Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dusangield

csendes újonc

válasz hogyaza #119591 üzenetére

annyira nem drámai a helyzet, mert az Oracle-lel "habostejes" kávét kiválót lehet készíteni minimális manuális munkával, és ez az elsődleges felhasználás a mi háztartásunkban.

A presszóval kísérletezés csak egy plusz.

A Seashell-t egyébként még nem sikerült kormos citromlére belőnöm, szóval ott még van remény. Azon a vonalon most az jelenti a kihívást, hogy mióta a kapott tippek alapján átalakítottam az előkészítési szertartásom , azóta vadul mozog a konzisztencia, látszólag ugyanolyan paraméterek mellett 20sec és 50sec között bármennyi lehet a lefolyás(látható csatornásodás nélkül), így viszont nem lehet finomhangolni az extrakciót. (WDT, OCD, full tamp, korlátozott tamp; ezeknek a kombinációival kísérletezem; természetesen amikor ugyanolyan az előkészítés, akkor reménykedem csak hasonló lefolyási időben, de akkor sincs )

Amit észrevettem, hogy a pogi a főzés végére felemelkedik a kosár tetejére. Ma már annyira felemelkedett, hogy fent is maradt a felsőszűrőn. Nem vált sarassá, nem esett szét, nem dagadt meg extrém módon, egyszerűen ott volt szépen egy darabban a felsőszűrőre tapadva. Könnyen lehet, hogy semmi jelentősége:

"I believe that's caused by the greater headspace in the basket, from the coffees surface to the grouphead screen. When the brew switch is flipped off & the 3 way valve is then opened, there's more of a negative pressure or partial vacuum created & a greater tendency for the coffee puck to stick/cling to the grouphead." [link]

A "greater headspace" nálam adott, a 18/20-as IMS-nek a 18g dózis épp csak lötyög az alján.

Ezt a jelenséget kb. az elmúlt egy hétben kezdtem megfigyelni, de mivel több lépésben több dolgot alakítottam a processzen, nem tudom melyik okozta (talán a fagyasztott kávé, talán a más típusú kávé)

játszadozom tovább :D

Új hozzászólás Aktív témák