- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Az mennyire valószínű, hogy egy xeon (es) jobban fűt mint egy sima k-s verziós proci annak ellenére, hogy kisebb a tdp-je? A hűtő, ami korábban 1.2v-on terhelés alatt 60 fokon tartotta a 6800k-mat, az ezt a xeont (alapórajelen) 70 fokon tartja.
-
syC
addikt
Üdv
Vettem / cseréltem egy Xeon E5-2658 v3 ES-t. Érdekes, hogy a kupakon teljesen retail verziónak tűnik, nincs rajta semmi "ES" szöveg, stb. Cpu-z "ES"-ként ismeri fel. A kérdésem az lenne, hogy állíólag egy picit ezeket is lehet cibálni, méghozzá a bclk emelésével, egyészen pontosan 5%kkal (100->105). Próbáltam a lapomban belőni a dolgot, de nem igazán reagált a gép. Mi lehet a gond? Szorzóval is szórakoztam, de azzal sem történt semmi. Mi lehet a gond?
-
syC
addikt
Hali
Nem terveztem tuningolni a vasam, de elkezdtem ismerkedni a lapommal és próbálgatni mit tud benne a 6800k. Siralmas
4Ghz-en 1.15v-al be sem bootol a windows, 4.2-n 1.25v-tel nem primestabil. Hozzátartozik, hogy csak a cpu feszt emeltem, minden más auto. Sajnos nem találtam épkézlább leírást a laphoz OC ügyileg, úgyhogy megy a tapogatózás. Van esetleg valakinek tapasztalata a evga x99-cel?
-
syC
addikt
Esetleg még annyit fűznék hozzá, hogy annak a lehetősége is megvan ha x99 mellett döntessz, hogy a kevés a 6/12 akkor 1-2 év múlva szerezhetsz bele olcsón egy sokmagvas xeont akár, valszeg arra mérséklődni fognak az árak (pláne ha használt). 14/28 és így tovább. Persze ez az újabb genre is igaz lesz, kérdés melyik milyen árban lesz.
-
syC
addikt
válasz
mpierre #5249 üzenetére
Köszi!
Amúgy ezek a ramok mennyire melegszenek? Kevesebb fesszel mennek, mint a ddr3, gondolom kevesbe is melegszenek. Jól érzem hogy hülyeség vizet dobni rájuk? Esetleg render vagy valami igen memo intenzív tevekenyseg kepes megizzasztani őket?mod: költői kérdés: miért drágább a webshopokban az 5820k mint a 6800k?
-
syC
addikt
Hali.
Egy kis segítség kellene ram választás ügyben. Azt visszaolvastam, hogy ha az oc-toplisták élére akarok ugrani, akkor 3200 cl14 , vagy jobbat nézegessek. Viszont nincsenek ilyen szándékaim, de azért fontos lenne a gyors memóriaelérés. Egy lájtos tuning mellett (példának okádékáért mondjuk 5820k @ 4.0) milyen képességű ramot ajánlotok?
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest