Új hozzászólás Aktív témák
-
rATdrAgOn
senior tag
Hmmm... azert hatarozottan kellemes.
(VirtualBox-al azert eleg jol tud mukodni). Es egy 64 bites akarmilyen oprendszer tokjol el tud futni akkor is, ha csak 128M-t adsz neki. Viszont, ha nem 64 bites OS-en "virtualizalsz" - mivel az Atom nem tud hw-es tamogatast ehhez - akkor nem tudod megcsinalni - tudom, virtualboxban mar van experimental 64 bit guest support 32bites OS-en is, 64bit kepes CPU-val... nem nagyon mukodik -
rATdrAgOn
senior tag
-
rATdrAgOn
senior tag
A gyenge keresztmetszet a PCI busz. De egy normális, _HARDVERES_ Raid vezérlővel az alaplapi SATA sebességét (ami mérve két eszköz között 80MB/sec), meg lehet közelíteni (olyan 60MB/sec-et tud, 66Mhz-es PCI van rajta)... persze, csak maga a vezérlő olyan 60-70k (1G cache-el), és még nem beszéltünk akkumulátoros cache-ről, mert akkor még drágább... meg lehet vele oldani, de ezzel nem az a cél.
Otthonra, NAS-ként, akár egy diszkkel is, rendszeresen mentve, tökéletes, a piacon található összes - kispolgárnak megfizethető - cucchoz képest.
(Próbáltam párat, mind elvérzett... vagy hangos volt, vagy lassú, vagy hangos és lassú)
Maradok ennél. Jövőre épitek egyből dedikált NAS-t is. Két diszkkel. Nagyobb dobozba (cipősdobozba pl. bár az nem túl macskaálló).
-
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
WhiteWalker #252 üzenetére
Namost, mihez kepest?
A sziliciumnak 110 Celsius fokig siman mukodnie kell.
Az A1200-mben levo 68060 siman atmelegiti par ora alatt az asztallapot akar 60 fokosra is, es stabilan uzemel mar par eve....
No para, amig nem fustol. -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
balkoger #205 üzenetére
Hejhó!
Nem feltétlenül gyorsabb. Ráadásul, ha IDE-> konvertert használsz, akkor 50% az esélye, hogy menni fog egyből. Általában nem szeretik az UDMA módokat, PIO-ba kell átkapcsolni az alaplapi vezérlőt.
Egyetlen feltétlen előnye viszon van. Nem lóg ki a házból, hanem benne van.ps: most látom csak, hogy ez egy sata-s cucc. Ilyet még nem is láttam.
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
WhiteWalker #199 üzenetére
Háló!
De ez foxconn ház, abban elfér simán (10 cm magas).
A modecom viszont csak 6 centi magas, abban már nem.A foxconnban lötyög a D945GCLF2, cserébe nagy, zajos és brrrrr... két hónapig bírtam.
Most a modem azért kábe fele olyan hangos, lehet, hogy diszket kellene cserélnem, mert attól rezonál mint az állat.Na, mindegy, alakul a projekt, alakul.
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
turorudi #184 üzenetére
Hejhó!
No, akkor nincs több kérdésem. (Talán holnap jön nekem is a modecom). Már csak slot-in-es ODD-t kell lőnöm valahonnan.
Jaja, passzív nem elég, nagyon fűt az a szerencsétlen 945.
Ráadásul az a borda is elég betegen illeszthető rá, majdnem rálóg a memóriára.
Én inkább fogtam a gyári bordát és rávágtam egy olyan kaszás Mini Kaze cuccot. Atomjó. Alig van hangja, és mivel nincs rajta fordulatszámszabályzás, full fordulaton pörög, de jó lesz, szerintem (legalábbis a jelenlegi Flex-Atx ház tápja elnyomja).
Köszi az infót, majd reportolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged