- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 185 Hz-es kijelzővel és 9000 mAh-s akkuval jöhet az új OnePlus
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaya86
őstag
Pedig mint írtam a hardver az rendben van. A szoftverrel van inkább baj:
100% Crop: Gyári vs Gcam
Dehogy van rendben... Vicc az egész kamera szett. Rakj már mellé egy igazi ultrát (xiaomi, vivo, Oppo)
-
joey04
titán
Pedig mint írtam a hardver az rendben van. A szoftverrel van inkább baj:
100% Crop: Gyári vs Gcam
nincs rendben a hardver. 1/3.94" hogy lenne rendben 2026-ban?
gcam meg számomra lassú bugos, nehézkes.
-
balazs1022
őstag
-
balazs1022
őstag
Sokkal jobb volt hogy van mint hogy nincs, még ha gyenge is volt de lehetett vele jó képeket lőni, de pl videózásban megfelelő fényben nagyon is jó volt.
Szenzor zoom a samukban nem a legjobb, a 17 ultra féle 2x szenzor zoom minősége valóban megfelelő lenne kiváltani képek estében, de az sem 70mm és nem is lesz videónál jelen.
joey04: Neked akkor ajánlom a gcam-ot hozzá
-
Elit3Zotya
addikt
Mint írtam a valóságban 12 MP-es és 2,7x-es nagyítású. Csak hogy a gyártó rámondhassa a 3x-os nagyítást, így a crop miatt már csak 10MP-es lesz a felbontás.
Amúgy akármelyik másik kamera alkalmazással kinyerhető RAW fotó is 12MP-es.
De ezek csak számok, mint fentebb láthattad sok midnenre elég a 3x-os lencse is. Nem véletlenul használják DSLR vagy tükörnéküli vázakon sem az ~55mm-es lencséket.
"a samu meg a legújabb zászlóshajóban követte el ezt." - Ezzel egyet értek, hogy nem a legacélosabb szenzort rakták bele. De semminél több, és bőven használható

Sokkal jobb volt hogy van mint hogy nincs, még ha gyenge is volt de lehetett vele jó képeket lőni, de pl videózásban megfelelő fényben nagyon is jó volt.
Szenzor zoom a samukban nem a legjobb, a 17 ultra féle 2x szenzor zoom minősége valóban megfelelő lenne kiváltani képek estében, de az sem 70mm és nem is lesz videónál jelen. -
joey04
titán
Mint írtam a valóságban 12 MP-es és 2,7x-es nagyítású. Csak hogy a gyártó rámondhassa a 3x-os nagyítást, így a crop miatt már csak 10MP-es lesz a felbontás.
De ezek csak számok, mint fentebb láthattad sok midnenre elég a 3x-os lencse is. Nem véletlenul használják DSLR vagy tükörnéküli vázakon sem az ~55mm-es lencséket.
"a samu meg a legújabb zászlóshajóban követte el ezt." - Ezzel egyet értek, hogy nem a legacélosabb szenzort rakták bele. De semminél több, és bőven használható

én meg használtam és egy szar

-
balazs1022
őstag

-
joey04
titán
10 MP, f/2.4, 67mm (telephoto), 1/3.94", 1.0µm, PDAF, OIS, 3x optical zoom
ez van már
ami a tiedben van az sem acélos, de az egy régebbi, eleve nem csúcskategóriás készülék. a samu meg a legújabb zászlóshajóban követte el ezt.
-
balazs1022
őstag
Pedig puszta adatok alapján jobb mint a 2019-es Oneplus-omban volt:
Chat gpt:📱 OnePlus 7T Pro tele (zoom) kamera
Szenzor: Samsung S5K3M5
Felbontás: 12 MP (3x crop miatt 8 MP)
Méret: kb. 1/3.4"
Pixel: 1.0 µm
Gyújtótáv: ≈51 mm (2,2x optikai zoom) OIS👉 Fontos: ez egy kicsi, régi szenzor, gyakorlatilag középkategóriás zoom kamera még flagshipben is.
📱 Samsung Galaxy S24 Ultra 3× tele
Szenzor: Sony IMX754
Felbontás: 12 MP (3x crop miatt 10 MP)
Méret: kb. 1/3.5"
Pixel: ~1.1–1.12 µm
Gyújtótáv: ~60 mm (2,7× optikai zoom) OIS + Dual Pixel AF👉 Ez a klasszikus Samsung 3× modul, amit már több generáció óta használnak.
Gyakarolat is azt mutatja:
- sokkal kevesebb zaj
- gyorsabb AF
- stabilabb OIS. -
joey04
titán
Már akinek...
Ezeket Oneplus x2,2-es teléjével készítettem. Ugyan ezt várom el az Ultrámtól is.
egy jó 3x nem fölösleges. ami a samuban van, az viszont nagyon nem jó.
-
balazs1022
őstag
-
Ricardo
titán
-
Luck Dragon
támogató
Szerintem még marad a lítiumnál , nem fogják elkapkodni .
-
Elit3Zotya
addikt
Minden évben vártam, hogy jobbra cseréljék azt a 3x kamerát, de azt is leírtam, hogy jobb mintha nem lenne, mert pl videónál így is látványos volt a megléte.
Arra viszont nem számítottam, hogy inkább kiveszik mint hogy jobbat rakjanak bele.
Végre meglepett a samsnug kamera fejlesztés téren.
-
dnelb
veterán
mennek azonnal az apple után
-
bigmasterg
addikt
Ezek a samsung ultrák már jó ideje nem számítanak ultrának, úgy látom próbálják tovább egyszerűsteni a dolgot.
Kínai gyártóktól már a sima pro jobb kamerás képességekkel a rendelkezik, mint itt az utlra. -
csubííí
őstag
Én ezt nem értem, vagyis csak a mondatban kiemelt szót.
"speciális tok nélkül csatlakozotton az S27 Ultra a mágneses tartozékokhoz" -
Ricardo
titán
-
Segal
veterán
Egy elképzelés a mobilról.
-
joey04
titán
A mostani 3x valóban fölöslegesen van benne...
-
HaZsolt
őstag
Nem semmi, eddig több pletyka is arról szólt amit olvastam, hogy most már tényleg szilícium szén technológiás normális akksit rak majd a Samsung az S27 Ultrába. 5500-as akksi normál lítium akksi lenne csak még mindig?!
-
cs.zs.
veterán
-
MikeWazowski
veterán
-
kengyel
nagyúr
Minek erőltessék meg magukat, ha így is megveszitek....
Ebben van igazság, de azért tegyék már oda magukat.

-
MikeWazowski
veterán
-
gorbep
őstag
-
kengyel
nagyúr
Miért érzek olyat, hogy itt sem lesz nagy előrelépés.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
janeszgol
félisten
Micsoda óvatos lépések. Meg ne erőltessék magukat! 800 ezerért.
-
cs.zs.
veterán
Túlságosan álmos vagyok,
az utolsó mondatot 2-szeri elolvasás után sem bírom felfogni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5443
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 256GB 12GB RAM Graphite Karcmentes állapotban 2027.05.15-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest