- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
R a y #271747 üzenetére
Jó, a bullshit lehet hogy erös kifejezés, mivel müködik. Ettöl függetlenül ami müködik, az nem azt jelenti, hogy tökéletesen arra a célra is lett kitalálva, kifejlesztve, esetünkben ez is... Egal. Clean install és Backup adott, ha vki akarja, a backupot tudja használni költözésre is, mint korábban irtam - ez egyéni döntés. (Én is voltam már olyan helyzetben, hogy egy eszköz (Windows PC) full backupját (Acronis Image Backup) használtam hirtelen másik eszköz (szintén windows PC) beüzemelésére, mert ha nem is volt tökéletes megoldás - apróbb HW elem különbségek miatt - de mégis müködött, és akkor ott arra elegendö is volt. Söt, ezt (ehhez hasonló megoldást) sok helyen használják IT területen is... Ettöl még nem lesz clean install, hiába müködik. Na befejeztem, azt hiszem értjük egymást.
-
-
mayacska
csendes tag
Sziasztok, frissítés óta olyan problémám van a Safarival, hogy hiába nyitok meg híroldalakat, nem enged görgetni, a hírek nem nyílnak meg, valamint a Disqus sem.
-
Bilux
veterán
Úgy néz ki előre hozták a rendelés szállítását már holnap küldik miközben szept. 19-21 írt nekem
-
válasz
Sys85 #271738 üzenetére
Sajnos a speck nekem nem jött be annyira. Tavaly december elején vettem és már most jön le róla valami fólia szerű cucc kezd undi lenni.
Más
Ma teszteltem a 13 Pm vízállóságát
Jégesőben térdig érő vízben bicikliztem a Bubival és a zsebemben lévő (edzős melegítő) telefonnak semmi baja nem lett. Közben elállt az eső leszálltam a bicikliről telefon kinyit és gyorsan pár kép az állapotokról és telefonáltam is. -
Parson
addikt
válasz
R a y #271731 üzenetére
Ez egy marketing bullshit egyszeri felhasználók felé, és nem az, amit az apple-nél dolgozó kollégák is tudnak, nevezetesen, hogy meglévö bughalmazt költöztetni nem a legszerencsésebb. Müködni müködik, pont ahogy a marketinges képed is mutatja, meg ahogy sokan használják is, de ettöl még nem a legtisztább megoldás - nem volt mondva sehol, hogy nem müködik.
Mit nem lehet érteni a kettö közötti különbségen?
-
Lali-213
senior tag
válasz
tothjozsi96 #271735 üzenetére
Nálam sem jelentkezett semmi hiba - Xs. Akku időn sem vettem észre változást. Szerintem felteheted.
-
TheProb
veterán
válasz
Sys85 #271738 üzenetére
és a többiek: Látom Mobilfox nem csak számomra antipatikus (élén a "tulajjal"), de ezek szerint akkor szarok is (?).
Tegnap vettem 2-2 adaptert és kábelt IKEA-ban. Számomra a 4e ft is már ingerküszöbön túl van egy kábelért. Nem ehhez szoktam az alap Type-C kábelek esetében.
Adapterből ÅSKSTORM-ot vettem, ár/értékben ez jónak tűnt és tudja a PD-t is 30W-on.Köszi a wireless töltős tapasztalatokat, akkor nem erőltetem a Qi-s, nem MagSafe-es vonalat.
Bár így akkor kocsiban lévő, gyári wireless töltés sem lesz egy rakéta, ha jól sejtem.Ha már kocsi, van értelme wireless adapter-t venni CarPlay-hez? Tud olyan smooth maradni a kommunikáció, mint kábelen? Mert ha pl belaggol, "beálmosodik" menet közben a navi, attól tuti felmegy a vérnyomásom, stb.
Ha vállalható vezeték nélkül is a teljesítmény, akkor van aki esetleg használ ilyet és tud ajánlani valamit? Netán próbált már kínai, olcsóbb alternatívát?
Én a CPLAY2air-t ismerem, bár ez sem a legbudge-ebb kategória. -
válasz
Nálam is okés teljesen.
-
válasz
TheProb #271733 üzenetére
-Tok: Ami tetszik kinézetben és árban.Ezer+1 minőségi márka van.Ha valami “olcsóbbat” akarsz,akkor mondjuk Spigen,vagy ESR.Drágábban Speck,UAG.
Mobilfox akkor sem kellene ha ingyen adnák,az egész cég és a termékpalettájuk is unszimpatikus számomra.
Magsafe-es tok akkor kell,ha magsafe-es kiegészítőket is akarsz használni,magsafe-es tok nélkül nem lesz meg a mágneses erő amivel rajta marad a töltő és a többi kiegészítő.
Persze a magsafe töltéshez nem feltétlen kell ilyen tok,az akkor is menni fog,csak a szentlélek tartja majd a tokon a töltőt ha felemeled a telefont.-Töltő: Pro Max max 27W-tal etethető vezetékesen.
Usb c töltő kell,olyan ami tudja a PD szabványt (Power Delivery),QC-val itt semmire sem mész.-Magsafe töltés: Kell a magsafe töltő,csak azzal tölt gyorsan,mezei qi töltővel nem lesz meg a 15W,hiába tudná a töltő.
Ja és a 15W-hoz 20W töltőfej kell (szintén usb c és PD).-Kábel:
Csak type c-lightning kábelen lesz meg a max töltési tempód,PD töltés csak így megy.
USB A-Lightning kábelen max 12W megy át.
Nem annyira vészesek a kábelek,csak körbe kell nézni.
AlzaPower,Blitzwolf,Baseus,Tronic (Lidl),Lillhult (Ikea) mind emberi áron vannak.
Nem kell 7-8-10e forintért kábelt venni,van olcsóbban is.
És igen,az MFI minősítés miatt drágák. -
MasterMark
titán
válasz
De figyelni kell mert Power Delivery-s töltő kell ha 20 wattal akarod tölteni. Sima USB max 12 wattot tud. (Ezek rendes USB szabványok.)
PD pedig csak Type-C csatlakozón van, szóval igen, érdemes olyan kábelt venni, ha annyival akarod tölteni.
Igen, a kábelek authentikációs chippel vannak ellátva, így csak az MFI (Made for iPhone) kábelek fognak biztosan jól működni, azon pedig licenc díj van.
-
plejik
addikt
válasz
Nálam semmi gond nincs eddig vele. Szerintem felrakhatod nyugodtan.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
iOS 16-ot érdemes feltenni? Nincs benne sok hiba?
Már eltelt pár nap, gondolom már vannak tapasztalatok. -
válasz
- tok olyan ami véd és stabil, pénztárca függő
- akkor kell magsafe tok, ha vannak ilyen kiegészítőid: töltő vagy autós tartó, ha nincs akkor nem kell - nyilván a tok befolyásolja a sima Qi töltést
- jó minőségű kínai tok tökéletes - mobilfox-ot kerüld, csak a logot nyomják rá
- vezetékesen ha jól tudom PD tud tölteni 20W pl gyári adapterrel
- vezeték nélkül CSAK magsafe-fel tudja a 15W-ot, sima Qi töltőre rakod ott azt hiszem 7,5W a max
- gyárilag adnak hozzá USB C-Lightning, töltsd azzal, vagy valami hivatalos MFi (Made for iPhone) kábellel, pl IKEA pár ezerért adja -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az elkövetkező napokban (remélem már holnap) csatlakozom a csapathoz egy 14 Pro Max-szal, első almás cuccom lesz, 12 év Zöld Robotozás után.
Első körben tapasztalatokat, tanácsokat kérnék (összefoglalón túl), hogy milyen:
- Milyen tokot érdemes venni? Az átlátszó verziók jönnek be. Megéri a magsafe-es a felárat? Ha nem magsafe-es a tok, akkor a töltési teljesítmény és mágnesesség csökken? Van értelme drága tokot (Zagg, Rhinoshield, Mobilfox, etc.) venni vagy elég egy jobb minőségű kínai is? (pl. Baseus)
- Ha jól látom, vezetékesen is max 20W-al lehet tölteni a telefont, így nem muszáj "fancy" QC-s és egyéb adapter. Van esetleg valami, amire érdemes figyelni azért?
- Wireless töltésnél számít, hogy magsafe-es legyen a töltő vagy elég ha legalább 15W-os Qi-t tud?
- Szerintetek van értelme TypeC-s Lightning kábelt venni vagy úgy sem tudja kihasználni a telefon a nagyobb throughput-ot töltésben? Amúgy azért ilyen rohadt drágák a kábelek, mert drága a license?Köszi!
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
dvdbackuper #271728 üzenetére
Én ezt tudom, nagyon jól. Nekem is számítana.
Jano_023: Nincsmit.
-
válasz
DaDy0219 #271710 üzenetére
Lekopogom nekem semmi ilyen bajom nincs,gyors a szövegbevitel.
Bár én a szerencsések közé tartozom,egyetlen rendszerfrissítéssel sem volt még semmi bajom,soha nem jött elő semmilyen bosszantó bug,ios 16-tal is ugyanúgy hasít a 13 Pro mint a korábbi verzióval,akku is ugyanolyan. -
Jano_023
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Iphone 11 Pro Max 512GB készülékem. Gondolkozom a váltáson és érdekelne mennyiért mennek ezek mostanában. Nem találtam a piacon eladó 512 ezért kérdezem. Istyle-ban vett független még gari is van rá. Köszönöm a segítséget.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
plejik #271697 üzenetére
Sose használtam az AOD-t a Samukon. Persze kipróbáltam, de nekem nem jött be. Az akksit viszont remekül szívta, főleg a 3rd párta appok. Alig látok belőle valamit, és ha ott van valami, akkor is megnézem a kijelzőt, mert egy mail ikon nem túl informatív, aztán kapcsolom is ki. Persze, ha van óra (nekem egy Garmin Venu 2s), akkor úgyis értesít, sőt tök jó, mert az óra minden értesítést leküld, még azt is, ami a telefonon az időzített értesítéshez van hozzáadva.
Szóval egyetértek veled. De valamit be kellett dobni annakidején, mikor elkezdtek eltűnni az értesítési LED-ek. -
Parson
addikt
válasz
joey04 #271713 üzenetére
Már bocs, de miért irnák?? A biztonsági mentés (egy adott HW környezetre passzolt komplett OS állapot lementése) az biztonsági mentést jelent, és nem költözést (vadi új és egyben a meglévöhöz képest más HW környezetre huzod rá egy másik HW környezetre beállitott OS biztonsági mentését), ezt kellene irniuk ?? Nem hiszem hogy szimpla hétköznapi usereknek föleg az apple esetében ezt firtatnák, minekután bevett gyakorlat lett a költözésre használás is, de ez a gyakorlat nem változtat az iCloud biztonsági mentésre használható és definiált mivoltán... pedig bizony ha utánaolvasnál, vagy tanulnál kicsit ilyen téren, akkor nem lenne kérdés számodra sem. Mindegy, ez már szörszálhasogatás. Nyugodtan használd költözésre a biztonsági mentést, amig nincs vele probléma, addig a fent részletezett különbség nem számottevö annak, akit nem érdekel.
-
Imi1981
veterán
Facebook nálatok is picit akad néha görgetetéskor? Nem durva akadás de azért észrevehető. Nekem csak 15.7 van fent.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
melodie #271706 üzenetére
Olyan volt, mintha egy app marketing szövegét olvastam volna, hivatalos fogalmazás . Egyébként király , feltettem, nem nyúlt az internet sebességhez se, pedig vmi VPN alapú cucc. YouTube hirdetéseket néztem csak, azt ki is nyírja, biztos a többivel is megy. Felteszem ipadra is
-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Rengeteget visszaolvastam, amennyit tudtam, figyeltem kinél milyen bugok vannak az új rendszerben, az akku nálam eddig okés.1 napja van fent a rendszer, de nem rosszabb az akku az eddigi használataim mellett( 12-es alap széria) viszont, ami idegesítő, mert lassan tizen éve használok Iphone-t, de eddig egyiknél sem volt olyan, hogy íráskor belaggol a telefon, vagyis késve jelennek meg a karakterek megakadást követően. Másnál hasonló tapasztalat? -
válasz
dvdbackuper #271708 üzenetére
Akkor pár napon belül jön a public is. Köszi
-
válasz
dvdbackuper #271702 üzenetére
Nah ezért tuti nem veszem el a lapit
-
melodie
tag
https://adblockluna.com/
Miért az Adblock Luna?
Letiltja a szalaghirdetéseket, előugró ablakokat és videókat az alkalmazásokban
Wi-Fi-n és mobilhálózaton is működik
Védi az Ön adatait a rosszindulatú nyomon követés blokkolásával
Megmenti a forgalmat és felgyorsítja a betöltést
Védelem a bosszantó hirdetések ellen.
Safariból csak telepíteni kell a plugint, Facebook, YouTube és a Chrome fogja használni -
Rebelf
aktív tag
válasz
Ron Swanson #271701 üzenetére
Gondolom yt hirdetéseket se szeretnél, jól jönne nekem is olyan adblocker.
-
Ti milyen adblockert használtok, mi vált be nektek?
Én kb 2 éve az AdGuard ingyenes verzióját használom, ami Safariban mindent blokkol, nem találkoztam egyetlen egy hirdetéssel sem. Viszont szeretnék áttérni valami olyan megoldásra ami rendszer szinten működik es blokkolja az appokban levő hirdetéseket és trackereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest