Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
metal01 #38800 üzenetére
A böngésző disk cache-t egyébként is eléggé fail RAM diskre tenni, mert van a böngészőnek RAM cache-e is, esetleg azt kell megnövelni. Esetleg nagyon lassú Internetelérés esetén (ISDN, és alatta) lehet értelme, de RAM diskre akkor sincs értelme tenni, legfeljebb akkor, ha az a RAM disk kiíródik egy file-ba, az OS (vagy a RAM disk kezelő) leállításakor. A pagefile-lal az a helyzet, hogy a legtöbb program probléma nélkül működik vele, és az OS-nek sincs rá szüksége, ill. nem fut hibásan nélküle. Viszont van olyan program, ami hibásan, vagy nem működik pagefile nélkül, ha te ilyet használsz, akkor nem lesz jó neked pagefile nélkül.
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #38787 üzenetére
Egy picit is utànaolvastàl màr annak, hogy mi az a swapfile és mire valò? (nem a teljes Win7 memòriakezelést kell megérteni, csak, hogy mi az a "RAM page" meg mi a page file - rosszul megìrt Photoshop-plugin miatt volt màr fagyogatàsom, ami egy minimàlis pagefiletòl megszűnt)
Ez a RAM-ba pagefile olyan, mint a vakus tàvcső éjjeli gyorsnézéshez... -
-
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #37459 üzenetére
... vagy 200Hz-en, mint írtam. Láttál már rádiós ébresztőórát, azt a klasszikus ledes hétszegmensest, meg hogy az hogy villog 100Hz-en. Ha LEDvilágított panelre kiteszel egy olyan képet, hogy egész kijelző fekete, csak függőlegesen van egy 5mm fehér sáv, és egy sötét szobában mozgatod magad előtt a gépet (relatív gyors mozdulatokkal), meglátod azt a villogást, amiről én írtam. Minél lejjebb húzod a fényerőt, annál feltűnőbb - 100%-on nem kellene, hogy villogjon semennyire. Ha persze neked 100% fényerőn is villog, akkor ott dithering-probléma lesz (ilyent eddig csak Samsung panelen láttam).
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #37457 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy 60Hz vibrál, vagy csak abban, hogy vibrál? (csak mert a 200Hz villogás miatt kerülöm én saját használatban a LED-es panelokat, erről többször is írtam már, hogy egy óccókínai zseblámpában meg tudják oldani a 2kHz PWM-et, egy 1000EUR indulóáras laptopban meg nem.)
-
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #29506 üzenetére
(Tudom, hogy nem segítség, de leírom: T41-en láttam hasonlót, össze-vissza, percenként akár többször is csipogott a power-beep, hogy váltogat akku és táp között, ráadásul tápcsere után is ezt csinálta - most épp azért nem csinálja, mert az akkuja megdöglött, akku nélkül használják, nincs mire átváltania)
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
metal01 #26898 üzenetére
T400 + Samu 410 rendben van, Vertex2-ről nem tudok nyilatkozni.
Linuxhoz meg annyit, hogy ez az egyetlen rendszer, ami semmit nem csinál anélkül, hogy kérném rá.
Valóban, kicsit le van maradva. De könyörgöm, kell nekem a cutting edge? Weben igen, mert ott tényleg jó a HTML5 videó, de a gépen nem.Marhára nem szeretem, ha helyettem akar gondolkozni a gép, szóval se OSX, se Win (, se Ubuntu lassan), köszönöm.
Linux Mint 10, mert szivatni magam Gentoovan azért nem szeretem, ha kész a Cinnamon, majd lesz 12 vagy 13.A "progik" nincsenek meg. Illetve pontosítok, GUI nincs, mert tp-smapi kernel modul van.
-
dbius
veterán
válasz
metal01 #17345 üzenetére
Akkor a helyzet speciális, majdnem így vagyok én is egyébként:
"Az is igaz, hogy a gép eredetileg Vista business 32 bitessel jött, annak a kódja van az alján. Viszont a szerviztől kértem recoveryt, és adtak W7 32 prof HUN lemezeket, mert az upgrade keretében ezt lehet a Vista business helyett."
De ez az ingyenes upgrade lehetőség tavaly február március körül megszűnt, nem? Addig lehetett hivatalosan igényelni ingyenesen a vistával eladott gépek esetében windows7-et.
Legalábbis én keresgéltem a témában és erre a megállapításra jutottam, mivel nekem is Vista Business 32 bittel jött a lapos és jól jött volna a win7.
Így nekem is egy tisztaszoftveres x64-es win7 prof van fent.
-
dbius
veterán
válasz
metal01 #17341 üzenetére
Szerintem a végeredmény - majdnem - ugyanaz. A tisztaszoftveres lemezről felrakod a 64bites windowst, de a gép alján lévő kódot adod meg telepítésnél, el fogja fogadni.
Annyi különbség lesz, hogy így nem lesz recovery partíciód. Viszont a win7-el is tudsz recovery lemezt készíteni, meg a lenovo cuccaival is, szóval ez is megoldható, csak nem külön partíción lesz.
-
adorjant
őstag
válasz
metal01 #17158 üzenetére
Szerintem ez az egész SSD élettartam téma túl van aggódva. (Saját tapasztalat)
3-4-5 év múlva hol lesznek ezek a hardverek? A gépek avulásáról nem is beszélve.Én mindenkinek nagyon ajánlom az SSD+HDD kombót,aki megteheti,óriásit gyorsít,utána bármilyen gép vánszorgó őskövületnek fog tűnni
-
S.Y.S.
aktív tag
-
mv
aktív tag
válasz
metal01 #17126 üzenetére
Hello,
1. Ugyanúgy tudod partícionálni, OS-t telepíteni rá, mint egy hagyományos vinyóra.
2. A T400-ban már SATA 2 van, így nem korlátoz. Egyébként is a kis fájlok gyors kezelése és az extra alacsony késleltetés számít. A géped bármit ki tud használni, csak tudd megfizetni.
3. Flash SSD topik
4. Mindenképp érdemes. Fél éve használok egy Samsung SLC SSD-t X61 tabletben nagy megelégedettséggel. A gép hangtalan, nőtt az akksiidő, a lemezműveletek pedig összehasonlíthatatlanul gyorsabbak. Szupergyorsan bootol, a progik azonnal megnyílnak. Csak pozitívumokat tudok mondani. -
dbius
veterán
válasz
metal01 #17126 üzenetére
Utolsó két kérdésed inkább ide illik: [link]
Személyes tapasztalatom egyelőre nincs ssd-vel, mivel számomra fontosabb a nagyobb háttértár, mint az, hogy fele annyi idő alatt induljon el az OS, vagy épp az indított alkalmazás. Nekem a jelenlegi árak és elérhető méretek mellett így nem alternatíva az ssd.
Ugyanúgy tudod partícionálni az ssd-t is, mint egy hdd-t.
Nem tudom, hogy a T400 sata1 vagy 2 - inkább utóbbira tippelnék -, de egy gyors ssd sebességét limitálhatja a sata 1 és - akár - még a sata 2 is.
-
brd
nagyúr
válasz
metal01 #16816 üzenetére
A 2. opciót javasolnám én is, így megmarad a "nagy kapacitású szünetmentes" opció is (én pl. 10% és 45%-ra állítva a két értéket használom).
A harmadik lehetőség csak akkor jó, ha használod is az akku'-t, mert akkor egyébként sincsen sokat a teljes töltöttség állapotában sokat, ill. remélhetőleg közel teljesen le is meríted (azaz kihasználod a lehető legjobban a ciklusokat). Az első pedig egy tartalék akku'-nál lehet legfeljebb opció, de azt sem a mélyhűtőbe kell tenni, csak legfeljebb hűtőbe, de inkább egy hűvös kamrába, vagy ilyesmi helyre. Egyébként nekem volt olyan akku'm is, ami 3 év (ebből kettőt én használtam, előtte valószínűleg állt, 40% környékére töltve) után is 0%-os elhasználódást mutatott, de azóta sem sokat romlott az állapota, mert a vevőt betanítottam a helyes használatra (ő is ritkán használja akku'-ról a gépet). IBM/Lenovo esetén a két érték külön beállítás nélkül is 96% és 100%, tehát csak akkor tölt rá, ha 96% alá merül az akku', de a folyamatos teljes töltöttség közeli állapot sem tesz jót neki.
-
franc0
őstag
válasz
metal01 #16816 üzenetére
Szia!
Ahogy most csinálod, az teljesen jó. Én is így csináltam minden gépemen, és nem volt gond.
Egyébként azt ugye tudod, hogy a szoftverek közel sem olyan pontosak? Le kell szarni mit írnak vissza. Ha majd akksiról nem bír ki 3 órát csak 2-t, na akkor már kezdhetsz aggódni. Mármint nem programok szerint, hanem valós felhasználással.
De az az 1-2-3%-os elhasználódás amúgy semmi.
Túlaggódod ezt a dolgot. -
brd
nagyúr
válasz
metal01 #16813 üzenetére
Ha jól értem, akkor az volt az alapvető hiba, hogy teljesen fel lett töltve mindig, és utána nem lett használva (feltöltve állt). Ez a Li-Ion-nak nagyon nem jó. Ha nem használod az akku-t, akkor 40% környékén legyen a töltöttsége. Egyébként az a 3% nem olyan vészes. Akkor örülhetsz, ha 3-4 teljes lemerítés-feltöltés után is még ennyi lesz. Várható ugyanis, hogy rohamosan romlik még egy ideig ez az állapot, főleg, ha mindig teljesen feltöltve tárolod.
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #16005 üzenetére
Próbálkozz olyannal, hogy ha egy kicsit jobban meghajtod a gépet, olyankor gyakoribb-e. Járt nálam egy T42 nagyon hasonló tünetekkel - átlag 10-15 percenként produkálta ezt. Először a táp volt gyanús, de 4 másik táppal ugyanazt produkálta. Először azt hittem, hogy akku nélkül jobb lesz - kb. másfél óra után újraindult magától.
Ahogy nő a gyakorisága, könnyebb lesz a szervíznek reprodukálni, a csippanás majd a szervízeseknek lesz fontos, hogy lássák, hogy tényleg hardveresen veszíti a tápot. (Ha csak a villogást látják, azt mondják, hogy szoftveres, de a csipogást a BIOS/embedded controller kezeli, az nagyon nem szoftverhiba - báris nem OS szintű) -
Nand_i
tag
válasz
metal01 #15965 üzenetére
Szintén T400 switchable graphics 4GB rammal, win7 home prof clean install MS telepítőről + SUval driverek, gond nélkül megy mind az inteles mind az Ati kártya, dokkolóban azt is érzi, hogy be van-e kapcsolva a tv és automatikusan váltja az elsődleges kijelzőt is ennek megfelelően. Este megnézem a bios beállításokat.
Szerk: azt elfelejtettem, hogy angol a win, nem tudom ez számít-e.
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #15964 üzenetére
T42-nél láttam hasonlót, próbáld ki a következőt:
feltételezem, hogy a Beep When Power State Changes ki van kapcsolva Power Managerben. (Advanced, Global Power Settings). Na, azt kapcsold vissza, és ha a gép elkezd random csipogni, viheted szervízbe alaplapcserére, mert haldoklik a töltőáramkör. -
azbest
félisten
válasz
metal01 #15957 üzenetére
fényerő ugrálásra:
nekem t61-esen fel kellett telepíteni az intel oldaláról letölthető vga driver (a lenovo update és win update változatok magukban nem működtek jól, fagyasztották a gépet).Ja közben olvasom, hogy nem csak inteles videó van benne, akkor ez lehet nem megoldás neked.
-
audi100td
nagyúr
válasz
metal01 #15487 üzenetére
Nem biztos, hogy nem foglalkoznak vele, lehet, hogy csak ez a szerviz all igy a dolgokhoz, nem tudom mar melyik volt, pont par nappal ezelott irta valaki. Minoseg azert nem tunik nekem rossznak meg a T61-en sem, bar erzek koltsegkimelo megoldasokat, pl. a palmrest rogzitese, ami elegge zavaro is, az ujabb gepekkel nincs tapasztalatom.
-
audi100td
nagyúr
-
Shadowfax
addikt
válasz
metal01 #12135 üzenetére
Ezt próbáld meg.
Microsoft Windows XP/2000 operating systems do not support Intel Turbo Memory. If you are using Windows XP/2000, there will be a Yellow Exclamation (!) shown in Device Manager. This package is to eliminate the Yellow Exclamation (!) in Device Manager.Ma vagyok 5 éves a péhán.
-
brd
nagyúr
válasz
metal01 #11395 üzenetére
Na, gondoltam, végre egy jó, magyar nyelvű leírás, erre:
A Lítium-Ionos (LiOn) akkumulátoroknak nem árt a legalább háromszori formázás, sőt feltehetőleg használ is nekik. Formázás alatt azt értjük, hogy lemeríted, majd teljesen feltöltöd.
Bevallom, én már ennél a mondatnál abbahagytam a hülyeségek olvasását, mert kb. az összes, a témában valamit is számító oldal leírja, hogy ilyen akku'k esetén nincs szükség olyanra, hogy formázás.
Ez csak a mindent egyszerűsíteni akaró embertömegek (ennél szebben nem tudom írni
) elképzelése, és valószínűleg a Ni-MH korszakból maradt meg.
-
yanna
addikt
válasz
metal01 #11054 üzenetére
Hát, szerintem a kábel a helyén kell legyen, mert 2- szer is leellenőriztem összerakás előtt. Hacsak nem 180 fokkal forgattam el a csatlakozót. BIOS-ban kerestem az ultranav-os dolgot, rémlik valami, hogy régebben találkoztam is vele (vagy csak képzelődöm), de most nem lelem. Forma-1 után ránézek.
-
bwoay
nagyúr
válasz
metal01 #10878 üzenetére
SU-ban én sem bízom, a tapasztalatok azt mutatják, hogy joggal.
a W7-es driverekkel szvsz semmi gond, de ha már ott a bogár a füledben, akkor telepítsd sorra a Lenovo drivereket. én azokat szoktam felrakni, amiket a W7 nem talál meg, illetve még párat, amit jónak látok. -
rankesz
veterán
válasz
metal01 #10356 üzenetére
Nézd meg itt, hátha találsz kedvedre valót, és kicsit olcsóbb, de ha nem retternsz meg attól hogy használt akkor sokat spórolhatsz
-
Terminus_
aktív tag
válasz
metal01 #10353 üzenetére
Pont ilyet használok.
Én szeretem, bár nálam 1,5 év után elkezdett szétjönni a vállpántja. Más kérdés, hogy 2 notit hurcibálok és lehet ez tette be neki. Hely van benne bőven és kényelmes is. Még öltönyös tárgyalásokra is ezzel járok, szóval eléggé sokrétű táska. A vállpánt problémát leszámítva (ami lehet az én hibám) csak ajánlani tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest