- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #78587 üzenetére
Amit ott olvastál, az külön történet, apámnak kerestem külső hangkártyát (de a tőlem kapott Kubuntus X301-éhez, fejhallgatóhoz és hangfalhoz egyaránt). Akkorra már megvolt az X-Fi HD + a bkercso-féle Presenter 2 fejhallgatóerősítő is (az utóbbi utólag kapott egy DAC-ot beépítve).
Ha akkor találtam volna még egy X-Fi HD-t 20k alatt, akkor nem is lett volna kérdés, így Fiio E10K lett, ami akkor még olcsóbb volt. Az meg szódával elmegy-kategória szerintem.
-
-
Mankó
veterán
válasz
Francia91 #78061 üzenetére
Új Windows 7-nél nem tudom normálisan felrakni a lenovo drivereit, úgy hogy az Fn bill + kombinációk is teljeskörűen működjenek. A múltkor is 2 napot szívtam vele, aztán a régi hdd-ről átklónoztam a jó rendszert. Azóta az a hdd el lett adva egy laptoppal, a windowsos rendszerem meg kapott egy trojait, amit nem tudtam leszedni és újra kellett húzni a rendszert.
A win 8.1-et rühellem, az asztalin meg bejött a win 10, így lett a laptopon is az.
Ennyi a rövid történet. -
-
válasz
Francia91 #78061 üzenetére
Dehogy szűnik, ezen is fos már minden... lásd a küzdelmeim az Access Connections idétlenségével, az, hogy a Power Manager legújabb verzió hibát dob VGA-váltásnál, OSD feltűnik-eltűnik, ha a gép kikapcsolja a képernyőt némi tétlenség után, akkor utána nem tudok fényerőt állítani ,és csökkentett fényerőn ragad, amíg VGA-t nem váltok, ja, nem mindig jön vissza alvásból, az official BIOS frissítés olykor téglásítja a gépet, típustól függetlenül meg ilyenek... Lehet én is felcseszem azt a rohadt 10-et majd, ha minimálisan is gyorsabb, mint a 7, hiszen ingyen van, ha legál 7-esed van, szívni itt is szív már az ember egy ideje rendesen.
Mert pár éve legalább még szoftveresen jó volt, nem voltak ilyen ordas hibák.
Nem tudom ti hogy álltok ezzel, de nekem eléggé kezd a tököm tele lenni az egésszel.
Egy W520-ra vágyom még, aztán szerintem érzékeny búcsút veszek attól a fosvihartól, amivé a Lenovo aljasította a brandet. -
gmeszaros
tag
válasz
Francia91 #77655 üzenetére
Ilyen opcio elocsalogathato valahogy Lenovo X230 es Windows 8.1 x64 paroson is? Rakerestem a Lenovo honlapjan es ott csak a drivert talaltam. Azt fel is raktam, de csak a driverrel nem talalok ilyen opciot.
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #77631 üzenetére
Ez csak X1300, kb. 49-56 fok között mozog a hűtésmod után a hőmérséklete. Mondjuk a CPU (T7200) így is forrófejű, Windows Update futása alatt simán 80 fok körül szaladgál a TPFC szerint (90-100% között ugráló terheléssel, terhelés nélkül 60 fok tájékán van). Nem nagyon foglalkoztam ezzel a géppel az utóbbi egy évben, de asszem, neki fogok feküdni egy kis alulfeszelésnek.
-
-
havri1
félisten
válasz
Francia91 #77200 üzenetére
Az stimm, sose használtam még ezen a monitoron az analóg bemenetet.
Viszont benéztem, mert T400-on nincs is Display Port, csak az X220-on, azzal kevertem.
Szóval adott egy VGA (DSUB) kimenet, és egy ekkora monitor..egyesek szerint ezen a kimeneten is elérhető a tűéles kép FHD felbontáson. -
peterr85
tag
válasz
Francia91 #77186 üzenetére
Francia91: ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ezek alulfeszelt eredmények
de egyébként az alulfeszelés nem csak a cpu-ra vonatkozik? az is érdekes, hogy a tpfc írja ezeket a hőmérsékleteket, az rmclock 10 fokkal hűvösebbre saccol. gondolom ez esetben a tpfc a mérvadó.
dying_star: a +130 mhz mekkora teljesítménynövekedéssel jár? bár az általad írt hőmérsékleteket az enyém húzott gpu nélkül produkálja (a cpu meg ugye több is), úgyhogy lehet nem örülne ha megbabrálnám
-
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #77166 üzenetére
Az sztem adott géptől függ, éppen hogy szerelték össze. Fényerő meg annak függvénye, milyen az adott gépben levő fénycső gyári állapotához képest. T60-ból láttam olyat is, aminek már alig volt fénye szegénynek, ccfl öregszik.
flimo Gyári akku ha nem helyezték üzembe biztosan elvan 1-2 évet 0 töltöttségen, saját tapasztalat. A gond akkor van, ha már töltötték az akkut. Ugy. akkukat meg csak messziről szeretem látni, vagy úgy se.
dying_star Hideg. Eddig egy ledes gépnél láttam melegebb tónusú színeket is, a 4310-esemben. Összes többi ledes gépnél hidegek a színek amit láttam, nem kevés volt már.
rgeorge Clean bevált, finomabb papírtörlővel. Nem karcol, nem hagy semmi foltot. Alkoholos szemüvegtörlő kendő az igazi, azzal valamivel gyorsabb a tisztítás, de ugyanazt tudja.
-
-
longwild
aktív tag
válasz
Francia91 #77080 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Valószínűleg a 2. megoldást fogom választani.
Ha jól olvastam, először a gyári 3.23 biost kell felrakni a gépre (ez elvileg rajta is van), majd utána szabad nekimenni a moddolt verzióval.
Kérdések:
- mi az a 3.24-es bios? Ha jól emlékszem az utolsó ehhez a típushoz 3.23...
- a letöltött zipben van elég sok futtatható file. Melyikkel mit kell kezdenem? -
-
-
-
-
kromatika
veterán
válasz
Francia91 #76648 üzenetére
Egyszerű a válasz, mert ezt szeretem.Én meg azt nem tudom meg érteni,hogy miért ne használnék egy újabb,számomra jobb rendszert,csak azért mert egy gyártó ilyen hülye dolgot alkalmaz,és nevetségesnek tartom hogy a felső kategóriába sem képes egy megalkotott saját programot ,működő képessé tenni egy már nem is frissen kiadott win 8.1 el.Főleg úgy hogy a gyári oldalon kompatibilisnek irja win 8-al. Gáz...Tikakukac
eked is köszönöm a választ,megnéztem a tápot 65W-os.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #76063 üzenetére
Ezt vegyük úgy, hogy a másik fél is hozzájárult a privátok nyilvánosságra hozatalához.
(A moderátorok nem szeretik különösebben azt, ha nem így van, elvileg szankció járna érte abban az esetben. Én meg, ahogy korábban is írtam, nem szeretnék különösebben önkéntesrendőrködni, de azért ilyesmire ügyeljetek.
)
-
-
fungi
aktív tag
válasz
Francia91 #76004 üzenetére
Váltás megy PM-mel simán, csak az ATi kártyára váltva kikapcs. után nem indul a Windows 8,1 normálisan.
Win7-en gond nélkül megy, igazából nincs ok a Win8.1-re, hacsak az nem hogy Win7-en az Access Connection valamiért
nem akar magától hotspotként működni, illetve mintha a 8.1-en utazáskor idegen wifikre könnyebben csatlakozna,
/első simán megoldható, de a könnyű csatlakozás sokszor jól jön.../ Egyébként tökéletes a 7-es.-havri1-
Nekem is működik, csak nem indul az Atival és PM-rel, tegnap vettem észre.
-
fungi
aktív tag
válasz
Francia91 #75954 üzenetére
T500-on a Win 8,1 sajnos valóban nem tökéletes, akkuszabályzás működik, grafikát is vált régebbi Power Managerrel,
viszont csak az integrált kártyával tölt be rendesen a Windows, ha az ATI-n hagyom kikapcsoláskor, akkor
nem indul el,csak hibajavítással, az meg már régen rossz. Eddig jutottam, /szinte csak integráltat használok,nem tűnt fel a hiba,idáig, azt hittem
tökéletesen megy a W8,1, de mégsem... Telepített PM nélkül is egyszerű grafikát váltani, akkor indul is mindkét kártyával, de PM meg kell az akkunak. /3g-t nem tudom, mert nincs olyanom/. -
barnam_
nagyúr
válasz
Francia91 #75940 üzenetére
Én régen használtam Vista-t, mikor nem volt még 7.
Elegendő ramot alá pakolva nem volt vele gond. De értelmetlennek találom a használatát Win7 mellettNyilván úgysem foglak meggyőzni, hiszen mások a tapasztalataid, de nálam a T400 + Win8 tökéletes volt. Működik minden: 3G, PM, FP
(több két betűs rövidítést nem tudok hirtelen
)
-
Tim82
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Francia91 #75944 üzenetére
A Windows 7-hez képest visszalépés volt a Vistát feltennem, sajnos a gyártók erősen kihátráltak a Vistától. Egy próbát mindenesetre megérhet, ha van rá időd, hiszen a saját megtapasztalást semmi sem pótolja.
Amin tényleg szépen támogatottan futott a Vista, az emlékeim alapján a Dell Precision M4600 volt. Viszont SSD-kártyával nem állt módomban kipróbálni egyik esetben sem.
-
válasz
Francia91 #75556 üzenetére
N900-at is jónak írják, de az N91-hez képest pocsék. Xears XE200Pro-val hallgatom, de fejessel is ez a helyzet. N91-nek volt alap susija, minden másban jobb mint bármi mobil, amit hallottam.
-
Tim82
félisten
-
válasz
Francia91 #75546 üzenetére
Nyomtató bt-n? Lul.. több megát mozgat, nem lassú? Wifin korrektebb lenne (egyiket sem tudja az enyém), nem?
Nekem most nincs routerem, de én is wifin mozgatok kisebb dolgokat telefonra, de azért több száz megás videókat és zenéket nem fogok a b/g-s wifin áttolni, mert elunom az életem.. N900 még nem tud n-t.
Billentyűt elvből nem kötnék blútyúkra, egeret sem, szoktam játszani, az input lag nem bejövős (próbáltam).
Szóval kevés nekem. Legalább 8 USB-t elvárnék egy dokktól.
Lehet, szerzek egy hubot. -
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #75540 üzenetére
Már a 6k-s Behringer UCA-202-nél sem tapasztaltam zajt, pedig az tényleg budget USB-s hangkártya (de amúgy az árát teljesen megéri, a kb. 4x annyiba kerülő X-Fi HD nem 4x jobb nála azért). Az X-Fi HD gyári USB kábele amúgy egészen korrekt, ferritgyűrűs cucc.
Az USB-t kb. évtizedes berögződések miatt szólták le, amikor az USB 2.0 szabvány kijött, elvileg az akkori USB-s hangcuccokkal sokkal több probléma volt, mint a FireWire-rel működőkkel. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. Egyébként az USB ellen érvként felhozott jitter nem egyszerűen zajt jelent és persze nem a biteken múlik (érdeklődő laikus vagyok csak a témában, így csak azt mondom, hogy a DAC-os topikban egészen jól elmagyarázzák, ha rákerestek).
Én szívesen kipróbálnék amúgy egy korrektebb FW csatlakozós külső hangkártyát (pl. egy TC Impact Twin-t, arról nagyon jó tapasztalatokat olvastam), de jelenleg csak X-eim vannak és nincs rajtuk FW. EC-s FireWire-kártyát akkor vennék a célra, ha lenne az AKE USB 3.0/eSATA kártyáimhoz hasonlóan nem kilógó és Texas Instrument-chipsetes, azt mondják jónak külső hangkártyához.
Viszont nem vagyok audiofil, hiába van abszolút hallásom, nincsen affinitásom meghallani igazán a különbségeket ilyen téren - vagy inkább nem tudom eléggé értékelni őket.
dying_star: Linux alól használva ez engem nem érint.
Jut eszembe, a Musi ezért sem jöhetett szóba nálam, csak és kizárólag Windows alatt működik...
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #75521 üzenetére
Az X-Fi HD is USB-s, cserébe vannak analóg bemenetei is, jó mindenes hangkártya, nem (csak) DAC. Én mondjuk szintén fejessel (ráadásul a budget kategória Maxell Retro DJ-vel) és Presenter 2-vel láncban használom, de teljesen korrekt a saját fejhallgatókimenete is. Persze a Musiland-od nem véletlenül van egy kategóriával feljebb a pőre X-Fi HD-nél.
qnadam: hát ja, a hifitopikban vannak néha furcsaságok. (Polkorrekt vagyok ma.)
-
HSM
félisten
válasz
No igen. Én is "egyszer kell megvenni" alapon vettem anno az Auzentechet. 3 hónaposan használtan 26K-ért, na úgy jó üzlet volt az akkor 48K-s új árú kártya.
Ebben látom az "anyagot", profi DAC, OPAMP, okos DSP, vérprofi tervezés, tud is, a régi, ~10K-s kategóriájú fülesem is úgy szól vele, hogy csak lesek. Ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy nálam vagy ez a vérprofi, hibátlan szint van, vagy a "futottak még", és utána a hallgathatatlan. Egy ugyanilyen tudású cucc USB-n az még drágább, mint a Dragonod (bár az is nagyon jó), annyit meg nem szánok rá. "Ingyen" meg szerencsére a futottak még élvezhető szintet bőven megüti az integrált. Gondolkoztam valami köztes megoldáson, de nincs. Ami olcsó, az annyit is ér, 20K-tól kezdődnek, amik már úgy elmennek.(#75522) dying_star: Én is sokszor kaptam a fejemre, ilyen egyszerű fejessel használni ilyen komoly hangkarit, de teljesen meg voltam elégedve, kihozta belőle az ördögöt.
(#75524) dying_star: Zajos? Egy digitális átvitel? Jajj... A tápfesze lehet zajos, de az megoldható külső táppal.
-
-
válasz
Én anyagi okokból adtam alá. Na meg, egy Dragon mellé egy nem árt egy 50ezres vagy drágább fejes, és mindjárt nem 38k a rendszer.
Nekem külső hangfalam nincs, csak fejessel hallgatok zenét.soldi3r: én is nézegettem ilyet, de nem voltak elájulva tőle a tesztelők. Meg hát látni kéne a belét. Szerintem nem tud többet mint egy 3ezres kínai dac..
-
válasz
Francia91 #75511 üzenetére
Szerintem nála valami más gond lesz. Kizártnak tartom, hogy sokkal rosszabb legyen az X230 kimenete, mint az X200-é.
Viszont ha így van, számos alternatíva létezik.. van erősítője, vehet hozzá valami olcsóbb kínai hangkártyát, azt rákötheti, vagy egy jobb külső DAC (Tim és én X-Fi HD-t használunk, korrekt cucc, de persze van feljebb), vagy ha van az erősítőjén optika, akkor szintén egy olcsó kínai optikai kimenetes külső kártya lehet a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest