- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
xmad
őstag
válasz
#19617792 #12183 üzenetére
ezt foglalja össze valójában az Xtrem design
és elvileg valóban többfázisú az áram elletásáa
-
-
kriszbon
őstag
válasz
#19617792 #12069 üzenetére
"GRID, DiRT2 pl kihasználja a sokmagos proci erejét"
Na azért ez a két játék nem a legjobb példa arra hogy nem elég a két mag is hozzá.
Elég jól optimalizáltak és alacsony felbontásban is szépen elboldogul vele egy 5200-as 3.3-3.5GHz-en. Lehet hogy kihasználják, de minek a soknál még több Fps. -
Rick4
félisten
válasz
#19617792 #12069 üzenetére
Nem tettem még fullHD-re játékban, de pl Crysis is elég korrekt volt, asszem ott 1280X720 volt, nem panaszkodtam rá.... szép is volt gyors is volt, de oersze mindig lesz jobb vga, nem ez motivál, csak épp valamit akartam az integrált helyett is, pont a fullhd (mert sose tudni) miatt vettem 1GB-ot meg 256 bitet használó vga-t, ezen ne múljon.... Nézegettem 3650-3850-eseket, de úgy voltam, hogy ha már megveszek valamit, legyen annál jobb...
De nincsen okom panaszra, jól muzsikál, és ami a lényeg, a normál asztal, a böngésző képe is ég és föld az integrálthoz képest...Igaz, a tévémen van d-sub, de majd kipróbálom a hdmi-vel is, hogy mit produkál...
Szerintem 27500-ért újonnan, számlásan jó volt.
-
Rick4
félisten
válasz
#19617792 #12067 üzenetére
Az már mindjárt más..
A lényeg, hogy most megint megy a tyuning, szerintem valamilyen paramétert kihagyhattam, amikor újraálligattam a dolgokat. 300X12 vidáman 1.26-1.26V-tal (CPU-Z szerint) mint eddig. Ebben az esetben mennyire lehet procilimites a játék dolog? Nem nagyon zavar, nem játszom igazából, csak kérdezem...
-
-
Davidof92
senior tag
válasz
#19617792 #11773 üzenetére
Az effektív az, amekkora sima(tehát nem duplázott adatátviteli ráta) ram kellene ugyanakkora teljesítményhez, a chipek valójában 600mhz-n mennek(ennek a duplája az 1200). Vagy ha mégse akkor nekem 1600mhz-s ramom van, ugyanis lanpartin 2x szorzóval 400 fsb-nél hajtottuk a ramomat 800mhz-n haver p35-ösébe, 2x szorzó tehát 400*2 az 800mhz. Valójában a chipek csak 400mhz-n, szinkronba mentek az fsb-vel, 1200-as ram aszinkron 3:2 arányba menne. Szerintem te kevered a valós meg az effektív dolgot
. A biosba amit állítunk szorzót, azzal az effektív(tehát a valós 2x-esét) adjuk meg.
-
-
DeckardCain
senior tag
-
Davidof92
senior tag
válasz
#19617792 #11743 üzenetére
Nem kicsit, üresbe 50 fok az egyik mag, szerintem hibásan is mér, mert a másik majd 8 fokkal hűvösebb. [link] Neki volt olyan procija mint az enyém, ugyan az a vid, ugyan az az fpo. Ezzel a lappal nem fog kiderülni, de lehet hétvégén lanon elkérem haver p35-ösét, na majd azzal megnézem.
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
#19617792 #11695 üzenetére
Jó lesz a LinX is..végülis az IBT is azt használja....
Milyen házad van? Nekem Sileo500-ban ha leveszem az oldalát a maghő olyan 56-57-ig megy fel IBT alatt. Zárt házban sokkal rosszabb 61-62, de akkor meg a VGA melegszik a huzat hiánya miatt...
Viszont nálam fordítva van. 29fokos proci mellett a magok minimum 44 fokosak IDLE.
..
Mondjuk a magok hőmérséklete fontos...
-
szacsee
nagyúr
válasz
#19617792 #11681 üzenetére
Úgy rémlik... estleg ds3r-be mintha lenne, de ez sem tuti. UD-ban viszont van.
Nálam Extreme volt és hiányoltam is... no meg mikor jöttek az UD lapok gigáék nénikéjét emlegettem.P45T-DS3R-ben van
P45 DS3P-ben nincs
P45 DS3R passz
P45 DS4 szintén van...Akkor lehet az első szériásokban nem volt, aztán beletették..
Zájecnek, Gorneck-nek is DS4-es lapja volt és nekik nem volt LLC. -
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11579 üzenetére
Az a gond, hogy nekem iszonyatosan bejön a SupCom, viszon rettenetesen idegesít amikor belassul.
Úgyhogy, amíg nem lessz egy szerver alaplapom 2db 1366-os foglalattal (egyáltalán van ilyen?) amiben 2db i7-980X, és mellette 2db Sapphire 5870 vapor x, addig a supreme álom marad
Hmm... már csak a lottó-t kéne megnyerni
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11574 üzenetére
Am ezt a hatalmas gépigényt a supreme 2 ben orvosolták, de valahogy a monumentalitása is elveszett, nem tudom, olyan-olyan hiány érzetem volt, amikor a kettőt kipróbáltam, valami nem stimmelt.
Legyen hatalmas a gépigénye, de maxon, ne minimumon.
Én 800*600 ban full minimumon közepes pályaméretnél (20km*20km) 30 perc után teljesen belassulok (nem a memória a kevés, abból van 4GB), a proc 100% load-ra megy és annyi neki.Lehet, hogy megint visszaállítom a procit 3.675-re, és kipróbálom +1.175 GHz/mag teljesítmény mellett is.
Az a furcsa a supreme-ben, hogy nem az fps esik le, hanem a játék belassul, fél óra után már az eredeti sebesség 1/5-én játszok.
(#11576) EarL 007:
Jól kihasználja?
Erről a játékról mindig A Kis Gömböc mese jut eszembe, nincs az a proc, amit nem tud megenni. -
fagy53
nagyúr
válasz
#19617792 #11529 üzenetére
Nem archiváltam őket, magamnak készítettem a saját megnyugtatásomra, hogy mégsem csináltam rossz üzletet.
Megnyugodtam..
Visszafelé ne menj szerintem sem, sokat zabál a Q6600, jobban húzható, de mint olvashattad a 3GHz mindenre elég kell, hogy legyen egy Q-val! Persze a tuninglistákat kivéve, arra nem igazán jó ez a széria..
Reprodukálni, ill több teszten végigmenni most is tudnék, mert mindkét versenyző nálam van , de feleslegesnek tartom. Mindenki fogadja el, hogy a négy mag nem felesleges, teret nyert, simán vállalható, éppen úgy mint annak idején az egy mag vs. két mag esetében, most is a több döntött, váltani kell és új beruházásnál nem érdemes a két magot vállalni. -
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11481 üzenetére
Megpróbáltam benyomni a felsorolt gombokat egyszerre.
Csak annyit mondok, hogy te egy állat vagy
, bár 2 percnyi újj twister-ezés után megtaláltam a helyes poziciót.
ui: Info-szutra (a kámaszutra nintájára), csak haladó informatikusoknak, a kezdők maradjanak meg a ctrl+alt+del kombónál.
-
bolcsodal
addikt
válasz
#19617792 #11474 üzenetére
Nem buta, csak "Donkey-proof"! Muszáj letiltani néhány beállítást, mivel a legtöbb önjelölt user szétégetné a hardvert.
(#11471) Biliskmer: Ami nagyon ki van élezve az a hűtés. Pillanatok alatt szét lehet égetni a cuccot. Alulfeszelni szerintem BIOS editorral. Esetleg kipróbálnám az AMD-clock tool-t hátha. Alulfeszelésre minimálisan még az ATI-Traytools is alkalmas (GPU szinten), bár integrált megoldásokkal vagy MXM-VGA-kkal még nem próbáltam.
Szerintem AMD proccokra találták ki az RMclock-utility-t. Hogy a feszt lehet-e állítani azt nem tudom. [link]
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11474 üzenetére
Szerinted egy HP Pavilion dv5 1120eh notit, mennyire lehetne BIOS-ből állítani?
Az integrált videókarit is lehet feszelni?
-
Biliskmer
aktív tag
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11422 üzenetére
Tudom-tudom.
Nem azt mondtam, hogy teljesen kétségbeejtő a helyzet.
Én kb 2 éve vettem a gépem, tudtam hogy jön az i7-i5-i3, de mégis 775-öt vettem.
Amikor volt pénzem ezt a gépet tudtam összehozni olcsón.
Az én esetemben az e5200-as prockó döntött el mindent: olcsó volt, viszonylag keveset fogyaszt, és nagy a tuning potenciálja.
A 4830-at is azért vettem, mert ha kevés lesz, megrángatom egy kicsit, és kihúzok vele még 1 kis időt.Eddigi életemben sosem csináltam azt, hogy nekem minden áron a leg újjabb és természetesen a leg drágább holmik kellenek, tudok várni.
Egy jó játék 2 év mulva is jó játék lesz.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11408 üzenetére
Nekem GA-EP43-DS3L van, szerinted kb mennyit ehet10-20W?
-
Stirbi
addikt
válasz
#19617792 #10918 üzenetére
60 euroért vettem az e8200at, q8300as volt 65 ér letudtam volna alkudni 60ra azt is de tojok a 4magra, felesleges szoftverek elég sok százaléka nem használja ki.
darál0w-megprobáltam nem megy feljebb az fsb
zoo8800-3,33és 4ghz között nem votl érzékelhetö javulás sehol sem
, legalább is én nem tapasztaltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nők, nőügyek (18+)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest