- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #95332 üzenetére
Ez elég elkeserítő. Nem tudtam, hogy előre ennyire nem lehet meggyőződni micsoda. Hacsak be nem rakatom az eladóval egy gépbe, és videón ellenőrizve lefuttat egy EDID infót, és látszik a beszerelt, működő panelen, hogy az, amit rendelnék.
Magával a panellel nincs baj, profin volt becsomagolva, kipárnázva, lefóliázva, antisztatikus zacsiban, se karc, se más defekt, a képe is hibátlan, csak TN. Olyanom meg már van.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #95288 üzenetére
Na, a megbízhatónak tűnő céges eladó 99%-ban pozitív értékeléssel megbízhatóan 100%-ban átk**ta a fejem. Szerda környékén jött meg a panel, csak annyira néztem rá, hogy nem sérült. Most szereltem be az X220-ba hétvégén (csak a külső két csavart takaró fekete ragasztót volt nehéz leszedni, a többi simán ment mint a karikacsapás). Hiába írta a hirdetésben, hogy LP125WH2-SLT1 (aminek IPS-nek kéne lennie), ez, ami ideért, egy TN panel, az EDID információk alapján B125XW01-V0 panel.
Nem értem miért próbálkozott be ezzel az átveréssel, kértem refundot. Linux alatt a cat /sys/class/drm/card0/card0-LVDS-1/edid vagy a sudo get-edid megmondja az EDID azonosítót, Windows alatt meg az AIDA64. Legközelebb milyen bizonyítékot kérjek, hogy előre meggyőződjek, hogy nem átverés? A panelre nincs írva micsoda, legalábbis nem találtam meg rajta. Pedig a 48 GBP-s ár nem irrálisan olcsó, ezért úgy voltam vele, hogy ennyiért nem valószínű, hogy átverés. Lehet sok embert le tud húzni, mert nem értenek hozzá, meg nem tudnak róla meggyőződni micsoda, és nem derül ki.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #95307 üzenetére
Gyerekkoromban építettem erősítőket, tápokat, asztali gépben is hallottam ilyeneket. Pl a Tdk 7294 végfok ic konkrétan "elmuzsikálja" azt, amit erősítenie kell. Egyáltalán nem újkeletű számomra a dolog, csak laptopban volt ujdonság. Féltem, hogy itt valami hibát jelenthet. Pl olvastam cicergő ram modulról, ami hibás volt és emiatt zenélt.
-
válasz
Tikakukac #95307 üzenetére
Bizony, csinálhatja gyakorlatilag minden olyan eszköz, amiben inverteres táp van, csinálják a telefontöltők, a LED szalag tápegységek, stb.
Nekem a plafonra a szobában körben RGB LED szalag van felszerelve, amelynek a tápegysége jól hallhatóan ciripel, ha narancssárga fényre van állítva a LED szalag. Semmilyen más színnél nem csinálja, a narancssárgánál viszont mindig ciripel
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #95280 üzenetére
Akkor tudnál ajánlani olyan progit, amivel koloriméter nélkül kalibrálhatnám tesztábrák segítségével?
Sajnos most jöttem rá, hogy hiába IPS-esként hirdették, átbasztak vele, TN panel van az X220-amban. Az edid-kód lekérdezése árulta el Linux alatt, hogy LG-Philips LP125WH2-TLB1 panel van benne, ami LVDS-en keresztül van meghajtva. Korábban csak a gép gyári kódja alapján néztem, és ott azt hozta a net, hogy IPS-nek kell benne lennie, meg a betekintési szögei is elég jók, azért nem jöttem rá eddig. De azóta olvastam más leírásokban is, ha kékes a kijelző X220-nál, akkor az TN lesz, már pedig nekem elég kékes.
Egyelőre rendeltem az eBayről helyben megbízható céges eladótól 17 ezerért egy LP125WH2-SLT1-et, elvileg beszerelni nem nehéz (a gépet már szedtem szét teljesen előtte alaplapcseréhez és procipasztázáshoz is), igaz kijelzőt még nem bontottam meg benne, csak egészben emeltem le a zsenérokról az egész kijelzőrészt. Van, amire nagyon kell figyelni? Azt is olvastam, hogy egyúttal a kábelcserét is érdemes megejteni panelcserekor.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #95267 üzenetére
Az nem a Smile? Amúgy nem csak márkán belül értettem, sokan pl. régebbi Spider-ekkel kalibrálnak még mindíg, ami nem az igazi. A CM Display tudtommal ugyanazt tudja mint a nagytesója, az i1, csak sokkal lassabban kalibrál. A kalibráló progi sem mindegy milyen, a gyári full fapad... De lehet tévedek
.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #95241 üzenetére
Tesztek nélkül is üvölt a difi, egymás mellé téve az említett három monitort.
Nekem bírja a szemem, de erős túlzás lenne azt állítani, hogy nem okoz látható minőségromlást az eszetlenül brutális matt bevonat. Szó nélkül bármikor ráfizetnék egy hibátlan állapotú LG panelre 5-10 000 forintot.
Az a vicc, amit linkeltél AG bevonatok kismiskák ahhoz képest, amit az AUO produkált. Lesd meg, ha nem hiszed, nagyító alatt is brutál: [link].
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #95217 üzenetére
Épp ezért írtam, hogy párom lenovo g50-45 kijelzőjét bármeddig bámulhatom, egyáltalán nem bántja a szemem. A t420 panelja olyan érzést kelt, mintha egy nem a szemedre illő(dioptriás) szemüveggel akarnál olvasni. Tudsz ezzel a szemüveggel olvasni, de olyan érzésed van, mintha húznák kifelé a szemgolyód. Nah én ezt érzem.
HXM441: köszi, holnap kipróbálom!
-
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #95187 üzenetére
Ebben az a vicc, hogy kerestem már a windowsban is és nem találtam. A böngészőben(chrome) van ilyen, de az oldalak(pl prohardver) betűmérete marad, azt nem állítja... Pluszban túl hideg a panel színbeállítása és akárhogy próbálom beállítani, sehogy sem sikerül megfelelőre. Páromnak egy lenovo g50-45 van, 15,6 coll 1366x768 felbontással, jóval melegebbek a panel színei és 5-6 óra után sem zavar. A t420-é néha (szemfáradtság függő) 15-20 perc után már "húzza" a szemem. Ez az egy gondom ezzel a géppel.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #95142 üzenetére
már többször lecserélhettem volna t450-re, nagyon jó árakon kínáltak, de a hosszabb akkuidőn túl csak az IPS panel szólt mellette. teljesítményigényem nem nőtt, aksiról ritkán használom, viszont a CD, a nagyon jó billentyűzet és a már meglévő perifériák mint amellett szólnak, hogy ez marad. (bár amit már ebben már is gyűlölök, az a 16:9-es "csík" monitor, abszolút ellentmond a józan észnek, a szélesvásznú filmeken (játékokon?) kívül minden más alkalmazás vertikálisan hasznosítja jobban a felületet. a t410s érezhetően nagyobb monitorja és látványosan nagyobb fényereje azért hiányzik.)
tényleg majd egy 14-es tollas yogát fogok venni mellé, de csak a toll miatt, majd ha leesik az ára.tulajdonképpen az IPS panelnek sincs sok értelme, hisz nem filmezek, nem játszok rajta, csak munkára használom, utazásra meg netre. ha meg asztalon dolgozom vele, mindig 2. monitorra küldöm a képet. az irodámban meg asztali gép van. csak inkább a hobbi, a kihívás, alkotás öröme. a MOD feeling...
@Tim82: igen, ebayen néztem, elég nagy szórás van árakban, azt hittem tudtok valami jó forrást
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #95138 üzenetére
jó, az igaz.. én vettem egy sráctól bontott w520 FHD panelt, és elektronikával meg 12V táppal csináltam egy hordozható monitort. fa kerete van, összesen 2 cm vastag az egész és 15".
az IT-sünk 10 percig röhögött, nem látott még fából LCD monitort.
az egész kb 15e-ben állt meg.de a t420s-re szívesen költenék, mert ehhez szinte mindent vettem már, 16GB /1,35V ram, 3 ultrabvay akksi, 2 féle dokkoló, az egyik a rápattintós, e-satás, a másik az USB 3-as, amire monitort is lehet kötni, van +1TB ultrabay fiók, dwd-rv, ráadásul nvidia és a legerősebb i7 van benne.
az utódai mát nem tetszenek, gondoltam ez marad, amíg bírja. szeretem.
talán majd egy yoga... egyszer... mellészóval ha tényleg lenne, én szívesen félretennék rá
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #95114 üzenetére
Bp XI (bocs, azt hittem az országban mindenki pesti...
)
UPDATE
újra kipróbáltam, egy másik pendrive-al is, aztán újra az előzővel, és jelentem visszaállt az eredeti hol-látja-hol-nem-látja állapot. azaz időnkét pittyen, hogy lecsatlakozott, majd újra vissza.
így is vettem észre, abban volt az egér vevője, és azt vettem észre, hogy az egér időnként kihagy pár másodpercre. ez fizikai/kontakt hiba lehet?-------
Más
Lenovo T420s Win 10 driverek. Elég, ha feltelepítem a system updatert? Az az egyetlen win 10 driver, amit a lenovo honlapján találtam.Az Nvidia nvs4200-hoz találtam win10/64 drivert az nvidia oldalán
Az Intel oldalán sincs külön HD 3000 driver win 10.hez
Az USB 3.0 -hoz van win 10 renaisance driver?van valami gyakorlati tapasztalat, ajánlás win 10-hez?
előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat! -
PandaMonium
őstag
válasz
Tikakukac #94244 üzenetére
Nekem a srác mesélte akinek eladtam az előző T460-amat, hogy a hivatalos szerviz nem tudott neki magyar LiteOn billentyűzetet szerezni, ő vett egyet 20k-ért és a szerviz a sima átnézés díjában (nekem 3k-t írt azt hiszem) be is szerelte neki.
(#94245) sutszi: Mire gondolsz? Használt, de full olyan állapotú mintha most bontottam volna ki. Látszik, hogy vigyázva volt rá.
-
peterr85
tag
válasz
Tikakukac #94241 üzenetére
Elnézést a pongyola megfogalmazásért. Céges gépet nézek és mivel kb 200.000 - 240.000 ft-os keretből kéne gazdálkodni, úgy gondoltam hogy használt üzleti vonalon maradnék. Fontos hogy garis, számlás legyen, illetve bár nekem nem lényeg, mégis magyar billentyűzettel kéne vennem, mindezt nem túl leharcolt állapotban. Szétnéztem gyorsan az általam ismert értékesítők közt és szemet szúrt a T460. Felhasználást tekintve általános irodai munkára kell, tehát Office csomag, Microsoft Dynamics NAV 2016, valamint net. Az akksi idő is nyilván ennek fényében érdekel. Semmiféle grafikai munkát nem végeznék rajta, így nem fontos hogy színhelyes legyen a kijelző, de örülnék ha viszonylag jó minőséget kaphatnék, mivel napi 10+ órát kell bámulnom. Bár ez már nem a topik témájához tartozik, de amennyiben van tippetek más gépre, szívesen meghallgatom
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #94209 üzenetére
Az este írtam az ebay-os eladónak, hogy a visszaküldési postaköltség horribilis lenne és hogy igénybe szeretném venni a buyer protection-t, mert visszatérítést szeretnék kérni.
Ma reggel jött a paypal-től email, visszakaptam az akku árát.
Köszönöm a segítségeteket!Gondolkodtam, hogy veszek egy másik, olcsóbb noname akkut, de aztán belefutottam egy írásba:
https://batterybro.com/blogs/18650-wholesale-battery-reviews/96816774-comparing-panasonic-a-panasonic-b-sanyo-and-ultrafire-cellsRöviden összefoglalva az áll benne, hogy azért jó a Samsung, vagy a Sanyo cellák, mert korrekt a kapacitás ( gyártótó függően 2500-3200 között) és ténylegesen annyi, amennyit ígérnek.
Ugyanakkor az olcsó, kínai cellák a fenteik harmadát sem tudják (600-750).
Youtube-os videók szerint is a kínai noname akkuk max 1000-1500 aAh-t bírnak, ami még mindig fele, harmada a márkás cellákhoz képest.
Vagyis előfordulhat, hogy egy utángyártott 9 cellás akksival másfél-két óra üzemidőm lesz 5-6 óra helyett, ami ugyanannyi, mint a mostani 50%-os állapotban lévő, gyári 6 cellásom.
Tehát nem éri meg noname utángyártottat venni. -
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #94206 üzenetére
Tudom, én is sok ügyet ismerek, sokáig vittem az ebay-es topicokat. Elég sok ügyben kellett segíteni. Persze lehet már azóta változott sok minden. Én a hivatalos verziót írtam, mert volt ilyen is, hogy csak akkor kapta meg a pénzt a vevő, amikor a TN szerint megérkezett az eladóhoz vissza a termék.
De mint írtam is, általában az eladók - főleg ha tudják, sarasak - egyből refundolnak.. -
törölt tag
válasz
Tikakukac #94196 üzenetére
Sajnos valódi nyomkövetéssel jött, látszik, hogy átvettem, vagyis okoskodásra (pl hogy nem érkezett meg) nem volt lehetőség.
Kibeleztem, mert powerbankokat csinálok a cellákból.
Rendelek üres power bank házakat párszáz forintért, aztán a 2 cellás töltőket el tudom adni darabonként 2ezerért, az 1 cellásat meg ezerért, így 8000 Ft megmarad. Ez a legjobb megoldás, így bukom a legkevesebbet. -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #94147 üzenetére
engem viccelt már meg t430-as úgy, hogy a billentyűzethez tartozó pöcökegér nem működött, de a gombok meg igen. Nem lepődnék meg rajta, ha más részleges behülyülés is lehetne [link]
De persze szisztematikus próba kell a felderítéshez. mert barchobázással nehéz megfejteni. Vagy visszavinni, hogy nézzék meg, mi a baja.
szerk:
ez is vicces lehet, van akinek addig nem működik a bill dokkról levétel után, míg a pöcökegeret nem izgatja[link]
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Tikakukac #94100 üzenetére
Azt ne felejtsétek el, hogy ez a bemenő teljesítmény - jó esetben is max 80% a hatásfoka egy iylen tápnak, és máris csak 72W amiről beszéltek.
ha lesz türelmem meg időm, csinálok egy összehasonlító mérést lakatfogóval, kimenőoldalon, van pár 90es meg 65W-os töltőm, alanynak meg egy t420 meg egy x220
(egyébként a t420 még a 65w-os töltővel sem akadt le) -
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93938 üzenetére
Pont ezaz, ha csak a lapból kellett volna új, meg kijelzőből, meg kijelző kábelből, az azért nem olyan horror költség tán. Persze, ha már kukázva lett minden a T420 gyártósorokból, akkor más téma, bár a tervezési költségeken még így is lehetett volna rendesen faragni vele.
Szerintem elég érdekes lett volna látni, egymás mellett mennyi fogyott volna a "retro" fullos gépből, meg a sima T470-ből.
(#93941) Tikakukac: Ez a bajom nekem is. Nem izgat fel túlzottan a régi billentyű így magában, meg a tarka Thinkpad logó. Viszont tetszett volna a ThinkLight, a vastag erős rollcage, a reteszelhető tető peremmel, a méretes akkuk, a hagyományos zsanér... Úgylátszik, sokáig maradni fog a T420-am...
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93935 üzenetére
A vicc, hogy simán rentábilisen is megoldható lett volna. Vettek volna egy régi T420-at, és kellett volna bele egy eDP-s, opcionálisan IPS panel és egy új alaplap modern hardverrel. Ennyi. Ha 7 éve meg lehetett csinálni nyereségesre ma is ment volna, jobb kijelzővel és modernebb hardverrel, kb. minden elérhető ma is, ami akkor elérhető volt.
A TP fanok ugrottak volna rá, azt garantálom.
Ez ami lett, hát, jól néz ki meg minden, de valahogy nem a klasszik TP vonásokat látom viszont rajta.
Gondolom, nem akartak maguknak igazi konkurenciát házon belül....
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93912 üzenetére
Tényleg nem tudjuk pontosan. De azt hiszem, elég jó indikátor, hogy az első 40 ciklusában mennyit vesztett a kondíciójából az akku, majd mennyit vesztett a következő 160-ban.
Plusz ugye ebben a statisztikában az sincs benne, hogy a legakksigyilkosabb dolog, ha mindig csak kicsit (10-20%)-ot merítesz, majd csontig teletöltöd, úgy nem lepődnék meg a 100 ciklus után 0%-os akkutól sem, hiszen a ciklusok száma alig nő, viszont az akksit a lehető legkárosabb tartományban használod állandóan...
-
-
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #93807 üzenetére
Megesik. Kár amugy mert én tényleg rajongásig imádom az enyémet.
Más: most már használom prá hete a yoga370et is. i5-6300u 8gb 256nvme wan kártya
Kifejezetten szerethető. Stabil nincs hiba nem szivat. Alvásból felkelés dokkoló ( 3 monitor ) ki be mindent viszonylag zokszó nélkül visel.
Nem fagyott le nem kékhalálozott semmit. 4g modeme faca működik. Forgatás tapcsika minden hibátlan. valami korábbi graf drivert folyton eldobált de frissítettem elmult és ezt leszámítva hibátlan.
Az nvme ssd miatt iszonyatosan gyors. nagyon pattogósan nyitja a dolgokat.
