Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz MPowerPH #3433 üzenetére

    Mi lett a vízzel? :U Most akarsz 290X-et, nem lesz FC?

    "...neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy."

    Az a fránya mondat értelmezés, de segítek, kiszámolom én neked:
    - Msi lap -> nem megfelelő a socket miatt -> Uncore OC miatt -> de te nem tuningolod a memóriát, ugye?
    - Giga lap
    - 5820k - nem ment jó
    - 5820k -> vettél jó batchet
    - 5960X -> passz
    - 5960X -> passz
    - 5960X -> vettél jó batchet
    (- Memória csere, de ezt nem számítom bele, a szakmai hozzáértésedet, hiszen ez esetben nincs miről beszélni, írnád te, én nem írok ilyet, elvárnám vissza fele is, én tudom, hogy DC-vel próbáltad először.)
    ->
    Tehát 7 db termék kellett, hogy legyen egy összeállt konfig ez két kezes számítás.

    Lapok:
    Első lapnál az Asus közölte, hogy hibás volt a BIOS chip (pár nap után elment gyufáért). -> 75k-s belépő alap szintű alaplap, meglett az eredménye, nem egyedi hiba, talán gyiku-nak vált be egyedül, többi ide felkerült bugos. (az angol árak engem nem érdekelnek, itthoniakat írj)

    SOC (Te javasoltad: 120k volt):
    Rengeteg alázgatásod ellenére vér cikinek gondolom, hogy így leminősíted magadat...figyelmedbe ajánlom a privát üzenetben küldött kiváló BIOS beállításaidat, amit annyiban korrigáltam, hogy 2133-ra tettem a memóriákat, auto időzítéssel és 1,25v/4,2-4,4-el próbáltam a procit és persze alapon is, még sem ment, furcsa nem? :Y Később ahogy elhaltak szerintem a lane-k nem ment egyáltalán több memóriával csak egy stick-el (1333-ig lementem órajelben, hiába). Én most is megköszönöm a segítséget, ezért fórum a fórum (szerk.: most olvasom, hogy szerinted nem)., a BIOS-al, mivel már volt ilyen lapod és egyedül te küldtél infót, hátha nem megy a beállítás, de kb. ugyan az volt, a strap-et leszámítva, rossz volt a lap, overclockers-el szintén köszi, a refund infót.

    "A tobbsegnek jol megy, Te vagy az a ritka madar, akinek semmi sem volt soha jo, mindig szenvedtel valamivel"
    Nekem minden jó volt, nem a jókedvemből cserélgettem... komoly munkákat buktam el közben.

    Gaming 5P-t eladtam (90k volt) és a mai napig, az általam beállított OC-val 4,5/4,0 és 2800-ről 3000-re emelet ram-okkal hibátlanul üzemel. :Y És használtam, volt olyan kedves a vevő, hogy még egy munkám ne bukjam el, 1 hónapig ideadta nekem, hogy használjam, így utólag nem üti meg az általános használata a Skylake sebességét, talán akoska07 ezt igazolhatja, FPS-ben meg pláne nem üti meg, erre kereshetsz hozzászólást 1151-ben.

    Lehet tévedtem, már 90k-től lehet kapsz jó lapot, de az SOC, ha nem hibás az XPower és az RVE mind 120-tól és ennyi ami "jó" lapnak nevezhető.

    Nem rontottam el semmit, úgy gondolom, hogy minden default beállítással működnie kéne egy alaplapnak.

    "A HT szalakat ne nagyon szamolgasd, foleg ne keverd ossze 2db fizikai maggal. A game -eknek sem teszik."

    Hiába, 4 mag-ot se használ ki a játék, ha HT ha nem és DX12-vel ez még inkább érdektelen lesz, de jelenleg is számtalanszor írod te is, hogy malmozik a proci, GPU limit. Plusz az iGPU elvileg szerepet fog kapni és ha bekapcsolod már most is számtalan alkalmazásban szerepet kap.

    Nem kaptam választ, hogy mire kell 12-16 szál? :U Nyugodtan leírhatod, hogy semmire, csak megvetted a procit, mert szeretted volna vagy akármi, én is ezért vettem BMW-t, mert szerettem volna. ÉN úgy hiszem, 2/10, aki kihasználja itt és talán nincs is több X99 felhasználó a topikban.

    " Es ki a rakot erdekel? 3000 +alacsony idozitessel meg a Skylake -el futtatott 4000-es rammal sem ersz a nyomaba. Itt nem is kell, hogy olyan magas frekin szaladjon a memoria.
    Es ha meg nem tudtad, az XMP is OC-nak szamit. Tehat meg egyszer irom, default."

    Megint a falusi stílus, ennél komolyabbnak gondoltalak :(

    De, a nyomába érnek ~600-700MHz kell a Skylake-nek, hogy elérje sebességben, időzítésben mindig felette van szerintem. Igen, OC az XMP (de ha QVL, akkor QVL), de ezért is használtam 2133-on az X99-et.
    És itt van az a pont, hogy bizony le tudja nyomni memóriában is, ha valaki erre izgul, nekem megfelel a 3-3200.

    Előbb ágaskodtál, hogy ne OC-zunk, most mérjek 3000-el, nem értelek. Tehát az NB alap, ha CPU nem, kérlek pontosan írjad le mit szeretnél, mi az "emelt turbo", nem fogok hatszor a gép elé ülni. Nincs 3000-es mérésem, csak 3200 mentve.

    "A CPU nem volt szelsoseges, Akoskanal is van egy hasonlo 8 hengeres. Es koztudott, hogy az osszes uj steppinges nagy altalanossagban jobban megy, mint a 6 magosok, ami annyit tesz, hogy a 4.5GHz-t 1.2v korul tudjak. Es mint irtam, az 5820K -k is mennek 4.5GHz-t minimum. Amivel nekem dolgom volt, azok mind tudtak a 4.5GHz-t 1.25v alatt. Tehat ha valaki nagyon maximalista, a 4.6-4.7GHz mindegyikkel lazan elerheto allandora is."

    És Ő is Batch-re vette ;) 4,5 Ghz az alap kategória 2016-ban OC-ra (nem, nem érdekel a base core).
    Skylake-nál 4,6 btw.

    Szerk.:

    (#3437) BMW001:

    Milyen jó ez a fórum, életemben először és ezek szerint utoljára kérdeztem meg bármit, mert csak okoskodni tudsz, valós megoldásod nem volt neked se, na pont ezért írtam, mert kifogytam én is, bocsánat! :B
    Nem, nem önhiba, csak valamiért nehéz ma a felfogásod vagy túlvéded a konfigod.

    Ma már írtam, abban a helyzetben, nem lehetett kapni 6700k-t (emberi áron pláne nem), nem tudni milyenek a lapok, stb. nem tűnt alternatívának, de ez egészen hamar közeledett egymáshoz, aztán a sok gonddal túl is lépte. Sajnálom, hogy az egyéni problémáimat és az X99 hibái össze mosódtak. Alapon, nem hibás alkatrészekkel, működik az X99, habár westlake-nek sem ment pár napja, senki se ért már hozzá lassan, ugye? (bocsánat west). OC-val (XMP-vel is), pedig már rengeteg az anomália, ez tény.

    Azt gondolom, hogy el kéne választanod a fél év eseményeit, a hibás termékeket és a tapasztalatokat. Az egy dolog, hogy én képes voltam verni az asztalt egy kihalt topikban, és elég szépen kiderültek a dolgok a platform-ról. Szerintem nem ártott meg senkinek, hogy próbáltam debugolni. :R

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

Új hozzászólás Aktív témák