- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
pető bá' #8232 üzenetére
Ok, de az olcsó-kezdő gépeknél szerinted okoz valamilyen élvezeti érték növekedést, hogy a nagyobb rögöket ezzel a biz-bazzal megizélted? Ne már...És tulajdonképpen mit is csinál a rögökkel?Mert az a hajlékony gitárhúr biztos nem fogja szétzúzni. Meg különben is fadugó csak a drágább pezsgőkben van, szóval nem filléres tétel.
-
Digitalpimp
senior tag
De most srácok, komolyan, ez mi a lópikulának? Pengetni a kávészemeket? Azért ne menjünk már át teljesen HC kávésba.....
-
Digitalpimp
senior tag
Lehet, hogy azt a mini adagot akarja főzni, ami az espresso alatt van. Mi is a neve?
-
Digitalpimp
senior tag
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
RetepNyaraB #8138 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy porról beszélsz, csak mondjuk a fél liter vízbe a teáskanálnyi mennyiség nem kevés? Azért nem egy agresszív cucc a citromsav, aztán ennyi mennyiség kihozza-e a cuccot?
Mr.Csizmás 8141: ahogy néztem a gyári lötyik legtöbbször tejsav tartalmúak, akkor azt vehetjük előírásnak.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Digitalpimp #7351 üzenetére
A királyi fosta kiváló 21. századi "munkájának" köszönhetően még csak most tudtam átvenni a csomagot. Egy szimpla és egy dupla kosár jött, szemre rendben vannak. Van benne anyag, sűrű apró lyukasok,
a szimplának kicsit ívelt az alj kialakítása, a duplának egyenes. A szimpla simán passzol a Dedica gyári karba, a duplához ki kell csavarozni a műanyag betétet. Vagy el kell vágni fűrészlappal kb. ott, ahol kezdődnek a terelő lapocskák. Kipróbáltam mindkettőt sima bolti téglával. Crema nem sok volt, de viszont az íze bejött, finomabb volt, mint a gyári kosárral. Azt a bő 2 dollárt/db. megérte, igazán a gyárilag túl finomra őrölt kávék miatt vettem, mert azokkal a gyári kosár befullad.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7319 üzenetére
A rozsdamentes acélok között mágnesezhetőségben igen nagy a szórás, valamelyikhez teljesen jól tapad, meg van amelyikhez semennyire. Éppen mi az anyag, vagy az abból készült eszköz funkciója. Ötvözők összetétele-mennyisége befolyásolja. Teszt: fogj egy darab mágnest és nézd meg otthon a késeket vele. Tapadás erősségében lesz szórás rendesen.
-
Digitalpimp
senior tag
Nekem úgy dereng, hogy áramlásmérő van benne, a folyadék mennyiségét méri. Nekem a vízhő meg a vízkeménység most mindkettő középső állásban van. Két hete Laica normál bifluxal szűrt vízzel töltöm. Augusztus végén vettem, átlag napi 3 kávét nyomok vele + az öblítések, eddig még nem jelzett, hogy vízkövezni kellene.
-
Digitalpimp
senior tag
Köszi Gibo és Beni2360 a "vizes" tanácsokat. A víz alapból nem lenne rossz ízű, csak annyira klóros mióta volt ez a kis fiaskó vele [link] , hogy teljesen elrontja. Régen pedig csak csapvizet ittunk, mert amúgy jó karszt víz. Csak a gépeknek kicsit kemény.
Polarstar 7121: Igen, rátapintottál a lényegre, már ez sem a "kezdő" topik, az évek alatt átment félig HC-ba, ami sajnos egy idő után minden topikot elér. Szerintem itt mindenki elég nagyfiú már, hogy el tudja dönteni, kell-e neki az akciós tégla.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Beni2360 #7108 üzenetére
Köszi! Nem szűrőztem még, ezért kicsit hülye kérdéseket teszek fel, bocs mindenkitől.
Az áztatást úgy kell elképzelni, hogy beleteszem a szűrőt egy tál vízbe és bennehagyom 15 percet?
Konzumpro 7109: Köszi neked is! Neked melyik Brita kancsó van? Én az Alunát meg a Marellát néztem most, meg a Laica Clear Line kancsót a biflux betétekkel. A sima betétek jók inni meg a főzőbe is? Vagy a főzőbe a kimondottan lágyvizes kell?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
#85578752 #7095 üzenetére
Szia, köszi!
Ez a szűrő melyik Britába passzol, illetve ivásra is alkalmas az általa szűrt víz, vagy kimondottan csak "kávévizet" készít? Talán a Laica kávé-tea szűrőjénél írták, hogy az a víz állandó fogyasztásra magában nem alkalmas.
Vagy az járható, hogy egy kancsóhoz veszek kétféle szűrőt, aztán éppen mihez kell, cserélgetem? Vagy ha már elkezdtem használni, akkor folyamatosan vizet kell érnie?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Digitalpimp #7086 üzenetére
A vízszűréssel kapcsolatban valaki? Köszi.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
tamas.nick #7080 üzenetére
Túl finomra, vagy nem egyenletesre őrölt a kávé. (Sok benne a por.) A Costa-val nekem is nehezen jött le, lazán tedd bele a kávét, aztán éppen csak óvatosan forgasd meg rajta párszor a tömörítőt. A Gimoka-ból duplát nem is tudok főzni, csak normált, mert annyira összeáll, hogy csak csöpög át rajta a víz.
Vízszűréshez mit ajánlotok? Kancsó (Leica, Brita, BWT?), vagy a tartályba rakható? A vízkő kialakulásának csökkentése lenne a fő cél. Köszi.
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Ezekről a kávémárkákról szeretnék véleményt kérni: Gimoka, Corsini, Mokambo. Melyiknek, melyik típusa ajánlott-kerülendő? Köszi.
-
Digitalpimp
senior tag
Spáros DeLonghi akciós? Ami a 785-ös géphez van gyárilag, szerintem teljesen jó. Mondjuk én csak 1 hete használom, szóval annyira nem mérvadó. Viszont szerintem egy tamper nem űrtechnika, szóval nagyon nem lehet mellélőni vele.
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!
Akkor azt a csillag tömörítőt nem erőltetem. A szűrőt meg azért kérdeztem, mert a 685-höz 51mm-es magasítót szoktak venni, de én a 785-nél 53mm-t mértem. Vegyem az 51-est, az a biztos?
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Szerintetek erre a csillag aljú tamperre szükség van-praktikus, vagy igazán nem kell? [link] Illetve a DeLonghi 685 785 között csak a hozzá csomagolt cuccokban van különbség? A szűrő mérete ugyanaz? Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest