- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
zoltan6 #1491 üzenetére
Tedd hozzá, hogy windows 8 alatt.
Nekem mindkettő van.
A hűtésmodon kívűl nincs nagy különbség ha linux megy rá.
Én csak Kodi (hálózati lejátszás is neten keresztül), kis net (browser), torrent, dlna, samba...
Ezekre teljesen tökéletes mindkettő, és mint már írtam én nem tapasztalok nagy különbséget.
Játékra az asztali PC-met használom
Szeretnék majd a Pipora egy "egyedi" oprendszert, szétszedett win 8.1-et ami 600mb körüli
Már tesztelgetem, de van pár hiba még benne, és időm meg kevés vele foglalkozni.
Viszont az is gyors, ha nem is olyan gyors mint a linuxom -
-
-
Lifeforce
őstag
válasz
zoltan6 #1363 üzenetére
Neked mi van rajta?
Én forgattam rá inuxot, nagyon meg vagyok elégedve vele.
2 dolog ami bosszant benne, hogy hiába állítom be az USB supportnál, hogy kikapcsolt állapotban ne hagyja rajta az áramot, nem kapcsolja le a külső merevlemezeimet.
A másik dolog az én bénaságom, szenvedek a lirc beállításaival -
válasz
zoltan6 #1161 üzenetére
Készenlétbe természetesen, különben nem írtam volna. Én is meglepődtem, mikor először észrevettem.
Be van persze, de jel nélkül 4 óra múlva kéne neki kikapcsolni.Ha így lenne, előtte kiírná, hogy nincs jel, de emlékeim szerint nem teszi. Meg ilyenkor ha meglököm az egeret, bekapcsol magától.
-
válasz
zoltan6 #1155 üzenetére
Miért ne lehetne, nekem az asztali gépem tv-re van kötve, és frankón kikapcsol a tv, ha a gép kikapcsolja a videókártyát. És emlékeim szerint ezt már a tesco-s technika típusú tv-m is megtette, szóval nehezen hiszem, hogy egy monitor ezt ne tudná.
Ráadásul Samsung tv van összekötve AMD videókártyával, amiből egyik sincs a listában. -
KoVee84
senior tag
Én a fórumban felvázolt hűtési problémák után mondtam le végérvényesen a Piporól, meg valahol olvastam, hogy a 3D Bluray filmeket nem szereti, így én is hozzád hasonlóan vettem egy Gigabyte Brixet, J1900-es celeronnal.
elsőre Minix Z64-et szerettem volna -> qwa drága
aztán Wintel W8 -> vmi angol reviewt olvastam, ahol nagyon lehúzták
végül Pipo-> hűtés, 3D filmekAprón vettem, 30-ért + 2 giga ram szintén apróról 3k, +120-as HyperX SSD 19k, így 52-be állt meg (50-en alatt szerettem volna maradni egyébként, de 2.000 JMF már olyan mindegy...)
-
Lifeforce
őstag
-
ericssonfan2
tag
tekintve, hogy (rendesen megtervezve) passzívan is normálisan kéne működnie, egy kis alulfeszelt venti kevéske levegője is elég kell legyen neki, hisz nem fagyasztani akarjuk, csak a hülyén megtervezett házban akarunk légáramlást generálni és elvinni a kritikus helyekről a meleget.
én az árnyékoló lemezre tervezem tenni a bordákat, aztán valahogy fölé faragom a ventit.
de a házat nem vagyok hajlandó kivágni... -
tlala
addikt
-
Legyes
tag
A minta videókat lejátszotta VLC-vel és Kodi-val gond nélkül. Az 1080p indításakor már gondolkodott kicsit. Tartós teszt még nem volt. A streaminget csak DiGi FullHD-vel próbáltam, ment dróton akadás nélkül, a wifi néha kevés volt a 12-14 MBitnek. Viszont 3 óra TV nézés után nem ajánlott rámarkolni az aljára, annak ellenére sem, hogy 500-720MHz között ingadozott a speedstep miatt az órajel csak (és nem a meleg miatt). A ragacs nélkül 2-3 perc után már látni, hogy dobálja a képkockákat majd egyre nehézkesebben megy minden.
YouTube 720p-vel még épp megy, az 1080p dobálja a kockákat de hunyorítva még viselhető (HTML5). 480p-s, sok órányi zenehallgatás után is jól megy minden, kb. 1.56GHz turbóra áll be és azon is marad. Ha nincs ragacs, akkor kb. 2 szám után már kínlódik kicsit, fél óra után durván lassul.A Kodi Apple trailers pluginnal nézve az előzeteseket nagyon szép képe van az ősi LCD TV-nek (CCFL, HD ready LG).
Gyűjtök majd be mintákat és USB-ről megnézem, majd leírom a tapasztalatokat.
-
Persze, egyről. Ha nem tetszik, hogy elől van, fordítsd meg, és hátul lesz minden.
Ennél nagyobb gondod sose legyen az életben.
Az akku meg amúgy engem is zavar, ha folyton hálózatról megy, biztos tönkremegy előbb-utóbb, de mondjuk telefon flasheléshez jól jöhet.Meg biztos van olyan helyzet, amikor jól jön, hogy bekapcsolt géppel megyek el otthonról.
-
nagash
senior tag
Ez olyan mint az a Guleek i6 vagy mi..
Az x98-nál 16-16 van a két rendszernek és Win 8 alatt így is van ~8GB hely.
Arra jó, hogy legyen egy hordozhatód, mert ebben ugye akkumulátor is van.80$ körül vennék simán, mert most notit viszek magammal ha valahol mókolni kell. Ezzel ez könnyebb lenne.
-
xianhu
csendes tag
Azt mondja nem zavaró a ventillátor hangja: http://youtu.be/KTudPRX-dlg
TV mellé nem biztos, hogy jó lesz... -
Upo
addikt
Sőt, ahogy nézem, a ram foglalat mellett van a mini ssd, de mellette a gombelem fölött van még egy foglalat.
Szerk: ja, abban van a wifi/bt kártya, azt nem láttam elsőre. Mondjuk egy 3G/4G kártyát be lehetne tenni a helyére, még car pc-nek is jó lehetne egy kis monitorral, mobil netről még zenét is lehetne streamelni...Na valami ilyesminek kéne ezeknek az atomos boxoknak is lennie, egy kis jövőállóság/hackelhetőség nem ártana.
-
sanzi89
addikt
-
-
tvamos
nagyúr
Azert ezek nem csucsvasak. Persze, egy i5-os gepen jo a windows, de mar tobb Atomon is probaltam, es hihetetlenul docog a Windows, egy LXDE-s Linuxhoz kepest. Ez utobbi sokkal-sokkal gyorsabb. Raadasul maga a rensszer sokkal kevesebb memoriat foglal.
En eezert eroltetnem. -
Mike88
senior tag
Én úgy tudtam, hogy a bing nem teljesen ingyenes a gyártóknak 8 col alatt sem... avagy félreértették a kínaiak, mint Győzike az adózást? Ha én értettem valamit félre s ingyenes, akkor meg gondolom én azon görcsölnek, hogy asztali gépnek van szánva, hisz nincs benne kijelző, talán? De ha 25dodónál olcsóbban összetudnak a kínaiak a sufniban kukázni pár ergya, öreg, pici kijelzőt, építsék bele, s a microsoft benyalhat... Avagy ezzel kiprovokálják azt, hogy a hdmi-vel szerelt tableteik után is fizethetnek. De kit érdekel a windows with bing... árulják bingel 25 dollárral drágábban s árulják "csupaszon" is, majd eldől, hogy szükség van-e rá... 25 dollár amúgy még mindig baromira korrekt ár jogtiszta windows-ért.
-
Lifeforce
őstag
Sajnos nem csak a kereslet nagy rá.
Mint írtam, legyártottak 2000db tesztpéldányt, azt szórták ki.
De úgy néz ki, hogy valami anyaghasználat gond volt vele, így a végleges csak kínai új év után gyártódik.
Tehát ha a tiedet nem küldték még el a valóságban, akkor gyanítom, hogy március vége lesz mire ide ér.
És ezzel nem csak te vagy egyedül, hanem mi is.... -
interstate76
addikt
Nem értelek. Azt elfogadod, hogy a laptop jobban megéri asztali gépnek, mint a Pipo, de azt nem, hogy egy asztali gép is kihozható annyiból vagy kevesebből? De hát olcsóbb, mint a laptop! Emellett - mint írtam - a Pipo jelenlegi ára 40 felett van. Ha tudsz 26 ezerért, akkor én is kérek egyet.
Amúgy én nagyon régóta laptopot használok asztali gépnek, és akkor is ezt tenném, ha nem lenne szükségem házon kívüli mobilitásra. A lakás legkülönfélébb helyein használom a laptopot, amit egy asztalival sosem tudnék megtenni.
-
sanzi89
addikt
Alaplap: ASROCK D1800B-ITX 17.399Ft
Memória: CSX CSXA-SO-1333-2G 6.026Ft
SSD: Adata ASP600S3-64GM-C 13.894Ft
Ház: CHIEFTEC IX-03B 9.182Ft
Táp: PicoPSU+Töltő kb 10.000Ft
Összesen: 56.502FtHa az ember kicsit jobban utána néz az áraknak, akkor is legalább 50K egy ilyen kis gép. Vám-mal együtt a legolcsóbb kínai csoda kb 35.000Ft
Persze az összerakott gépnek is van elvitathatatlan előnye - kicsit többért lényegesen jobb alaplapot, akármennyi memóriát, akármilyen SSD-t (32GB elég kevés), több HDD-t is könnyen, egy dobozba rak az ember -. Kérdés kinek mi éri meg.Ennyiért (35k) szerintem legalább kellene 4GB ram, 64GB SSD és normális gigabites háló. Akkor megérné a kompromisszum a bővíthetetlensége/gyakorlatilag javíthatatlansága miatt, de szerintem ilyen tudással, ennyiért még drágák ezek a kütyük.
-
"akik megveszik otthonra a laptopot,aztán asztali gépként használják."
Mióta az eszemet tudom, laptopot használtam asztali gépnek.
- kicsi, kevés helyet foglal
- ha bármi miatt mozgatni kell (költözés, takarítás), lényegesen egyszerűbb vele boldogulni
- csendes!!!
- tizedét fogyasztja, mint egy asztali gép, még terhelés alatt is
- minden benne van, ami kell! Nem kell külön monitorra, hangszóróra stb. költeni (jó, nem elsősorban anyagi, inkább kényelmi szempontból nézve)
- minden csatlakozó kéznél van, az asztalon, bármilyen csatlakozó bedugáshoz nem kell az asztal alá mászni
- nem kell szünetmentes tápot venni hozzá, bármilyen időjárásban nyugodtan fogok bele egy telefon flashelésébe
- potom áron adnak hozzá legális oprendszert, a bolti dobozos oem Windowshoz képest is olcsóbb általában
- nagyon, nagyon ritkán hallottam olyanról, hogy pl a Windows fagyott volna egy laptopon rosszul összeválogatott hardverösszetevők miatt, ami azért asztali gépnél elég könnyen elő tud fordulni
- ...
Mondjam még?Egy éve lecseréltem egy asztali gépre a laptopomat, kizárólag a teljesítmény miatt. A dolog bevált, de nem szeretem. Most keresek egy kicsi, csendes asztali gépet mellé...
-
interstate76
addikt
Nem akarok droid vs. win vitát nyitni, nagyon messzire vezetne, és hitvita lenne belőle. Én egyébként nem vagyok egyik rendszer elkötelezettje sem.
Azt viszont tartom, hogy az Intel Atom Z3736F proci teljesítményét olyan régen megugrották a korábbi windows-os vasak, hogy pl. nekem ez óriási visszalépés lenne, ha már windowst használunk. Egészen mások az elvárásaim egy wines vassal szemben, mint egy droidos esetében - lehet, hogy ez egyedi, és nem mondom, hogy hülyeség Pipo X7-et használni, de nekem az atom proci és a 2 gb ram az első hallásra karcsú és kipróbálva sem elég.
Ellenben elég az átlagembernek? Igen, ebben igazad van, simán elég, és akinek nem kell mobilitás, annak én is inkább egy ilyen mini PC-t plusz egy monitort javasolnék - így viszont már kb. 70-75e Ft-nál járunk. Ennyiért kapsz pl. egy ilyet 4 GB RAM-mal és 500 GB HDD-vel (!!!) Szétüti a Pipo-t. Vagy ha nagyobb képernyő kell, akkor itt van ez még erősebb procival és szintén 4 GB RAM-mal.
Szóval látom a kis fogyasztású, wines mini pécék létjogosultságát, de vagy olcsóbban, vagy nagyobb teljesítménnyel. Nekem egy ilyen proci, 2 GB RAM-mal, értelmes méretű háttértár és képernyő nélkül nem ér több, mint 40 ezret.
-
Mike88
senior tag
Hát, hogy user error vagy sem, arról majd akkor lesz infó, ha valamelyikőtök kipróbálja, angolul nem tudok, így velük nem tudok társalogni. De, majd csak lesz valamelyikőtöknél 1 Pipo X7.
Próbálkoztam már mindennel...Azért nem vagyok egy napi 5 órában yt néző, szóval valahogy majd megbarátkozom a dologgal, csak idegesítő...
pdan2! Ezer köszönet!
-
tvamos
nagyúr
Altalaban azt jelenti, hogy nincs a raktarban... elovetel... igeret arra, hogy hamarosan majd lesz, es talan azon az aron, amit te kifizettel, es talan a specifikacioi is olyanok lesznek, mint amit irnak...
Persze, kotojellel lehet, hogy helyesebb lenne..es megtalalnad a google translate-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest