Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Váratlanul elém ugrott youtube-on egy videó amin az általam is használt Abus colstok lakatot néhány másodperc alatt kinyitották. Ez szerintetek hihető? Dobjam el bal váll fölött?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
szuszinho
őstag
168 cm magas nőnek ez mennyire igen, vagy nem?
-
anonymus89
addikt
válasz
ivana
üzenetére
Invesztáljak még a bringámba mi a véleményed?
-
ivana
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Sokat számít egy 26"-eshez képest egy 28" v. 29"-es kerék? Nem

(#197992) modflow Jó ocsmány
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
modflow
veterán
[Ide] az van írva, hogy rollerhez és gördeszkához van.
Bringához ez nem jó? -
anonymus89
addikt
válasz
6030D
üzenetére
Rendben, akkor nem is erőltetem rendberakom aztán csere.
Sokat számít egy 26"-eshez képest egy 28" v. 29"-es kerék?
Gondolom jobban lehet haladni és néztem ezt a hirdetést. -
6030D
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Asszonynak volt ilyen bringája, csak az még BTWIN felirattal. Ezek ilyen régi elcseszett geós vázak, nem fogjátok tudni megcsinálni jóra. Ha valami rövid, nagy emelkedésű stucnit teszel rá, akkor ideges lesz a kormány (nem fut egyenesen), ha meg hosszabbat, akkor nyújtózkodni fog és kényelmetlen lesz. Bringacsere lesz a megoldás.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
velizare
üzenetére
Ezt és ezt tudják még azonkívül, hogy szinte húzni is lehet velük a hajtást és soha le nem csúszik róla a cipő.

#197986Vasinger!...talán valaki aki jártasabb a kerékpárváz geometriában tudja miért kellene egy össztelósnál más láncvonal lenni mint egy merevfarúnak.
...azt tudom, hogy hosszabb lánc kell, de a láncvonalat nem tudom miért befolyásolná.🤔 -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hmm egesz egyenesnek nez ki az enyemhez kepest
De ha jol latom neked merevvazas bringad van emiatt talan konyebb ezt a lancvonalat elerni. -
bazsimano
őstag
Ez mennyire lehet jo a gyerkocnek? 140 cm belso labhossz 69.

-
6030D
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Szép, tippre le is van vágva a villanyakból. Ezen nem lehet emelni, csak stucni cserével. Le kell mérni a hosszát és az emelését, és olyat venni, amivel magasabbra kerül. Vagy állíthatót. [link]
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
mit tudnak ezek a lapos szögecses platform pedálok? érdemes lecserélni a gyárikat?
-
6030D
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Szia. Raksz egy képet a kormányról, és megmondjuk hogyan. Pár centit lehet ezeket fel-le állítani, a kialakítástól függ.
-
bringasisti
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Olyan melegben ha fáradt az ember 25 kilométerenként fél liter simán lemegy a jeghidegből
-
rígel
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Olyan értelemben, hogy nem kapsz semmilyen kedvezményt, amit amúgy kapnál. Legtöbb helyen azért minimum 5%-ot kapsz, ha rákérdezel, de SZÉP kártyára tuti semmit.
Vagy láttam olyan boltot, ahol az konkrétan kettős árazás van. Minden "akciós" de az "akció" SZÉP kártyás vásárlásra nem vonatkozik, így gyakorlatilag 10%-kal többért tudod megvenni.Persze ez csak általánosítás, lehet van olyan hely, ahol nem így van. Konkrétan rá kell kérdezni. Nem szeretik a SZÉP kártyát, mert állítólag hónapokkal később jutnak pénzhez így, de ahol szükség van forgalom növelésre, kénytelenek elfogadni.
-
Ringman
félisten
azért tegnap 4 körül nekem sem esett jól a ~15 km tekerés (csak muszáj volt megetetni a házzal együtt örökölt kutyákat)
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok srácok, kérlek erősítsetek meg, hogy most akkor valóban lehetséges Szép kártyára bicajt venni? (bármilyet, bármelyik üzletek által felsorolt típusú kártyával, bármelyik zsebből?)
Bringás kiegészítőket is? (amit a boltban kapni: pl. autós rögzítőt) -
flash-
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
-
antalzse
csendes tag
Sziasztok!
Mint amatőr szeretném kérdezni, hogy fali bringatartónak mit ajánlotok? Én ezt találtam keresgélés után: https://bikemag.hu/shopping-guide/pro-bike-rack/
Itt azt mondja, hogy ez nem olyan mint barkácsáruházak termékei. Na de ránézésre ugyanolyan. Érdemes megvenni ezt ennyiért (közel 5000 Ft) vagy jó a pár ezer Forintos?Nagyon köszi!
-
Beri
addikt
válasz
ivana
üzenetére
De kuplung nélküli váltóval nem gáz az 1x11?
Ezt nézegetem egy ideje, de 20 hetes a hirdetés, valahogy gyanúsnak tűnik. Vagy csak én vagyok paranoiás? Lapos pedállal mennyire szentségtörés egy ilyennel menni? Gondolom, erre nem lenne nagy vaszisztdasz egy nagyobb első lánctányért feltenni, ha kevésnek érzem a 40T-t. -
parkr
őstag
[link] személyijövedelemadó- (szja) és társaságiadó- (tao) kedvezményeket kapnak azok a vállalatok, amelyek kerékpárt vásárolnak az alkalmazottaknak.
-
tboj
aktív tag
válasz
XZoli
üzenetére
Köszi, de ez azért jóval drágább, mint amennyit szánnék rá
Gondolhattam volna, hogy ha nem írok keretet, akkor ilyen ajánlás fog érkezni. Szóval, max. 10 ezret szánnék rá, de inkább kevesebbet. Nem kell semmi extra, csak síkon és aszfalton tekerek, úgyhogy nem fog egyikről sem csúszkálni a lábam. -
maximilian4
addikt
Hányingerem az nem volt. Én ezt a lámpát használom nagy megelégedéssel: [link] 4 fokozatban állítható, akksi is jól bírja. Eddig nem volt olyan h ne láttam volna vele, pedig használtam vak sötétben is külterületen. Mondjuk országúton. Ha erdőben csapatod 30-40-nel lefele éjjel, akkor lehet kevés a 800 lumen.

-
tboj
aktív tag
Tudnátok ajánlani egy normális, nem becsatolós pedált trekkingre, ami nem fog eltörni a 100 kilóm alatt? A gyári műanyag már a második helyen reccsent meg tegnap és szerintem már csak a szentlélek tarthatja. Tartok tőle, hogy a ma esti tekerésnél már le is fog törni teljesen.
-
Beri
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Veszélyes a napon menni, én is mindig parázok a napszúrástól/hőgutától, de hálisten, az idei szezon eddig jól megy. Nem volt hányingered?
Lámpákból van valami ajánlott? Tegnap elvesztettem valahol a tartóból a kedvenc zseblámpámat, úgy, hogy észre se vettem (még világos volt, sötétben feltűnt volna, hogy lekapcsolták a villanyt
). Vagy csak simán zseblámpa-tartó is jó, csak legyen masszív, mert ezek a bepattintósak (csak a kormányhoz rögzül csavarral, a lámpát csak bele kell pattintani, mint a mikrofont a tartóba) szart se érnek. -
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Direkt előtte is ittam sokat, közben is sűrűn keveset, egy darabig még jó is volt, aztán jött ez az érzés. Mondjuk most nézve időképen: 36 fok, 25% páratartalom, lehet előtte kellett volna megnéznem és mondjuk este menni, mert reggel nem tudok hajnalban felkelni, lámpám meg van jó erős.
A lényeg h most már jobban vagyok, gyors hideg zuhany, aztán vizesen be a ventilátor elé.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
Ismerekedsz határaiddal.
... inni viszont muszáj, nekem ilyenkor már a meleg folyadék is jó, csak legyen valami, tegnapi cuccaim olyanok a kiizzadt sótól mint valami térképek. 
-
maximilian4
addikt
Ilyen sem történt még velem, ma tekerés közben olyan rosszul lettem, le kellett ülnöm az út szélére. Nem bírom a meleget az tény, de egyszerűen egyre forróbnak éreztem a levegőt és egyszerűen hiába lélegeztem úgy éreztem hogy nem kapok levegőt, nincs benne oxigén, és persze elfogyott minden erőm.
-
bazsimano
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
igen pont ezt vettem eszre. Van egy ket evvel fiatalabb teso...de mindenkepp valami hasznaltat nezegetunk valami minosegit...nem tudom, hogy ha genesis, merida, gepida, cube ha ilyet latunk ilyen meretben 40-60 ezres arsavban, akkor jo lehet?

ezert kerdeztem, hogy pl valtonal mi a jo valasztas , mit nem szabad semmikepp valasztani es hasonlok ...
de majd nezegetem a hasznaltpiacot...hatha elobukkan valami jo ajanlat! -
Vasinger!
nagyúr
Valaki tudja, hogy ennek a tépőzáras cuccnak mi a neve és hogy hol lehet ilyet venni?

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ivana
üzenetére
Ki hogy csinálja.
Én ott xarnám össze magam, ha a hátsó kerekem megemelkedne, jönne egyből a rémkép, hogy repülök, mint a győzelmi zászló.
Gondolom, a 120 kilóm sem nagyon kedvez a hátsó emelgetésének
"itt ha áll az első kereked akkor esel a francba"
Akkor egy első abs-nek csak van értelme, nem?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A hangja minden pénzt megért.
#197927this no owl...nekem néha tényleg jó lenne
...na nem azért mert olyan erős vagyok, hanem mert kiállnék néha megpihenni pár csapás erejéig és úgy terepen, laza talajnál súlytalan marad a húzó kerék, és mert hátul 2 bar körüli nyomáson bringázok.
-
ivana
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az az autó, itt ha áll az első kereked akkor esel a francba, de azt meg érzed úgyis. A hátsó vészfékezésnél nincs a földön, azt tök felesleges fékezni
Ha viszonylag lassan mész akkor a hátsó fék kormányig jobb láb földre szerencsésebb általában, első kerékkel nem jó neki koccanni valaminek 5-el sem.(#197935) f4lcon Az a baj, hogy akinek ilyenre szüksége van az ebikeal 25-el száguldozik
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
pontosan. -
xy.zsolt
őstag
Ha pedig már tárcsafék outira akkor lenne inkább ABSes....hogy az acélfelniseknek is értelme legyen váltani.......ne csak a kinézet miatt
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Fiamnak nézünk kerekpart. 9 éves lesz. 140cm es belso labszarhossz 69cm. Akkor mindenkepp 24es meretu kerekpart nezzunk neki?
egyeb felszerelsre mire erdemes ugyelni? milyen valto a jobb vagy amit erdemes "keresni"?
elore is koszonom a sgitseget!
udv
balazs -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
na jó

ott is van ilyen nyilvántartás a kezdetek óta?
[link] -
Beri
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem is volt olyan biciklim, amin az első fék a gumi futófelületét nyomta, úgy lassított. Mindig azzal takarítottam a gumit, amikor kijöttem a sárból
Más:
Volt szó drága biciklikről gagyi cuccokkal. Az hogy van, hogy egy 600ezres biciklin belépőszintű apex van, meg madzagos tárcsafék? -
Friczy
senior tag
válasz
bszg@
üzenetére
A hátsót nem is tudnám az út szélén beállítani, mert nem érem el egyszerre a fékkart és a féktestet.
Kipróbáltam, amúgy is kellett féknyerget állítanom. Minden probléma nélkül el lehet érni egyszerre a fékkart és a féktestet rögzítő imbuszcsavarokat, ha a kormányt befordítom jobbra, és átnyúlok a váz felett bal kézzel, be tudom húzni a féket, jobbal meg meghúzom az imbuszokat. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ringman
üzenetére
Milyen klasszikus dizájnok. A Prova tetszik még nekem, de a Bastion vázak valszeg jobbak. Király, hogy elvileg Bastion vázakat 3 féle merevséggel lehet választani, kényelmestől az ultra merevig és a súly (asszem) nem változik. Ha jól tudom, amúgy a Quantor is ilyen, hogy személyre szabják a geo-t, de ők csak montikkal foglalkoznak.
-
nmate91
tag
válasz
6030D
üzenetére
Nem tudom, én azt látom, hogy 105-ösöknél van egy nagyobb ugrás pl. nálam ott a határ (ár és minőség is). Itt jön be a hidraulikus fékkar is.
Én nem mondom, hogy jobb a felnifék vagy ilyesmi, de még itt lesz.
Főleg azért nem fog lejjebb menni ezeknek az ára, mert az emberek úgy veszik az ultegrás gépeket is, mintha nem lenne holnap. Aztán ott támaszkodik kinyújtott könyékkel a millás Bianchi kormányán a Margit szigeten, mintha egy kocsmapult lenne
-
Ringman
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
én végtelen pénzért inkább ezt választanám, legalább bikefitting után adott személyre gyártják az egészet: [link]
(mondjuk ők is elkezdenek tárcsafékes modellt gyártani: [link] )
szerk: ig-oldaluk
-
flash-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
En sokat utazok vonaton bringával, de most úgy vettük a jegyet a balatoni aranyhíd expresszre hogy másik kocsiba szól a mi hellyegyünk(klímás ic) meg masikba a bringáké,
Abus u40 mini u lakatom van csak, azzal mar nem sok helyen tudok ketto bringat valamihez odazárni, lehet kellene még egy, bár lehet tenyleg le se lehet vinni ketto osszelakatolt bringat nem tudom ez milyen kocsi lesz -
eddie1978
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Háhá. Tudtam hogy ez lesz. Mindig a van újabb példa, nézőpont. Végtelen parttalan diskurzus. Inkább tekerjük ami van!

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Egy ideig lehet pisilni szemben a széllel, de aztán mikor már a gatyád teljesen elázott szépen feladod a dogmáidat.
flash...ott nem kell lezárni és nem is kell otthagyni, vannak mellette ülések oda kell ülni. Kis túlzással akár rosszabb is lehet mint az utcán hagyni, ha leszáll egy pofátlanabb tolvaj vele és a vonat elindul, bottal ütheted a nyomát.

#1978996030D...jó, hogy most szólsz csak középkategóriát vettem!
-
Major Lion
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
Szerintem ha már a két bringát összezárod egy U lakattal az is elég lehet, azért két bringát felkapni és levinni a vonatról nem hiszem hogy lehetséges, persze attól függ milyen kocsin, a duplaajtóson ott le lehet velük szállni de azért macera...
Ha nem látsz rá a bringára akkor mindenképp még egy kisebb U lakat amivel rögzíted a két összezárt bringát valamihez.Milyen szomorú hogy ilyenre szükség van vonaton...
-
eddie1978
senior tag
Nekem megfelel a tárcsa (is). Mindenki el tudja dönteni neki mi a jó. Nem meggyőzés a cél. Ezer szempont szerint lehet vizsgálni. Én így jól elvagyok. Szerintem, ismétlem szerintem, műszakilag jobb a tárcsafék. Gépjárműveknél ez a váltás már régen lefutott.
-
jjeahh
nagyúr
Ha már szép (és állítólag nagyon jó) tárcsás outik: [link] . Tudom ízlések és pofonok, de azok a részletek...
-
válasz
flash-
üzenetére
kérdés mennyire messzire akarsz ülni a bringától és mennyi időnként nézel rá
egy ilyen hurok kábelt átvágni kb 1 másodperc, és még csak hangos sem lesz a dolog, szóval érdemi biztosításnak nem mondanám... átfogalmazom, aki lopni megy egy vonatra, az ettől nem rémül meg.
az U-lakat jó dolog, de főleg azok, amiknél mindkét oldalt el kell vágni (mert az U mindkét szára nem henger, hanem sokször alakú, így nem forog el az egyik oldal elvágása után) és lehetőleg olyat, amit nem lehet erővágóval elvágni (vannak ilyenek ám)
ezeken az U-lakatokon általában csak az akkus flex fog ki, de az meg nem sűrű a vonatokon.
hurok kábellel a gyorsan kihúzható dolgokat véded, mondjuk az első kereket ha az gyorszáras, vagy a nyerget, hogy ne vigyék el nyeregszárral együtt. -
ivana
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Én mindig ott szoktam csövezni mellette a polifoam-on

(#197899) 6030D Outiból csak olaszt szabad venni
(#197901) parandroid Mindkét outimon jó nehéz campa record, meg chorus fékek vannak. Azok bőven elegek mindenre. A lényeg, hogy az egyforgáspontos hátsó féken fogták meg a súlyt, az elsőt meg kő merevre csinálták. Annyira én nem vagyok elájulva a tárcsáktól, plusz szvsz egy outin felesleges macera, főleg ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) és ha az befér fiad (lányod?) alá, vagyis ~<69cm akkor szerintem jó lesz neki.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)