- Milyen okostelefont vegyek?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bossvico
senior tag
Üdv all!
Ha sikerül eladni a 2140-em, akkor erre kacsintgatok asszem, bár az se piskóta, de 3,4-nél megáll.
kérdésem a köv.
E5200 vagy E5300-al járok jobban.
Ez a 12,5-es szorzó nem tetszik nekem. Bár lehet gyakorlati hatása nincs.
mégis melyiket lehet jobban húzni? -
kriszbon
őstag
Hát az már elég szép, ahhoz képest hogy az intel max 1.3625-öt ír neki, és elhiszem hogy sokat evett, de gondolom azért melegedett is rendesen terhelés alatt
Én mondjuk ennyivel biztos nem küldeném meg az enyémet 1-200Mhz-ért! Ennyit a Prescottomnak adtam, mikor a 4-et stabilizálni akartam teszthez, de nem ment már úgy sem, 1.39v-on viszont ment 3.82-őt stabilan
-
vzsryl
nagyúr
Ma kipróbáltam 12x300@3,6Ghz-et Biosban adott 1,35V-al. De prime hibázott. Ez érdekes, mert Cpu-z terhelve 1,280V-ot és 1,296V-ot írt ki.
Amúgy 11,5x305@3,5Ghz az ment Biosban adott 1,3315V-al is. Akkor cpu-z 1,264V-ot és 1,280V-ot írt ki terhelésnél.
Lehet hogy plusz 100 Mhz-hez már jóval drasztikusabban kell emeljem a feszt? -
zoo8800
veterán
válasz
South Velen #5074 üzenetére
hát, van egy szórás.
lett egy atomantink
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #5056 üzenetére
[OFF]1. kutyája, tudta nélkül belepisált 5.65ös szorzo.
2. macsjája az alaplap nyomtatott áramkörein élezte körmét 4es szorzo.
3. tuning közben az erkélyen elkapta egy hovihar, de nemtörődött vele mivel akkor még nem volt baja 3as szorzo.
4. nem fixált pcie freki tönkrevágta 1.12es szorzo DDD
5. az orosz modszert használta, ha vmi nem ment (szíjjel rugta a gépházat) 2.36os szorzo.kérem tegyék meg tétjeiket.
[/OFF]
nemműködik az offom
SyC ha van időd ide csinálhatsz egy kis tesztet -
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800 #5049 üzenetére
"nekem a 415-höz nem kellett NB feszt emelni"- Te egy különleges eset vagy, egyedülálló ezzel az FSB-vel, a 120-as PCI-E freki már csak hab a tortán!
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam amikor azt írtam, hogy az FSB emeléshez a feszt is kell emelni az NB-en. Valójában az északi híd nem egy feszültséggel működik, mert külön tápellátása van a rendszerbusznak és a memóriavezérlőnek. Az Asus lapban a memóriavezérlő "NB", az FSB "FSB Terminal". A Giga lapokban "MCH" a memóriavez. és "FSB Voltage"az FSB. Pontosabban kellett volna fogalmaznom és nem az északi hídat írni, hanem az FSB feszt. -
-
syC
addikt
400-al nem indul el, viszont csináltam egy ilyet gyorsan
-
syC
addikt
-
syC
addikt
Próbálkozok 4.2
belőttem nagyjából a feszeket is:
pll: 1.5
nb:1.4
fsb:1.3bár sztem nb-nek fölösleges az 1.4-de biztosra akarok menni.
-
Mankó
veterán
Akkor mindennapi használatra bőven elég lesz a 10*333as órajel. Sajnos a ram így csak 888on tud menni, ahhoz is 15-5-5-5ös időzítés kell.
Az IBT akkor jó lesz stabilitásteszthez? Most néztem tényleg 1.1750es a VIDje a procinak.Így bőven elég lesz a biosból adott 1.225 a 3.3 Ghz-hez. (Így majdnem olyan lesz, mint egy E8600os
)
A memcsin meg próbálok még finomítani, max auto-n fog menni. -
fagy53
nagyúr
Az egész konfig teljesítményét növeli a magas FSB, de ehhez jó alaplap és az északi híd feszültségemelése szükséges, ami megnöveli az alaplap fogyasztását és melegedését.
A proci órajel emelése a CPU számítási teljesitményét növeli és ez a proci feszültségének emelésével és annak következményeivel jár. Pl 1.15V-ról 1.46V-ra emelve a feszt, 2.5-szer nagyobb a fogyasztása a procinak.
Mindennapi használatra 300MHz felett legyen az FSB, ez növeli a RAM sávszélt is /úgysem vagy elégedett a CL6-tal/ és 3GHz ill. felette a CPU órajel.
-
Mankó
veterán
Valaki linkeljen már egy 1.6os IBT-t, nem találok csak 1.9eset.
Az van otthon is.
#5043-ra: Konfig: GA-G31-S2C lap, E5200 (C0), 2*1Gb Kingmax 1066 (CL6
) , CM Hyper TX2
-
Mankó
veterán
Tegnap befutott a gép. Hát a memóriával nem vagyok megelégedve, mivel cl6-os, de a többi rendben van. Bios 1.175ös VID-nek mondja a procit.
IntelBurnTest-et futtattam 1stress 5ször. Ez a teszt mennyire mondható biztosnak?
Most 10*333on hagytam Biosból adott 1.225V-al, így terhelés alatt 1.17et kap. Hőfokok 39 és 64, ezzel a beállítással. Az IBT végigment hiba nélkül.
Van ötletek, hogy mennyin érdemes megpróbálni? A 12*300 vagy a 10*333 jobb?
Biztosnak mondható az IBT ezzel az 1/5-ös teszttel, vagy futtassam többször?
Köszi -
kriszbon
őstag
Ezt gondolom az alapján számoltad ki amit az everest kiírt neked, ami még azt se tudja megmutatni pontosan hogy a proci mennyi feszt kap
Amúgy nekem egyáltalán nem a spórolás végett jó ez a dolog, hanem a hőfok végett, ami magával hozza az alacsonyabb venti fordulatokat is, mint a vga kártyánál! De mint írtam nem kívánok ismét vitát indítani róla
-
syC
addikt
Mára befejeztem a tesztelgetést mert inni kell, már panaszkodtak a kis adambrauk
Belövöm estére 3.9-et alapfesszel, aztán meglátjuk hogyan bírja a kiképzést lanozás közben
To be continued...
-
syC
addikt
-
syC
addikt
-
syC
addikt
válasz
darál0w #5016 üzenetére
a-a, 2hsz-el feljebb
Primesmall 4ghz, jön az ibt
-
darál0w
Jómunkásember
syC belenyultál a lecsoba rendesen
ilyet eddig még nem is láttam.
bár olyannal már találkoztam , ami alapon ment 3500at és utána bármennyi feszt tolt
l rá nem ment feljebb
és azok a hőfokokalaphűtő?
jahhogyja. na igen. akkor érthető ez a hő. -
syC
addikt
egy gyors prime 3.9-en
(#5009) Dave™: most fut az ibt, kíváncsi vagyok...
-
syC
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest