem a gyári 110/100 -asokat 60-asra. Valamint az egyik bicajom ezért lett "női" vázas, mert kisebb a reach távolság. A gyári "hosszabbal" 1 óra után fájt a derekam meg a szar jobb vállam is.
Ha ilyen kevésen múlik a komfort/diszkomfort, megéri lecserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
183 cm magassággal és izmos 90 kiloval az L-esre mennék rá a hero mist-nél. 110 euró. Egész baràti és rendes betéttel adják és van rendes leirás is mindenről ami szintén szimpatikus a több màrkához képest. Te milyen magassàggal és sullyal vettél L-est?

Amikor felraktam, direkt megküldtem lejtőn, hogy be legyen fékezve.
Még jó, hogy elcsaltam az elejét (15p) aszfalton, különben egy 10-essel több lett volna.
Ja a szelkabatot ne felejtsetek otthon
(mást is próbáltam,egyik se jó szerintem, de no flame...)
Szuper a kijelzője és az akkuműtét után vagy 20 órát is elmegy. Egyedül a strukturált edzéseket nem tudja, ami a 130 Plustól felfelé már megvan.
) Meznek pedig veszek aláöltözőt vagy előfordul olyan is hogy síaláöltözet - > pulcsik - > dzseki kombót húzom fel mez nélkül.
...kíváncsi vagyok van-e valami erre alkalmas műláb is.

), telefonon fejeztem be, de amikor nem állítottam meg a defektjavító cimbik körül topogva, vagy a lejtő alján várva (