Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz MPowerPH #3398 üzenetére

    1. Uncore OC-t elfelejtetted bedobni a gépezetbe. Ha azonos a mag órajel, tehát pl. 4,6 Ghz vs. 4,6 GHz és alap NB/Uncore van, akkor max. 10-15%-al gyorsabb a memória Quad Channel esetén (azonos memória beállításokkal), ekkor még mindig dupla annyiért vettél alaplapot és pár ezresért többért memóriát (Ha hibákban mentesebb lapot szeretnél és Uncore-t is akarsz nagy eséllyel tuningolni, 100-120k felett kell alaplapot nézzél...)
    Egyébként X99-be is vannak itt, akik tuningolják a memóriát is külön, más kérdés, hogy az Uncore OC és a memória OC-vel, egyaránt általános jelenség, hogy sokszor nem indul a lap kikapcsolás után. Szintén zenész, hogy 3/1 KIT szokott egyáltalán saját XMP órajelén def Uncore-al rendesen működni (QVL-es mind).

    2. Te, Sass, woros is közel Day 1-os Z170-es konfigról beszéltek, ebből ha jól emlékszem a mai napig egy rossz szériás alaplapot vett Sass. Te és woros nem tudom milyen lapokkal operáltak. Későbbi BIOS-okkal nincs gond. Giga belépő lapok pedig gyengék Z170-en szintén. Ezt, aki bármelyik topikjába beleolvas, láthatja. De még így is 10x akkora a válaszék a jó Z170-es lapok közül. És még mindig elég az Extreme 4 -K4 mindenhez.

    3. Hiába van forrasztva, sajnos azonos feszültség/órajelen melegebb az 5820k.

    4. Egy szálon gyengébb a X99, ami inkább számít, az alkalmazások 99%-ban. Több szálat pedig itt még senkinél sem láttam kihasználni, tehát csak hobbi a 12-16 szál, de ha kell ott van és el lehet mondani, hogy a proci egy ár kb. a 6700k-val. Tehát rendszeres összefűzés (bár itt a háttértárnál gyengébb az X99), 2-3 Way SLI/CF (2-Way-nél azért vannak kétségeim, hogy kimérve 1-2%-os hibahatáron belüli a sebesség eltérés.

    5. Általános sebességre, direktségre nem hozta nekem azt az 5820k-s konfig, amit még a 4770k tudott 2400-es memóriával.

    +1 Te, Ákos, Sass és még én is erősen a hobbihoz közelebbi PC felhasználók vagyunk, itt az a gond, hogy átlag felhasználó nem szeretne kínlódni a gépével.

    MÁS: alaplapok "minőségét" elég nehéz meghatározni, mert pl. jó a Chanmpion, elvileg LN2-re van, mégis rengeteg hibás volt/van belőle.

    woros: M.2 PCIe-ról volt szó, az X99 20Gb/s csak :( Windows 1511-et kell használni, új rendszerekhez nyilván az amúgy is új win-nek kell pár update. Jegyzem, X99-nél is tele volt hibával az eszközkezelő az X99-es lapjaimon, míg 1511-es update után minden helyre jött, szóval az előtt én bugosnak minősítem a Win10-et.

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

Új hozzászólás Aktív témák