Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Olybá tűnik nem értesz meg..a strap != FSB. 333mas FSBt be lehet állítani 266os strap mellett is, csak általában nyíglódás a vége az FSB200as procikkal.
oliba
Oldd meg beszámítással a cserét és akkor nem kell várnod vevőre
Biztosan akad aki E5x00et cserélne kisebbre ilyen-olyan okból. Lehet én is meglépem, a holnapi Q8300 próbától függően, ha gondolod, privizz rám. -
oliba
őstag
Gyári hűtőt adom az új gazdának. Hát, akkor megpróbálom eladni és megpróbálok beruházni egy újra és remélem nem fogok mellélőni tuninggal
Xigma HDT-S1283 biztosítja a magas feszültséget :]OFFkérdés gyorsan: lap, vagy a CPU méri a proci hőmérsékletét, mert az enyém nagyon meleg valamiért

-
Speed®
titán
Nem kérdeztem hol wallos a lap..attól, hogy 415öt bír, még hibás strap beállítással lehet instabil. tzsolesz is 266os strappel szenvedett a 300as FSB stabilizálásában csúnya feszekkel, 333mas strap mellett meg szinte alapfeszen ment neki. Nem ismerem a BIOSodat, szóval neked kell tudnod, hogy állítható-e ilyesmi. Bár P43ról sok jót nem hallok, MSIről meg pláne :S
oliba
Az újak szépen mennek, nézz vissza pár oldalt. Repkednek a 3.5+GHzek 1.2V körül..de ha nem is fogsz ki igazán jót, 1.3 alatt 99% megy simán 3.5öt.
Polírozott /&garimentes/ E2180 átlaguninggal..szerintem 11-12, hűtőfüggően.
Hogy megér-e ~5k ráfizut a csere? A 4850es biztosan meghálálna + ~25%ot. -
-
oliba
őstag
Lehet beruházok egy E5200-esbe én is, mert szeretném picit magasabb órajelen járatni, meg a 2MB L2 se lenne rossz. Nem nyálazom át a topikot, de valaki, vagy pl pont te megtudod mondani, hogy mostanában mennyit mennek a mostanában vett E5200-esek? Lenne egy min határom, a 3,4ghz, aminél ha most rosszabbat mondasz, akkor inkább lemondanék róla, mert 3,33ghz-et megy ez a mostani
(Amúgy kb mennyit kérhetek egy polírozott E2180-asért? 1,3V 3,0ghz stabil és 3,33ghz 1,378V stabil, 0,96V 2ghz stabil)#5874 Stirbi: kimért érték. 1,2ghz 0,9V-on 90W-ot evett a gép alapjáraton. 210W volt Small FFT-be 3,6ghz-en és 1,55V mellett

-
mokus1
addikt
NEEEeeeeeeeeeeem.Írtam feljebb hogy windows 7 és xp alatt mást ír a VID-re és ez mi miatt lehet?Ezt nem kapod meg BIOS-ban hogy micsoda.
Neked terhelés alatt több feszt kap a proci mint nélküle?
ilyet nem láttam még.
Szóval inkább vissza vettem 100ra mert 105-öt nem szerette. -
vzsryl
nagyúr
-
mokus1
addikt
Elég érdekes dolgot figyeltem meg Win7 alatt legfrisebb coretemp-el:1,125V a vid.
Míg xp alatt 1,26v.Nem igazán értem a dolgokat -
Stirbi
addikt
üdv
azt szertném kérdezni,h mennyi a vidje az e5200nak terhelve(tuning nélkül)
-
promisz
aktív tag
Most az alul feszelést próbálgatom (azt, hogy mennyit bír a VID-nek minumum) és fokozatosan megyek lefele az értékekkel.
Érdekes módon, miután a prime95-tel sikeresen teszeltem a gépem 1,056 VID-en, elindítotttam a CS source-t és kb. 10 perc múlva befagyott a gépem és kékhallál aztán újrraindult. Kérdésem pedig az lene, hogy ezt mi okozhatta? Az alacsony VID érték vagy pedig az, hogy a Robust Graphics Booster: Turbo-n van (BIOS kép)? -
promisz
aktív tag
Azt vettem észre, hogy minél jobban alulfeszelem a procit, annál jobban melegszik. Ez normális? (De az is lehet, hogy el néztem valamit)
-
trémobil
tag
válasz
CHIPman
üzenetére
Sejtettem...

1000Mhz-n tudtam orthosolni, de a cpu-z szerint az időzítés botrányos volt(6-6-6-23)
Egyébként ismered ennek a lapnak a BIOS-át?
van benne valami tuning üzem a PCIe-hez és a procihoz is, azok mire valók?
Illetve az FSB-nek is tudok plusz feszt adagolni max. 0.3V-ot, ahoz mikor kell nyúlni?Sorry, hogy ennyit kérdezek, de dühít, hogy hüle vagyok a tuninghoz!

-
trémobil
tag
Sziasztok!
Próbálgattam kicsit overclockolgatni, csekély sikerrel...

e5200-as proci+GIGA EG31M-S2 lap+2x2GB Kingmax 1066Mhz
FSB:266
Szorzó:11
Memóriaszorzó:4Proci fesz.:1.25V
Mem. fesz.: 1.9 utána 2.0VOrthos 2mp után leáll!!!
Mi lehet a baj? Kellene adni az FSB-nek is plusz feszt?
Segítsetek légyszi!
~3Ghz környékén szeretném járatni a procit a memóriát meg 1066-on!(procinak gyári hűtése van)
Plusz még egy kérdés: Hol tudom a memória időzítését babrálni, mert 800-on is 5-5-5-18 on megy???Köszi!
-
syC
addikt
Nyeháhá, szerdán kapok egy új E5200-est

-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nem csak a Q hanem az egész számsor ugyanaz.
Tehát ami aznap lejött arről gépsorról az megy mint állat
Mondok egy antituningos FPO-t is: 3837B563
De ez is ment 3,3Ghz-t 1,25 v körül -
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Hát nem is tudom Én azért ezt az fpo-t megjegyezném, ez a harmadik amiről tudok az enyémmel együtt.
Ja az enyém Vid-je: 1,1125Volt
-
bakosgabor57
őstag
válasz
lizakattila
üzenetére
Sztem nincs értelme időt pazarolni rá,nem ez alapján fog kiderülni melyik mit tud.
-
lizakattila
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Hát, ha lesz egy kis időm, visszanézek itt a fórumban pár(ezer) hsz-t. Kigyűjtöm az fpo-kat, ill hogy melyik mit tud, hátha lehet valami egyenes következtetést levonni. Mondjuk a gyártás helye, vagy időpontja, esetleg a "gyártósor" alapján - bár nem sok reményt fűzök hozzá, csak most már kezd engem is komolyabban érdekelni.

-
bakosgabor57
őstag
válasz
lizakattila
üzenetére
Ezek szerint az enyém Costa Rica-i bevándorló(3)
És még mindig nem értem,mi köze az FPO-nak a tuning teljesítményhez,de úgy látom más sem,csak dobálóznak az FPO-kal.
-
Jimy83
aktív tag
-
Hunter2
addikt
Nem tudom volt-e már: E5200@6100Mhz
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
lizakattila
üzenetére

-
vzsryl
nagyúr
válasz
lizakattila
üzenetére
Hát azt a darabot jobban eltalálták, de újabb is 4 héttel, mint az enyém. Úgy tűnik fejlődnek Közép-Amerikában is.
Grat!
oliba: 1,36V valós feszültséggel még biztos, hogy nem degradálódik.
-
oliba
őstag
Sziasztok!
Biztos sokszor kérdezték már, de 24/7-be mekkora az a feszültség, amitől még nem degradálódik a proci?
Köszi a választ 
-
lizakattila
senior tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
lizakattila
üzenetére
Úgy nézem a Sandokanok jól nyomják ezt a procigyártás témát.
Nekem egy ámígóm van, 3844A781. Alapfeszen még a 3,2-t se viszi. De 1,296V-al megy neki a 3,5Ghz, aminél nekem nem kell több.
Ja, és könnyű lehűteni is. Adhatok én 1,4V-ot is, nem megy ez 65fok fölé.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
lizakattila
üzenetére
De köszi. -
lizakattila
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nah, én az egyik topikban ezt találtam FPO tekintetében:
CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland
2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszámHát, hogy ezt a gyakorlatban hogy lehet értelmezni, arra így hirtelen nem jöttem rá.

-
bakosgabor57
őstag
Akkor valaki okosítson ki FPO-tekintetében,légyszi.Mit kell nézni,hogy kell nézni,számszerűleg...

-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Sajnos nem tudlak kiokosítani.
A haverom vette ezt a procit, (másik alapfesz teszt) én is aznap vettem át az enyémet, ami nem ment, és eladtam, majd vettem egy ugyanolyat mint a haveré és bejött a buli. -
Killerlaca
senior tag
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Az alapon 3.25Ghz az az átlagos ettől felfele vannak a már emlitett atom brutál állatok meg ezalatt is vannak gyengébbek. Szal nem olyan rossz 3.2 alapon szerintem!!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Akkor telhetetlen és naiv is vagyok. 
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Azért alapfeszen a 3,5-höz nem is egy bili kell.

-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Remélem nekem is sikerül egy csere, a mostanim alapfeszültségen 3.252GHz-et (271x12) már nem bírt sajna.
Most végül 266*12-n fél órája Primeol, 4-es ramszorzóval. (Kingmax 1066). Örültem volna, ha alapfeszültségen megy mondjuk 3.4-3.5-öt, bár nem tom ez mennyire volt bilibelógós kéz szindróma.
Azért majd még 1,4 volton megnézem mennyit hajlandó pörögni. Üdv!
Fób -
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Az enyém, de már írtam

FPO: Q831B298
-
emre
veterán
válasz
zoo8800
üzenetére
Az E8500-ös procim nem ment így, igaz C0-ás volt, de az árkülönbségből most majd fussa új vga-ra

To zoo8800
volt 2-3 hét amíg b@szta a csőrömet, hogy nincs rendes gépem, ráadásul ez a második E5200 amit hajtok. Az előző nem melegedett így, alapon 30C körül, de 12,5x266-hoz már 1,3Volt kelett neki, hát fájó szívvel eladtam.
Ezt meg a haver FPO-ja alapján választottam,de van még egy hírdetve az aprón ugyanilyen.
Ha jól emlékszek ahhoz 1,3Volt kell a 4Ghz-hez -
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
emre
ez is egy elcsomagolt E8xxx
enyém ezen a feszen 3507-et megy, és gyárival hűtve asszem 58 fok, 1600-as fordulaton
(#5817)
akkor nem bántad meg, ugye?
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ja szrintem is, de sajnos nincs rá gari pedig visszavinném.

Egyébként lehet marad ez a beállítás 1-2 játékos próba erejéig, mert alapon 50 fok körüli a cucc. Illetve megnézem még hogy a C1E és EIST mellett meddig stabil.
mod:
A viszonylag alacsony Vcore miatt meg nem aggódok annyira a melegedéstől
De az előző oldalon volt az alapfeszes tuning kép az nagyon teccik, hogy 1,072V-vel megy a 12,5x266 -
emre
veterán
válasz
lizakattila
üzenetére
Na van újabb eredményem:
4Ghz = 12,5x320@1,25Vcore (bios)
Lap: P35 DS4
Bios F13C
FPO: Q831B298Szintem magasabb értékeket nem próbálok meg ugyanis a 80C-fokos procit nem szeretem. Hűtő cserét pedig nem tervezek a fekvő házikóm miatt, ugyanis ebben a méretben ami ide elfér a CM GeminiiS-nél nem találok jobbat. (ezért a pénzért)
Egyébként ment tovább a teszt (kb. 25 perc), de a megnövelt terhelés miatt a hő felment 90 közelére és lelőttem (amíg a hsz.-t írtam) -
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Most néztem meg: FPO/Bath# :3848A286
-
Haver vett új gépet, E5200 R0+P35-DS3L(asszem), most tuningoljuk, MSN-en segítek neki.
1.26V a VID-je(!!!), jelenleg alapfesz+alaphűtő@3.6GHz-en tartunk, és a proci nem megy 65°C fölé. (275MHz-cel alacsonyabb órajelen is ugyanennyi a hő)
A következő megálló alapfesz@3.8GHz, sztem esélyes.
-
zoo8800
veterán
válasz
lizakattila
üzenetére
#5785: elkezdtem írni a hsz-t, aztán lett egy kis melóm, le kellett mennem a pincébe a munkahelyen. 20 perc múlva jöttem vissza
#5799: írtam, hogy DRAM
SB, és a (kettőspont)F-t átalakította a motor
-vé.
#5801: #5799 érdekességét észrevéve nekiálltam szerkeszteni, ez lett belőle
-
zoo8800
veterán
válasz
promisz
üzenetére
A lap OK. De amire gondoltam, nem jött be...
Ezek az időzítések.
A RAM szorzó (System memory multiplier) az a szám, amivel az FSB-t megszorozva a RAM órajelet kapod. Több szorzót tudsz beállítani, ezt a BIOSban lehet, ez a szám 2-4 lehet. Amíg az FSB-t teszteled, ezt vedd vissza a legkisebbre, hogy tuti ne zavarjon be.
Néhány lapnál arányt (DRAM : FSB, pl. ASUS) kell megadni, de a Giga szorzót használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Samsung kuponkunyeráló
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Call of Duty: Warzone
- iPad topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- További aktív témák...
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Biztosan akad aki E5x00et cserélne kisebbre ilyen-olyan okból. Lehet én is meglépem, a holnapi Q8300 próbától függően, ha gondolod, privizz rám.

Nagyon örülnék neki 

Xigma HDT-S1283 biztosítja a magas feszültséget :]
én 10x300sem stabil 1,35v on sem, de ez meg non jo neki ez a 11x267, amugy nyernék, és tudod mit kisebb fogyasztást egy 10w sztem simán lenne nyereség, nekem az is számit
, egyébként megérné lecserélnem az e2200amat egy e5200ra
nálam a 3.6hoz is 1.360+V kell.

Most végül 266*12-n fél órája Primeol, 4-es ramszorzóval. (Kingmax 1066). Örültem volna, ha alapfeszültségen megy mondjuk 3.4-3.5-öt, bár nem tom ez mennyire volt bilibelógós kéz szindróma.