Hirdetés
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Remélem, hogy nem egy csontig lerágott kérdést tesztek fel, így az ünnepek közeledtével.
Egy ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki tabletet keresni a következő paraméterekkel:
- 80+-os nagyszülőnek szánja
- újságolvasásra és chatelésre
- max 40 ezer forintIlyen áron van olyan iPad, ami megfelelne ezeknek? Látom, hogy milyen hirdetések vannak, de a régebbi iPadekben nem vagyok otthon, nem tudom, hogy például egy iPad Air 1 ténylegesen mire lenne elég, futna-e rajta a Facebook Messenger stb.
Bedobom ugyanezt a kérdést az Androidos csoportba is, de iOS userként még kevesebb fogalmam van az ottani kínálatról.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem csak szinte, egyáltalán nincs semmi különbség.
-
válasz
SoldierL
üzenetére
Volt hasonló tokom nekem is, árban ezen a szinten mozgott, de nagyon gagyinak találtam. A gumi, ami a műbőrt és a műanyag vázat összetartott pillanatok alatt eltűnt, és így már nagyon nehezen állt meg az iPad, mert nem illeszkedett normálisan a vájatba. A logó szabadon volt, de ha csak nem ejtesz közvetlenül rá valamit, akkor esélytelen, hogy megkarcolódjon. Mindenesetre én három hónap használat után cseréltem egy egyszerű gumitokra, az jobban bevált. Ja, és ne értsen félre senki, ezzel a hozzászólással nem a fenti tokot akartam minősíteni, csupán a saját tapasztalatom írtam le egy hasonlóval. Ez valamennyivel jobban néz ki (és sokkal jobb állapotban van).
-
válasz
szezso15
üzenetére
Én OfficeSuite-ot használok néha, teljesen rendben van. Kicsit húzós az ára, de sokszor van akcióban (ha jól emlékszem, én még ingyenesen szereztem be), szóval ne rettentsen el az árcédula.
A BT-s billentyűzetek közül az eredeti a legjobb, de van sok billentyűzetes tok is, amelyeken magyar nyelvű ékezetek is vannak. Ezeket nem próbáltam, de jókat olvastam róluk. Az áruk persze húzós, 20 ezer forint alatt nem jössz ki belőlük (és akkor még szerencséd volt). Ha nyitott vagy a használt dolgok felé, akkor ajánlom, hogy nézz szét a Hardveraprón. 15 ezer forint környékén lehet hibátlan Apple billentyűzetet kapni.
Azt mellékesen jegyzem csak meg, hogyha nem szempont az egykezes/levegőben való használat, és tényleg csak jegyzetelni (plusz hasonló kaliberű dolgokat) szeretnél csinálni, akkor nem zárnék ki egy használt MacBookot sem. Olcsóbban kijönnél, mint az Air 2-vel, és mégiscsak "natívan" tudnál gépelni/netezni rajta. Szeretem nagyon az iOS-t, de az OSX alkalmasabb az ilyen feladatokra. Persze ettől függetlenül neked megfelelőbb lehet egy Air 2.
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Elvileg az AppZapp-ban van követési funkció.
-
Csak hogy tisztázzuk, nekem is csak a Tubex-ben vannak reklámok, minden más mentes.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Én pont emiatt nem vettem Air 2-t. A Mini Retina tökéletes lett, de az Air 2-re olyan sokan paanszkodtak, hogy nem vállaltam be. Persze, meg lehet szokni, de ennyi pénzért nem vagyok hajlandó semmilyen ilyen jellegű kompromisszumot kötni.
-
Hardver tekintetében az Air 2 a legjobb, azonban 16 gigásat nem vennék. Én is külső HDD-vel használom (1TB WD MyPassport + Kingston MobileLite Wireless G2), és van, hogy a HD filmek megállnak tölteni/bufferelni/tökömtudjamitcsinálni lejátszás közben, ami sokszor zavaró. Ilyenkor én nPlayerrel átpakolom a filmet az iPadre, és ezzel az akksit is kímélem.
Ha számít a kis méret, akkor vegyél egy minél nagyobb tárhelyű Mini 2-t vagy Mini 3-at (ugyanaz a hardver, csak a Mini 3-ban van ujjlenyomat-olvasó), semmiképpen sem Mini 1-et. Ha a nagyobb méretű készülék jobb, akkor a 128 gigás Air a te géped (vagy egy 64 gigás Air 2, de a 16 giga tényleg nagyon sovány).
-
Hardverileg megegyezik a két készülék (elvileg jobb az Air kijelzője, de én nem látok különbséget), szóval azt válaszd, amelyik szimpatikusabb. Én a Mini híve vagyok, de rengeteget használom egy kézben, ezért nekem az az ideális. Nálad azonban a hordozhatóság annyira nem fontos, így az Air is ugyanúgy megfelelő.
-
válasz
silmatauki
üzenetére
Sokszor nekem úgy is merül netezés közben, hogy be van dugva. Egy 12W-os töltő megoldaná a problémám?
-
válasz
migthy man
üzenetére
Igen, mindenképpen a Retina a nyerő, ég és föld a két gép közötti különbég.
-
válasz
silmatauki
üzenetére
Persze, csak arra akartam utalni, hogy az új sohasem maradéktalanul jó.
-
válasz
silmatauki
üzenetére
Számomra így is megfelel, kösz!
-
Egyébként ha vennék ilyen HDMI adaptert, akkor az iPad (Mini 2) képe 1:1-ben tükröződne a tévén?
-
-
válasz
Kristof_94
üzenetére
Ebben majd valaki más tud segíteni, én nem mozgok otthon a hazai boltok kínálatában.
-
válasz
Kristof_94
üzenetére
Az Air 2 plusz két giga ramja elég nagy fegyvertényező, főleg akkor, ha játszani is szeretsz. Ettől függetlenül az Air sem kapufa, de én az újabb változatra szavaznék.
-
-
válasz
nbence94
üzenetére
Pont ma rendeltem egy Kingstone Wireless MobilLite G2-t. Ha hétfőig ráér, akkor estefelé tudok róla véleményt írni.
A HD filmekhez meg annyit, hogy én is azokat fogok nézni a tableten. Nem azért, mert 7.9"-on kijön a különbség, hanem mert alapból úgy van meg a film, és nem akarom még egyszer beszerezni SD-ben a HD mellé (ami viszont már számít a nappaliban).
-
válasz
SoldierL
üzenetére
Amiket én használok:
OfficeSuite (dokumentumok kezelése)
Tubex (YouTube kliens)
AppZapp Pro (store akciók nyomonkövetése)
Paper (Facebook követése, de sajnos csak telefonos verzió van)
Mercury BrowserAz olyanokat, mint DropBox, Skype, vagy Podcast nem írom, mert úgyis a hivatalos appok szerintem a legjobbak.
-
-
Nem véletlen írtam, hogy nincs tapasztalatom az újgenerációs készülékekkel, így nyilván a hibákat is eszerint, fenntartással kell kezelni. A kolléga azonban direkt rákérdezett az ilyenekre, szóval nem véletlen említettem meg őket. Az Air 2 nálam nem ezek miatt bukó, hanem szimplán a mérete miatt, a Minit tartom ideálisnak.
-
Mondjuk azt fontos megemlíteni, hogy az Air 2 esetében néhányan panaszkodtak a következőkre: kijelző elszíneződés a hátlap bizonyos pontjának az erős megnyomásakor, valamint zenehallgatás során a készülékház rezgésére. Hogy ezek mennyire igazak, illetve hogy mennyire vannak túlspilázva, nem tudom, a legújabb generációhoz még nem volt szerencsém.
-
válasz
FZOLI96
üzenetére
Ha hordozni szeretnéd egykézben, akkor Mini 3, bár szerintem jobban jársz a Mini 2-vel. Olcsóbb, a hardver tekintetében pedig megegyezik (-Touch ID). Ha inkább lakásban/ülve használnád, akkor Air 2 (a két giga memória sokat dob rajta). Tárhely tekintetében a 16-ot hanyagold, szerintem az elég kevés, bár ez függ a felhasználótól. Ha jól tudom, 32 gigás már nincs a legújabb szériából.
-
Korábban nekem ezt a két eszközt ajánlották: LaCie Fuel és Kingston MobileLite Wireless G2.
A Lacie Fuel tetszett igazán, de mivel OSX-et követelt meg, és látszólag nem megy a Windows-zal, nekem kiesett. A Kingston nem fogott meg, és most lusta vagyok végigolvasni a cikket, hogy rájöjjek, hogy miért nem jött be.
Egyébként tartalomfogyasztásra bárkinek nyugodt szívvel ajánlom az iPadeket, de ha fájlkezeléssel, és külső perifériákkal is szeretne szórakozni, akkor semmiképpen sem. Lehet a linkelt cuccokhoz hasonló eszközökkel szórakozni, vagy JB-vel máshogy, de szerintem túl macerás a dolog ahhoz, hogy megérje. Persze mindez csak a személyes véleményem.
-
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
A shortcutok működnek ilyenkor is? Ha igen, mi lenne, ha beállítanád, hogy például az "ii" í legyen? a kérszeri o pedig 0?
-
Ha zenét hallgatok az iPaden (mini retina. 7.1.2), akkor az alkalmazásváltások során mindig megállítja a zenét. iPhone 4s-en (7.1.2) nem csinál ilyet, csak ha az adott alkalmazás hangot "generál". Ennek mi lehet az oka, és hol tudnám beállítani, hogy az iPad is folyamatosan játsza a zenét?
-
-
Van egyébként olyan fizikai billentyűzet, amin külön gombot kaptak a magyar karakterek is?
-
válasz
silmatauki
üzenetére
Szomorú, mivel nekem méretben a Mini az ideális, viszont ha már ennyi pénzt kiadok érte, elvárom, hogy a legjobb cucc legyen benne. Egye fene, emeljenek az árán, de ne heréljék ki teljesen, mert akkor a mostani Retinám cseréjénél messze nem biztos, hogy Apple eszközt választok (a fene enné meg az iOS-t, az jött be eddig a legjobban, nehéz lenne szakítani).
-
-
Otthoni netközpontú használatra elég a 16, bár azt vedd számításba, hogy egy-egy játék több gigát is foglalhat, és a ténylegesen használható hely kb. 12 giga körül van. Ha nem sokkal drágább a 32-es, én inkább arra szavaznék, mert egyrészt módosulhatnak a felhasználói szokásaid (pl. többet utazol, és szeretnél offline filmezni), másrészt drágábban tudod majd eladni, ha cseréled egy későbbi modellre.
-
Értem. Fura, mert én Mercury-t használok Mini Retinával, és ahhoz képest, hogy mennyien panaszkodnak a folyamatos lapújratöltésekre, nekem eddig nem tűnt fel a dolog, bár négy-öt lapnál több egyszerre sohasincs megnyitva. Az animációk szaggatásáról nem tudok nyilatkozni, még mindig "csak" 7.1.2-t használok.
-
Most ezt nem kekeckedésből kérdezem, és lehet, hogy már volt róla szó korábban, de miért ragaszkodik ennyire sok ember a Safarihoz? Nekem sohasem jött be, rengeteg olyan funkció hiányzott belőle, ami szerintem egy böngészőben kellene, hogy legyen, pedig nem vagyok valami extrém user. Valamennyi Apple készülékes ismerősöm már rég megszabadult tőle, és én is csak véletlenül szoktam elindítani, ha pl. emailen belül egy linkre nyomok. Ismétlem, nem kekeckedés, de mi miatt ragaszkodik ennyi ember hozzá? Mi az, amit ők látnak benne, csak én nem?
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Igen, így utólag elolvasva adja magát a poén, de írás közben nem tűnt fel. Öregszem...

-
Nekem is sokkal kényelmesebb a fizikai gomb rajta, mint a szoftveres sáv fel-le húzogatása. Egyszerűen sokszor nem olyan egyszerű felhozni, hanem "kapargatni" kell a kijelzőt.
-
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ha hosszan lenyomod a hangerő halkító gombot, akkor némítja a készüléket.
-
válasz
szentkuti11
üzenetére
Ha a méret megfelelő neki, akkor én is arra szavazok.
-
Üdv!
Van egy egész jó laptopom, azonban gyakorlatilag csak filmezésre használom, amit iPaden is tudok csinálni. Ami azt illeti, sokszor olyan nyakatekert pózokban nézem a műsorokat, hogy kényelmesebb is a tablet. Úgy gondoltam tehát, hogy eladom a gépet, mivel az iPad minden igényemet kielégítheti. Az adattárolást kivéve.
Hallottam bizonyos eszközökről, amelyek képesek saját wifijükön keresztül megosztani az adattárolók tartalmát. Mivel semmit nem tudok róluk, azonban az ötlet tetszik, ezért jöjjenek a kérdések.
Mi a neve ezeknek az eszközöknek?
Használható a való életben, vagy csak papíron jó?
Az iOS mennyire szereti őket? Gondolok itt a fájlkezelésre stb. Az iPhone-nal lőtt képeket át tudnám transzferálni rá gond nélkül (akár JB segítségével), vagy inkább csak "olvasni" tudom az adatokat?
2.5"-os HDD-t is lehet rájuk dugni, vagy nem képesek azt meghajtani, és marad a flash drive?
Mennyi idő alatt öli le a wifin keresztüli filmnézés az iPad Mini Retinát, és meddig bírják ezek az eszközök?
Ez az eszköz ugye saját wifit használ, vagyis ő maga "generálja", nem pedig egy már élő hálózatra csatlakozik? Mert sokszor vagyok internet nélküli környezetben, szóval esszenciális lenne, hogy bármikor hozzáférjek.
Mindent összefoglalva, ha arra lenne szükségem, hogy a filmjeimet tároljam valahol, és bármikor meg tudjam nézni őket a tableten, akkor jó megoldás lenne ez? -
Mini tulajként én is a kisebbre szavazok. Tartalomfogyasztásra is tökély, és a kompakt méret előny. Viszont ajánlom egy BT billentyűzet beszerzését, sok fejfájást tudsz vele megspórolni (és megoldódik a gépelési probléma is). Sorozatokat nézni nyilván jobb lenne a nagyobbon, bár szerintem azokra a 10" is kicsi.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Hogy sarkítsam a dolgot, az iPad a konzol, míg az androidos tabletek a PC. Van erősebb belőlük, van gyengébb, de a széles hardverkínálat miatt nem igazán vannak optimalizálva a játékok, míg az iPaden nem sokszor van gond a futással, mivel ahogy fentebb is írtak, valóban foglalkoznak azzal, hogy normálisan megírják a szoftvereket. Nem kell emiatt szórakozni a CPU-val, a memóriaürítéssel, meg hasonló dolgokkal. Felesleges a nyers hardvererőt összehasonlítani. Ha megelégszel a stock játékokkal, szóval nem akarsz Doom 3 BFG-zni tableten, hanem elég a store kínálata, akkor én is az iPadre szavazok. Ami a méretet illeti, a 16 gigás sokszor lehet kicsi, mivel a felhasználható tárterület 12 giga körül mozog, s egy-egy komolyabb játék 3 giga is megvan (pl. X-Com), de ha van egy számitógéped, vagy egy normális neted, akkor nincs probléma: az iTunes tárol mindent, amit megvettél, sőt a könyvtárad is frissen tartja, és az AppStoreból is lehúzhatsz mindent újra. Szóval ha nincs pénzed a 32 gigásra, akkor sincs semmi sem elveszve.
Ami a fizikai méretet illeti, mindenkinek más a preferenciája. Itt a fórumon is sokan a Minire esküsznek, mert mobilisabb, mint az Air, míg másoknak az az etalon. Nagyon ajánlom, hogy térj be egy almás boltba, és tapogasd végig őket. Bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.
-
válasz
Chereiose
üzenetére
Mindenképpen próbáld ki, hogy neked melyik jön be. Nekem pl. az Air használhatatlanul nagynak tűnt, a Mini azonban tökéletes méretre, de másoknak meg a Mini a kicsi. Hardverre a kistesó is rendben van (a hűtés miatt elvileg valamivel gyengébb az Air-nél), eddig egy játékkal sem voltak gondjaim. E-bookokat is rendszeresen olvasok, s teljesen meg vagyok elégedve vele.
-
Kösz mindenkinek!
-
Az USA-ban vásárolt iPad-et lehet tölteni normálisa európai hálózaton, vagy kell egy feszültségátalakító is? Ha jól tudom, kint 110 voltosak a dolgok, otthon azonban 220. Sok telefonhoz kaptam már USB-s hálózati töltőfoglalatot, de nem tudom, hogy azokkal tölthetem-e, vagy kellene még valami egyebet is beszereznem. Most gépről megy egyedül a charge, mert nem merem kockáztatni, hogy a 220 megeszi az akkumulátort. Ha nagy hülyeséget kérdezek, akkor bocs, de soha sem voltam otthon az ilyen villamos kérdésekben.
-
válasz
univerzita
üzenetére
Valóban nem kellene, azonban néha mégis az összeget írja ki. Ilyenkor rá kell nyomni, és ki fogja írni, hogy már megvettük az alkalmazást, és ezért ingyenesen letölthetjük.
-
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Ha rányomok a hotspot létrehozása funkcióra, feljön egy ablak, ami közli, hogy a funkciót csak akkor vehetem igénybe, ha upgrade-elem a csomagom.
-
Sziasztok!
Az iPad napi két óra böngészéssel (egy-két fórum csekkolása, pár naponta skype, napi 1-2 youtube klipp megnézése) mennyi adatot eszik meg? Mobilnetet kellene választanom, és a korlátlan csomag irreálisan drága, de a 2.5 gigás megfizethető (nem is maga a net a drága, hanem külön kell megvásárolni a netmegosztást, ami a korlátlan csomag esetében havi 100 dollár az alapdíjon felül, míg a 2.5 gigás csomagnál 5 dollár egy hónapban). Mivel iPhone-ról osztanám meg, ezért sajnos meg kell vennem a megosztást. Külön appok letöltésére nem használnám.
-
Sziasztok! Az USA-ban vagyok, és szeretnék egy iPad-et venni. Az Airt túl nagynak találom, a Mini Retina azonban nyerő méretben is, és ha jól nézem, teljesítményben sem marad el a nagy testvérétől. Mivel szükségem lenne sokszor netre, ezért a 3G-s verzió beszerzésén gondolkodom. Ha idekint veszek egyet, azt tudom majd később a magyar/európai hálózaton használni? Ha ez segít valamennyit, függetlenül venném.
A másik kérdésemmel pedig reménykedem abban, hogy valaki ismerős a kinti vásárlással kapcsolatban. Az Apple-től a 16GB-s változatot 500 dollárért tudnám beszerezni. Bár kerestem, nem találtam olcsóbban, de hátha valaki tud olyan helyi áruházról, ahonnan olcsóbban meg lehetne rendelni.
Kösz előre is,
Wlac -
Sziasztok!
Felajánlottak a PS Vitámért egy iPad 2-t. Nekem ugyan nincs szükségem rá, de a szüleim jelenleg egy Samsung Galaxy Tab 2-t (7") használnak. Magát a tabozást szeretik, de a készülék elég gyenge, és ez a felhasználói élmény rovására megy: a böngészés nagyon lassú, sokszor több másodperces késéssel hajtja csak végre az utasításokat, és az olyan cuccok is hajlamosak beakadni, mint a 2048. Alapfeladatokra kellene tehát az iPad 2, és az lenne a kérdésem, hogy ma is megállja-e a helyét? Amire használnák: böngészés (receptek keresése, google, szóval semmi hardcore), Skype (videóhívással), Dropbox. Ezek rendben mennének?
Kösz előre is!
-
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne az USA-ból rendelni egy 3G-s iPad Minit, de nem tudjuk, hogy az működne-e az itthoni kártyákkal. Ha ez volt már kérdés, akkor bocsi, nem találtam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest