Új hozzászólás Aktív témák
-
Mortein
tag
válasz
DrDante666 #7607 üzenetére
Szia!
Én párban vettem a "hozzávaló" szintén Aldis karos kávéfőzővel, és már vagy 2 éve gond nélkül használom. Nyilván nem kell tőle csodát várni, de ár-érték arányban jó. Egyetlen apró gondom az vele, hogy talán lehettek volna kisebb lépcsők az őrlési idő állítóján, én csak az 1-es és 2-es őrlést használom (1-2 főre tud főzni a kávéfőző), és az 1-es túl keveset a 2-es már túl sokat ad, de ez nyilván attól függ, hogy milyen őrlésfinomságra van beállítva, most pont olyanon van, ami ezt eredményezi. Előtte Hario minim volt, meg voltam vele elégedve talán még szebben is őrölt (ebben nem vagyok biztos), viszont ez sokkal kényelmesebb a mindennapi használathoz.
Olyan szempontból visszasírom a Brikka+Hario kombót, hogy nagyobb volt a mozgásterem, jobban tudtam egy kávéval kísérletezni, ha odafigyeltem csodás kávét tudtam csinálni,viszont ez meg kompaktabb, nem kell annyit vesződni a tisztítással törölgetéssel, és ezzel is lehet számomra jó kávét csinálni.
-
Antonious
kezdő
válasz
DrDante666 #7607 üzenetére
Szerintem már eldöntötted.
Brikkához jó lesz. -
törölt tag
válasz
DrDante666 #4964 üzenetére
Még annyit a Mini Millhez, hogy a forgórészt érdemes kotyogásmentesíteni egy tengelyre húzott zsugorcsővel, az állórészt meg befeszíteni pár menet vastagabb celluxszal (mint a Scotch tape).
-
törölt tag
válasz
DrDante666 #4964 üzenetére
Inkább olyan 5,5g ami a Mokinába fér. Ami jó benne, hogy megmutatja a kávé ízeit, keserű mellékízek nélkül. A Moka 1 hozzátesz egy kis kesert, akkor is ha kevesebb vízzel próbálom, valószínűleg az eltérő geometria az oka.
Nem mondanám erősnek a főzetet. Szerintem jól tolerálható kezdő koffeinistaként.
Őrlőnek nekem bevált a Hario Mini Mill Plus, használtan vettem itt, újszerűen. Újonnan 10e körül van.A kerek aljú Pascucci kotyogósokat dicsérték régebben, nem tudom hol lehet kapni...
Még a Bialetti Moka Mini Express lehet jó, aminek hajlított csövéből egyből a csészébe landol a kávé.
De ha tejeskávé akkor a Mukka is jó, amíg van hozzá tartalék alkatrész. Legstrapabíróbb a Brikka. -
törölt tag
válasz
DrDante666 #4962 üzenetére
Szerintem a Moka Express 1 nem olyan jó mint a Mokina. Mokina után vettem az 1 személyes Mokát, de nagyon nehezen közelíti meg a kicsi színvonalát.
A régi Brikka nagyon jó Mokaként használva, előforralt vízzel, megemelt súlyszeleppel. Hasonló a tölcsér geometriájuk a Mokinával, átmérő/magasság aránya hasonló. A Moka Express laposabb korong alakú, a 6 sz.-től fölfele kezd hasonlítani a Brkka/Mokina arányhoz.
Az új Brikkánál is megoldható szerintem a szilikon szelep nélküli mokka-főzés előforralt vízzel, de lehet hogy beválik a szelepes hidegen indítás is, én azt választanám, a Mokina desszertkávéra jó csak, vízzel túltöltve ad egy szűk mokkányi adagot, az egy fél csésze. Nem erős, finomat főz, de kell hozzá sok-sok tartalék gumi tömítés. A Brikkához van IMS szűrő szilikon gumival.
Őrlőnek én vennék inkább egy Graef cm 702-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest