- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tikakukac #110078 üzenetére
Érdemes lenne egyéb kapcsolókat is kipróbálnod. A Brown egy kiábrándító valami a taktilis mechák között... akárhogy gyűrűzöd, plate-eled, lube-olod, nem lesz "jó".
És ez meg is magyarázza hogy az után a mecha után miért jó érzés egy T60 bill. Mert a Brown egy gyenge mecha, a T60 pedig az ultimate noti billzet.
Na jó ez nem biztos hogy így van, én a T43-as billzetét jobban szeretem, és szándékomban áll az elpusztult SK-8835-öm házába beleépíteni, amint rájövök, hogyan lehet adaptálni USB-re. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #110060 üzenetére
Nem ismerem a Roccat-odat, viszont a saját full gyári Ducky számomra hibátlan.
Vettem hozzá egy PBT kupakszettet, de felrakni még nem volt motivációm, teljesen élhető a festett tejfölöspohár gyári kupakszett is.
Ami a TP-ket illeti, elhiszem, hogy a régiből is van jó és rossz, de ez nem változtat azon a tapasztalatomon, hogy két teljesen véletlenszerű régi billentyűből kifogtam két számomra kevésbé jót, míg a szigetesből mind a négy közelemben lévőn kellemes gépelnem....
#110072 carr : A csatorna célja a gép védelme, nem a billentyűzeté...
#110074 Ganz-[HUN] : Adott kapcsoló sem mindegy, milyen termékben van...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #110057 üzenetére
És Igen, ott a pont... Épp kifogtam egy jobb billentyűzetet a T60-ba... De észrevételem szerint a Chicony tűnik a legjobbnak háttérvilágított fronton. Lágy, kellemes és puha, nem csörög zörög csattog. (T440 series, és a T420-ba lévő klaviból úgyszint egy Chicony volt a legjobb befutó). még ez se olyan jó mint amit a T440s-be jött, az visz mindent
Többiből viszont nem nagyon érzem azt hogy ezen szívesen legépelnék többet mint fél oldal. De az X240-ben (néha vissza sírom, nagyon kis cuki gép volt) és a T440s-emből cápázott háttérvilágított klavok nagyon nagyon bejöttek nekem! X240-ben a Chicony még lágyabb volt a T440s-énél, utóbbi határozottabb, de legalább olyan jó. Viszont a sima nem hátteres chicony csapni való volt ahhoz képest, és a Lite-on jobb belőle. Kíváncsi vagyok milyen egy liteon háttér világított.
Ugyanitt találkoztam olyan T420/410/T60-X201-társai billentyűzettel, ami olyan volt mintha taknyon gépelnék. És nem volt szétkopva. Egyszerűen sokáig nem értettem mit szeretnek ennyire az emberek ezekben a billekben a leosztáson kívül, amit egy korabeli Dell is tudott (Pl. M4500)
Elitebook 8460p: Volt egy, aminek isteni pazar volt a billentyűzete, aztán jött a szervízbe egy rakás magyar leosztású (bár kopottas) széria. Na azon is mintha lufin próbálnék gépelni. Undorító...
Szóval ja, adott széria/szerencséd válogatja.
Tapasztalat/gyűjtemény: Apple AEKII SKCM Ivory, egyéb SKCM White-tal, Model M, és MX Blue-s MX Board 3.0, G80-1800 MX Black, majd Gateron Yellow, és végül Gateron Brown kapcsolókkal.
Gateron Yellow amúgy pazar kapcsoló nagyon! Ezeket mind hosszasabb ideig használtam. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #110057 üzenetére
Lehet, nem tudom. A T410-et nem néztem, melyik gyártmány volt benne, a T420-at meg még nem szedtem szét azóta, hogy ez a téma felmerült, lehet megnézem majd kíváncsiságból. Ugyanakkor az én statisztikám a klasszik vonalból kettőből kettő ugyanazzal a számomra nem túl kellemes karakterrel, míg a szigetesből 4db is járt nálam, ráadásul a T430-asból kétféle gyártó (világítós és anélküli) és mind jó volt.
A barna Cherry kapcsolós asztali Ducky One 2-m gépelési komfortját azért megnézem, mikor közelíti meg egy T60 (vagy bármi más notebook) billzet. -
carr
őstag
válasz
Tikakukac #110046 üzenetére
Done.
Legalább kipucoltam. 1.5 éves por stb benne.
Az Új Bill. Otthon van, IPAval együtt így csak sima szappanos vizes mosást kapott.
(Nyákok nem)
Hála istennek a magnézium kereten belülre nem ment. Így a billentyűzeten kívül máshol nem láttam.
Most még hagyom száradni estig, aztán kiderül hogy mi lesz.
Ha mástnem, áttérek a t61re...
Legalább már a proci 64es benne.
T7200
Már csak a sata ssd-t kell valahogy belefaragnom.... -
fattyu
veterán
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #109830 üzenetére
Lehet a jóember egy live linuxról próbálja ki és nem is érti, miről van szó, hiszen neki működik
Pláne, ha be sem tud lépni a windowsba.
Ettől még persze kapufa, mert tudnia kellene egy szervizesnek.
A boltban leadott cuccnál meg lehet rá sem írja az ügyfél megjegyzéseit a pultos a kísérőlevélre, el sem jut a szervizig. Ez persze szintén nem mentesíti a hibát. -
z123456789
addikt
válasz
Tikakukac #109827 üzenetére
Ja, hát elhiszem. Pont ezért nem török pálcát az említett ember felett. Ezt benézte. Bár ha az ügyfél jelzi neki a problémát, akkor azért talán utána lehetett volna nézni. Mert még azt is mondtam, hogy kb 5 sorozatszám passzol ebbe a notebookba. Illetve mikor bekapcsolja szerelés után, láthatja, hogy az FN funkciók közül az az egy nem működik. Na mindegy...Ezért jó a PH-s közösség.
-
z123456789
addikt
válasz
Tikakukac #109825 üzenetére
Óh...
Sajnálom.
Építőiparban dolgozom.Elhoztam Rain HD+ kijelzőjét. Beszéltem a szervizzel, de aki csinálta, az pont nem volt ott. A másik sráccal meg annyit sikerült lebeszélnem, hogy kicserélik az általam adott kijelzőt, a 18 000-ből visszaadnak valamennyit, és csak némi szervizdíjat számolnak fel.
Mondom OK...
Holnap beviszem. Még egy hét. -
z123456789
addikt
válasz
Tikakukac #109809 üzenetére
Ja, hát ezt már telefonon beszéltük, illetve én sem vágtam annyira a témát. Tovább, ha ő azt mondja, akkor én mit tudok tenni? Mégiscsak egy szerviz. Jó hírnévvel. Tipik autószerelő meg az ügyfél esete...
Akkor lényegében az új Windows-szal se bajlódjak? Felesleges?A kijelzőt nem akarom kiszedni, és rápróbálni egy másikat, mert a múltkor is eltörtem a sajátomat. :/
Szóval akkor a megoldás az lenne, hogy visszaküldöm a notebookot, és megkérem őket, hogy vegyék ki a panelt, majd küldjék vissza, én meg szerzek egy másikat.
Vagy eleve elküldöm az általam talált panelt, és megkérem őket, hogy arra cseréljék ki.
Jól gondolom? -
HDR123
tag
válasz
Tikakukac #109787 üzenetére
A GPU tutira hatással van a CPU frekire. Pl.: Indítok egy Postman-t vagy egy Android Studio-ban egy emulatort és látom a tálcán az Nvidia ikonon hogy használja a gpu-t az app, majd 5 perc és 200 MHz-en ketyeg az i7 processzor. Most tiltva van az Nvidia gpu, így jobb, de azért is írtam mert nem tökéletes, bosszantó hogy így is visszaesik.
Kicsit csillapodik ez a covid és bemegyek a céghez, indítani fogom a cserét. Addig lesz időm rendet rakni, felkészülni a költösére.
-
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #109769 üzenetére
Tehát akkor maradsz a összevissza zagyválásnál és nem hozol fel 1db konkrét példát ahol két generáció közül azonos 15W-s procival a régebbi gyorsabb. Ergo levegőbe beszélés, ennyi marad.
"Azt kéne. Ja. És akkor kis logikával megküldeni, hogy vajon mi a kövi lépcsőfok ha tovább forszírozod a tesztet. Más kérdés, hogy hát igen, 5%-ot ér az egész show... ciki."
Az ugye megvan, hogy 30 ciklusról van szó és jó pár óra futásidőről. Legalább értenéd mit linkelsz. -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #109767 üzenetére
Végül is itt van előttem 7 generációnyi gép, köztük ez is.
Továbbra se szolgáltál konkrétummal... Nem látom a linken a 2 generációval régebbi jobban teljesít mantrát. Mit kéne lássak a linken, hogy 5%-ot csökken a CPU teljesítmény miután kilép a turbóból?Ja hogy 30%-kal gyorsabb 7gen-hez képest tök lényegtelen végül is, ami dettó ugyanezt csinálja.
Azt hogy számodra újdonság a turbó órajel és az alap órajel fogalmak, megint más dolog. -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #109763 üzenetére
Továbbra is a levegőbe mondod konkrétumok nélkül, ahogy általában minding ez a probléma.
@HDR123: Egyik se elfogadható. Hőmérséklet amúgy néztél már? Az rendben van, hogy alap órajelre veszi vissza a CPU-t, ha túlmelegszik, de az alá nem kéne essen semmiképp.
"jobb oldalt fogom meg a gépet akkor van hogy kifagy, összekásálódik a kép"
Ez meg annak a jele, hogy el vannak válva a forrasztott memória modulok a GPU-nál... -
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #109731 üzenetére
A jack csatit szerintem ne keverjük ide, naponta tépem a hajam a hiányán új telefonoknál. Nyilván itt a kulcsszó a pénz...
A HDD-nél viszont ahogy írtam #109728 azért vannak fizikai korlátok, mint pl. súly, méret, azért nagyságrendi különbség van, mekkora a jack egy telefonhoz képest, és mekkora a HDD a notebookhoz képest. Főleg, hogy notebookban azért elég jó alternatíva adattárolásra az M2 slot, míg a jack helyett az USB-portos adapterre vagy a BT-ra ez nem igaz.
Nekem is kicsit fájt az 512GB-os Samsung 970 Pro-t kifizetni, de örülök, hogy így pici és könnyű maradhatott a T460s és T480s, nem kell üresen tátongania benne egy relatív bazinagy helynek. -
adalbert1
veterán
válasz
Tikakukac #109665 üzenetére
Köszi, igazából én is valami ilyesmire gondoltam, de vicze1 hozzászólása ennek kicsit ellentmondott. Magánszemélyként venném, gondolom így viszonylag simán mehetne.
Így akkor visszakerült a térképre az x280 is.Közben szétnéztem a hardverapro T480s kínálatában, ami úgy megfelelőnek tűnik, az inkább a 280k+ kategória (1 eladónál láttam olcsóbban, de nem volt túl bizalomgerjesztő elsőre).
Viszont ha onnan még egy kicsit hozzáteszek, akkor már ott vannak a t490-ek is, onnan meg már csak egy ugrás a T14Igazából úgy vagyok vele, hogy amire ma elég az x280 hardware-e, arra jó eséllyel elég lesz az egész életciklusában (online tutorialok nézegetése, film és sorozatnézés, böngészés, mindenféle linuxos tákolás próbálgatása) - amire pedig nem, arra épp hogy elég lenne egy T480s, de azért az is szűkősen, vagy nem (mondjuk virtuális gépekből clustert összekonfigurálni adott vendor szoftverével, stb).
Szóval még alszok arra, hogy inkább most borítsak-e bele több pénzt, és akkor jobban future proof legyen a gép, vagy inkább azt a pénzt már rakjam el a következőre (pl. tetszene egy AMD-s gép is, de még elég ritkák, használtban pedig még inkább, illetve lehet, hogy pár év múlva az x86 háttérbe fog szorulni és inkább arm-es gépek lesznek).
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásokat, ha jutottam valamire, akkor még jelentkezem
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #109665 üzenetére
Jaj már láttam olyanokat, hogy csak na...
A kedvencem eddig, hogy 2 nap különbséggel rendelt 2 gép között 1,5 hónap gari különbség van(szerencsére +ban), CTO gyárból egyből hozzám jött, és ráadásnak a később rendelt 2 nappal előbb kaptam meg, és az volt kevesebb garival. Úgy 50%-ban a shipping date a gari kezdeti napja, a többinél meg valami 1-14nap difi épp hogy sikerül... A legjobb amikor megveszem a gari bővítést és minding próbálom kitalálni, hogy mi lesz a gari dátum azután, de elég ritkán sikerül eltalálni, még nem jöttem rá mi alapján csinálják. -
BTom1970
aktív tag
válasz
Tikakukac #109645 üzenetére
@FoxiestFox
@TikakukacIn January 2020 Windows 7 had a 25.56 percent slice of the desktop operating system marketplace, and since then this figure has only dropped slightly.
In September Windows 7's desktop market share increased to 22.71 percent from 22.31 percent in August.Tartozzak a 22,7%-ba inkább?
-
freelanced
addikt
válasz
Tikakukac #109648 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azt hol lehet látni, hogy frissített-e?
Az a baj 7470-ből, 7450-ből, 5470-ből meg 5450-ből szinte üres a piacon normális áron.A 7470 például fixen ilyen 170.000 körül mozog, nem egy van fenn ilyen árakon.
Vagy van esetleg javaslatod hol érdemes nézelődni? Netán csak ki kellene várni, és most pont kifogtam egy rossz időpontot a vásárlásra?
-
z123456789
addikt
válasz
Tikakukac #109635 üzenetére
Igazából azt szeretném elkerülni, hogy bemegyek egy szervizbe, és az történik velem, mint amikor az autómnál keresik a problémát, és a végén már minden ki van cserélve, de a probléma még mindig fennál, vagy nincs megszűntetve teljesen.
Szóval a kérdésem az, hogy jómagam, tudom ellenőrizni biztosra, hogy mi mehetett tönkre, vagy muszáj lesz megbíznom egy szervizben, aki átvizsgálja, majd megoldást kínál nekem? (Amit vagy elfogadok, vagy nem.) Természetesen ezek miatt kérdezek ennyit, véletlenül sem akarom feltúrni az alaplapot vagy ilyesmi, az nem egy RAM csere.
Az esés nem volt combos, ahogy írtam, illetve RAiN19 kijelzője sem kapcsolt be (ami ugye biztosan hibátlan.) Szóval a kijelzőnek adnék még esélyt. Ha tönkre is ment, akkor még elvileg meg tudom venni a fórumtárstól, vagy amit linkeltem. (Csak le ne csússzak.
) Azt sem szeretném, hogy beviszem szervizbe, és mondjuk megoldják a problémát, de kiderül, valóban rossz a kijelző is, aztán beleraknak egy olyat, ami utángyártott, és a fenti problémákat produkálja, amiket visszaolvasva találtam. (Pl. nem működik a fényerő állítás.)
A lényeg, hogy nyilván szeretném helyrehozni a dolgot, de a ló túloldalára sem akarok átesni, mert nem vagyok szentimentális.
Ha van itt egyébként olyan aki ezt hivatásszerűen csinálja, és ért is hozzá, nyugodtan írjon rám privátban.
#109636Digitalpimp
Nem, ehhez nem értek. És ahogy írtam a hibafelderítést sem tudom megcsinálni. -
freelanced
addikt
válasz
Tikakukac #109623 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Körbenézek, ahogy látom az ajánlott gépek inkább olyan 160.000 körül mozognak.
Mondjuk én nem kötöttem ki keretet, illetve nem írtam részleteket, viszont csak kb 1-2 éves időtartamra kéne második gépnek a laptop.
Ellenben olyan 100.000 körül kellene valamit néznem, részben ezért is jött a Thinkpad.
A touchpad nem akkora probléma, úgy is egérrel menne a dolog.
Az 5450-et és a 5470-et nem néztem árban még azok lehet, hogy beleférnek.
Ettől függetlenül az ajánlást köszönöm.Lehet, hogy célszerűbb lett volna úgy feltennem a kérdésem, hogy az adott Thinkpad modellek közül ebben az árkategóriában melyik ajánlottabb a másiknál, melyik kevésbé problémás, macerás stb.
Nyilván annak tudatában kérdezem ezt, hogy vélhetően erősen kompromisszumokat kell majd kötnöm, és nagy eséllyel az általad ajánlott Dell-ek jobban kiszolgálnának stb.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109623 üzenetére
Kikérem magamnak...
Touchpad 1000x pontosabb mint az addigi bármelyik Thinkpadon (X240-esembe hibás volt az tutifix). Más kérdés, hogy a trackpointot ki bírja megszokni.
Több 40-es sorozatos gépet próbáltam ki, és utána T450s-t. Kettőt. Meg egy T440p-t t450 tapipaddal.Maga az érintőpárna szenzor része le merem fogadni hogy egy és ugyan az, mert nem értzek differenciát. A gombok különböznekcsak.
Nézd még meg a T440s-t is. Szolid kis gép az is. Nekem hiányzik (fater használja). Brutál akku idő, és szabadon cserelgetheted a kijelzőt. Viszont, nem annyira megbízható mint a 50-es sorozat, és ha tehetem lebeszélem róla az embereket, hacsak nem kell a T440p ereje.
Tacspadokkal szoptam eddig sokat. Driver fronton főleg a 40-es sorozattal. Megoldás: System update 5. 100% success rate. Az x240-ben pedig hibás volt, a 440p-mben pedig valami koppintott kínai fos volt, papírvékony lemez vastagsággal a hátulján. De a kábelek gyári rögzítésűek voltak szóval... Faxom se tudja őszintén. Elkepzelheto hogy gyári... Szereztem már azóta egy használt synapticsot. Szívesen kiprobaltam volna mondjuk az Alpsot is. Talán attól van az embereknek herótja, mert a Synaptics 40-es sorozat hibátlan szerintem. A "nem érzékel" pedig palm rejection beállítás kérdése.
És az hogy bárhol lehet kattintani álá Macbook szerintem zseniális és rohadt komfortos.
-
z123456789
addikt
válasz
Tikakukac #109607 üzenetére
Visszaolvastam. Hát ez tényleg szívás.Mondjuk most már végképp nem tudom, hogy mit kell nézni, hogy minden olyan legyen mint régen. (Működjön a fényerő állítás is.) És ez p&p legyen.
Javítsatok ki, de elvileg ez a kijelző nekem jó, nem?
HA link
Manual link
A típus szám egyezik elvileg. Az nem derült ki számomra a visszaolvasás során, hogy a sajátom típusszámát hol tudom megnézni? Szét kell szedni, vagy szoftveresen is megoldható?
Illetve a listában van többféle variáció is. Abban tudnátok segíteni, hogy melyik mit jelent? Nincsenek nagy igényeim a kijelzőt illetően. Működjön rendben, és HD+ os legyen minimum.Továbbá Rain91 kollégával már felvettük a kapcsolatot. Ha ő megválik a kijelzőjétől, az jó lehet az én nem S-es verziómba?
-
z123456789
addikt
válasz
Tikakukac #109605 üzenetére
Végtelenül szégyellem magam, és elnézést. Mindig visszaolvasok, de éjjel lefekvés előtt történt, és úgy felb*sztam magam, hogy még arra is lusta voltam. Mondom tuti nem fogok találni erre hsz-t. Videón amiket láttam, hogy le kell bontani a ragasztott burkolatot...áh el is ment a kedvem. Ezért írtam egyből keresés nélkül. Sajnálom, és köszönöm. Visszaolvasgatok.
-
RAiN91
őstag
válasz
Tikakukac #109586 üzenetére
Nem lehet elég okos az ember, írtatok hogy sokat lehet szívni a kijelzőkkel, ezért akartam direkt olyat venni, ami az FRU BOM ban szerepel (ez és az LG), a hirdetésben is le volt fotózva, biztosra éreztem, hogy akkor jó lesz :)
Annyit nem ér sajnos a gép, hogy dupla annyit költsek a "biztosabb" kijelzőre. - bár ezekből kiindulva kerülhet bármennyibe, írhat bármit a hirdetésbe, senki sem garantálja hogy plug & play lesz. -
-
-
peti_s
addikt
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #109516 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy Magyarország...
Igaz 48 óra a javítás a NBD helyett, de még sose volt olyan, hogy legalább az alkatrész rendelés ne lett volna meg másnapra. Min. 50%-ban teljesítve volt legalább a 48 óra.
Ezt 4éves gépre is eljátszották gond nélkül.Én is el tudom mesélni milyen amikor a 2 hónapos gépen előkerül 1 pixel hiba és mennyire örülök neki... Várhatok még 2-re hogy cseréljék...
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #109513 üzenetére
Van ezzel ugye egy olyan problematika, hogy 5év support, illetve strapabíróság.
Lenovo és mellesleg más gyártó is(nincs ez másként HP vagy Dell-nél se) olyan alkatrészt kell válasszon aminek az ellátása biztosított és gyártva lesz 5év múlva is, ami a consumer piac éves ciklusával nagyon nem kompatibilis.
A másik meg, hogy át kell menjen a különböző teszteken köztük a MIL spec-en, így ez is egy ok, amiért újabb kevésbé bejáratott dolgok nem kerülnek bele.
Ugye az utolsó dolog, meg hogy ha egy vásárló cég 5%-ot tud valamin spórolni akkor 5%-ot fog, és tudod nagyon jól, hogy a gyakorlatban a cégek nem 500e-ért veszik, hanem drasztikusan nyomott áron. Thinkpadek esetében a kisker ár továbbra is csak mutatóba van és semmilyen formában nem mutatja a eszköz valós értékét. -
awexco
őstag
válasz
Tikakukac #109513 üzenetére
Az is nevetséges volt mikor egy modellbe 15,6 és lefelé sikerült FullHD-t rakni . 17.x -be csak valami 1600xkevés volt a max ... nem ám 4K vagy FullHD .... persze 220-250nit 45% körül ... szégyen ...
1megoldás marad garanciát búkva belerakni egy jobb panelt ... de azt se egyszerű levadászni .
de 1000dodó felett mit bohóckodnak ilyen gagyi szarokkal ? Szégyen ....
250nit 45% mellett a rádugott 300nit 72% TN LCD leírhatatlan ...
milyen lehet akkor egy 500nit 100% 10 bit ????két ugyanolyan kijelző esetén a 8vs 10 bit is durva ...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #109510 üzenetére
Ha neked egy állítható sötétítő az ablakon a "tökéletes környezet", akkor lehet munkahelyet kellene váltanod.
Ne érts félre, én is fel vagyok háborodva, hogy 2020-ban is sRGB lefedettséget meg sem közelítő, sokszor gyenge kontrasztú panel kerül. Ugyanakkor arról is meg vagyok győződve, hogy ezeknek a legkisebb baja, hogy "csak" 250nit-et tudnak....
Egyébként engem is boldogít itthon két 60% sRGB csoda, egy a T460s-ben, egy a T480s-ben, ez van.
-
awexco
őstag
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109406 üzenetére
Fenét...
Sebi egy 230T-ből bontott panelt a sima 230-ba.
[Sebi's Random Tech - Transplanting a ThinkPad X230 Tablet screen into an X230.]
Vegyél bele egy sima 12"-os IPS-t oszt heló'Kijelző elektronika, és maga az LCD panel közti szalagkábel ragasztása döglött meg. Ha tudnád mennyi ilyen kijelzőt cseréltem a szervízbe...
Büdzsé megoldás: párnázd ki ha nem forró mint a barom. Próbát megér.rain91: dehogy gyenge az 5300u. Nekem nem volt vele ilyen bajom. Szoftveres a hibád. Boost orajel megvan neki rendesen? Throttling, stb?
-
-
Tikakukac
titán
-
válasz
Tikakukac #109366 üzenetére
Hát ez az IT hajnala óta így van sajnos.
Ha ezt a bizniszt választottad, deal with it.Tény, hogy a Win10 esetében gyakorta vannak érdekes anomáliák, mert az operációs rendszer, mint szolgáltatás olyan szájbakúrtul jó ötlet volt, frissítsünk éjjel nappal, majd a user tesztel.
De hát ez ilyen.
Nem sok érdekesség maradt abban a szakmában, a rendszergazdaság nagy része is mára szoftvermenedzsment, nem nagyon adódik lehetőség hardverrel mókázni, a vékonykliensek és a bővíthetetlen notik korában. Nálunk az egyik most mondott fel, bár nem ilyesmi miatt, de inkább skipeltem a helyének megpályázását, pedig unok már pénzügyön lenni, de a jelen IT-t még jobban unnám. -
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #109354 üzenetére
Áh win10 alatt néha nekem is eltűnik a webcam az eszközkezelőből is
Nálam mondjuk multiboot a rendszer, gyanús hogy például linuxról winre váltás után volt mindkét utóbbi esetben. Kikapcsolás - bekapcsolás és megjelenik.Érdekes, hogy már egy ideje - valószínűleg valamelyik bios frissítés óta - eleve csinál linux utáni újraindításkor egy lekapcsot, gondolom, hogy tiszta lappal kezdjen. Olyan, mint amikor a másik t430--asnál bedugom vagy kihúzom az expresscardot és olyankor érzékeli bekapcsoláskor a hardverváltozást és lekapcsol majd bekapcsol a rendes boot előtt egyszer. Asztali gépeknél láttam ilyet régebben
-
RAiN91
őstag
-
válasz
Tikakukac #109243 üzenetére
Már elolvasni sem sikerült a hozzászólásom, vagy csak értelmezni? Nem a 3500Ft-al van a baj, amint írtam mindenképp megveszem az új tápot, de ezt is szeretném megcsinálni. Egyrészt mert örülnék ha sikerülne, másrészt mert miért kukázzam, ha <1000Ft alatt javítható? Szétszedni szétszedem, ez egyáltalán nem jelent problémát, és nem is szopás szerintem. Egyébiránt meg hol kapsz gyári új tápot 2500Ft-ért? Én amit találtam 3-4000Ft körül az mind utángyártott, de ez nem is gond, jó az nekem, a gyári viszont inkább 8-10k, abból meg kapok három utángyártottat.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109209 üzenetére
Mérés: 99% srgb, és azt hiszem 62% Adobe rgb
[link] notebookcheck.netEz az első T440p-m ;)
Es nyugi. X230-tól még inkább félek a papír kijelző ház miatt.
X240 meg túlélte hogy nagymuter rálépett full test súllyal (90kg) és nem reccsent a panel. Foltosabb se lett mint volt. -
válasz
Tikakukac #109209 üzenetére
Nem mintha a régieké ne lehetne foltos sok esetben.
Pedig azok aztán tankok voltak, mégis ott volt a pöcök lenyomata sokszor, illetve láttam többet billzetlenyomatokkal is.
T60-T500-ig.
Elég zsúfolt, vagyy szűk táskába pakolni, rátenni valamit, és előbb-utóbb mind olyan lesz.
Persze a mérték nem mindegy, sok mai papírfedlapos gépre ráteszed a kezed, meg se nyomod, de a kéz súlyától besüpped annyira, hogy a panel a bill felé mozdul el.. hát mi lehet azzal egy táskában, ugye... -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109204 üzenetére
X240-ből tanultam. Amúgy.. 100% sRGB, és ennyi a trükk ami miatt féltem. Beszerezhetetlen sajnos szinte. Max Kínából. Szegénynek csupa folt volt a display. T440s (klavi) pedig bemarta a polit rongy nélkül. Itt ez inkább preventatív lépés lenne. A kijelző ház masszív, mint állat, de nem bízok meg más semmiben sem.
megjottem mar ebből.
Bacsis: flashed meg a biost másik gépbe, keress valahonnan egy dumopot. Eeprom égetővel jársz a legjobban.
Értelem szeruen, mentsd le az előző tartalmát miden képpé. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109194 üzenetére
T440p-be bele megy az MQ proci, ami pont szükséges most nekem a suli végett. Építési minőségben szerintem a T440p nem sokkal lehet rosszabb mint a T60, márpedig mindkettőt ripityára szedtem.
Komponensek épettartama meg... na igen a komponensek élettartama hátő... még eddig 3/2db 40-es széria 100/100-as nálam. X240 USB töltőésnél 0%-ra merítette az egyik akkut, és nem váltott át a másikra 5%-on ahogy illett volna, ehelyett lefagyott a chipset/EC/valami ami a töltést, akkut vezérli. Belső akku ki, be, és utána volt hajlandó elindulni ismét. Ezt leszámítva.
Illteve, volt még egy T440, aminek a touchpadja driver gubanc miatt xarakodott. vissza a feladónak volt.
Hozzá kell tenni: Sample size=4! A nagy körkép természetesen azt mutatja, hogy keep away from haswell
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #109184 üzenetére
Ne feledd, hogy írtam, a bekapcsolásonkénti random összeomló progikat, még a legelején! Amúgy csak az agyam lépkedett nappal össze-vissza, a gépet csak estén ként tudtam baxtatni, nappal melozok! Régóta nem volt stabil már ez a gép! Reméljük, ilyen marad! Köszönöm a tippeket!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #109174 üzenetére
Nah, megint új fejlemények vannak! Van a gépben egy 2gb 1333mhz samsung és egy 4gb 1333mhz nanya! Namost egyesével, a 2gb-ossal semmi gond, indul szépen a telepítő is, a 4gb-ossal ugyanúgy hülyül, mint eddig! A t420-amból kivett 4gb hynix szintén tökéletes, indul minden, viszont az elvileg szar 4gb nanya a t420-ban remekül érzi magát, semmi gondja az ég világon! A ramtest egyik gépben sem talált hibát! Ma rakok rá egy rendszert és holnap jövök a fejleményekkel!
-
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #109167 üzenetére
Usb linuxxal még nem próbáltam(szűz vagyok ezen a területen), de semmilyen más hiba nincs! Se memtest, se semmi nem jelez hibát, több pendrive-al és dvd-ről is próbálkoztam, de mindig itt lyukad ki, ráadásul egyből azután, hogy a telepítőről való bootoláskor bejön a windows logo! Próbáltam creatoros és torrentes wint is, de ugyanez! Még jó, hogy nincs hajam, különben tépkedném! Még mindig az nvidia vga-ra gondolsz? Próbáltam ujrarakni a biost(régebbi verzió fel, utána újra a frisset), de semmi eredmény! Pár hónapja még semmi gond nem volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged