-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Tim82 #110954 üzenetére
Greencell van benne, töltődik.
Nem zabál olyan sokat az a Radeon, mint sokan gondolják. Azért is tudták az amúgy kifejezetten pici felületű chipet gap paddal elég hatékonyan (bár közel sem ideálisan) hűteni úgy, hogy nem volt hullós széria.A rézlapkás sztorit amúgy én nem javaslom senkinek, mert szopás a megfelelő szerszámok és kézügyesség nélkül tökéletesre csinálni azt a lapkát, és akkor annyit értek el, hogy két hűtőpasztás kontakt lesz a chip és a borda között, ez minden, csak nem ideális.
Az én megoldásom annyi, hogy hajlítottam a hőcsövön egy nagyon minimálisat, "lejjebb" hoztam a GPU-ra hogy legyen direkt kontakt, az északi híd gap padját pedig nagyon vékonyra cseréltem, hogy leengedje ennyire a felületet.
A játszós T60p-mben most lusta vagyok szétszedni, de azt hiszem, T61p hűtés van, eleve direkt kontaktos, csak a híd gap pad helyett tettem vékonyabbat oda is. GPU OC mellett épp csak eléri a 80 fokot, és kiváló tartalék van benne, szinte mind durva tuningot bír.Egy szó mint száz, T60 <3
-
letix
senior tag
-
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #110938 üzenetére
azt hiszem, hogy a kezdeti 30as szériás biosok (EC) még nem biztos, hogy szűrtek akkura, lehet nem éredmes frissíteni a korai gyáriról.
Mintha olyan emlékem lenne, hogy valamelyik frissítéstől kezdve nem enné az előző szériához gyártott akkukat.
De lehet keverem azzal, hogy a bios aláíráson szigorítottak menet közben.
-
carr
őstag
válasz
Tim82 #110829 üzenetére
Tudom nem TP.
De hálásan Köszi, h utánanéztél.
. Találtam hasonlót, de FRU ( ha egyáltalán az kell neki) számokat még nem.
Még várom a visszajelzést. 10e körül lehet meg az új keret, és hinge-k, meg fedél.
Aztán ha úgy van sztem életképes.
Tika már tudtam, h fogni fogod a fejed. xD
Mi baj am....? -
lócitrom
őstag
válasz
Tim82 #110624 üzenetére
na, ez nekem teljesen új. teljes mértékben megfelel nekem ez a megoldás. kezd kikopni az mSATA, ezért erre eleve nem gondoltam. de még beleférhet. kinéztem egyet a célra. azt nem látom, hogy hol van szó vajon TRIM-ről. hogy érdemes rákeresni vagy van-e esetleg ismert darab, ami tudja önmagát rendezni?
-
lócitrom
őstag
válasz
Tim82 #110609 üzenetére
ezt megpróbálom átnyálazni, hátha nem barmolom szét. részben már nem tudtam várni, mert már van egy elképzelésem, hogy mit cserélek/bővítek és elsőként tudni akartam, hogy lehet-e érdemben memóriát szuszakolni bele. 1 GB-ot már kapott is a tervezett 2 GB-ból. tehát van értelme foglalkoznom vele. itt-ott azt olvastam, hogy nem minden esetben megy el jobb időzítésekkel, mint amit az FSB bír. mondjuk azt sajnálom, hogy nem maxon ketyeg. ránézésre egész okosan vannak összerakva ezek a gépek a nagy átlaghoz képest. ilyen állapotnak örvend egyébként. külsején vannak itt-ott karcok, de azok nem jelentősek meg gondolom nemigen lehet velük mit kezdeni. billentyűzet alatt az vékony por alatt ilyen állapot van jelenleg.
a legjobb az volna, ha sikerülne közel gyári állapotot elérni főleg esztétika terén. ha akad bontott vagy bontható tartozék pesten azt szívesen fogadom, még valamilyen reális összegért honorálnám is. nem vagyok ezeknek a gépeknek guruja, de azt már látom mi pótolandó. a HDD fedél is hiányzik hozzá, talán ez még a hiányosság, amit eddig látok. a belét meg a napokban nézem át remélhetőleg. az ODD-nél ez lenne a hiányzó csavar helye.
ez pedig a zsanér. minta valamivel megtolták volna és oldalról látszik, hogy így a fedél ezen az oldalon előrébb van. érdekes módon ettől eltekintve nincs rajta látható sérülés.
jól értem, hogy van valamilyen PATA átalakító? ilyesmit mondjuk nem kerestem meg nem tudom hogy az egyáltalán milyen. nem hallottam még róla. alapesetben én sem akarnám kivenni az ODD-t főleg, hogy jól jön azért. a lényeg igazából az volna, hogy valamelyik buszon keresztül kihajtsam a maximumot lehetőleg egy SSD-ből és caddy valóban nem nagyon van vagy én keresek sz@rul, de csak ezt a kettőt találtam (ezt meg ezt, bár mindkettő eléggé gyanús nekem).
valószínűleg a tervezett bővítéseket követően valamilyen Linux fog elsődlegesen futni rajta főleg meg Windows 7, mert amolyan munkagép lesz meg böngészésre lesz elsődlegesen használva. viszont mivel régi architektúra és ezen felül pont az a célom vele, hogy régi telefonokat buheráljak vele szükség lesz régi régebbi rendszerekre. tudnak kárt okozni ezek az SSD-ben? nem tud valamit a caddy-ban lévő elektronika teszem azt, ami ezt kiküszöbölné? egyé. egy ilyet tervezek venni egyébként.
bocs amúgy, hogy ilyen hosszúra nyúlt ez is
#110610 FoxiestFox
neked is köszi a felajánlást. egyelőre még várok a dologgal, ha sikerült szétkapnom egészen a zsanérig és esetleg a kolléga alkatrészei nem lennének jók valamiért. -
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #110566 üzenetére
Figyu, ezeket a gépeket konkrétan egy mázsa törmelék és szemét alól bányásztam elő. Ha azt mondod kell egy alaplap, akkor kapsz egy alaplapot
De amúgy valami olyan összegért tettem fel így is őket egyben, hogy kb. alaplap árban volt, utána meg van egy adag alkatrészed.
-
-
-
Derek V.
tag
válasz
Tim82 #110549 üzenetére
Ez a két dolog ami nekem is kicsit fájó pont, de együtt tudok élni vele. Nyilván egy USB 3.0 azért a mai világban jól jönne.
Az 1600Mhz memóriát akkor nem erőltetem, elég lesz a 1333Mhz-s is. Talán akad a hardveraprón kedvező árban egy 16GB szett.
Megnyugtató, hogy akkor a meglévő HDD helyére mehet nyugodtan az SSD ami SATA 3-s.
mSATA hely meg marad üresen én el is engedtem. Optikai meghajtó helyére majd rakok egy nagyobb HDD-t.
Köszönöm a segítséget! Neked is barnam_ !
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tim82 #110544 üzenetére
Ránéztem az ember blogjára... Hát...
Amit még utána a hűtéssel játszott meg, az sem piskóta. Azért nem kevés meló egy ilyen moddolt T480-at összerakni. Igaz, utána megint sok évig mindenre is elég a gép.
Apró szépséghibák azért maradtak a funkcionalitásban ha jól láttam. Igaz csak átfutottam.
-
-
válasz
Tim82 #110397 üzenetére
Igazából sokan elfelejtik hogy a T4x-ek ótvar tervezése is közrejátszott, aka board flex. Döglött a chipset és a GPU is miatta.
T43 már jó, előtte lévőknél ha a valamelyik szélénél lóbálod a gépet, pont hajlik annyit, hogy az alaplap ne érezze jól magát, és a hajlás töréspontja pont a GPU környékére esik.
Ezek után legalább a T6x-ek felépítése brutálisan tankszerű lett, azt már akármelyik sarkánál lehet lengetni -
carr
őstag
válasz
Tim82 #110337 üzenetére
Pedig korábban már néztem!
De most imába foglalom a neved.halelujah.
editke:
míg el nem felejtem. Vettem tavaly fórumtárstól ezt a(z) új(nak tűnő) billentyűzetet. 8k volt asszem teht nem volt olcsó. az első nap kb a V az A az X a balra nyíl, fel-felbillennek, illetve a CAPS-LOCK bill-t el is hagytam már.
Az előző matt-abb billentyű gondolom már csak utángyártott lehet. de aliról, vgy ebajról van megbízható forrás, ahol nem esik szét 2 nap használat után? FRU-t megnézem mikor a közelben leszek. köszönöm. -
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tim82 #110172 üzenetére
Az én T420-amban lévő kamera hardver azonosítója:
USB\VID_04F2&PID_B221&REV_0752&MI_00
Driverek: (ha kellenek a fájlok is, feltöltöm valahova)Hasonló gondom nekem egy Samsung NP900 laptoppal van. Beleraktam az eredetileg ebben a T420-ban lévő Intel 6205-ös wifit, és az istennek sem tudom elindítani Windows alatt (7,8,10), semmilyen driver-rel. Linux alatt tökéletesen megy, pont ma néztem, 180 mbit körül volt a speedtest.
#110171 HSM : azt nem tudom, hogy gyorsabb-e, szerintem sosem teszteltem (akkor még 100-as net volt, nem is lett volna különbség). Láttam, hogy 3 antenna van a gépben, úgyhogy gyorsan be is szereztem egy 6300-at. (Aztán azóta az átkerült egy T400-ba.)
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #110160 üzenetére
A whitelist mentes BIOS-ra értettem, ami kell hozzá. Alapvetően erősen preferálom a gyári verziókat. Mondom ezt úgy, hogy nekem is sajnos élnem kellett a lehetőséggel a T420-amon, mert a gyári kártyákkal nekem valamiért az egekben volt a DPC latency, erről írtam is itt elég sokat.
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #110154 üzenetére
Amúgy sima T420 vidáman hoz vezeték nélkül 200Mbit/s-et egy jobb 2x2-es kártyával 5ghz-en (mint pl. a 6205 is), ha jó a jelminőség, nem feltétlen kell beletákolni nem belevaló kártyát. Böngészési élményhez többnyire ez azért elég jó már. Csak mint kiegészítő információ gondoltam leírom.
#110155 Cold5 : Azzal a routerrel wifin nem is várnék többet, szvsz teljesen felesleg ahhoz WIFI kártyát cserélned. Egy komolyabb 5Ghz képes eszközzel a mostani 6205 is lehet, hogy lényegesen jobban teljesíthetne.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tim82 #110086 üzenetére
Uh de nem szerettem az OpenWRT-t... szerintem a hétköznapi felhasználónak (aki nem Linuxot használ) túl van bonyolítva. A Gargoyle firmware-t szerettem, azt csak feltettem, aztán működött.
Tegnap olvasgattam router témában, látom sokan cserélik a Xiaomi routerek rendszerét OpenWRT-re - bár elvileg külön fw író kell hozzá, azért az sem az átlagfelhasználóknak van.
-
vargas0502
tag
válasz
Tim82 #110083 üzenetére
Köszönöm az infót. Kicsit részletesebben utánaolvasok ezeknek a Green Cell-es akkuknak.
Eddig csat egyszer rendeltem utángyártott akkut,de az..fúú..konkrétan amikor berakom is meg kell nyomni az aksi illesztésénél és amikor kiveszem akkor is mivel gyárilag egy picit szét volt nyílva az akkor új utángyártott akku..No comment. -
vargas0502
tag
válasz
Tim82 #110070 üzenetére
Gyaníthatóan utángyártott lesz,mert szinte eredetit lehetetlen beszerezni már...
Egy kicsit bővebben kitudnád fejteni a saját tapasztalatot a green cellel? Gondolok itt arra, hogy milyen gépben használtad, napi hány órát (kb.), minden nap? Meddig bírta látványos romlás nélkül?
Köszönettel,vargas0502
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tim82 #110065 üzenetére
Én egy gyors ebay kereséssel adapteres (ngff -> mpci-e) megoldást találtam. Ez mondjuk teljes mini pci-e, a x20-as szériába szerintem nem fér bele a wifi helyére. Msata/wwan helyére bemegy, e azt nem tudom hogy működne-e ott.
A gyártó oldala alapján csak ngff változat van, szóval ha átalakító nélküli, akkor a kínaiak biztos meghackelték#110066 hárásó : az első az ngff, nem jó; a második jó, nekem is ilyen van. Csak figyelj, hogy tutira AC-s legyen, van ebből csak N-es is.
-
petir
senior tag
válasz
Tim82 #109932 üzenetére
Pontosan ezt !
Hiren's Booton túl vagyok azt nem is írtam... De nem megy. Futtatni akarom a filet és hibára fut.
Közben beletúrtam mégjobban magamat ugye szűz w7 volt fent azt olvastam , hogy van egy win update ami kell neki. De nem frissült!
Sebaj most feltettem w7 SP1 integrated-et és minden nem fontos és fontos frissítést leszedett telepíteni kell aztán újra próba.Amúgy van valami kimondott frissítése a microsoftnak a lenovora valahol olvastam...
Délután próbálok!
-
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #109889 üzenetére
Detto, a tizen párnál tartok, azért akadt olyan ami "szétesett", a minőség nagyon eseti. Pl. egy 10-es csokorból 5volt tökéletes, többi sorjás(nem gond csak nem szép), 2-nél lejár az USB burkolat csomagból kivéve(ragasztó megoldha, csak na...). Működéssel nyilván nincs gond ezek faék egyszerű cuccok, csak a minőség kérdésre reagáltam lényegében.
-
Edorn
senior tag
válasz
Tim82 #109861 üzenetére
Nem volt több szerencsém: Az egyetlen aki javasolt a feladatra valamit, az HP mellett tette le a voksot, ráadásul aprón árul HP laptopokat és rögtön megkeresett privátban, hogy nem-e szeretném tőle beszerezni azt, amit javasolt...
Amikor rákérdeztem más márkára, kb "gondolom jó lesz" szintű választ kaptam...
Tikakukac: Köszönöm! Ez jót, vagy rosszat jelent (hogy idea)?
-
Pöttön
őstag
válasz
Tim82 #109742 üzenetére
Köszi, akkor majd vadászok hozzá egy nagy tápot.
T430-ba amúgy szerezhettél volna 35 W TDP-s négymagos i7 procit (3612QM, 3632QM).
Igen, ezt utólag olvastam, hogy létezik 35w-os 4magos i7 is, és az az igazán javasolt upgrade ezekbe a gépekbe. Na de mindegy mostmár.
Bár egy két külföldi elvetemült bele tuszmákolja a 3740qm-et is, sokan pl azt csinálják, mint megtudtam, hogy a gpu-s változat bordáját rakják a gpu nélkülibe, így egy kicsivel "erősebb" hűtést kap a proci.
Ez tényleg ennyit számítana, hogy érdemes bele fektetni? -
RAiN91
őstag
-
-
-
-
válasz
Tim82 #109142 üzenetére
Az NVS140 azért necc, mert egyszerűen pici a chip, kevés a memóriája is, és 720p videókkal jól boldogul, de FHD-ban már szaggatja őket.
Kíváncsi vagyok, az FX570M hogyan virítana, több memó, erősebb chip, nem tartom kizártnak, hogy a h264-esített, 60fps letiltott Youtube menne neki hardverből.
Kár hogy azokból a deszkákból nincs biztosan javított new old stock.
Azért egy olyat négymagosítani elég durca lenne. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #109137 üzenetére
Az egy igen kínkeserves időszak volt, főleg AMD tulajoknak. Intel-NV kombó jellemzően egész szépen ment, de az AMD-vel iszonyatos szopóköröket futottunk. Ott a kimeneteken mi és mennyire megy ki kérdéstől egészen a konkrétan nonstop omlásokig minden volt.
De legalább a GPU lehalásos sztori többnyire nem volt gond, mert tudtak totál függetlenül is menni és az ügyfelek megúsztak egy lapcserét.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Yettel topik
- Macska topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest