Új hozzászólás Aktív témák
-
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok,
nekem kimaradt a haswell, ivy-ről skylake-re váltottam, de a haveroknak raktam össze i7-5820K-val gépeket, unreal sdk render-elésre:
700 watt single rail FSP táp
asrock x99m extreme4
4x8 ddr4-2666
5820K
nagy léghűtő
AMD R9 390Kb. egy éve 4 gigára húzva átadtam a gépet (BIOS auto tuning, 1,22 volt vcore-t adott, az akkori prime futott 20-30 percig gond nélkül, meg bármi), mostanáig ment is, de két hete elkezdődött, hogy unreal render közben mindig állóra fagyott a windows.
A prime 28.10 még alapórajelen is fagyott, de lett frissebb BIOS, elvileg a turbo problémáit javította, most alapórajelen megy a gép (minden default a bios-ban), úgy terhelhető is.
Most amint 3,6-3,8 fölé megyek és megterhelem, már egyszerűen lekapcsol, mintha kihúztam volna a konnektorból. (Még ha minden magra engedem a max turbot, máshoz nem is nyúlok, akkor is lecsapja a gépet.)A magok 75 fok alatt maradnak, prime közben a CPU fogyasztás 155 wattig elmegy (alapórajelen csak 125), power limit-ek kitolva, 1,23 - 1,25 volt vcore mellet se jön össze ez az egyszerű mutatvány, próbáltam a BIOSban az optimized OC settings-et is (instant tuning) de úgy se megy már a 4 giga (ahogy régen ment).
A új prime FMA3-al pörgeti számolást, lehet az unreal render is kapott vmi új funkciót, ami már AVX2-vel vagy FMA3-al az eddig nem használt részeket is kihajtja a prociban?
Valami degradálódott egy év alatt? Szar a táp, alaplap? Valamit nagyon benézek?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest