- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6901 üzenetére
Értsd: nagyon durván sokkal rosszabb mint eddig bármi más normál gyártó által kiadott alaplap VRM-je.
Én inkább nem ajánlanám. És stabil sem volt a lap nálam. Szóval simán lehet hibás darab.
Kókányolás ferde szem módra. Nem éri meg kísérletezni.
"Nem attól lesz minőségi hogy hűvösen megy."
Nem ezt mondom, de ettől még nem lesz jobb, hogy sárgán izzanak üresjáratban is az alaplapon a tekercsek.
Egy normális laplapot mutass ahol ilyen előfordul. Azoknál ujjrátétellel is hidegek IDLE-ben a tekercsek.
Jginyuenél nem számított hogy 2697v3 vagy 2620v3 volt benne.. ugyúgy izzott.
Persze előfordul hogy pont a 200.000dbból nekem jutott 1 ilyen hulladék, de ezzel nem győztek meg hogy ha megint veszek, akkor nem lesz ilyen.
Ezért mondom, hogy ilyen tapasztalatokból jön az, hogy inkább vesznek az emberek i5-7500at mondjuk MSI B150 lappal, szinte soha nem fordulhat ekkora hiba elő velük.
Amennyiért veszel Aliról egy normális márkás X99 lapot, annyiért elgondolkodhatsz egy új gép alaplapjában is.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6899 üzenetére
Dehogy jó a kínai lap.
Hát megvettem és IDLE is égette a tekercs a cpu felett az ujjam.
Ez milyen minőség? Ugyan. Felejtős.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6897 üzenetére
Alaplap ár és elérhetőség dönt a választott cpu sorsáról.
Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6846 üzenetére
8db forró Reg.Ecc. hát gyanús hogy valós.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6759 üzenetére
még 1 eladónál 45 a 2697v3.. de nekem most nem ér ennyit sem.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz m0h0senator #6563 üzenetére
Ja mondd ezt a teljesen szabványos 939es PCIe lapnak. Értem én, csak ez van. 😏 Anomáliák előfordulnak.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz m0h0senator #6558 üzenetére
Igazából csoda hogy még megy benne. Ha jól emlékszem 939es lapok hd5xx0 szériával el sem indultak valamiért. Pedig csak ~5 évvel volt újabb a VGA mint a lap.
-
--HARDCORE--
senior tag
bwoah... 54k az E5-2697V3, 64k az E5-2698 V3.. még így is drága, de már kezd nagyon jó lenni. ACH-val 3,6-on.. elgondolkodtató.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz hobizoli #6370 üzenetére
Volt nekem is X5675-ösöm 4,0-ra húzva. Mégis azt mondom, érzésre is gyorsabb egy I7-6700K még alapon is. Az lehet hogy 1-2 szintetikus tesztben szétverte ezt, de a fejlődést teljesen nem lehet csak húzással elérni.
Nem kell messze menni, haver 3600-asa vért izzad hogy alap 5600X-et elérje.
Sose lesz ugyanolyan.
Az meg hogy ár érték, nyilván egyértelmű, ha nincs akkor olcsóbb lesz.
Nem is vita indító akart lenni, de mégha most úgy is tűnikm hogy gyorsabbak, akkor is lassabbak a régebbi rendszerek. Én is azt hittem annó az X5460ról hogy nem kell I3-I5-I7.. dehogynem kell. Ha mást nem mikor elérhető árúvá válnak a ma még méregdrága gépek, akkor fog kiderülni sokaknak.
#6369 Na jó,de egy idő után az X99nek is vége. Más kategória valóban. De azért láttad te is a táblázatokat amiket linkeltél, szépen lassan átlépik az újabbak. Mostmég persze kis költséggel szinte a legjobb vételnek számítanak, ez nem kérdés. Csak egy idő után már kelleni fog a gyorsabb vas.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz hobizoli #6365 üzenetére
Ez mindíg így van, aztán amikor az 5600X szintű új gép a keze ügyébe kerül az embernek, akkor mégiscsak rájön, hogy mennyivel jobb az újabb. Nyilván nem 150ezerrel mint amennyivel több, de mégis sokkal jobb érzés azt használni.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6283 üzenetére
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6275 üzenetére
E7-8891v2 ? 10mag20szál elvileg 3,7ghzes turbóval. Mehet mezei Asus x79ben?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6273 üzenetére
Tisztára mint egy számológép Xeonnal.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz hobizoli #6258 üzenetére
6maggal az szép. Én annó a 120W-os X5460t cseréltem le I3-3250-re. 110w-ról 60W-ra csökkent az idle/ netezés közbeni fogyi, (húzás nélkül) és még gyorsabb is lett a rendszer. Azóta persze már eltelt pár év...
#6295 Persze mert nem csak a CPU-ból áll a gép, függ attól mennyi HDD, milyen táp, milyen VGA van benne... stb stb. Nameg a terhelés milyenségétől is.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz hobizoli #6206 üzenetére
Az igaz, hogy 4790/6700/7700 erősen túlárazottak használtan is. Ebben az intel keze is benne van... Sosem voltak híresek az akciózásokkal, meg ha valami kifutott termék lett, még tettek rá egy lapáttal az árára.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz hobizoli #6204 üzenetére
Z87es lapom van 8k ért. Kell még mondanom valamit? Tuningos, asus, már megvan, nem kell tesztelnem, tudom hogy megy rajta a nyamvadt XPm is.
Nekem nem opció 1620 v2t venni. 2695v2m van, innentől fogva minimum is és maximum is 2696v3 érdekelne, mert abban látok fantàziát.
W10es gép is van külön, szóval az sem téma hogy új dolgokra kevés a 8 szál.Nyilván ha komplett gép kellene valakinek olcsón, akkor az jobban megérné, de egy szóval nem írtam, hogy "hé srácok tudtok ajánlani valamit?" Csak annyit, hogy az 5775cn gondolkodok, mert jobb áron megy a 4790knál. Ami ügye azt jelenti hogy az lga1150es foglalat adott, és nem térek el tőle a fent leírtak miatt.
Ja amit linkeltél 5775c az bid-es (licitálós) én buy it now-osan(fizess azonnal) néztem 35ért.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6200 üzenetére
"Szvsz 1150be fektetni a 2011 árak mellett nem éri meg játékra, a 4 mag kevés kezd lenni."
Nem, ha a leggyorsabb XP-s gépet akarod megépíteni. Ráadásul már csak a pár hónapja eladott 4690K-t kellene pótolni (de nem bármi áron, ráér az nekem).
Az a baj, hogy X99-em nincs, és még egyszer 100-150ez lap+cpu+ram kombóba fektetni csak ezért egy jódarabig nem akarok, max ha valamelyik gép kipurcan, és úgy érezném hogy kellene. Bár akkor sem feltétlen érné meg az E5-2698V3, de az azért mégis valahogy érdekelne.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6112 üzenetére
Jó ez nem rossz, csak az okból kifolyólag "rinyáltam" hogy simán böngészve elég sokféle "gagyi" lapot gyártanak. igaz van fejlődés, látni.. Kíváncsi leszek 1-2 év múlva meddig jutnak.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6106 üzenetére
Mostmár annyi mindent megtehetnének.. 2,5G RTL8125-ös chipet rakhatnának a lapokra, lehetne 4ch ddr4+ 4ch ddr3 egyszerre. ATX-et is gyárthatnának.. (jó gyártanak, meg az 4 slotos, de azon sincs 2,5G és nem fehér színű a nyák..) Meg csak kéne az a 1650 1680 hogy essen az áruk lefele....
[ Szerkesztve ]
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6100 üzenetére
ugyanez ~10éves címekkel érdekesebb lenne.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6097 üzenetére
x99-re natívan felmegy az XP SP3? 4690K-val már volt sikerem. Legközelebb 4790K lesz majd. Jó lenne ha megunnák a magas árakat addig.
Hát igen, nagyon kár, hogy a xeonokat nem lehet bclkval húzni. De +200MHzért nem válok meg a 2695től, sokmagos gép pipa, már csak a 4790K kell. Bár aztán lehet elég lenne megint a 4690K is, csak delidelni kellene.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6095 üzenetére
Mondjuk azt nem tudom hol 30k a 2697v2, mert ALin 50k a 2695v2, 60+ a 2697v2.
Igazából ráértem volna még 2 - 2,5 évet várni, venni ilyen gépet. Még most sincs kész. Bár már csak tartályt meg leeresztőt akarok hozzá venni, meg áramlásjelzőt..
Ha most állnék neki, biztosan x99-et vagy akár x299et raknék össze. Bár az megint egy kategória ugrás az árakat tekintve.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6093 üzenetére
Jó hát én még 2 éve vettem ezt a vackot. Akkoriban nem volt rossz ár érte.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6091 üzenetére
Ár èrtékben brutális. Gyorsabb(egy hajszállal) mint az E5-2695V2 ami majd 8x ennyibe került mint ez a 2db.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6087 üzenetére
Szép! Zlib-nél mennyit érnek el így?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz Reggie0 #6072 üzenetére
"Amugy nem attol oregszik, hogy ha nem hasznalod, hanem ha kapcsolgatod."
Szerintem meg a használattól IS öregszik, a ki-be kapcsolás másfajta terhelést ró az alkatrészekre. Mindkét eset rontja az élettartamot.
Azért a kazánban nem elavuló/degradálódó SMD alkatrészeket használnak fel hogy a gáz áramoljon.
Irreleváns hasonlat.
Az izzó megintcsak egy olyan dolog, hogy van belőle 100+ éve működő, meg van amit kapsz a boltban és pont olyan hamar tönkremegy, mint a tegnap vett pár zokni a (madaras?) tescoban. A tervezett elavulást nem kerülöd meg a 0-24gyel, nehogy azt hidd, hogy csak és kizárólag a ki-be kapcsolgatáson múlik minden. Közel sem.
Fölösleges bekapcsolva tartani a gépet. Alvó állapotból néhány másodperc alatt már ott folytatod ahol abbahagytad a munkát rajta.Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.03....
-
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6037 üzenetére
Értem! Köszönöm!
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz MasterDeeJay #6035 üzenetére
P9X79-hez nincs ilyen all core turbo hack? Gondolom nem foglalkoznak vele mert nem v3-as lap.