Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Úton a Vivo V40 Android 16-os frissítése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mattheus
üzenetére
iPad Pro 12.9 3. generáció (2018)
mindenki azóta is mondja, hogy ez a generáció a valaha volt LEGidőtállóbb Apple termékre sikeredett
nekünk 7 éves eszköz tart ennyi ciklusnál, és jobb akku értéke van

na ez a kemény! szerintem az M1/M2/M4/M5 akkukat már inkább visszafelé fejlesztették
túl jóra sikerült a 2018as generáció 

-
arn
félisten
válasz
mattheus
üzenetére
Jo hir, hogy azota nem csokkent… de feketere allitottam a kijelzot meg mindent dark temara - nekem gyanus, hogy az oled + a feher temak nyaron, az amugy is magasabb fenyerosseggel tulmelegitettek az akkut.
A lakasunkban eleg meleg van, mert sok az ablak. De ez csak tipp, mert lcdnel ez nem gond, es az iphonet is hasonlo korulmenyek kozott hasznaltam. Az a mai napig 100%os, pedig lassan masfel eves.
Az elozo nekem is 3-4 ev alatt csokkent 90re (500+ toltessel), epp ezert voltam kiakadva (asszem itt vmi 100-150 korul volt csak a toltesek szama). At is allitottam 100%ra az akkut, leszedtem a korlatozast, es ha eleri a 90ot a health, akkor megvalok tole.
-
mattheus
őstag
Köszönöm!
Most visszaolvastam, hogy mi volt annak idején Neked az M4-el az akkumulátor problémád. Az azért eléggé rosszul hangzik, hogy 92%-ra esett egy év alatt. Mennyi töltési ciklus került bele ennyi idő alatt?
Az M1-es tabletemet én most adtam el, 3 évesen volt 90%-os az akkukapacitása, 374 ciklussal a háta mögött. Szomorú lennék, ha harmadannyit bírna ki az M5-ös variáns
-
zaskar
senior tag
Igen, így a megjelenés után másfél évvel tényleg ennyi a különbség, valóban a Pro éri meg jobban. Az általam említett 200 ezer úgy jött össze, hogy én a Pro M4-et még 2024-ben vettem, amikor minimális engedmény volt rajta a listaárhoz képest. Az Air M2-t meg tavaly vettem kifutó modellként, ráadásul külföldről, ebből ered az extrém árkülönbség. Egyébként külföldről nagyjából 100 ezerrel kevesebbért beszerezhető mindkettő, ha valakit nem zavar, hogy így csak 1 év Apple garit kap hozzá. Engem általában nem, a Pro hazai beszerzése nálam kivétel volt, impulzus vásárlás. 2011 óta használok mindenféle Apple terméket, ezalatt két esetben kellett garanciális ügyintézés, azok a hibák is egy éven belül jöttek ki. Persze ez nem törvényszerű, hogy mindig így lesz. Pro és Air iPad-et -et itthon leginkább kifutó modellként érdemes venni.
-
zaskar
senior tag
Igen, igazad van, ami a kijelzőt illeti. De számomra ez a különbség nem olyan számottevő, hogy még egyszer kiadnék a Pro-ért +200 ezret (kb. ennyivel került többe). Megnéztem most mindkettőn néhány fotót, és jóformán alig látok különbséget. A vékonyság az viszont tényleg minőségibb érzetet kelt.
Smc: nem szól rosszul az Air sem, viszont a Pro hangja valóban teltebb, jobb mélyekkel. Az Air hangja élesebb, magasabb tónusú, de teljesen elfogadható. A Pro-ban Type-C 4 van, az Air-ben 3.1. Külső SSD-ről számomra elhanyagolható a kettő közti sebességkülönbség, gyorsan átmegy minden ide-oda. A Face ID természetesen praktikusabb a Pro-ban, hiszen már telefonon is azt használok régóta, de könnyen megszokható a Touch ID is.
Insyde5: iPaden a beépített szerkesztőt csak gyors javításokra használom. A fotókat egyébként PC.n szerkesztem (ha szükséges) és már kész állapotban külső SSD-ről másolom rá az iPad-re. Még valami: a fotókat a Files-ban tárolom és rendszerezem mappákban, nekem ez jobban bejön, mint a gyári Fotók app (persze a fotóim megvannak az asztali gépen is, meg egy külső tárolón is a biztonság kedvéért). Az iPad-eken leginkább nézegetni szoktuk őket.
-
Ijk
nagyúr
Megnézegettem helyi MM-ban, szerencsére volt air és pro is 11" és 13" is.
Most 80%-ban a 11" Pro felé húzok, még világosban is kijött a kontrasztosabb oled, vékonyabb, jobb érzés készbe fogni, és a pro-motion miatt sokkal fürgébbnek érződik.
13" képméret nagyon csábító, de nem gondolom hosszútávon szeretném mint egy tablet. Ha ki akarnám váltani asztalit, vagy tabletet használnám többet akkor nem lenne kérdés a 13". Inkább már egy macbook amit lehet tabletként is használni levéve a billentyűzetről. -
zaskar
senior tag
11-es mindkettő. Azt hozzáteszem, hogy csak hobbifotós vagyok, túlságosan nem merültem el eddig a részletekben. De este megnézem őket egymás mellett azonos képtartalommal. Hirtelen egy apró különbség jutott eszembe, az a hanggal kapcsolatos. A Pro hangereje finomabb lépésekben állítható.
-
zaskar
senior tag
Nekem most van egy M2 Air meg egy M4 Pro is itthon. Mondjuk elég nagy luxus, hogy tartok egy iPad-et az emeleten meg a földszinten is, hogy mindig kéznél legyen
De nekem ezek a sokat használt eszközeim, nem a telefonom. Mivel fotózok is, ezeken (is) tárolom az elmúlt 23 év fotóit, és szeretem, ha azok bármikor elérhetőek, akár offline is, ezért mindkettő 512-es. A felhőtárhelyek számomra csak másodlagos megoldások, én már csak ilyen régimódi vagyok 
-
kátú
őstag
válasz
zaskar
üzenetére
Én amúgy nem is értem az Apple-t ebből a szempontból, már az iPad Mini 5 is laminált volt, most barátnőm használja. Így nálam szoba se került olyan, ami nem laminált. Így egy nagyon jó áron beszerzett bontatlan 2024 -es (M2-es) Air lett a kiválasztott. A telefonom 120Hz, a laptopom szintén, a munkás monitorom meg 100Hz. Engem egy pillanatra sem zavar amúgy, hogy az iPad “csak” 60Hz. De ez mindenkinek egyéni preferencia.
-
Nekem a pdf olvasás/annotálás vállalkozoás intézés ( jegyzetelés, tervek stb összefogása) miatt vettem meg. ez a méret kiváló A4 lapok olvasásához. nem okoz gondot számomra sem ágyban ( főleg ha tokban van ) sem utazáskor a méret. Azt gondoltam az arány miatt nem kapok jobb kijelzöt streming nézéshez yt.hoz, de ebben is pozitivan csalódtam.
-
lkristóf
senior tag
Van egy 2020-as ipad pro-m, akkumulátora már érezhetően gyengült, cserét hol ajánlott elvégezni?
Your iPad battery's real stats:
MaximumFCC (original maximum capacity): 8035 mAh
NominalChargeCapacity (current maximum capacity): 6283 mAh
CycleCount (number of complete charge cycles): 1327 cycles
Relative to when it was new, your battery capacity is 78,2%. -
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
válasz
insyde5
üzenetére
Majd megfogdosom legalább valahol. Pro szintjén már a 13" felé húzok, az oled kijelző, a vékony kasztni, hardver mind a nagyobb meretert kiált. Valahogy lefojtva érzem a pro-t 11"-on, ami teljesen jó méret a sima ipadnak és airnek. Overkillnek tartja a legtöbb tesztelő a pro hardveret a szimpla ios alá, viszont majd 8 évig használtam a 10.5 pro-t és még ma is nyuznam ha nem nullazom le akkucsere miatt, mert erős hw került bele a maga idejében. Szóval szvsz nem azt kell nézni hogy mac os való ilyen vas alá, hanem hogy hosszú évekig ki fog szolgálni mint tablet.
Egyelőre úgy is emesztem a dolgot, nemrég talaltam ki, mindig várok min. pár napot vagy hetet mielőtt beleugrom olyan vasarlasba ami nem nélkülözhetetlen. -
kuntics
aktív tag
Majd megpróbálok megnyomkodni egy air-t 60hz végett biztos ami biztos.
a lassan 7 éves pro-mban márcsak 65% környéki az akku. Csere kb 40k, egyelőre gondolkodok a dolgon. Annyira nem zavar, viszont ahogy elkezdtem újabb ipdeket nézni, egy héten belül kétszer is lefagyott, csak a force restart segített rajta. -
mattheus
őstag
Én nagyon sokat agyaltam azon, hogy melyik iPad-et válasszam. Az Air és az iPad Pro szerepelt. Végül a Pro mellett döntöttem, elsősorban azért, mert a 120 Hz-es képfrissítés hiánya engem nagyon zavar. Mellette azt is olvastam, hogy hosszútávon (évek) az akkumulátor degradációja jellemzően enyhébb a Pro modellek esetében, mint az alap / Air modelleknél.
Ez utóbbi abban az esetben nem zavarna, ha lehetne hivatalos Apple szervizen keresztül cseréltetni, de persze ezt nem lehet
, ami marhára bosszantó és nem szimpatikus lépés (éljen a Föld és a környezetvédelem).
13-as méret adta volna magát, de valahogy nekem túlságosan nagynak tűnt kézben. Persze mindent meg lehet szokni, így ezt is, de lassan egy évtizede nem érzem ennek szükségét, hogy nagyobb legyen a kijelző az iPad esetében, így maradtam a 11 col-os méretnél.
A PWM viszont eddig nem is volt a radaromon. Teljesen ledöbbentem, hogy ennyire elkerülte eddig ez a figyelmemet, hogy ez is egy fontos paraméter lehet, amit az Air tud,, Pro nem..... most már mindegy, remélem nem bosszúlja meg magát ez a döntésem a későbbiekben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech Combo Touch iPad Pro M1-M2 11"
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A14 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

túl jóra sikerült a 2018as generáció 
Ez a teljes képernyőre igaz vagy csak a szélekre ?
, ami marhára bosszantó és nem szimpatikus lépés (éljen a Föld és a környezetvédelem).