Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
zoo8800
üzenetére
Kérdés megéri-e rászánni a cserére minimális időt is..pár MHzért vagy tized Vért.
tzsolesz
Akkor passz..lehet tényleg ilyet fogtál ki. A pontos VIDet FPO alapján ki tudod keresni vagy ha tök alapon hagyod a cuccot, elvileg CoreTemp is jól mutatja.
Mindenesetre szerintem felesleges agonizálni, ha ~3.5 körül megy normál fesszel.
Nem hogy a 4670hez, de még egy 4890hez is simán jó annyin, persze 1680+ban. -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
10.5x333hoz mennyi feszt kér? Szerintem menne nálad is ~1.25Von mint nálam.
Amúgy nem lehet, hogy a load line calibration engedélyezve van nálad és azért nem jutsz tovább? Annak ellenére, hogy azzal stabilabb a fesz, az P5K-E lapomban kikapcsolt állapotban tovább jutottam, illetve alacsonyabb load értékkel ugyanoda. Persze idle emiatt többet kapott a proci BIOSból, de bírta..
-
Dexter92
csendes tag
Megint nagy mákom van, az 5200-asom megy 4Ghz-t. De azért új hűtő nélkül nem próbálkozom. Most 3.4-en megy egyelőre ennyi elég. Ja meg kell 1066-os ram.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Gyári hűtővel egy magas VID-es (1,2xx) E5200 egyik barátom gépében megy a gyári hűtő alatt 3,2őn, terhelés alatt 1,22V-al, általában ennyihez ennél kevesebb fesz kell, v több? (Nem volt időm kitesztelni kevesebbel, ennyin tuti stabil.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Mi lett itt? Most dobálják kifelé a gyárakból a jobb szériákat??

Agyam eldobom!

Enyémnek 1.225V a VID-je.
De nem is valami nagy tuningpéldány. 
Na álljunk csak meg. Most újra megnéztem az everestben, és most valami 1.15V-ot ír, de váltakozik.
1.225 és 1.15V volt között. -
politomi
tag
Sziasztok. Ma vettem egy E5200-as procit és azt akarom kérdezni hogy az 1.15-s VID az jónak számít? Még nem tuningoltam, de ami késik nem múlik

-
mokus1
addikt
Na BIOS-t megcsináltam így frankón működik

-
mokus1
addikt
Csinálom,tesztelgetem egyenlőre ezt a fránya BIOS-t szeretném megoldani mert holnap elutazom és ha itthon valaki használja majd a gépet ne egy fekete képernyő fogadja őket.

-
kicsigeri
senior tag
mokus1 képet akarok, had csorogjon a nyálam

-
mokus1
addikt
Megnéztem a VID-et:1,125v.
VAn egy kis bibi.A lapom (p5b) beállítom a tuningot és a következő inditásnál valamiért beáll a CPU voltage:auto-ra amit nem is tudok változtatni és így nem is is indul el a gép.Itt mit kéne tennem? -
Tanker21
tag
Hali.
Lefuttattam memtesztet, HD Sentinelt. Egyik se talált hibát. De még mindíg kifagy a telepítéskor. Nem találkozott senki hasonló problémával?
-
mokus1
addikt
Mennyi fesz mehet neki mindenapi használatra?Silent knight van rajta.
3850-nél vagyok 1,344V-al
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Jópáran, a lista alapján ;p
Momentán engem nem zavar, hogy relative alacsony az FSBm..a régi 7x500on hajtott E6550emet megeszi reggelire így is. Még az asszinkron memókezelés sem érvágás, csak Everest\WinRAR alatt tudom kimutatni, a legtöbb valós helyzetben nem hiányzik az a párszáz MB\s, sőt, inkább a vinyók limitálnak úgyis..hiányzik a RAID erről a lapról, váltanom kéne az ICH9Res VM-HDMI verzióra, de +10k ezért..
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
na igen, azt én sem mondanám, hogy a lapunk miatt van, mert az enyém sem sem alsó kategóriás fapad.

zoo8800 Csere?

-
South Velen
addikt
4,5GHz?
Tudom, hogy szart fogtam ki E5300-ból, meg nem általánosítunk, de azért 4,5GHz nagyon szép lenne az E5400-tól. Reméljük, nem egy ilyen magas VID-eset fogsz ki, mint az enyém. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
A VM-HDMI verzióval Q6600al is hajtottak 500as FSBn..P35-G35. A kistesó VM-SE gyengébb VRM részen, de nem tudom mennyire, (még) nincs Quadom ;)
Amúgy megvan az ideális 24/7 nálam, 10.5x333 (3.5) 1.25V. Kemény 700rpm a venti loadban, 55°C fölé nem megy. Csipázom ezt a kis méregzsákot ;p
-
Dave™
nagyúr
ó már megint a "kinek nagyobb" téma...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem.

Egyébként mit is csiszoltak rajta?
zoo8800: tudom.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Elég hát. Így is 10-es szorzón használom. De azért megnézném mit tudnék kihozni 13.5-es szorzóval, azonos szteppinggel.

mokus1 nyugi.
Csak volt már egy user akinek nem akarta a tuningot. Cseppet sem biztos, hogy a tiéd nem egy jó példány lesz. Egyébként is úgy emlékszem, hogy már megjelent a következő steppinges változata is. Vagy rosszul tudom ALL? 
-
zoo8800
veterán
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
ne bizony
csak megemlítettem, hogy van 1 ilyen -
kicsigeri
senior tag
Te most ugye csak viccelsz. 4500 A legtöbb 7XXX se tud 4500 nem hogy egy 5400 as. Hogy tudna már annyit?
darál0w kinek megy az 5XXX procija 4500 on. Nincs itt olyan hogy várjuk az eredményeket. Max annyira lehet meg mint nekem, de hogy 24/7 be nem az 100% ha csak nem folyamatos szárazjeges hűtése van. De az meg lehetetlen. Léggel vagy vízzel nem megy.
-
zoo8800
veterán
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
R0 bizony...
1 tapasztalat van, americanidiot tudna róla mesélni
finoman szólva nem kiemelkedő a tuningpotenciál. -
Tanker21
tag
Na lefuttattam a Memtest-et 350%-ig és nem írt ki semmi hibát. Szóval valószínű, hogy a játékkal van a baj. Bár nem tudom hogy mi.
Na mind1... -
mokus1
addikt
Holnaptól lesz egy E5400-am.4,5ghz reális cél?

-
Tanker21
tag
Az miért van, hogy ha telepíteni akarok valamit akkor egy idő után befagy az egész? Semmire nem reagál. Minden meghal.
-
Tanker21
tag
Na 32 percig futtattam Prime-ot és most ugy tűnik minden okés. CPU 53°C a két mag pedig 64°C. A hűtő pedig 1800RPM-en pörgött végig. Na mostmár stabil a cucc?

-
Tanker21
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Na helló. Bocsi de tegnap már nem volt időm foglakozni vele. Szóval a ramok elvileg 833-on vannak, legalábbis bios azt írja, viszont CPU-Z-ben a DRAM Frequency-re csak 416.7-et ír. A prockó 250 x12. A memok időzítését azt nem tudom hol kell megnézni de ha jól tudom akkor az amit írtál.
zoo8800: Igen fix 100-on van még mindíg.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sakeee82
üzenetére
1. azt kifelejtetted, h csak auto fesz esetén veszi vissza a feszt. manuális fesz mellett csak az orajelet veszi vissza...
annak meg nincs értelme. de olvasd el még1x hátha felfogod.2. az intel e5200 procija mellé 74 fokot adott meg maxnak. ennyi az a hő, amin még biztonságosan használhatod. ergo a 60 fölötti is yo.
btw prime alatt meg még a 70 is belefér, mivel jobban meghajtja a procit, mint bármilyen játék/ program.többet kellene olvasni

-
sakeee82
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Csak, hogy ne hülyeségeket mondjak:
1.
Mi is az EIST? Az Enhanced Intel Speedstep az AMD CnQ-jához hasonlítható technológia, mindkét funkció azonos elven működik, a processzor a terheléstől függően dinamikusan csökkenti vagy növeli az órajelet és a magfeszültséget.http://prohardver.hu/teszt/csucsprocesszorok_viadala/tesztunk_foszereploi.html - itt olvastam vagyis nem a kisujjamból **optam ki.
Persze ettől még igazad van!!!2.
Én úgy tudom a mai processzorok ideális hőmérséklete terhelés alatt 45-60 fok.
Minnél alacsonyabb, annál kevésbé teszed ki kárásodásnak a tranzisztorokat. Ezért írtam, hogy érdemes 60 fok alatt tartani, és magasabb órajelen elkell egy a gyári hűtőnél hatékonyabb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fedora Linux
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen processzort vegyek?
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
+50%, +1GHz, nem elég 

De nem is valami nagy tuningpéldány.

Egy másik tuningos példány. Vagy várok még vele, és majd egyszer E8400.