- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #44329 üzenetére
Pff. Ok. Azert nem kell mergelodni...
Akkor majd en kerdezek.
Miert fontos, hogy melyik orszagokra vonatkozik a garancia? Nekem eddig mindegyik gepem mindenhol szervizelheto volt. Ezek kozott van tobbfele garis gep is. Itt nemetorszagban hazhoz jottek. Magyarorszagon meg bevitte baratom a gepet es javitottak. De mindegyik gep Czech local volt. Az enyem Global Model Plus garis (ez mondjuk ok) az overe meg siman csak annyit irt a site, hogy Pick-Up and Return vagy mi a franc. Mindegyik nemetben lett veve, de az enyem 3 ev garival az ove 2-vel, es neki nincs "hazhozjovos szerelos" garija. -
Tim82
félisten
válasz
audi100td #44329 üzenetére
Köszi!
A kérdés gyakorlati jelentősége az, hogy holnap tervezek venni egy T500-at a barátnőmnek (leváltani a korosodó T42p-jét), a kiszemelt gép akkuja kb. 10 percet tud, a találkozáshoz megbeszélt helyszínen, a munkahelyem előterében meg nincs konnektor, így inkább elviszem a T60-am akkuját a kipróbáláshoz.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
audi100td #44220 üzenetére
na azert azt nem, mindennek van hatara
az x200-at egy e6330-ert aldoztam be
a 2530p pedig az x60s-t valtana fel (az oldalbordae), ha kozel 1:1-ben le tudom most cserelni, akkor megteszem
az x200 teljesitmenyere pedig neki boven nincs szuksege, nekem is sok volt a p8600
nem zavar a ddr2, inkabb az usata hdd -
spyspyspy
csendes tag
válasz
audi100td #44210 üzenetére
merthogy ezt akkor találtam ki mikor rábeszéltem magam a t60-ra. Hogy majd jól veszek egyet holnap a laptopsystem-nél és azért örülnék egy 5 óra körüli üzemidőnek. De akkor a legjobb egy x200 és egy jó gyári nyolc cellás aztán kész.
az x61s is játszhatna, úgy láttam az más képarányú, jobban felszerelt és kifejezetten kis fogyasztású. De abból tényleg nem találok. Amiket itt leírtok, azok meg olyan infók amiket nem találok már meg, mert annyira régi gépek ezek. Régi teszteknél is általában 404...
Ráadásul nem egyszerű, mert sokan segítenek, ahogy ti is. De ugyanennyien akarják kihasználni a vásárlási szándékom és hog naívan kérdezek. Legalábbis ez a benyomásom. Nyilván nettó palimadár kategória vagyok a predátorok szemében, szóval érthető. -
spyspyspy
csendes tag
válasz
audi100td #44202 üzenetére
nem baj ha nem válaszolom meg?
Lapa: nagyon úgy van ahogy leírod, és kezdem magam egy másfél agysejtes plázacirmosnak érezni, mert tulajdonképpen rohadtul meg akarok már kaparintani egyet és folyamatosan kötöm a kompromisszumokat. Várnom kéne legalább egy hetet, hogy az alatt valami legyen...
Ultrabay akku témában van valami használható linketek? Beleásnám magam, mert nem tudom mi az de mindenhol csak az akku eladó oldalak jönnek.
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
audi100td #44200 üzenetére
köszönöm az infókat, szerintem ezt holnap elhozom. Nekem már most hétvégén kellene egy, és ha ez oké akkor megtartom, ha nem, akkor majd erről váltok x200-ra ha jön egy jó vétel. De akkor már lehet kihúzom és nézek corei5-ös verziót, stb. Az ujjlenyomat olvasót nagyon sajnálom, szerettem volna. Na és a 3g modemet
De mindent ne akarjak ha nincs pénzem és türelmetlen is vagyok. Rohadék thinkpad-ek, fertőznek...
-
iscsu
tag
válasz
audi100td #44108 üzenetére
Ha már WWAN,
valaki fel tudna világosítani a különböző antennakonfigurációkról (2x2, 3x3)? Utánaolvastam én, de még mindig zavaros. Az X200s-emben van egy 5100-as WLAN, ami ugye két antennás. Van egy harmadik antennakábel, le'műanyagzsákozva', az szürke. Namármost, ha az a WLAN harmadik antennája lenne (ami pl a Reserve-ben is szürke a 4965-nek), akkor nem értem, hogyhogy mégis van a clearplate-emen ruhaszárító ikon, meg SIM foglalatom.
A parts lookup nem ad ki gyári WWAN-t (ez sejthető volt), de előkészítést sem. -
Azazael
aktív tag
válasz
audi100td #43953 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! 2,5-ös SSD-ről lenne szó, így ezek szerint nincs gond, már csak azt kéne megnézni, hogy garanciavesztés nélkül ki lehet-e cserélni az optikát (bár nem tudom, hogy miből mondják, meg, hogy kivettem, hiszen simán kivehető, nem kell csavarozni sem hozzá).
-
brekiisti
tag
válasz
audi100td #43948 üzenetére
Ezzel be is fejezem az offolást ebben a témakörben
amit írtál arra csak azt tudom mondani hogy 1000% egyet értek ezzel az írásoddal de nem mi diktálunk sajnos hanem a "nagy országok" erről úgy érzem sokat beszélhetnénk de ez nem az a topic max tavasszal egy sör mellet
-
brekiisti
tag
válasz
audi100td #43946 üzenetére
Éreztem hogy ezért kapok ilyet de ne a Magyar fejjel és ne itteni fejjel gondolkodj mert azért sok hogy fogalmazzak finoman. őőő sokan itt a fórumon szélsőségesen gondolkoztok (saját meglátásom) az igazi vásárló réteg az USA és Kína ők meg veszik mint a cukrot és hidd el az öltönyösök az íróasztal mögött nem a mi Magyar fejünkkel fognak gondolkozni és ez ellen sem a partnerek sem a Magyar képviselet nem tud mit tenni
Gondolom tőlük is megkövetelnek sok mindent az a gyanúm -
Gabesz87
veterán
válasz
audi100td #43836 üzenetére
Mindjárt megnézem, most tettem fel, és indítom, de valami nagyon nem kóser. Ha elindítok vmt, vagy csak másolást akár, 5 percbe telik mire véghez is viszi. Most várom, hogy elinduljon a HD Sentinel. A Win7 amúgy egy A-Data SSD-re van téve, ami mSATA foglalatban van. Rem. nem azzal van baj.
-
Borote
addikt
válasz
audi100td #43817 üzenetére
Ráadásul linux alatt sokkal okosabban működik ez az egész - a középső, scrollozó gomb egyszerre használható görgetésre és mint középső gomb, azaz új oldalak megnyitására.
Fel nem tudom fogni, hogy ez miért nem képes így működni Win alatt. Itt vagy csak görgetni lehet vele, vagy csak középső gombként működikHa valaki tud erre megoldást, akkor az vendégem egy sörre
-
spyspyspy
csendes tag
-
spyspyspy
csendes tag
-
jss
aktív tag
válasz
audi100td #43754 üzenetére
Azért, mert tetszik a T420s mobilitása és vékonysága, plusz van rajta USB3 csati. Ha már előre lépek, főleg egy kisebb kijelzős gép felé, ilyet szeretnék. Sajnos a W széria még használtan is drága, pedig annak elnézném a nagyobb súlyát. a T61 után mindenképpen valami különlegeset szeretnék, így talán nem hiányzik majd annyira...
De valamit akkor most már véglegesen le kéne tisztázni. A T420s processzora fixen oda van forrasztva, vagy cserélhető? Mert itt kétféle álláspontot olvastam idáig... -
jss
aktív tag
válasz
audi100td #43728 üzenetére
Természetesen a T61-emben nem Intel HD4000 van.
Azért hoztam szóba a HD4000-et, mert eléggé közismert a teljesítménye és számomra egy jó viszonyítási alap. Amúgy nem akarok állandóan játszani, de a Diablo3-at már vagy 10 éve várom, azt mindenképpen kipörgetem még felnőtt fejjel is, ha mást már nem is. -
-
-
SzalaiG
addikt
válasz
audi100td #43650 üzenetére
De igen. Ilyen: [WD10JPVT]
-
buvartacsko
addikt
válasz
audi100td #43606 üzenetére
Ha valóban nem te vagy a hibás, akkor nem hajtanak el.
Ha összetöröd a gépet akkor a lenovo is elhajt.
Egyébként ilyen lesz a többi is. Elsőnek az edge volt ilyen amit a cesen bemutattak, meg a helix. most már a t meg az x széria is ilyen. úgyhogy 1000%ra veheted hogy a többi is ilyen.
Sajnos nincsen már miről beszélni, a lenovo szét cseszte azt amit az ibm elkezdett, de ebben a fogyasztói társadalomban ez nem is történhetett volna másképpen. az ibm is azért adta tovább a biznisszt, mert nem érte meg jó gépeket csinálni nekik.
-
válasz
audi100td #43595 üzenetére
Lekapcsolgat, írtam fentebb.
Ha csak melegedne, nem zavarna, mert van alatta szilárd anyag (nem magamra gondolok).
Én magam pasztáztam újra (T40-nél is magam csináltam többször, ezt sem volt nehezebb), a GPU magja körül nem is volt gap pad, a chipeken pedig némi rászáradt, egyenetlen szürke valami volt, itthon pedig csak ezt a fehér anyagot találtam, amivel pár hétig semmi gond nem volt (egyszer sem kapcsolt le a gép), de mostanra gondolom megkövült.
Kösz mindenkinek, akkor szerzek gap padot a GPU köré, és mindkét chipre jó minőségű pasztát, és ellenőrzöm egyúttal az illeszkedést is.
-
soldi3r
veterán
válasz
audi100td #43531 üzenetére
pl egy polo sem több mint egy corsa, de a vw mögött vagy egy szervizháttér, amit belekalkulálnak az árba
ezt a lenovo is kifizetteti a vásárlókkal, akár csak a dell, csak nem kapod meg a szolgáltatást(#43535) Uzmany, magasság és súly különbség lehet, de ez szerintem csak a legkisebb akksinál érvényesül
-
-
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #43361 üzenetére
Ezen agyaltam mar az utobbi percekben, hogy az amit ez a ket allat termel belul homennyiseget azzal sokmindent nem lehet kezdeni. Es hat persze ugy jatszom, hogy minden fullon.
Engem viszont a dock-nak a kialakitasa nagyon zavar. A bal oldalon ugye beletakar felig az oldalso kifujo nyilasba. Es hiaba van ott "csatorna" kialakitva, azert az nem ugyan az. Csinaltam par tesztet. Es 6-8C a kulonbseg ha kiveszem, es hagyom, hogy elfujja rendesen a meleget. A dokknal szerintem valamelyest megreked. De legalabb a bazi nagy 170W tapegyseg telen jo talpmelegitonek. Imadom
Nezegetem a tpfanctrl-t de egyelore a Smart 1-2 beallitasai nem jok. Megvarja amig 80 fokos lesz aztan felporgeti ugy a ventit, hogy elszall a laptop asztalostol
A Manual beallitasa ugye megint nem az igazi mert arra nem bizhatom a gepem epseget, hogy veletlen elfelejtem feljebb kapcsolni. Tehat a progi fent van, csak visszakapcsoltam BIOS-ra. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #43336 üzenetére
Masszívabb. Talán ez a pontos kifejezés. T60, T61, T500, nálam ez a sorrend masszivitásban. Nem mintha utóbbi kettő gyenge lenne, de valahogy robosztusabb A T60 megjelenése a másik kettőnél. Lehet csak a képarány teszi?
eutikhus: Abban még p-ata hdd van ha jól rémlik. sztem célszerűbb venni egy ultrabay keretet a a gépbe és abba egy pörgős 7k2 rpm-es hdd-t. Toshibák nekem nagyon bejöttek. Még ígyis jobban jössz ki, mint egy p-ata csatis régi lassú hdd-vel. Ha sata csatis a hdd akkor nem szóltam
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #43338 üzenetére
... és a statikus kisüléstől megdöglő USB-host, ami először csak 1.1 sebességen üzemelget.
Szerk.: ha egy Ati9000/9600-asba való hűtővel megtámogatod a T4x-et, tovább csökken a RHoS-pestis valószínűsége az ati 7500-as példányoknál is. (Bezzeg az X32! Ati7000-rel, gyárilag PATA HDD, rázkódásvédelem nélkül - mondjuk, nem túl rég kb. 1.5€-ért szereztem hozzá dokkolót Palm m515-höz, meg a napokban érkezett egy csomagom Beogradból, 3db m515 meg egy Zire71, összesen 20€, ki kell találnom valami intelligens-ház projektet hozzájuk, amit tudok, hogy egy megy a Ladába motordiagnosztikának/board-computernek, anyám meg majd kap helyette valamit, lehet, hogy mégis egy cerkás X200s-t...)
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #43330 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy a T4x-szériából főleg a Radeon 7500-zal szereltek hullanak és azok sem törvényszerűen (a hibát valóban hozzáértő ember tudja javítani, kérdés, hogy megéri-e annyira régi gépre költeni), míg a Quadro-s T61/R61-eknél ha elhull a VGA, akkor csak komplett alaplapcsere a megoldás.
Én már érzem, hogy ha ragaszkodom a 4:3-hoz, akkor vagy egy Frankenpad, vagy egy 14" SXGA+ Intel X3100-as T61 az utolsó lépcső ezzel a képaránnyal.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #43332 üzenetére
Szerkezetileg sztem erősebb a T61. Más kérdés, hogy hűtés/hang, hw, felszereltség tekintetében T400/T500 sokkal ütősebb.
T60 érdekes jószág, úgy hallottam az intel vga-s hullanak jobban és az ATI-val szereltek jobban bírják. Az is igaz, akkoriban még nem volt váltható vga, lehet ez is vmilyen szinten befolyásolja a hw élettartamát, de lehet csak sok különös véletlen egybeeséseShatterstar: Illene. De már ez a kategória sem arról szól aminek indult. Annak a világnak vége.
-
válasz
audi100td #43226 üzenetére
utoljára írom le, mert kezd rohadtul elegem lenni az egészből, és minden szereplőjéből is:
- a pontos szabályokat nálatok sokkal kevésbé ismerem, nem fórumozok úgy, mint ti. most sem ismertem. (most... szóval 2 éve)
- nem látom és tudom, hogy mit mond egy moderátor rólam. most sem tudtam róla.
- nem érdekel, hogy mi jut eszedbe az egészről, ha majd én mondom neked azt, hogy nekem mindent szabad, akkor dumálhatsz, amíg viszont én magam nem így gondolom (lásd hozzászólásaim), addig nem fair a kóstolgatás. hiába pátyolgatod, a véleményed velem kapcsolatban baromira karakán, én pedig ezt utoljára is visszautasítom. te azt állítod, hogy rosszhiszeműen jártam el, pedig nem. veled ellentétben én nem tudtam a pontos szabályokat, btw.
- igen, szánalmas ez az egész, és nem, nem lett volna muszáj semmit sem csinálnod, néha az ember balhézás helyett lenyeli a békát és leszarja.
- nem szeretnék egy pisszenésnyi panaszt sem hallani sem rólad, sem erről a topikról most egy darabig, kevés tolerancia maradt bennem.
- ettől függetlenül azért csak meghoztam most egy döntést, és aszerint jártam el, nemdebár?téma lezárva. aki tovább rugózik rajta, azt már moderálom.
-
Boxi88
őstag
válasz
audi100td #43222 üzenetére
ÚRISTEN! Neee és sikerült kisírnia! Hihetetlen! Ezek után nyilvánvaló, hogy az életbe is egy ekkora szar alak vagy mint itt fórumon!
A leírt szabályokat nem kell betartani, ha van egy pár seggnyalód mint ennek a topicnak a tagjai?! Gratulálok! ÉS a végén még én lettem lebaszva, mert te szegted meg a szabályt...
Megkérném a moderátorokat, hogy töröljék az accomat, és minden hozzászólásomat, mert én egy ilyen szánalmas közösségnek nem akarok tagja lenni többé! Köszönöm, hogy nem csalódtam bennetek!
/először is, ez itt ugye off, abba is rakom. másodszor is, vegyél vissza. elsősorban neked sikerült kisírnod egy büntetést neki, amivel ugye semmi más célod nem is volt, mint ártani. ellentétben a hirdetésével, ami valóban a szabály betűje szerint tilos (meg is írtam, hogy az is marad), de jóindulat vezérelte. hát ez a különbség. te betartottad a szabályokat, de rosszindulatú vagy, ő nem, de jóindulatú. ráadásul ezzel a hozzászólásoddal már te is elvetetted a sulykot. nem kapsz büntetést, de egy kicsit gondolkodj el a leírtakon. persze nem itt, és főleg nem publikusan. /Parci//
[ Módosította: Parci ]
-
válasz
audi100td #43222 üzenetére
a "hg-k cinikusságát" qrvára visszautasítom, pont annyira vagyok kiakadva rajta(d), mint te boxin, és pont annyira voltam topikromboló. szóval döntsd el, hogy zavar-e téged vagy sem, de arra gondolj, hogy egy cipőben járunk.
boxinak szóltam, hogy ha nincs pozitív mondanivalója, inkább ne mondjon semmit, mert valóban egy nem létező probléma kapcsán kezdett jogászkodni.
hozzáteszem, hirdetni nem szabad valóban, és tényleg azt javaslom, tedd be addig aláírásba. igen, azt szabad, és meg is oldódik a probléma, sőt, többen látják.
-
válasz
audi100td #43211 üzenetére
sikerült megtalálnod a lapcsalád legégetőbb problémáját.
de természetesen vállalom a büntetést, a szabályok rám is vonatkoznak, még akkor is, ha spec. fogalmam sem volt erről ilyen részletekben (ami nyilván nem mentesít alóluk, csak mondom) stb. más kérdés, hogy amíg nem volt itt ennyi szabadságharcos, jogász és mindenféle félőrült ember, még szabályok sem kellettek a fórumhoz, elég volt a józan ész. ma már nem az, lassan kénytelenek leszünk a magyar jogviszonyokra hasonlítani, mert különben ez az x ember kifagy, és megáll az élet. ha most azt mondanám, hogy "ennyi belefér", az lenne a baj, a fórum átalakulna egy hirdetési rovattá. pedig ép ésszel nem csinálna ilyet az ember, ahogy én sem tettem.
ez a "de pistike is csinálta" dolog pedig egészen komolytalan. "képmutatás, ami itt folyik"? meg "a lapcsalád vezetője visszaél a hatalmával"? (ja, két év alatt pár releváns kérdés mentén mellesleg eszköz formájában megoldást is kerestem... mellesleg nem semmi, hogy ezt ilyen szépen kitúrtad, én magam soha meg nem találtam volna) nem írom le, hogy mit gondolok éppen, hidd el, nem akarod tudni. remélem ezek a legnagyobb problémáid az életedben...
-
-
ezsolti
tag
válasz
audi100td #43202 üzenetére
Most beszéltem a smart-tal. Nagyon rendesek voltak, alaplapcsere lesz. E-mailben kell megküldenem a hibaleírást és a szériaszámot. Amint megkapják már rendelik is az új alaplapot, csak be kell ugranom, hogy kicseréljék, ott meg is várhatom. 1 órát mondtak. 3-5 nap a rendelési idő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 3
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest