- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shatterstar
aktív tag
Igen tudom mi az a parancssor,de mivel ennyire nem vagyok jártas az IT világban ezért inkább rákérdezek kétszer! Meg hát azért szakmai fórum,hogy feltegyek olyan noob kérdéseket,amikre a tapasztaltabbak már tudják a választ
Kivételesen tudom mire való a memtest,de azt csak a biztonság kedvéért futtatnám le semmi másért. Amúgy a hibaüzenetből számomra nem volt egyértelmű a hiba forrása (az első mondatból ki is derül miért...)Azért mert valaki casual user még nem feltétlenül kell kioktatni ^^
-
-
-
Tikakukac
titán
Hegyekben áll nálam a dekli, fele ebay árban adom őket így is, kutyának sem kell
Chaser: Nononooooo
Az nem egy olcsó mod lenne, hanem brutál nagy szopás. Ott kezdődik, hogy meg van törve, ez még okés, akit nem érdekel annak nem gáz. Viszont ezek a gépek ledesek. Tehát egy ccfl kábel plusz egy inverter rendel. És mellé a kijelző meg az akksi és még a ház esetlegesen. És akkor máris nem olcsó, hanem rohadt drága lesz az a gép.
Ha megérné, már régen vettem volna ebből is, de nem éri meg, nagyon nem
Voltak gépek amúgy hasonló konstrukcióban 15k-ért is, aki ügyi volt hozhatott gyári patikákat. Kiszámolva még ezekbe sem érte meg megcsinálni az átépítést, nagyon maximum ha magadnak akartad meg van kedved bogarászni. -
-
Akkor gondolom az adatlapján szereplő T500-ra kell gondolni, de egyéb specifikációt még mindig nem tudtunk meg ezen túl
(#61950) Tim82
Gondoltam, hogy eddig eljutott mindenki
Valamelyik nap majdnem vadásztam w8 drivert a t43-hoz, de végül feladtam "félúton", csak valami kókányt találtam, amivel már az eszközkezelőben helyesen jelenik meg, csak a rendszer nem tudja inicializálni a drivert ^^ -
-
Chaser
legenda
Arra próbáltam célozni: igazad lehet
btudos: 6520-asnak semmi hangja nem volt, épp megérintettem már benn is volt a karakter. NMB nagyon jó, de sokkal nagyobb a mechanika útja és hangja is van mikor leér. Jó mondjuk én úgy gépelek hogy füstölnek a gombok
bacsis: Állítólag ez is ajánlott
-
Chaser
legenda
Akkor lehet tényleg van benne valami chip ami ezt tárolja, de az biztos hogy OS független, mert kikapcsolt állapotban nem működne egyébként.
btudos: Core i-től mondtam. 4300-as billzete se volt rossz, de számottevően jobb a 4310-esé. Az már nálam lazán T60 NMB feletti szint. És ennél még jobb volt a 6520-asé.
szerk: bacsis: Nem tettél elég lekvárt a cpu-ra
-
Nem gyári, legalábbis eddig bootoláskor feldobta, hogy bizony ez az eszköz nem finom, ő nem eszi meg. Modbiossal megette, de kiderült, hogy a betegségén még a picimaci foglalatra való hőelvezetés se segít, egyszerűen túlmelegszik, tehetek bármit.
[ma szereztem bele ezt az új wifi kártyát, gondoltam kipróbálom, de a biosmod kellett hozzá] -
Már nem, mert időközben bezárt a bazár, nekem meg most kellett volna, elképzelésem szerint ez egy pár perces történet lett volna
Szóval marad a próbálkozás ezzel a lehetőséggel
Ha kiírtad simán a lemezre a képet, akkor a benne levő következő img fájlt pakolta rá a lemezre, nem?
Csak mert az érdekes -
hát kicsit keresgéltem és lapa is leragasztotta. innen jött az ötlet. ragacs nélkül a windows felismerte, fel is tudtam istallálni, de nem lehetett használni a kártyát. a linux pedig hardverkapcsolóra panaszkodott. nem tudtam bekapcsolni. ragasztás után sikerült bekapcsolni a kártyát. még csak winfossal probáltam, de szerintem a linuxxal is fog muzsikálni.
ha ennyien erre az antenna bekötésre szavazunk akkor hagyom igy. egyébként 5300-as kártya van a gépben eredetileg, ezt csak ki akartam próbálni
és ugyebár lassan kéne egy ssd-t rendelni az első slotba, csak még azt nem tudom melyiket.
ha van javaslat, azt szivesen fogadom /ebay, kinából, jóárasitva -
Kitépem lassan a hajam, az iso fájlt nem képes rendesen felrakni a pdrivera..
Üres cd persze egy szál sincs itthon.. A w8 meg azt mondta, hogy ő felteszi kis kezecskéit, nem tudja megnyitni az iso-t, szóval még a fájlokat se tudom kiberhelni belőle, aztán manuálisan ügyeskedni.. ^^
Daemon vajon kezdene vele valamit? -
Onnan tudom, hogy konkrétan rendeltem ilyet, és nem olyan jött, mint ami a képen van. Ekkor természetesen kérdőre vontam az eladót, amire felajánlotta, hogy nagyon szívesen küld matrica készletet, amivel gyárivá varázsolhatom a cuccost. (természetesen nem éltem a lehetőséggel)
Sajnos be kell látni, hogy ennyi pénzért nincs gyári.(#61672) Tikakukac
Mik az arányok? Erről nincs infóm. Homályosíts fel. -
-
Xundi
csendes tag
T9500 és egy 128-as ssd van benne
. Ritkán szánom rá magam a fejlesztésre, de olyankor szeretem minél jobban kihozni a maximumot belőle. Ilyenkor a költséghatékonyság kevésbé van szem előtt, ezt beismerem.
Én megelégednék 4-el is bőven, csak az egyetemen ebben a félévben rögtön linux kernelszerkesztést akarnak, meg genompiszkálást 6-8GB-os kimentettel bármilyen elővezetés nélkül...Eddig még semmi linuxos oktatás nem volt, ahhoz képest meg ez így egy kicsit... problémás. Jójó utánaolvasás, önképzés itt van, de hogy én ezt natív linuxon nem vállalom be az fix. Szóval a cél virtualizálás
. Bár lehet, hogy most csak 1db 4GB-os modul lesz belőle, de mindenképp 4-est szeretnék a későbbi bővíthetőség miatt.
-
-
-
Elég szerencsétlen valami ez az Aida amúgy.
Most jött új verziója, gondoltam kipróbálom, és látom, hogy tök ugyanaz, mint a már fent lévő Everest, csak ez képtelen kiírni a mért hőmérsékleteket normálisan.. a CPU-n és a meghajtókon kívül gyakorlatilag csak azt írja, hogy "hőmérséklet 1-2-3-4-5 stb", míg az Everest mindenről tudja hogy micsoda, akku, chipset, stb.
Agyf*sz, nem értem a hype-ot -
Xmodule
őstag
Igen ott neztem. De mar alapbol mikor szétszedtem megnéztem mi van ott és csak egy ilyen gumi tömités gondolom hogy a por ne menjen be. de maga ez a sim tarto/olvaso nincs benne. ugyhogy ezt is venni kell... eléggé budget modellt fogtam ki. kb semmi nincs benne. :S Persze nyilvan mikor vettem nem szedhettem szét hogy belenezzek.
Chaser: Köszönöm. És a kijelzöt is. Sikerult kicserélnem, és nem mardt meg egy csavar sem feleslegesen
. Mondjuk a kijelzö takaro elsö része ugye az a vékony keret körbe fent valamiert nem pattan össze. lehet letört belöle a kis fogacska pedig nagyon ovatosan szedtem szet. majd rakok ra egy kis ketoldalas rakasztot egy csikban, amugy is volt rajta olyan, alig birtam szetszedni. de most egyelöre megvarom az antenna zsinort ugy is akkor megint szet kell szedni az egesz mindenseget.
apropo: a baloldali zsanernak a bal szelen milyen csavarnak kellene lennie? Csak mert nekem ott nincs semmi és ugy erzem eléggé kotyog is. 2 lyukat lehet ott latni anelkul hogy barmit szetszednek.
-
-
Xmodule
őstag
Értem. És ha mondjuk akkor csak a dokkolo DVI csatlakozojára rakok egy monitort ugy bekapcsolva marad a gép kijelzöje is? Végül is 2 monitor is elég lehet nekem. Ugyan azt a képet viszont nem szeretném látni a monitoron is mint a gépen szoval nem klón kellene hanem kiterjesztett asztal. Ja és mondjuk ha a monitor fHD akkor annak be lehet allitani mas felbontast? Mert a laptop kijelzöje nem fHD.
-
Dhampir
félisten
Alternatíva lehet, hogy megvárod az új Ubuntu 14.04 LTS kiadást és ha nem jön be az Unity, akkor ráteszel egy számodra szimpatikusabb asztali környezetet.
Nekem jobban bevált a sima Wine, ha meg trükközni kell, akkor érdemes feltenni Wine mellé a Winetricks programot is, amivel a játékok jobb futtatásához még Windowsosabbá tehető a környezet.
-
HSM
félisten
Annyi volt a trükk, hogy automatikusan elrejtőzködő tálca, és máris jóval nagyobb területed volt dolgozni, no, meg egy jó külső BT-os egér, amivel gyorsan lehet scrollozni.
Igazából az alapprobléma adott... Óriás excel tábla és az általam említett netbook-->hatalmas szívás, egy nagyobb 15,4 noti kicsit kisebb szívás, nagyfelbontás ugyanez mégkevesebb szívás, míg egy 23-24 colos asztali Full-HD monitoron már egészen kevés szívás, de még mindig az, ha oda sem fér el a nagyja.
Természetesen senkit nem bátorítok arra, hogy ilyen jellegű óriás pénzügyes excel táblák rendszeres használatára kisfelbontású és képméretű notit vegyen, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha kisebb és kevesebb excel táblára bőven elég a hagyományos felbontás.A paneles dologgal viszont egyetértek.
Bár kevés kivételtől eltekintve (AFFS és néhány 8bites vagy jobb IPS) azért notikba nem nagyon kerülnek igazán jó panelek sajnos.
(#61136) Tim82: Az a vicces, az említett 1024*600-as netbookomon többször szívtam az 1024-es szélesség miatt excel-ben, mint a magassággal. A magasságot remekül megoldotta az egerem gyors scrollja (Logi M555b szabadonfutós scrollozással) ugyanakkor az okozott kellemetlen perceket, hogy semmiféleképpen sem tudtam egymás mellé tenni két táblát, mert nem fértek el, illetve sokat kellett így is oldalra scrollozni, ami lassította a munkát....
-
Francia91
veterán
Hat... 1680x1050 alatt kinozni lehetne Excel-lel engem is, az zicher. En is eleg sok Excelt kapok a CAD melle, nem tudnam kisebb felbontason csinalni. Egyetlen egyszer voltam egy 1366x766-os notira kenyszerulve a cegnel, a hajamat teptem WSXGA+ utan... Excelnek kell a nagy felbontas ed a 16:10 keparany. Szerintem...
-
HSM
félisten
Most sem értek veled egyet.
Teljesen jól lehetett excel-ezni az 1024*600-as kijelzőjű Atomos netbookomon is, pedig volt, hogy nagyobb táblákat kaptam dolgozni. Ha meg kapsz egy többszáz sor széles, többezer sor hosszú táblát, akkor akármilyen notin szívás, mert oda képméret kellene már.
Egy területre tartom fontosnak a nagyfelbontást, ez pedig olyan alkalmazások, amiknek összetett, sokmenüs GUI-juk van, sok eszköztárral, kisablakkal, mint pl. a programozás. Ott felbecsülhetetlen hasznosságú a nagyobb felbontás.
-
HSM
félisten
Ha engem kérdezel, nem sok értelmét látom asztalon, irodai munkánál 15,4" helyett a 14" colos gépnek.
Ha rendszeresen akarná hurcolni, akkor egyértelműen 14", de amúgy kényelmesebb a 15,4 nagyobb kijelzője szerintem.
T400,T410-ben én akkor gondolkoznék csak, ha nem találnék megfelelő állapotú eladó T500, T510-et.
Mert ugye egy ilyen használt gépnél szerintem ez az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen állapotban van. Pláne, hogy az ár hasonló a legtöbb eladó gépnél, míg az állapot már jelentősen eltér. -
cadeyrn
aktív tag
playonlinuxszal próbáltad már feltenni? hátha ott van vmi patch.
elementary amúgy jó, végre valaki rajtam kívül is megjelent vele
-
Dhampir
félisten
Win 7 alatt Windows XP Mode üzemmódban próbáltad telepíteni?
Ubuntu alatt futtatod?
Ilyesmiket próbáltál?Írási jog kiterjesztése:
sudo chmod -R a+w /(BGdir)
illetve a lemez elérési útvonalának megváltoztatása:
The first thing you need to do is run BGMain.exe, not baldur.exe. I ran into the same problem with the baldur.exe only giving me the install option. If you run BGMain.exe you should be good to go. Also, if you don't get the intro movies, you'll need to edit the baldur.ini file to direct it to look further into the CD2 folder. Mine looked like this:
.../BGII-SoA/CD2/
but I had to change it to look like:
.../BGII-SoA/CD2/cdrom0/CD2/
-
Dhampir
félisten
Wine-al Stalker modokat (Oblivion Lost 2010 és AMK 2.0 Devolution) is futtattam, ugyanúgy kellett bemásolgatni és felülírni a gamedata állományokat, mint Windowson, még a nocd is működött vele.
(#61095) Blue Eagle
Sebaj, a lényeg, hogy még nem kell emiatt az Áruházzal összekötni a köldökzsinórt, így beizzíthattam a Live Mailt is.
(#61094) Francia91
A munka az más, ott nincs mese, azt a rendszert kell használni, ami a legmegfelelőbb hozzá.
-
krisi047
senior tag
Köszi a választ. Itt a hozzászólás az X200-ról. Egy generációval feljebb menve, a T420-asnál se tudtok jobb minőségű megoldásokról 16:9-es képarányról lévén szó?
-
Chaser
legenda
Hangsúly az elvileg szón
vettem már így kijelzőt más gépbe, UK seller, a cucc csájnából' jött.
gzbotii: Sok vari lehet. 1.6-os cpu nem is rémlik ezekben, mivel 45nm-esek és a legkisebbek is 2Ghz körül vannak. Ram lehet 2x1, 2x2, de akár 2x4 is ha bővítették, nem valószínű. Aztán felbontás 1280 vagy 1680, akku, vga,
-
gari24
tag
Az a baj h nem.
Lefut a telepítés és semmi......
Még az sem kínálja fel h indítsam újraArra gondoltam hogy eszközkezelőből kéne leírtani a win féle drivert és úgy megy is , utána dobja h csak akkor érvényes ha újraindítom.
Újraindúl -- és sír h nincs vga driver és gyorsan felrakja a win féle x600.t amíg feláll a rendszer.Nem tudom valahol letiltani ez az automatikus driver telepítést ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest