- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Viszlát, iPhone SE!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz
30z.Samu #48089 üzenetére
Bármilyen videó vágás komoly erőforrást igényel, függetlenül attól, hogy profi vagy sem.
Most iPad pro 12,9-et használok, az első M1-eset és erre tökéletesen alkalmas. Előtte 2018-as pro volt, szintén 12,9"-es, az is elég jól használható volt. GoPro-val rögzítek 5k60-ban vagy 4k60 HLG/HDR-ben és Lumafusion-nel vagdalom. De használtam már az iMovie-t is, családi videók egymás után rakásához kis áttűnő effektekkel és 1-2-3 sávnyi hanggal. Alapvetően a kódolási időben lesz különbség csak, magát az anyagot vígan rángatta a régebbi iPad is.
A tárhely legyen brutálisan nagy! Egy nyaralás vagy városlátogatás nálam 60-100 db klipet eredményez, ami 120-160 GiB. Ebből egy kb. 50 GiB-os anyagot exportálok ki, tehát a 256G-s iPad kb. egyetlen projekt helyi kezelésére alkalmas. Ha pendrive-ot dugsz bele, akkor nem tudod tölteni, márpedig video encoding egy óra alatt leszippantja az akkut minimál fényerő mellett is. -
Alex91
félisten
válasz
30z.Samu #29260 üzenetére
Alapvetoen szerencse, meg turelem kerdese. Ha a kifuto keszletet nagyon joarusitjak, akkor lehet jo aron vasarolni, de ez ritka, mint a feher hollo... Vettem mar Apple TV taviranyitot 27 ezer helyett 10 ezerert, 34 ezer forintos HP nyomtatot 7 ezerert az Apple-tol, felmillios iMac-et 300 ezerert... De az osszes iPademet is akciosan vettem, hol nagyobb, hol kevesebb kedvezmennyel.
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
válasz
30z.Samu #29223 üzenetére
Ez is igaz, én gondolkodtam ezen a változaton is mostanában, de hordozhatóság szempontjából nagyon rossz, meg hát nem adja vissza azt a laptop replacement hangulatot.
Ilyen külső billentyűzetet szerintem inkább akkor érdemes venni, ha ritkán lenne útközben használva, vagy nem elsődleges cél a gépelés.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
30z.Samu #29175 üzenetére
Megnéztem és a szöveg hozzáadáshoz iPad-on gyári alkalmazásokon (Jegyzet, Pages) lennie kellene egy "+" gombnak, majd egy "Aláírás hozzáadása" gombnak de az nincs ott csak rajzolni lehet, állítólag kézzel lehet aláírást készíteni, de ebben a két alkalmazásban nekem nem ajánlja fel.
A Nabo-n működik az írásfelismerés, de külön aláírás menüpont nincs, van ugyan "+" gomb, de ott csak :- Camera, Image, sketch, Diagram, Math és egy Dtaft, ezekből lehet választani.
Lehet, hogy egy másik appot kellene letöltenem, de lövésem sincs melyiken lehetne kipróbálni, amin tuti van aláírás készítés lehetőség, mert az Apple is támogatott alkalmazásról beszél. -
tradeelek11
aktív tag
válasz
30z.Samu #29165 üzenetére
Én nem azt írtam ,hogy nem jó sőt, ugyan ezt linkeltem:
https://prohardver.hu/tema/ipad_topic/hsz_29145-29145.html
ugye a gen7 a 10,2-es.Ha félre érthetőnek tűnt, elnézést kérek
-
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #29152 üzenetére
Sorry, csak most fejtem ki, de nem működött az oldal. Mármint anno amikor az első iPad-emet vettem, azért nem vettem nagyot, mert kézben tartva Nekem túl nagy volt. Maradtam a Mininél, az teljesen megfelelt, viszont annyi változott azóta, hogy most már van billentyűzet, amivel kvázi kis Mac-et csinálok az iPad-ből. Így viszont már elgondolkodtatóbb, hogy veszek egy nagyobbat.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
30z.Samu #29146 üzenetére
Nálam más volt a helyzet.Nekem már megvolt a 2018-as 11es, a 2020-as számomra nem hozott volna akkora upgradet, viszont amikor megláttam a billentyűzetet. (az szerelem volt első látásra) De mivel óvatos duhaj vagyok, így megvártam az első unboxing videókat, tapasztalatokat, csak utánna rendeltem meg.
Fájt az ára? Kurv@ra!
Megérte? Nekem, azt hiszem igen.
De majd az idő eldönti -
tradeelek11
aktív tag
válasz
30z.Samu #29142 üzenetére
Jó mind a kettő!
Csak...
Ne keverjük a körtét az "almával":-)
A logitech megoldása: https://www.logitech.com/hu-hu/product/combo-touch.html?crid=1762 max a 2017-es 10,5-ös Ipad Prohoz, air3, 7gen ipadhez jó.
A magic Keyboard pedig a 2018 és 2020 Ipad Pro 11 v 12,9-hez.Tehát pont nem ugyan azokhoz a gépekhez.
Ne kioktatásnak vedd, nem annak szántam.
De hiába csak töredéke ha nem jó a te Ipadedhez.
Tehát mind a 2 termék megfér egymás mellet. -
válasz
30z.Samu #29135 üzenetére
Én Ipad 2018 9.7"-hez használom. Nekem nagyon bevált. A trackpedet utálom notebookon is, ott az érintőképernyő. Ezen nincs is. Szerintem jó a minősége. Én szeretek rajta gépelni, jó a háttérvilágítás. Bluetooth kapcsolat stabil, akksi sokáig bírja. Masszívak a zsanérok. Remekül lehet ölben használni. Ha összecsukod, akkor a kijelződ ugyanúgy védve van. A hátlapon meg nem kell kenyeret szeletelni. Ha szállítom, akkor berakom egy cipzáras tokba, mint egy kis notebookot. Fontos és nálam kb. az egyetlen hátránya, hogy a hosszú í kiüti a 0-t magyar kiosztásnál. Ctrl-shift-Space-szel gyorsan lehet váltani a nyelvek között, így nem olyan vészes.
A 9.7"-os verzió mondjuk már jó ideje le is van árazva. Annyit szerintem nagyon megér.[ Szerkesztve ]
-
tl-x
addikt
válasz
30z.Samu #29129 üzenetére
Mire veszel hozzá egy jó tokot, billentyűt, állványt, egeret, touchpadot akkor ott vagy mintha vettél volna egy ilyen tokot. De senkire se akarom rábeszélni, még az újdonság varázsa alatt állok. Olyan mint egy is macbook.
Csak kicsit vaskosabb és nehezebb. Ja még annyi de erről nem a tok tehet, hogy a pencil nem fér bele mert vettem rá szilikon tokot [kép] és így nem akarom erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
válasz
30z.Samu #29087 üzenetére
Én szinte teljesen kiváltottam a laptopot ipad prora. Igaz,nálam nincs videó meg képszerkesztés,de megoldható lenne tabon is. Laptopom nem nagy érték,ér vagy 40k-t, adatot tárolni,
torrentezni,meg néha filmet/zenét arról indítani okés. De vannak napok,hetek amikor be sincs kapcsolva. Hétvégi hazautakra is csak ipad-et viszek. -
szabolcs.sz
tag
válasz
ugyanígy cselekedtem, a macbook prot (2011) vagy win 10 asztali gépet alig veszem elő. 5 éve egy ipad air-el kezdtem, majd apple tv4k, tavaly ősz óta air mellé egy pro 12.9 / 2017 és most egy mini5 az air helyett, utazni, táskába tenni praktikusabb címszóval.
A pro 12.9 gyorsította fel ezt a folyamatot, és bevásároltam pár appot (lumatocuh, penciles izék, office 365 licenc meg van a melóhelyről. Amire otthon kell, arra tökéletes. Ahogy írod, elsősorban tartalomfogyasztás van idehaza, előállítás minimális, leginkább ami az utazásokhoz kötődik. vettem egy icloud 50 GB-ot, és ez így tökéletes. Soha ilyen jó itthoni konfigom nem volt, a nem ios/ipados gépek kb 20-50 eft-ot érnek, úgy elavultak, de nem téma, nem is érzem, hogy ott fejleszteni akarnék. -
Süvi
őstag
válasz
Milyen MAc lenne? Air?
Szerintem tartalomfogyasztásra kis kép és videó szerkesztésre már sokkal jobb egy Ipad + pencil mint egy Mac.
Érdemes megnézni az alábbi három videót. -
Ragnar95
félisten
válasz
30z.Samu #10138 üzenetére
Azért, mert a hibrid oprendszerek minden esetben kompromisszumokat szülnek, megoldásokat viszont elég ritkán. Ráadásul ha még meg is oldották volna az OSX touchscreennel való irányítását, az appok akkor sem futottak volna az iPad Pron a különböző architektúrák miatt, ergo kb semmire nem lett volna jó, hogy OSX fut rajta és nem iOS...
-
SoldierL
senior tag
válasz
30z.Samu #9587 üzenetére
"Később gyorsulni fog" Ezt hogy kell elképzelni? Újrarakod és később betörik mint egy új cipő? Én olyannal még nem találkoztam, hogy idővel um. "beáll" a rendszer. Ha rossz akkor az elejétől rossz...és azt már a fene megette, max bizom a kövi frissítésben. Csak tudni kell megállni. Én szivem szerint visszaraknám a 8.2-őt. Onnanstól csak rosszabb volt. Most a 9.1 Elég türhető, nagyon nagyon meg fogom gondolni, hogy tovább frissítek e. (Mini 2)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
30z.Samu #9433 üzenetére
Minden azon múlik, hogy az Apple erről mit gondol, milyen szoftverrel jön elő. Ha nem frissít az ember és marad azon ami jó akkor lehet, hogy tökéletesen futna, vagy ha jó a szoftver akkor miért ne? - a mini 2 nem mai darab, de tökéleresen elégedett vagyok vele, 2 év múlva veszek egy mini 4-et.
-
lacy86
addikt
válasz
30z.Samu #9433 üzenetére
En nyaron vettem Air2-t de nem bantam meg!
( Asszem 1 honapig nem kapcsoltam be akkor a lapost , jo ebbe benne volt az " a lazban eges is " de amugy azota se nagyon hasznalom csak ha nagyon muszaj )Nincs olyan alkalmazas amit nem birna el , szep vekony is
.
Talan annyi bant hogy csak only Wifi-t vettem de ha messzebbre megyunk akkor meg ott a telon a waze ( siman latom mi merre van ) , ha meg nincs wifi hely akkor jon a hotspot megosztas! -
agabe
addikt
válasz
30z.Samu #9113 üzenetére
Az a lényeg neked melyik mérete jó és azt kell megvenni
Ha már kipróbáltad élőben is akkor nem kérdés, hogy nem választasz rosszul.(#9112) Mister_X:
ipad 4-ről idén év elején váltottam Air2 -re. Nem csak azután tűnt ugrásnak, hogy megvolt az Air2-es, hanem már előtte éreztem, hogy az ipad 4 nem úgy muzsikál sima hétköznapi böngészés, alapvető appok megnyitásakor sem mint ahogy azt IOS6 -tal tette, a 8-as rendszerrel már nem tudta azt a szintet hozni ami a felső kategóriára jellemző.(#9111) Kristof_94: vinni fogja, de nem valószínű, hogy ezen a szinten amin most áll. 2 év múlva ugyanolyan lesz az akkori aktuálishoz képest mint most ipad4 Air2-höz képest.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #9066 üzenetére
Megint kifutottam az időből, nem igaz!
Itt is felteszem a kérdést, hátha valaki tud rá megoldást. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az iCloud-ba töltött képek ne törlődjenek le, amint letörlöm valamelyik eszközről. A másik topic-ban arra jutottunk, hogy megosztom és csókolom, nem törlődik le. De azt az iCloud oldalán nem tudom megnézni. Az is szóba jött, hogy használjak alternatív tárhelyet, pl Onedrive. Oké, ez is megoldás, csak furcsa, hogy az iOS-ben nincs megoldva, hogy rendesen meg tudjam oldani, hogy ha feltöltök valamit, az ott is maradjon és ne csak szinkronizálva legyen. Pontosabban meg lehet oldani, de csak Apple eszközzel tudom megnézni, vagy felteszem az iCloud for Windows-t.
-
webdeejay
aktív tag
válasz
30z.Samu #9047 üzenetére
Sose gondoltam volna, hogy egyszer érdemben használni fogok egy tabletet, de a mini2 ilyen lett, 2 hónapja vásároltam. Legalább a következő miniig nem tervezem lecserélni, vagy amíg bírja. Inkább olvasgatok rajta(híreket, néha könyvet), social(fb, twitter, insta), illetve néhány irodai alkalmazást használok. Ami játék rajta van, nem nagy erőforrást igényelnek, erről nem tudok nyilatkozni. Úgy gondolom, hogy abszolút megérte, a kijelzőjét meg végképp nagyon szeretem. Air2-n is gondolkoztam, de nekem az már nagy lenne.
-
blakey
titán
válasz
30z.Samu #9048 üzenetére
Azt nem tudom, hogy 2 év múlva mi lesz, 1 biztos, nem gondolkodom a lecserélésén
, olvasgattam a mini3-ról, hogy inkább arra érdemsebb-e cserélni vagy sem, de lényegében nincs nagy különbség, sőt, szinte semmi uh. én úgy gondolom, hogy 1 évig még biztosan megállja a helyét, de lehet, hogy 2 év múlva sem lesz szégyenkezni valója.
-
bok92
addikt
válasz
30z.Samu #8933 üzenetére
Én a helyedben inkább a Mini 4 készüléket vennék. Jobb kijelző, több RAM( lenne osztott képernyő mód is...) jobb proci, touch id... Persze számít az ár is, tudom, de november végeén lesz fekete péntek is, akkor 10% kedvezmény várható. ( nem sok, de Apple cuccnál ez rengeteg
) ha annyira nem sürgős a dolog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...