Üzemideje is kifejezetten impresszív. Irodai használat nem terhelve 6-7 óra megvan.
Széthullot a z800amban a raid tömb és mivel már úton az utódja nem szarakodtam vele ezt használom fő gépnek melóban. Nincs panaszom rá a z800 után sem sebességben
Az x230am nem adnám érte de jó. 4 van itt használatban eddig ( 3 IT-s meg egy user ) és mindenki elég happy vele. Nyilván még fiatalok idővel kiderül de használni jó.
-
J3LLyF!sH
tag
válasz
Tikakukac #93800 üzenetére
+buvartacsko +tonyrulez Köszönöm a meglátásokat!
Info vonalon mozgok, szóval főleg doksikra kell, meg programozni on the go. Illetve egyelőre, aztán lehet lesz munka, akkor pedig ki tudja mi jön még pluszban (ha jön valami). Van itthon gép, szóval itthon kevesebbet lenne nyúzva, elfekvő monitor is van, szóval még az sem probléma. A kérdés, hogy inkább X220 vagy X230? Érdemes aprón nézelődni, vagy inkább csak a boltok felé kacsintgassak?
-
-
vimes
senior tag
válasz
Tikakukac #93781 üzenetére
Szia,
Azóta elvittem egy helyi szervízbe, hátha mondanak rá valamit. Ott nem vállalták a javítást, azt mondták vigyem be Szegedre egy másik szervízbe, hátha ők tudnak mit kezdeni vele. Plusz azt, hogy valószínű hogy zárlat miatt ment gallyra, de valószínű, hogy a többi komponens megúszta, mert bőven van védelem a gépben.
Alaplapcserét mondtak, mondjuk az leginkább csak eBay-es rendeléssel lenne értelmes lépés (anyagilag). Ha tényleg csak bizti kicsapásról van szó, akkor az alaplapot kell javítani, vagy csere van ott is?
Azt meg lehet nagyjából becsülni, hogy mennyiért lehetne így felrakni apróra egyben? Vagy inkább egy Ármestert zargassak ezzel?Ha bárki tud mondani esetleg még valaki "szakit" Szegeden, az nem lenne rossz
-
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #93714 üzenetére
köszi, a tiltó gomb már működik, a másik még nem, gondolom, mert nincs fent a thinkvantage programja.
Megpróbálom megkeresni a recovery lemezt, elvileg valahol meg kell lennie.
T61-be akkor csak arra kell figyelni, hogy 2,5"-os SSD legyen, semmi átalakító nem kell? mehet a HDD helyére vagy van külön helye? (elviszem majd beszereltetni, csak, hogy tudjam. valami használt SSD-t akarok bele, még csak nagy méretűnek sem kell lennie, most is gyári 60 vagy 70 GB-os merevlemez van benne)
Akarok bele egy SSD-t, újra telepítem és odaadom anyának.
Köszi neked is Tim82.
-
válasz
Tikakukac #93638 üzenetére
Nekem nem ez a tapasztalatom Win7/Win10 legfrisebb driverek és általános alkalmazások alatt egyértelműen lassabb ez a processzor a korábbi 35W generációval összehasonlítva (ami egyébként teljesen normális az alacsony fogyasztási keret miatt). Több ilyen gép fut a környezetemben (saját is van pár), különböző feladatokra, a felhasználói visszajelzés is hasonló volt.
Természetesen ez szubjektív, lehet, hogy valakinek ugyanaz a proci egy multitasking szörny.
A hardveres gyorsítás, paraméterezés szerintem is segít több esetben. -
válasz
Tikakukac #93624 üzenetére
Hát az átlag konfigot nézzük a 4300U és átlag 2520M az egy pite.
Nekem ezek a 15W-os TDP keretes U jelölésű procik nem igazán jönnek be, mert túl alacsony a TDP keretük.
Egy T550 i5-xxxxU processzora egy alap T520 i5-2520M-hez képest teljesítményben visszalépés, mindennapi használatban is.
Gyakorlatilag egy hd video ablakban, mellette nagyobb weblap böngészése mellett érezni a különbséget a kettő között az utóbbi javára. (mindkét gép hálózati töltőn, maximális teljesítmény beállításon) -
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #93616 üzenetére
ezek nem túl jó hírek. lenne egy hp-15 széria i3-6006u 256gb ssd laptop újonnan 115ért, de aztán tálaltam ezt a t440-et, és mivel szeretem a t61-et, ezért gondoltam, hogy maradnék ezen a vonalon. akkor így szerinted egy használt t440 vagy egy új garanciális hp-15?
két külön világ, nem is az összehasonlítás a lényeg, hanem, hogy melyikkel jövök ki jobban hosszú távon. irodai használat, netezés és letöltés.
touchpadet lattam, hogy fura, de annyira nem lényeg, egérrel használom általában a laptopokat.
t440-nél az alaplap hiba mit jelent? még ennyi év után is jelentkezhet vagy csak az elején volt jellemző?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #93616 üzenetére
Az újabb szériákból melyik az a ThinkPad amivel már lehetne értelmes munkát végezni?
A T540p után már "elvesztettem a fonalat".Mintha a P-t dicsérték volna, de az kábé Macbook Pro árkategóriában versenyez, legfeljebb csak céges tagok vagy sikeres üzletemberek engedhetik meg a beszerzését.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93608 üzenetére
Persze, értem én.
Nem mondtam, hogy nincs alapja. Minden modern gépnek érzékeny a kijelzője (kb. a 16:9 generációtól), mert el van nagyon vékonyítva, és ugye a súlyon is spórolnak, szóval egy nyeklő nyakló valami az egész kijelzős rész. Kis figyelmetlenség, valami erősebben megnyomja egy ponton, és jönnek a foltok. A gond csak annyi, hogy ez kb. minden gépre igaz. Egy kis felületen erősen megnyomod a kijelző mögött, először elszíneződik, aztán ha tovább nyomod borítékolhatón befoltosodik, rossz esetben be is törik.
Ez a jelenség barátnő T430-asán is remekül megfigyelhető. A néhány folt a kijelzőn erősen korrelál a borításon lévő néhány mélyebb karccal.
Tehát erősen sanszos, hogy nem a "vitrinben tartástól" kerültek azok oda az előző tulajnál.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93606 üzenetére
Arról beszéltél, hogy foltosodnak, mint az atom... [link]
T430, nagyfelbontású kijelző. A T420 nagyfelbontású kijelzőjét úgy kevertem ide, hogy pontosan ugyanazzal a háromféle panellel szerelték, mint a T430-at.
Alaplap majd meglátjuk, mit bír. Eddig fél év intenzív nyúzás pipa a T430-on is. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93600 üzenetére
Értem a kellemetlenség forrását.
Viszont ezt most mondod olyannak, akinek két ilyen gépe is van, használja rendesen, ahogy kell, nagyon nem vitrinben, és semmi hasonló gond nincs, évek alatt sem. Ez a T420, amit használok 2011-es gyártású, és nálam is 3 éve van, és nincsenek foltjaim. Üzemidő is annyi van benne, mint az állat, és az alaplap is megy, stb...
Persze, vannak szériahibás termékek, amikből mind tönkremegy hosszabb rövidebb idő alatt, de ezek az alaplapok, LCD-k nem ez a kategória. Legalábbis az AUO panel biztosan, az nálam már kapott rendesen, de az LG sem tűnik vészesnek barátnő tapasztalatai alapján. Van még Samsung panel, olyat ebből személyesen nem is láttam még.
Arról passz, hogy bírja.
Kedves barátnak azt kell megértenie, hogy ezek is "csak" termékek. Ha leejtik véletlen útköben, vagy rálépnek, vagy megáztatják ugyanúgy tönkremehetnek, mint a többi, sőt, ugyanúgy meghiásodhatnak benne alkatrészek, mint bármilyen más gépben. Viszont lehetne hosszan sorolni, mi az, amit ez kibír, míg egy consumer nem, vagy hog milyen az egyik billentyűzete, vagy a másiké.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93595 üzenetére
Nekem 3 év alatt pontosan 0 foltom lett a T420-on, pedig bőven volt hurcolászva, leginkább hátizsákban....
AUO panel. Barátnő LG-jén volt pár folt, mikor vettük, de ott sem romlott a helyzet az utóbbi fél évben, hasonló felhasználás mellett.
Igen, csúnya meg ronda TN a betekintési szögével, ez az egy "baja" van nálam. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #93592 üzenetére
"Az a felbontás meg tényleg annyi plusz"
Annyi plusz, hogy ezen már éppen elférsz normálisan programozni, míg egy sima kisfelbontású (tipikusan 1366*768) panelen már nagyon fogcsikorgatós.
Illetve az is nagyon nem mindegy, hogy ezen kellemesen beállítható a fényerő tartomány, illetve tükröződésgátló réteges. Kényelemre, használhatóságra elég jó a panel, a botrány betekintési szöge dacára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged