Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dusangield
csendes újonc
válasz
hogyaza
üzenetére
annyira nem drámai a helyzet, mert az Oracle-lel "habostejes" kávét kiválót lehet készíteni minimális manuális munkával, és ez az elsődleges felhasználás a mi háztartásunkban.
A presszóval kísérletezés csak egy plusz.
A Seashell-t egyébként még nem sikerült kormos citromlére belőnöm, szóval ott még van remény. Azon a vonalon most az jelenti a kihívást, hogy mióta a kapott tippek alapján átalakítottam az előkészítési szertartásom , azóta vadul mozog a konzisztencia, látszólag ugyanolyan paraméterek mellett 20sec és 50sec között bármennyi lehet a lefolyás(látható csatornásodás nélkül), így viszont nem lehet finomhangolni az extrakciót. (WDT, OCD, full tamp, korlátozott tamp; ezeknek a kombinációival kísérletezem; természetesen amikor ugyanolyan az előkészítés, akkor reménykedem csak hasonló lefolyási időben, de akkor sincs )
Amit észrevettem, hogy a pogi a főzés végére felemelkedik a kosár tetejére. Ma már annyira felemelkedett, hogy fent is maradt a felsőszűrőn. Nem vált sarassá, nem esett szét, nem dagadt meg extrém módon, egyszerűen ott volt szépen egy darabban a felsőszűrőre tapadva. Könnyen lehet, hogy semmi jelentősége:
"I believe that's caused by the greater headspace in the basket, from the coffees surface to the grouphead screen. When the brew switch is flipped off & the 3 way valve is then opened, there's more of a negative pressure or partial vacuum created & a greater tendency for the coffee puck to stick/cling to the grouphead." [link]
A "greater headspace" nálam adott, a 18/20-as IMS-nek a 18g dózis épp csak lötyög az alján.
Ezt a jelenséget kb. az elmúlt egy hétben kezdtem megfigyelni, de mivel több lépésben több dolgot alakítottam a processzen, nem tudom melyik okozta (talán a fagyasztott kávé, talán a más típusú kávé)
játszadozom tovább

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Interactive Brokers társalgó
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Macska topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest