Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peestike

senior tag

hardcore userek ne olvassák, nem a profi szintről van most szó. :)
    kotyogósról írnék, hátha valakinek hasznos lesz. 2014-től egy hónappal ezelőttig 3 személyes forever miss moka kávéfőzőt használtunk itthon. 2 darabot amortizáltunk le. az új szerzemény a bialetti moka express lett. a kettőt összehasonlítanám csak. a kávéfőzési szokások maradtak, hétköznap a reggeli kávé jött le, hétvégente napi 3 főzés. kávéfelhozatal széles skála, szemes, de leginkább a téglák. mindkettőről elmondható, hogy, ha előmelegített az aljában a víz, akkor jobb a kávé, frissen darálva szintén (kézi daráló van itthon). mindkettőre igaz, hogy, ha nagyon apró a darálék, akkor a szelep az oldalán kinyit, gőzt kifújja. konyhai mérlegen mérve a kávéfőzőket a bialetti 22 grammal több, vagyis több benne az anyag. :)
    valamiért sokszor kifújt a tömítésnél a forever, bialetti jobban zár (szilikonzsírral sosem próbáltam rásegíteni). folyamatosan a gyári tömítések vannak használatban. bialettit meghúzom, teljesen jó. a bialetti tetőfogantyúnál, ha fő a kávé, akkor többször vízcsepp jelenik meg, gondolom a gőz "átmegy" a réseken és lecsapódik, kicsit bosszantó. csavarhúzóval próbáltam jobban meghúzni, de esélytelen. forevernél nem volt ilyen gond. bialetti aljában, a szelep alatt van körben egy bemarás, hogy meddig is töltsük vízzel. maga a kidolgozás, az öntött alu minősége bialettinél jobb (2016-os gyártás, made in italy elméletileg), nincs annyi hiba az aluban. érdekes, mert az első forever jobb volt ebből a szempontból, mint a második. összesítve talán a bialetti kicsivel jobb kávét főz ugyanabból a kávéból, de lehet csak placebo. :)
    aki kotyogót keres az alsó kategóriában és csak próbálgatni akarja a kávéfőzést, akkor lehet jobb elsőre a forever, olcsóbb. megbánni nem bántam meg a bialettit, tetszik a végeredmény. remélem, aki ilyeneket néz, keres és olvassa segítek vele.

Új hozzászólás Aktív témák