- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
Yager01 #8523 üzenetére
Beadtam ma a derekam és megvettem a linkelt DeLonghi Dedica Metallics EC785-öt. Az imént próbáltam volna a very first csészét lefőzni, de sajnos erős arcraesés volt.
12g Tokiói Málna-kávét (Frei) öröltem le kb a legkisebb szemcsemérettel a Tchibo-s kézi örlőmön és ezt öntöttem bele az 1 személyes basket-be, majd tamping. Ezután nem csinált kb semmit a gép, miután megnyomtam az 1 (majd utána próbaként a duplás) adagos főzést. Kicsit berregett, majd csönd. Túl sokat rakhattam bele? Nagyon megtampeltem? Gondolom nem tudta átnyomni a kávérétegen a vízet. Innen ugye már nehéz nyerni, mert a kávé már átázott és ezután már csak disznólkodás jön... Próbáltam kivenni valamennyi kávét, majd újra, lazábban tampelni, így sem jött kb semmi, 1-2 cseppet leszámítva. Próbaként megint kivettem valamennyit, viszont szerintem ez meg már sok volt, mert már látszott a szűrő kiemelőfüle a kávérétegből...
Feladtam a szenvedést, holnap próbálom újra, mert már így is fél 6 volt kb, aludni meg valamikor kéne. Gondoltam megiszom azt a kevés lőrét, amit lefőzött. Hát, finoman szólva is kurva szar volt. Eszméletlen keserű volt a kávé.
Feltételezem valami tök basic dolgot keffentettem el.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Yager01 #8282 üzenetére
Pedig de. A 18 fokozat az őrlési finomság beállítására elég kevésnek tűnik. Akkor van baj, ha pl. a 2-es álláson át sem jön a víz, vagy csak nagyon lassan, a 3-as fokozaton pedig átzubog. Azaz nincs elég állítási lehetőséged, hogy rendesen belődd az őrlési finomságot az ideális átfolyáshoz. Ha szerencséd van, akkor az egyik fokozaton pont jó lesz, vagy a jó közelében lesz, de minél kevesebb fokozat van egy őrlőn, annál kisebb ennek a valószínűsége. De ez előfordulhat a Spar-ban vásárolt szemes Tchibo family-vel is, nem kell hozzá 22 ezer/kg-od hipszter mikro pörkölés.
-
-
válasz
Yager01 #8196 üzenetére
egyszer volt a kezeim között Tchibo Barista, már megvolt a GC + Graef.
Az egy dolog hogy döglött volt (értsd: 6 hónapnál is régebbi pörkölés), de akármit csináltam vele, csak citromlé jött le. Kellemetlenül savas, nyilván 0 crema. Sok tejjel gondolom egy vállalható cappuccino (vagy valami) lesz belőle, de azóta automata gépbe sem merem ajánlani / venni. Ott is simán savas volt, szóval ha csak a kesernye elkerülése a cél, akkor persze jóNyomásfokozóval nyilván volt hab, de szerintem ha kiszárítod a pogácsát és visszatöltöd, akkor is lesz
-
Taltos0711
csendes tag
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Yager01 #8124 üzenetére
Nekem nem érné meg.
De sokan elégedetten használják, szerintem ez egyéni preferencia kérdése.
tuzpenge: minden van hozzá. Tudom, az AVX-ről nincs jó véleményem, de náluk van hozzá emlékeim szerint "barista csomag" (normális(abb) tamper, nyitott kar, kosár stb.).
Előbb találtam a Dedicához kiegészítőket, mint a Sage/Breville-hez. -
-
kmarci25
veterán
válasz
Yager01 #8122 üzenetére
Igen, emagnál így megy ez. Vannak, akik csúnyán kihasználják, de ez egy másik sztori.
Ami nekem a Dedicában nem tetszett az a mágnese szelep hiánya (miután lefőtt, nem veszi le a nyomást a karról/kosárról, így még csepeg egy ideig), a kis hely a csepptálca és a kar között (nem fért be a mérlegem), és a gőzfúvóka sem állt kézre nekem. Kb egy hétig használtam, aztán ment vissza. -
kmarci25
veterán
válasz
Yager01 #8116 üzenetére
Próbáld meg, max visszaküldöd. (Emagnál 30 napod van rá. 14 napon belül még a szállítási díjat is visszakapod, 14-en felül csak a termék árát.) Én így próbáltam ki tavaly ősszel szintén egy Dedica-t (mondjuk az újracsomagolt volt), és jól tettem, mert nekem nem jött be, keresgéltem tovább.
Egyébként ennyiért tényleg olcsó. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Yager01 #8116 üzenetére
ennyiért _jó_ ár jelen helyzetben.
alzánál van klónja 46e-ért, nagyobb wattal, és 3 év garival, bár itt nem tudom van-e bárkinek. [Siguro EM-K42 Barista]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest