- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Chaser mindent elmondott, csak azt tenném hozzá, hogy sok progi volt/van amivel lehet FSB-t állítani, de egyik bizonytalanabb mint a másik. A win alól használt beállítások gyengébb eredményt hoznak, mint a BIOS-ban beállított értékek, a kitapasztalás szintjéig működnek, de aztán el kell felejteni őket!
Én rászánom azt a kevés újraindítást és a BIOS-t használom az értékek beállítására, szívtam már a win alatt futott tuningprogik miatt.
-
Chaser
legenda
Manual jobban alul tudod feszelni 2500mhz-en, mint amit az EIST 6x200-hoz ad
Pár W-ot ér azért még akkor is, ha belőtt feszen leveszi az órajelet. 45nm miatt igen, alapból is kevesebbet kér mint a 2xxx-ek. A 45W-os konnektoros mérés 80+ nagy hatásfokú táppal volt, de még így is van a tápon keresztül veszteség, maga a gép ehet 35-38W-ot kb, ebből visszaszámolva a proci max 20-at nálam, egy zalmi 7700cu van rajta álló ventivel, épp csak langyos
Én xp alól a laphoz adott sw-vel szoktam állítani FSB-t/feszt, maximálisan bevált, FSB-t még a setFSB-vel lehet állítani, de soha nem próbáltam. Az ET5-tel win alól kitesztelem, mert így 1xűbb, aztán be lehet lőni BIOS-ban is az értékeket. De ez csak GB lapoknál műxik.
-
Chaser
legenda
És az még nem a vége
A lap fix pcie mellett elvileg 333-ig tud FSB-t, mjad meglátjuk, most raktam fel a win7-et, most azzal játszok. 6-ra veszi vissza a szorzót az EIST, minden procinál. Sokat nem ér, ha előtte nem állítasz be manual egy kisebb feszt alapnak. Épp az előbb mértem xp alatt beállított 0.965V, prime alatt 60W max, idle 45, benne vagyunk a 65W-os max TDP-ben, csak gépestől
-
fagy53
nagyúr
Ez azért furcsa nekem, mert a 2160 alapfeszen /VID/ megy 3GHz-et, 9x333MHz-en. Ezért még nem cserélnék procit.
Egyébként az, hogy az FSB milyen magas lehet, elsősorban a lap határozza meg, míg az elérhető órajel nagyságát a proci. Gyengébb FSB-jű lapoknál jó választás a magasabb szorzójú proci, ezért neked megérné a csere.
Az alacsonyabb szorzóra és az ebből következő magasabb FSB-re azért hajtanak, mert az egész konfig teljesítményét növeli. -
vzsryl
nagyúr
-
Vidori
tag
A gyári support szerint viszi a Wolfdale-eket:
Asrock 4Core-1333 Viiv
Elméletileg nem melegszik jobban mint a E2160, hiszen ez 45nm cssz. készül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest