Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz #Morcosmedve #3431 üzenetére

    En az osszes dolgot default -ra ertettem, emelt turboval. Nekem epitett vizem van, ami alig-alig jobb, mint egy hangoskodo dupla radis kompakt.

    "neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy). Illetve mennyi memória lett cserélve, mire elindul mindig kikapcsolás után a konfig. Sokadik és sokat."

    Nekem soha nem volt semmi problemam az alaplappal, cpu-val, memoriaval, egy ujjat tudok felmutatni, annyi eleg ra. Volt egy draga MSi alaplapom, ami nem OC Socketes volt, de azt leszamitva rendben volt, OC teren nem jeleskedett. Amiota a Champion lapom van, soha nem volt vele gondom. Az alap bios, amivel jott a lap, meg elso szerias volt, es nem frissitettem, azert voltak a gondok. Amiota azt megcsinaltam, nincs problemam. A memoria nem ment, mert Skylake -hez valo 2db dual ch kittet vettem. Szamitottam is ra, hogy rossz lesz, igy nem lepodtem meg. De az csak egy probavasarlas volt, elore sejtettem az eredmenyt. Tehat ezt leszamitva semmi, se rossz alaplap, se ujraindulas, se bugolas oc alatt, semmi. A BIOS -ok rendben vannak, nem talaltam bugot egyik lapnal sem.
    De akkor a hiba valszeg bennem van. ;] A tobbsegnek jol megy, Te vagy az a ritka madar, akinek semmi sem volt soha jo, mindig szenvedtel valamivel. Szoval engem ne keverj ide.

    "Kicsit az elsővel összefüggésben, kínlódás mentes alaplap és amiben van OC socket, tehát egy teljes értékű és használható(nak tűnő) alaplap bizony 100-120k környéke vagy több. Ezért sajnos drágább jóval az X99."

    En nem ezt tapasztalom. £200-ert eleg korrekt alaplapot lehet venni, ami meg 100k alatt van. A Champion meg kevesebb is volt, de van egyeb OC Socketes lap is, ami ugyan ennyibe faj. Tehat ez megcafolt dolog. Arrol nem tehetek, hogy nem tudtad beallitani magadnak a gepet. Ez hozzaertes, talalekonysag kerdese. Amennyi hibad volt, arra is siman lehet gondolni, hogy Te magad kuldted a lapokat a halalba. Ne haragudj, de ez igy van. Az elmult fel evben 6db X99 gepet raktam ossze, mindegyikbe £200 erteku alaplap kerult. Megkaptak tolem az OC-t, amire igeny volt, es azota mindegyik rendben van. Szoval en az esetedre azt mondom, hogy user error. Na most sarat dobalni ilyenkor nem illik. :U Es nem is szerencses, hogy Te adsz masoknak technikai helpet, mert nincs ralatasod a dolgokra, legalabbis X99-nel biztosan, hiaba hasznaltad par honapig.

    "3 db VGA-hoz kell már az 5930k vagy 5960X, viszont 3 kártyával 0 lesz a gyorsulás. Kettő elég."

    Erre irtam, hogy a pci-e lane -ekkel nem kell jonni, mert meg az 5820K-val sem szuk keresztmetszet.

    "Ki használja itt, westlake-en kívül, bármire is 50%-os kihasználás felett 4 szálát? 8 szálát? 12 illetve 16 vagy több szálát valójában? Szerinted akkor elég 4 szál és 2 minden másra, tehát Z-s i7-ből marad is 2 db szál."

    A HT szalakat ne nagyon szamolgasd, foleg ne keverd ossze 2db fizikai maggal. A game -eknek sem teszik.

    "Memória OC-re nincs szükséged, de Uncore-ra van, logikus :D Mondjuk inkább azt, hogy addig tuningolsz mindent, amíg 24/7 alá stabil, mindegy az, hogy mi és mennyi."

    Akkor utoljara, minden default, nincs piszkalva se a memoria, se az uncore orajel. Linkelj mar be egy aida sebesseg tesztet 3000-es ramokkal. Megmutatom, mire gondoltam. Irtad itt Sas -nak, hogy megall a tudomany 3200 korul. Es ki a rakot erdekel? 3000 +alacsony idozitessel meg a Skylake -el futtatott 4000-es rammal sem ersz a nyomaba. Itt nem is kell, hogy olyan magas frekin szaladjon a memoria.
    Es ha meg nem tudtad, az XMP is OC-nak szamit. Tehat meg egyszer irom, default. Szoval ne "szerintem", hanem lodd a tesztet.

    A CPU nem volt szelsoseges, Akoskanal is van egy hasonlo 8 hengeres. Es koztudott, hogy az osszes uj steppinges nagy altalanossagban jobban megy, mint a 6 magosok, ami annyit tesz, hogy a 4.5GHz-t 1.2v korul tudjak. Es mint irtam, az 5820K -k is mennek 4.5GHz-t minimum. Amivel nekem dolgom volt, azok mind tudtak a 4.5GHz-t 1.25v alatt. Tehat ha valaki nagyon maximalista, a 4.6-4.7GHz mindegyikkel lazan elerheto allandora is.

    Szumma szummarom, az X99 mas kategoria, tobb oldalu felhasznalasra van. Pont a game -ek nem igenyelnek komoly cpu erot, igy oda tulajdonkeppen mind1, eleg a 6600k. De a 6700K -nak nem latom ertelmet.

    akoska07 : Legalabb a duplajat. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák