- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
Nekem ugyan ezt produkálta egy hibás Giga 980 Ti...
Se kép, se hang és akkor (egy hónapja) még nekem is 2011-v3 rendszerem volt.
Mondjuk a laphoz, procihoz, rendszerhez köze nem volt a hibának.
Valószínűleg a kártya kifingott, zárlatos lett, és a táp minden indításnál közbelépett, azaz nem kapcsolt be a gép. -
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szertnék kérni.
Van egy X99-es rendszerem (részletesebb adatok az adatlapomon).
X99-SOC Champion.
A benne lévő 5820-as proci 4 Ghz-re van húzva, a ramok 2666-on mennek XMP-ben (2800-ask egyébként, véletlenül a boltban 2400-as helyett ilyet kaptam ).
Amióta volt az a bizonyos Win10 frissítési bug (nem működő satartmenű, és egyebek, azóta újra tettem a win-t), azóta random fagy a gépem szűz rendszerrel, az idő előre haladtával egyre többször gyors egymásutánban, holot előtte ment vagy egy hétig hiba nélkül (előtte meg kb 2 hetet).
Az aida mehet akár négy órát is, semi hibakód (amikor nem fagy).
Ha default értékekkel ál fel a gép akkor is (tehát no OC).Sőt tovább megyek egy VGA csere után csak lépésről lépésre áll fel.
Azaz csajk és kizárólag 1200 Mhz-en megy a proci hat magja smmivel sem többel.
Belépek a bios-ba, beállítom a proci normál értékeit.
Ebben az esetben ha bekapcsolom az XPM-t akkor visszaáll az alap 1200-as órajelre kérdés nélkül.
Ha 3600-on felál, ramok default-on, akkor egy újraindítás alkalmával beállíthatom az XMP-t és akkor már azt is hajlandó lenyelni, tehát azzal az értékekkel gond nélkül megy.Utána, ha beállítom a procit 4000-re, akkor azzal is feláll és minden megy.
Egyébként ezekkel az OC értékekkel használtam előtte egy évig arendszert fagyás és minden gond nélkül.
Amire gyanakszom, az az , hogy ezt a ramot, ami most ven benne, kb 3 Hónapja raktam be, lehet hogy ezeket nem szereti.
Ami még lehet, hogy lemerült az alaplapi elem, és hardver cser után azért felejt el mindent.
Lehet hogy a lapon pukkant ki valami?
Néztem a kondikat, de semelyik sem púpos.Szerintetek mi lehet a fagyás oka?
Eléggé idegesít és nekem szükségem van a munká miatt a stabilitásra, meg szar géppel nem akarok karácsonyozni.Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Olaj
-
Olajka02
aktív tag
válasz m0h0senator #5095 üzenetére
Így már érthető....
-
Olajka02
aktív tag
válasz m0h0senator #5093 üzenetére
Miért tetted fel Saber-re?????
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
A NB frequency-nek mennyinek kell lenni terheletlenül?
Ez az órajel mitől függ?Üdv: Olaj
-
Olajka02
aktív tag
válasz #64791808 #5069 üzenetére
Szia!
Én AIDA64-et használok tesztelésre.
Az mutatja az esetleges throtlingot amit nem biztos hogy ki lehet szúrni, ha pár pillanatig tart.
Mutatja a magonkénti fokokat és a lap hőfokát is, ha jól tudom, akkor a foglalati hőfokot.
Ha ott lemegy 1 óra gond nélkül, akkor minden rendben a tunninggal.Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Az NB frequency-nek mennyinek kell lenni terheletlenül?
Ez az órajel mitől függ?Üdv: Olaj
-
Olajka02
aktív tag
Nálam 4.0 Ghz-re van húzva.
És van, hogy hosszú órákat renderelek vele.
Léghűtéssel is simán 70 C alatt vagyok több óra után is (nagyjából 65-68 C).
Egy jó léghűtő is elég egy 5820K-ra, ezeknek a prociknak nagyobb is a felülete és jobban van megoldva a hővezetés a kupak és a lapka között, mint mondjuk egy 4770K-nak.
Nyilván 4,5 és hasonló órajelnél már lehet kevés lenne egy léghűtő teljesítménye, de nekem a CM Hyper 212 EVO tökéletesen és szinte hangtalanul teszi a dolgát ebben a környezetben. -
Olajka02
aktív tag
Bios reset után felállt.
De még mindig nem biztatóak a HDD és SSD sebesség tesztek.
Meglátjuk.
Dolgozom rajta és ha lassul, akkor lap (gari) csere lesz. -
Olajka02
aktív tag
válasz Reggie0 #4387 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Most elindítottam egy Crystal Disk-et mindegyik meghajtón.
Csatolok lentebb képet is.
2-2 tesztet futtattam mindegyik meghajtón.Az SSD (bal szélső oszlop).
Szerintem megfelelő eredményeket produkált.
Azonban érdekes, hogy az átlagos válaszideje ritka esetben 16.000 ms körül volt e-mellett legtöbbször 1-10 ms között tanyázott az érték.A középső és jobb szélső oszlop egy a rendszerben lévő 2 illetve 1 TB-os HDD.
Meglátásom szerint ott a mért értékek is rosszak.
Itt is nagyon nagy válaszidőket mértem.
Nem egyszer felment 26.000 ms-ra is (itt állandóan magas volt 5-600 alá nem ment).Szerintem mindkét esetben sok a válaszidő (ssd és hdd).
Én a lapra gyanakszom.A Photoshop is elfelejti a beállításaimat, és alap állapotban áll fel.
Ez másik programra is igaz, de nem minden ki és bekapcsolásnál.[ Szerkesztve ]
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, amiben segítséget kérnék.
Adva vagyon egy alaplap (x99), és egy proci (5820K (húzva 4.0 Ghz-re) egyéb adatok az adatlapomon).
Nagyon lassú a perifériákkal, HDD-kel való kommunikáció (átlagos válaszidő 1500 2500 ms).
HDD kiszűrve, cserélve, nem azzal van a gond.
Kérdésem a következő?
Mi lehet a hibás?
Proci, vagy alaplap?
Előre is köszi a segítséget!Üdv: Olaj
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ryzen 5 1600x six core am4
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz