-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Tikakukac #52375 üzenetére
Ez igen szomorú,hogy pár év leforgása alatt minden egyes újításnál kispóroltak belőle ezt-azt
Pedig a hardverrel semmi gond nincs meg ugye van usb 3.0,de így asszem végleg lemondok róla! Jó lenne ha valaki csinálna majd egyszer amolyan összehasonlítós cikket és nagyító alá tenné a T500-tól az 530-ig készített gépeket. Nagyon gondolkodok egy T510-en,de óvatos vagyok mert nem igazán szeretnék csalódni benne...
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Tikakukac #51232 üzenetére
Ha csak annyi, hogy kicsit kevésbé matt, akkor az túlélhető.
Ha fakóbb/életlenebb a kép tőle, az már nem olyan jó.
(nyilván a matt felülettől van egy kis maszat, de az alig látszik normál esetben)Ez a cím biztos jó? Ebay-ről lehet szerezni esetleg?
Ezt neked méretre szabták, vagy vannak előre legyártott méretek? -
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #51228 üzenetére
A fotó kicsit megtévesztő, szebb és jobb állapotban van a valóságban, a billencs is. Nagyon-nagyon megkímélt gép.
Az akkuból meg pont örülök a 6 cellásnak, nem lesz ez nagyon hordozva...
Ja, meg DVD-író van benne.
Már csak egy SSD kellene bele és teljesen olyan lesz, mint amilyennek szántam.
bads1: nem ez a saját gépem, tehát csak tesztelgettem eddig, de nem zajos, bár barátnőm integrált VGA-s T500-a jóval csendesebb, amellett egy méterre aludni is tudok már. Szerintem még a kánikulában sem volt 55 Celsiusnál melegebb egyik komponens sem, de nagyon jól karban van tartva.
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #51177 üzenetére
RMClock-ot nézegetem épp, egyenlőre egy asztalni gépen, mert nincs nálam a lapos...
Lényegében a képen látható értéket kell állítani kb oda, ahol jelöltem? azán a bírja akkor lejjebb, ha nem akkor feljebb? That's all?
És mi a 0,1,2,3,4,5 lehetőség? Mindet kell állítani?
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Tikakukac #51177 üzenetére
Nekem már sikerült.
Levettem minimumra a feszültséget és a multiplier set-et, majd ezt utóbbit vissza, és egyből meglett.Amúgy sose csináltam még ilyet, de itt fent azt mondták, hogy kárt nem okozhatok vele, így bőszen megcibáltam a beállításokat. Nem egészen értem amit írsz, de megpróbálok utánaolvasni.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Tikakukac #51172 üzenetére
Mármint azt amíg még nincs kékhalál, de a lehető legkisebb értéken megy?
ThrottleStop-ot próbálgatom, az előbb épp megszívtam, mert a Chipset Clock mod-ot levettem minimumra, az egeret alig bírtam megmozdítani.
Ha jól értem, akkor a VID értéket kell levenni amíg nem lesz kékhalál, a Set Multiplier pedig maradjon magas értéken. Vannak ilyen előre választható módok (Game, Internet, Battery), ezeket nekem kell beállítani vagy előre konfiguráltak?
A kékhalál egyből jelentkezik, vagy csak ha elindítok valamit ami megizzasztja a processzort?
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Tikakukac #50383 üzenetére
Köszi császár vagy, most jó.
Már olvastam több helyen, csak aztán elkezdődött az ötletelés, hogy akkor nem is az a baj, hanem az, hogy nem egyforma a két ram, meg aztán, hogy ezt szokd meg, és egyébként is szar a videokártya, blabla.
Szóval gondoltam itt hiteles amit kapok.
Köszönöm -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Tikakukac #50204 üzenetére
nekem sl9400 volt a régebbi macbook air-ben,ssd volt benne,de nem volt egy rakéta
nekem is van képszerkesztésre erős gépem,amiről most is írok,de pl az x200-ban levő p8600 sztem átlag felhasználásra elég,persze ez függ attól kinek mire van igénye.
azért 5 éve a net is sokkal egyszerübb volt,ma már tele van energiazabáló szemét reklámokkal,meg mindenféle flash animációval,ami azért tud fogni a gépen ha sok ablak van nyitva.
na most nálam általában 4-5 nyitva van,asszonynál kb 10 -
Ed Parker
nagyúr
-
lapa
veterán
válasz
Tikakukac #50201 üzenetére
én úgy gondolom a cpu-n már sokat nemigen tudnak hozni. elvileg a c2d-k is 1w alatt esznek alapból, innentől sok hely nincs brillírozni. vagy nemtom, mindenesetre akinek pont az a plusz óra hiányzik, annak inkább javaslok egy második akksit és tada. a gpu sokszoros teljesítményét még inkább látom hasznosnak, de ha az ember nem játszik (márpedig ez az idő eljön), akkor az se hűde lényeg. persze, a filmet gyorsítsa.
-
válasz
Tikakukac #50151 üzenetére
Őszinte leszek hozzád. A Vga maga erős hidd el, de a Win aero szinte felzabálja mind a 128 mb, ha ezt, meg azt megnyitsz, használsz...
u.i: nem kapcsolom ki a win aero-tAmugy szerintem, mint olvasgattam, azért nem lehetséges, mert az eggyik 64bit-es, a másik meg 128bit, ha jól olvastam... Na mindegy, a kiváncsiság nagy úr
U.I : Halott quadro fx 570-es lappal mennyire érdemes foglalkozni? Meg lehetne csináltatni azokat még normálisan?
-
lapa
veterán
válasz
Tikakukac #50104 üzenetére
ne vegyétek rossz néven, de értelme ezeknek a "nekem nincs bajom" posztoknak nincs. bőven tucaton felüli hdd-im közül 1 nagyon régi 80 gigás maxtor ment tönkre, pedig vannak használva (és akkor finom voltam).
emellett egy intel ssd-m elhullott 0 visszaszerezhető adattal. a kettőből. ha a kingspec típusú csodát hozzászámolom, akkor 3-ból 2.
na akkor most kinek van igaza statisztikailag?
ami elromolhat, az el is romlik. elvi síkon nézve a fáradásból nem lehet baj ssd esetén, ennyi biztos. a többi jószerencse, ahogy hdd-nél is.
-
scarbantia
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #49200 üzenetére
Én meg azt imádom, hogy tabletbe drágább az akku
17k-ért találtam elvileg eredetit, lehet bepróbálkozok vele. Na nem mintha használnám annyira, csak szeretem ha van jó akkum is
Amúgy kurta sokat eszik az x200t, még nem jöttem rá hol vagy mért, a waacom csak nem zabbant le ennyit. Nesze neked ulv cpuszerk: Schuby: Engem az érdekelne, sim nélkül világít-e a wwan led. 3G sim-et raktam bele ami él, de ez már micro vagy mi, kerettel lesz normál méretű. Simán el tudom képzelni, hogy nem jól érintkezik. Meg ugye a másik, mi a pélóért mondja minden lenovo progi, hogy a GPS-t más használja, semmilyen egyéb sw nincs fenn. Meg az hogy menüben világít wwan, ledeknél meg nem
-
Poo
senior tag
válasz
Tikakukac #49084 üzenetére
90fok az kemény
Én most takarítottam meg a t500-m belülről mert igen melegedett.
Nekem is volt szerencsém 90fokos hp-hoz csak az éppen a proci volt annyi :-D bekapcsolás után 10-12 perc és 88-90 fokosak voltak a magok...mondtam haveromnak lehet nem ártana szétszedni és megtakarítani...ezek után mindjárt csak 55 fok közt mozgott alapjáraton és a venti nem fütyült mint egy háborodott.... -
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #48995 üzenetére
Láttam 1x árult egy tag T61 panelt. Kérdem tán bedgölött a gép? Nem, a matt kijelzőt nem szereti, glossyra cserélte
Egy nem működő USB, egy defektes egérgomb - én gépemen is defektes egy bill gomb -, valamiért cserélt panel nem feltételezi nálam, hogy itt gebasz van. Meg kell nézni egyezik-e a gyári konfig azzal amivel van a gép, nagy baj nem lehet. De ilyen melegben mászkáljon újoncokhoz - elnézést tőlük, de sok zűrös van köztük - akinek két anyja van
Én bevállalnám simán ha helyben lenne.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #48986 üzenetére
Elméletig csak egy egér gomb bibis, annyiért kár lenne elbontani
Rákattantam az x200-akra, annyi jó ajánlat van...
szerk: Tim82: Jogos. Anno én tán T400-nál kérdeztem nagy gond-e, esetleg utalhat-e lap hibára. Valaki azt mondta már x éve úgy használja egyik ismerőse. Valszeg valamivel kinyírta a portot. 50-ért dokkal, P8700 procival nem rossz az.
-
parkasz
senior tag
válasz
Tikakukac #48932 üzenetére
Akkor külön grat a kitartásért!
Szerinted lehet még rendelni?
A panelcsere épp most lenne esedékes nálam.
Persze a HV121WX4-110 jóval olcsóbb (25k környéke) és EU-n belül is van, persze erre kell a fólia, míg a HV121WX4-120 ami matt az Kínából jönne 37k-ért és még egy ÁFA is rájöhet. -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #48435 üzenetére
Ez azért elég egyéni problémának tűnik nekem. Ott nem inkább az a gond, hogy egyszerűen hátul van a csati és túl rövid az asztalod/polcod? Ha sima HDMI lenne mennyivel lenne jobb a helyzet?
Mindig van min siránkozni.
soldi3r: probléma megoldva (azt hittem ilyet már nem lehet kapni, mint ha lett volna valami hír erről a HDMI licenszdíjakkal kapcsolatban, de ebay-en van választék).
-
soldi3r
veterán
válasz
Tikakukac #48435 üzenetére
nem adaptert kell venni adott esetben, hanem dp male - hdmi male cable-t
(#48433) Integra, a dp port egy lepessel a hdmi elott jar, helyenkent az nem mindegy, fejbol nem tudom az ertekeket, de mindjart kiguglizom
dp: 3840 x 2160 @ 60 hz
hdmi: 4096 x 2160 @ 24 hzraadasul ha jol tudom, a hdmi egyiranyu, a dp ketiranyu hibajavito kommunikaciot folytat, deebben nem vagyok teljesen biztos
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #48396 üzenetére
Azért a Radeon kari elhalálozós sztoriknak én utánanéznék külföldi fórumokon, de mivel kevés esetről van szó, nem tűnik szériahibának a történet.
Az audi100td által említett R400/R500 sem rossz megoldás, tudtommal nincsen igazán minőségi különbség a T-s megfelelőkhöz képest. Meg hát azon van HDMI is.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #48387 üzenetére
Csak ne 1280-ast nézz, vagy ha olyan kalkulálj bele panel cserét, azok nagyon hitványak. Nem jrtad magyar billes, földi jó alatt se tudom mit értesz. Azt is számítsd bele, hogy T400-ba akkut is nehezebb akasztani mint T500-ba. Meg ha jól tudom ott csak kinyúlós verzió van, vagy talán a 4 cellás nem olyan.
-
rekop
senior tag
válasz
Tikakukac #48326 üzenetére
Csak azt szerettem volna, ha 38°C-os cpu-nál ne menjen a ventillátor ~3300rpm-el (ami azért elég zajos este/éjszaka a csendben). De akkor ez nem kivitelezhető a tpfan nélkül. Ha van fizikai védelem akkor okés, ezt nem tudtam. Este felteszem, meglátjuk milyen lesz. Azért van pár apró dolog, ami pl. R400 (ami nem "igazi" TP sokak szerint) után "szokatlan" volt. Ez a ventillátorzaj, már írtam nemrég a DC jack dugó 'lazasága' a gépben, hangszóró minősége, 6cellás akksi 2-3mm es 'holtjátéka'. Nekem ezek tűntek fel így pár nap használat után. De hogy valami pozitív is legyen: a thinklight már nem a szemembe világít hanem tényleg a bill.-re.
-
YumeD
tag
válasz
Tikakukac #48326 üzenetére
Sőt, még igy is limitált a dolog, az EC piszkálása nélkül max. előre definiált "Fan level"-t adhatsz meg, konkrét RPM-et nem
Aki meg olyan retardált (mint én
) hogy az EC-t piszkálja, az úgy is tudja mit csinál és vállalja a felelősséget. Amúgy személy szerint én örülök, hogy ezek a vasak ilyen szinten vannak supportálva külső közösségek / "buherátorok" által, mert legalább ott a szabad akarat lehetősége, hogy bevállalod vagy sem
-
atesss
addikt
válasz
Tikakukac #48213 üzenetére
Mármint hogy az Ebay-en árult gyári-e ?
Úgy amúgy könnyen lehet hogy apámé lesz majd egyszer. Bár lehet még ezt is nehéznek fogja tartani (táskával+ ha nem jó állapotú min. 6 cellás az akksi, akkor töltővel együtt)...
de a látványosan tört gépek kaptak rendesen, így az orosz rulett indul
De mire gondolsz ? Alaplap ? -
atesss
addikt
válasz
Tikakukac #48143 üzenetére
Igen, akkor ez a 90+ fok tényleg nem ok akkor, ennek utána kell menni még.
És amúgy nem lehet hogy csak simán poros belül a borda ? Alul a szellőzőrácsokon is látok azért porosodást.
Ha sűrített levegővel [link] kifújom, az ok, ugye ?Az a gép azért volt jó árban, mert ott van valami.
Minden bizonnyal a képen látható sérülés...
A legrosszabb eset, ami előfordulhat, hogy ki kell cserélni a hűtőt.
Ahogy írták itt is az előbb (de én is pont utánanéztem), 6000-ért lehet kapni ebay uk-ról.
Szerintem - ha ez lenne a helyzet - még ezzel összeadva sem rossz ár a gépért.
A beszerelést meg megoldom én is, max. kicsit tovább tart (HMM-be belenéztem, szét kell bontani rendesen, de max. 3-4 óra alatt szerintem még nekem is meg van az egész); és érdekel is amúgy a gép belülről, szóval az eltöltött idő nem annyira probléma.Az alsó házon ezen a sérülésen kívül nincs más, ez pedig alapvetően esztétikai (nem fog emiatt még tovább törni, szétesni).
Az alaplap pedig rendben van (lefuttatok még pár tesztet azért a következő 4 napban, de eddig semmi hiba nem jött ki).WWAN-t és a GPS-t is kipróbáltam, működnek (illetve a GPS-t még csak addig, hogy 1 műholdat behozott, nem mentem ki szabad ég alá).
A WWAN az USB-s stickekhez képest sokkal nagyobb sebességet ad - minden bizonnyal a normális antenna miatt.
Amúgy feltelepíteni szerintem közel sem volt olyan bonyolult, mint egyesek írták. -
atesss
addikt
válasz
Tikakukac #48135 üzenetére
Kapott az élettől rendesen.
Úgy tűnik... De ez pont az a fajta gép, ami egész jól bírja még az ilyet is.
És azért ez szerintem nem egy annyira komoly gond - az esztétikán kívül. Vagy szerintetek ?
Cserébe elég jó áron adta az eladó a gépet - azért mentem bele ennek ellenére.Azért kíváncsi vagyok, konkrétan hogy sikerülhetett szerintetek ezt pont itt megtörni ?
Be akarta dugni a tápcsatlakozót, csak nem találta ?Azt ne felejtsük el, hogy a Prime95 nagyon be tud fűteni a procinak !
Bármilyen valós alkalmazásnál jobban.
De attól függetlenül ez szerintem is sok.Lamellákat megpróbálom óvatosan visszahajlítani, ha megy.
Bár lehet először kitesztelek minden mást a gépen, és ezt majd csak utána. -
atesss
addikt
válasz
Tikakukac #48086 üzenetére
Megnéztem és kipróbáltam azt hiszem elég alaposan, amit ott lehetett, és meg is vettem a gépet tegnap.
Külsőleg 1 dolgot leszámítva nagyon szép állapotban van. Ez sem olyan komoly probléma, hogy emiatt most szétesne, vagy ilyesmi.
De amúgy kíváncsi vagyok, hogy ilyet mégis hogy sikerülhetett a volt tulajának - majd rakok fel róla egy képet.Viszont már a későesti-éjszakai terheléses teszt során kiderült, hogy hardveres probléma van a géppel, konkrétan a videokártyával. Azóta megnéztem még pár dologgal, de csak a bizonyosság kedvéért.
Elég egyértelmű a dolog szerintem, de azért feltettem róla az összes képet amit csináltam, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is azért: [link]Más (de szintén a képeken):
- Minden eddig használt tesztprogram azt írja, hogy a gépben L9400 proci van (és nem SL9400). Próbáltam utánanézni, hogy ez mit is jelent, találtam is infót, de nem teljesen egyértelmű. Ti mit tudtok az L9400-ról ?
- Ilyen magas procihőmérséklet amúgy mennyire ok ennél a gépnél Prime95 alatt ? A végén már elkezd throttlingolni is.
- A proci max. szorzója elvileg 7-es. Ennek ellenére a CPU-Z és a CoreTemp szerint is felmegy 7,5-re; sőt egyik program szerint 8-ra is. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #48090 üzenetére
Ezekből is valszeg 3 fajta van mint mechanikából. Még nem jutottam oda hogy megnézzem, meg annyira nem izgat, működik. Meg amúgy is van egy magyar NMB bill az ágynemtartóban vészhelyzetre
szerk: Francia91: Asztaliban kb mint egy HD2600XT. Sok mindent nem kell tőle várni, de azért nem is olyan rossz. Tuningot bírta nagyon, melegedéssel se volt baj, de nem mertem úgy használni
Jut eszembe, aki hasonló disznóságon törné a fejét, mint én. T60 IPS vs 14" T61 mod és T61p verzióban gondolkodna. Azt tudtam, hogy azokban az FX570 nem 256MB, hanem 128, de azt csak nemrégiben tudtam meg, hogy a 128 bit is feleződött 64-re.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #48088 üzenetére
Vakerán árultam egy billzetet, fullos magyar, kopásmentes, egy gombnak hiányzott a mechanikája, de még tartalék gombot is adtam. Azt mondja az ogre 2000-et ad a hiányos billzetért
jah mondom simán, gombonként, gombonként kb 30k-t ér
...Nem vészes, valszeg NMB ez a bill, nagyon kényelmes, figyelnem kell az N nyomáspontjára
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #48075 üzenetére
Az utóbbi időben olvastam olyan véleményeket pl. thinkpads.com-on, hogy kissé hisztérikusan el lett anno túlozva az elhalálozási arány. Más vélekedés szerint minden NVS140M (és FX570M) egy időzített bomba. De arra is annyit szoktak írni, hogy használd, csak legyen tartalékban egy Intel-es alaplapod.
-
rgeorge
addikt
-
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Tikakukac #47996 üzenetére
Jó hát ha így nézzük az más
Nem állítottam,hogy alien technology a TP-k alapja,de a legutóbbi szériával kapcsolatban nagyon sok helyen panaszkodnak ami szerintem már túlzás! Még a legjobb típusok közt is biztos voltak amik idő előtt elhullottak,de amit az utóbbi gépek csinálnak az kriminális. És még mindig üzleti modellekről beszélünk amiknél ez nem fordulhatna elő ilyen nagy számban
Szerk: btudos: Most is vannak olyan szerencsés arcok akik kifognak egy-egy hibátlan példányt. De ez manapság már egyre ritkább...
Egyszer beírtam ide,hogy nálam egy TP minimum 10 évig üzemeljen zökkenésmentesen, mire többen is lehurrogtatok,hogy ne vicceljek már ezek előbb halnak megAkkor módosítanék: Jelen pillanatban még a kerek 5 évnek is örülnék mert ezektől már az is csoda lenne
-
-
attiati
veterán
válasz
Tikakukac #47947 üzenetére
Miért, még milyen baj van velük?
Havi 2-3 napot használnám, annak felét kültérben nyáron, úgyhogy érthető, hogy fajsúlyos szempont a fényerő. (ha már ennyi pénzt kiadok ilyen kevés használatra). Persze lehet, hogy túlreagálom és bőven elég lesz az x200-x300 fényereje, elmegyek és megnézem.
T400s-t néztem még, az 14", de 1,7kg, akár egy subnoti. (annak jó a fényereje, de csak 1 db eladó van a neten, ami törött. Azon nehéz lenne túladni 1-2 év múlva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces videók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Synology NAS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest