- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #76060 üzenetére
Enyém is ilyen idős. 21 ciklussal vettem, 11% elhasználódás, most 46 ciklus van benne, és szintén 11%, nem változott.
Panasonic, gyári..Sony volt még, szintén nagyon jól bírta, de LG cellás nekem még nem volt, nem tudom milyen.Csak abból indulok ki, hogy másik notiban, utángyártott akksi, 3%-al indult. Kb 2 naponta van töltve, most fél éves, és még mindig 3%. Nyilván egyszer hirtelen megindul, de arányaiban még jól bírja, 6 óra még mindig, mint új korában. És mindig 100%-ra van töltve.
Simán lehet, hogy valamelyik cella vagy cellák elszálltak a tiédben, és ezáért esett hirtelen nagyot az elhasználódás.
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #76058 üzenetére
Azert az megvan, hogy egy 6 eves akkurol van szo!?
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #76056 üzenetére
Ilyen gyorsan akkor sem mehet szvsz tönkre.
Ott valami nem jó, töltő, vagy az aksi..
Mennyi ciklus van benne?
Power managerrel meg tudod nézni, advanced módban az infónál. -
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #76054 üzenetére
Nem cellazárlatos?
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #76025 üzenetére
A kijelző is relatív kérdés mert ha arra kerül a sor hogy filmet nézünk mondjuk a laptop kijelzőjéről az szinte esélytelen a nagyszerű matt kijelzőnek köszönhetően ...
Igen, ezért írom, hogy vegyél egy monitort. Mert a nagyobb felbontás miatt ugyan több látható pixel lesz, de a kijelző önmagában még ugyanúgy pocsék a színeket tekintve. A T410 kijelzője is fakó az LCD TV-hez képest, amin szoktam használni.
Optibay alatt mit értesz? Mit szeretnél oda?
Ramot vegyél és SSD-t, hidd el az a kettő úgy megfogja dobni a user experience-t, hogy nem fogsz akarni újabb gépet -
válasz
tothjozsi96 #76028 üzenetére
A betekintési szög nem függ össze a matt réteggel.
Ezé a W500-é is kaki viszonylag. De sokkal jobb az említett T400-ba pakolt panelnél.. de még így is elég borzalmas (igaz, nappal, szemből nézve rendben van). De ebben Samsung van, a T500-amban LGP volt, az sokkal jobb. Alacsonyabb volt a fényereje (nem sokkal, kb egy fél fokozattal), de a betekintési szögei sokkal, a színei kevéssel jobbak voltak.
De tudtommal egyik korabeli hasonló vasba sem tettek 14"-es méretben jó 1280-as panelt.. amiket láttam, mind vállalhatatlan volt.. úgyhogy ha ez fontos, miért pont T400-at vettél? Vagy miért azzal az alacsony felbontású kijelzővel? -
válasz
tothjozsi96 #76025 üzenetére
"ha arra kerül a sor hogy filmet nézünk mondjuk a laptop kijelzőjéről az szinte esélytelen a nagyszerű matt kijelzőnek köszönhetően"
Wtf. Semmi összefüggés. Just sayin'Az, hogy pocsék az a kijelző, nem attól van, hogy matt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #76023 üzenetére
Én nem cseréltem, de... szerintem felesleges. Ha sokat hurcolod (ergo hajtogatod a kijelzőt), akkor érdemes lehet, amúgy én nem bántanám.
Ramot tudsz bővíteni, amit később is tudsz hasznosítani.
A kijelzőt se cserélném nagyobb felbontásúra, ha dolgozni akarsz, inkább tedd ki monitorra. -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #76019 üzenetére
A kábelre vigyázni kell. Elég masszívnak tűnik a Lenovo töltő kábele (mármint az originál gyáriaké), de nyilván van az az erőhatás, amit már nem viselne jól....
-
válasz
tothjozsi96 #76017 üzenetére
Mármint melyik? Én a linken látok többféle töltőt is, köztük olyat is, amire azt írták, hogy gyári! Persze ehhez lejjebb kell lapozni, és nem a 6000Ft-os kategóriát nézni!
Ezen kívül a kérdező sem írta, hogy csak gyári jöhet szóba.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #75910 üzenetére
T420, T520, W520, T530, W530 biztosan (mindegyik hivatalos specifikációjában szerepel a Firewire 400 csatlakozó).
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #75850 üzenetére
Valószínűleg nem fog benne menni a gyári BIOS miatt.
-
Kube
senior tag
válasz
tothjozsi96 #75817 üzenetére
Maga az AMT legyen bekapcsolva, ha nincs akkor nem fog előjönni.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #75606 üzenetére
Normális olyan esetekben. Pl. driver telepítés, aida megnyitás a magas latency. Viszont egy wifiről youtube lejátszás vagy skype közben nagyon nem.
(#75607) sutszi: szvsz az egész a hulladék Intel Management cuccai miatt van. Valamiért nem lehet tökéletesen kiirtani ezekről gépekről. (Ha valaki tud rá módot, kérem ne tartsa magában!)
Asztali gépeken is találkoztam pontosan ugyanezzel, de ott jó lett ezen cuccok teljes lekapcsolása után.
A Thinkpadokon viszont olyan, mintha kikapcsolva se kapcsolna le teljesen. -
rgeorge
addikt
válasz
tothjozsi96 #75599 üzenetére
Nálam először (gyári Windows 7 telepítés) egy régebbi, HP-s LAN driver telepítése oldotta meg, a második telepítéssel már nem volt ilyen gond, bár az Intel AMT + ME aktiválása után időnként, mondjuk hetente egyszer még előfordul. Általában LAN vagy WiFi driver, esetleg antivirus okoz ilyen tüskéket.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #75606 üzenetére
És ha nem letörlöd, hanem csak letiltod/kikapcsolod a wifit és úgy nézed meg?
Ez nyilván nem lesz megoldás YouTube-ra, de offline zenehallgatásra még csak-csak.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #75599 üzenetére
Másnak ezt ha jól emlékszem, wifi driver cseréje megoldotta, keress vissza "latency" keresőszóval a topikban és találsz rá valamit.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #75587 üzenetére
Főleg rosszul megírt driverek, vagy felesleges blokkoló extrafunkciók. Először meg kéne nézni, ez-e a gond.
[link]
Ja, és ami fontos, hogy nem-e csak simán a CPU maxolódik ki, mikor megakad. Az látszik simán a feladatkezelőből. -
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #75454 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #75454 üzenetére
9 cellás új gyári, csak valszeg az ára nem tetszene
szerk: Francia91 T500-s megy dvi-ről, de ha atis akkor csak arról, ott is a megoldás biosban atit ki kell kapcsolni
-
válasz
tothjozsi96 #75396 üzenetére
Hát nyilván nem kettő, de azért vannak idősebb lenovo gépek is. Meg aztán egyéb körülményeken is múlik, pl. valakinek fűtőtest közelében, vagy simán csak rosszul szellőző kis helyen van évekig a tápja, annál hamarabb előjöhet ilyen probléma.
Nem kell ezt tényként kezelni, én sem állítottam, hogy ez a probléma, csak ez is egy lehetőség!
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #75278 üzenetére
P9700-zal nekem megy, most hogy átnyálaztam a rendszert. Flash-sel megy olyan 70% körüli terhelés mellett, de most már megy az 1080p. néha egy hangyányit meg-meg akad, de teljesen nézhető
-
csubuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #75128 üzenetére
De olyat nem csinal hogy hirtelen ugrik a toltes nagyot lefele hasznalat kozben? Nekem azt csinalta... de ha masik akksival kiprobalod a gepet ugyis feny derul a turpissagra...
-
csubuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #75125 üzenetére
Akksi lesz az leginkább, ilyet döglött akksis gép produkált nekem. Az is töltött, egyszer csak megállt egy adott százaléknál, látszólag semmit sem csinált, majd felugrott 100 százalékra némi idő után.
Mennyit bír akksiról?
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #75090 üzenetére
Akkor csapj rá
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #75086 üzenetére
Lehet szállítás miatt kukázták a dobozt, attól még lehet eredeti. Nálam 5k postával a gyári használt töltő ha van, ha érdekel megnézem.
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #75086 üzenetére
Nekem IBM dobozban jott utoljara.
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #75044 üzenetére
A 6 mega cache pl. És az órajel is magasabb. P9700-at tudom ajánlani. Nekem is az van a T400-ban.
-
válasz
tothjozsi96 #75031 üzenetére
i5 és fölötte, az megoldja izomból a szar optimalizálást.
-
válasz
tothjozsi96 #75028 üzenetére
Összehányt böngészőt használsz. Opera is csinálja, Króm is, FFox épp nem.
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #75028 üzenetére
Alul van feszelve?
-
válasz
tothjozsi96 #75025 üzenetére
Nekem Opera alatt is hibátlan.
-
donjohnson
addikt
válasz
tothjozsi96 #74806 üzenetére
-
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #74697 üzenetére
Nem tudom hányszor kérdezted már, de ezek szerint nem unod
Gyári ha meg is hal nem fogja bántani a gépet, legalábbis minimilás %-ban, ugy. akár hazavághatja az egészet. Igaz akkura és töltőre is.
-
válasz
tothjozsi96 #74692 üzenetére
Én mikor újonnan megvettem a gépet nem mertem vele kockáztatni, az üzletben gyári Lenovo töltőt vettem (egy otthonra, egy az irodába).
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #74695 üzenetére
Garimatricát is kapsz ebayről, szerinted a matricától mennyivel lesz eredetibb?
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #74695 üzenetére
van olyan utángyártott amit valami noname fos gyártó gyárt = utangyartott
vannak Lenovo matricás utángyártott akksik = hamisitvany (bar most nem tudom, hogy jon ide az akksi) -
válasz
Inkább szereznék eredeti töltőt apróról mint valami utángyártottat. Ha régi fajta olyat nem lesz nehéz találni. Ha meg gép mellett van akkor a megy, nem megy lenne a módszer.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ára, súlya, többit nem tudom, nem szedem szét őket.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #74609 üzenetére
A legprofibb grafikus kijelzők mind matt felületűek. Ezt a fényes jobb dolgot csak a TN panelen szocializálódott laptop eladók nyomják mindenhol. Tény, hogy a fényes felület ideális környezetben(értsd: koromsötétben) egy kicsit kontrasztosabb, valamint egy picit élesebb. Ugyanakkor sokkal fontosabb, hogy maga a panel legyen jó, legyen elég kontrasztos, legyen jó feketéje, mert különben nem ér semmit. És egy olcsó laptop TN, ami eleve csak szürkéket tud, fényes felülettel egy árnyalattal sötétebb szürkét tud fekete néven. Egy minőségi matt kijelző szinte mindig jobb látványt nyújt, nem kell magadat bámulni benne, és a felülete ellenére maximálisan teljesít minden elvárást élességben, kontrasztban, és feketében egyaránt.
14"-os TP-ben ne keress jó kijelzőt, legfeljebb a 40-es szériában.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #74609 üzenetére
Én nem szoktam hagyatkozni önmagában a CPUBoss-ra, tapasztalataim szerint gyakran ír hülyeségeket, legalábbis a "reasons to buy..." részeknél néha ordas marhaságok vannak, amiket szerintem nem is ellenőriznek/javítanak. Ha van rá mód, CPUWorld-on is nézz összehasonlítást.
Ha bármi olyan dolgot használsz, ami több szálat igényel, az 520M máris jobb. De amúgy valóban nem túl nagy ugrás, az a Sandy Bridge generáció lenne a Core 2 Duo-khoz képest.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #74606 üzenetére
A W500 kijelzője is matt.
Amúgy nem értem, mire gondolsz, a "matt" vagy "fényes" csak a kijelző felületét jelenti, ettől még lehet szar vagy jó egy kijelző.
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #74606 üzenetére
Ha nem fontos a grafikus hardver, akkor én a T410-est választanám az újabb hardver miatt...
Észrevettem, kb 1 hónapja, hogy már a T500 is nehezebben boldogul a YouTube 720p és 1080p tartalmakkal. Eddig simán vitte őket, most pedig erősen megfekteti a procit (a P9700-ast). Néztem az Intel IGP-vel és az ATI-val is, hasonló a helyzet
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #74603 üzenetére
A kérdés: mennyire fontos a grafikus teljesítmény?
Ráadásul a T410 már nincs olyan halk, mint a T400/500/W500, viszont újabb generációs hardver van benne, Core i procikkal -
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #74603 üzenetére
Ha játszol is rajta, akkor W500, a jobb GPU miatt.
Amúgy a T410-ben erősebb processzor van, meg egy generációval újabb. (Utolsó generációs Core 2 Duo vs első generációs Core i5.)
Azt mondják, hogy az utolsó C2D-s Thinkpad-ek valamivel takarékosabban bánnak az akkuval, én (X200 -> X201 összevetésben) nem így tapasztaltam, de nem szeretnék az egyéni tapasztalat alapján általános következtetést levonni.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74596 üzenetére
Sajnos így messziről nehéz megmondani, mi lehet az akksiddal, de nagyon nem úgy működik valami, ahogy kéne neki.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74591 üzenetére
POwer Managerben "Always fully charge" van? Amúgy csinálhat olyat, hogy megáll egy %-on, de azt kéne írja, hogy töltődik.
-
válasz
tothjozsi96 #74591 üzenetére
Nem ment a gauge reset, vagy mit mókolsz most?
-
válasz
tothjozsi96 #74588 üzenetére
Perform reset kell neked jelenleg.
Charge threshold meg cusom, és kb 35 és 90 legyen, úgy nem nyírja el hamar az akkut.
Bár a leírásodból ítélve annak már nem sok van hátra. -
tothjozsi96
addikt
válasz
tothjozsi96 #74588 üzenetére
Közben rájöttem hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, sorry ...
-
válasz
tothjozsi96 #74585 üzenetére
Lol, neked hol a battery füled? Mert azon.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74582 üzenetére
Igen. Lekapcsolásig meríted, 0%. Utána teletöltöd, ha nagyon pontosan akarod, 2-3X.
Jó az AIDA kiolvasni, csak ha az akksimérőd se tudja, akkor az AIDA sem fogja tudni belőle kiolvasni a valóságos értéket.Vagy az is jó, amit (#74583) dying_star írt.
-
válasz
tothjozsi96 #74582 üzenetére
Dugd fel töltőre, indítsd el a Power Managert, nyomj neki egy battery gauge resetet, és hagyd magára néhány órát, addig ne vedd le töltőről.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #74579 üzenetére
Azért nőtt, mert most pontos az érték, eddig saccolt az akkuban a mérő most meg már tudja mennyit vett ki és mennyit tud berakni.
Nem tett benne kárt semmi.
Az adat eddig is valós volt. A valós adat volt hamis.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #74579 üzenetére
Az AIDA nem méri, csak kiolvassa. Az akku "mérője" pedig csak akor tudja megmondani, mennyi az annyi, ha teljes feltöltésből totál lemerítik, akár 2-3X is, különben egy idő után csak tippel.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #74577 üzenetére
Eddig is 46% volt akkor. Vagy több. Csak még nem csináltál rajta resetet és csak tippelt a progi.
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #74499 üzenetére
Nem
-
iampeterteac
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #74128 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Mik a te 400-asod paraméterei? -
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #73983 üzenetére
Egy jó alternatíva lehet a 2504-es dokkoló, az jó T400/500-hoz, mindegyiket tölti
Persze ha sokat cipeled a gépet, mindenképpen kell egy külön töltő. -
Tikakukac
titán
válasz
Konnyektor a fosos.
-
sss
őstag
válasz
Nem a konnektorral van a gond?
-
Chaser
legenda
válasz
Ezt mintha már kérdezted volna. Igazából biztos nem tesz jót neki...
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #73925 üzenetére
Csak nezd meg jol, mert abbol is volt silany.
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #73915 üzenetére
Ha lenyegesen jobb kijelzot akarsz, akkor gondold at a T/W500-at. En eddig 14"-ban csak a legujabb szeriakban lattam szep kijelzot.
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #73918 üzenetére
Azt hiszem, hogy csak kijelzőcsere kell, szalagkábel és más azonos. Majd várjuk meg az okosabbak észrevételét is azért
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #73915 üzenetére
Kezel az Intel IGP nagyobb felbontást simán, azzal nem lesz bajod. 1440x900-as panelt tudsz bele tenni maximum
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #70250 üzenetére
-
Peet91
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #70229 üzenetére
Ha a palmrest bal alsó sarkára gondolsz, akkor esetleg azt csekkold le, hogy a pöcök beakadós vagy bepattintós-e. Értelemszerűen a fajtától függően a megfelelő metódust kell alkalmazni. A lényeg, hogy ferdén próbáld meg behajtani, ne "egyenesen" felülről.
-
válasz
tothjozsi96 #70229 üzenetére
Nem tudom tudod-e, de nem mindenki ugyanazt a modellt használja.
Nálam például nem szokott ilyen előfordulni. -
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #70221 üzenetére
Intel 5300AGN-em nekem is van eladó. 5100: 2 antenna vs 5300: 3 antenna. Nekem az 5300 valamivel érzékenyebb volt + stabilabb is - sebességben én nem éreztem nagy ugrást.
Három itthoni gépben (2 db T500 + 1 db X200) csináltam meg az 5100->5300 váltást, nekem megérte ez a nem túl nagy plusz is.
Nyilván van jobb is, de ahhoz kelleni fog whitelist-mentes BIOS neked. Érdemi előrelépés szerintem AC-s kártya lenne - ha van olyan neted és routered, amivel kihasználnád...
-
btudos
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #70212 üzenetére
Az X200-zal szoktam szórakozni, ott nem releváns a takarítás, mert random időközönként szétesik és várat építek az alkatrészeiből. A T430 az munkagép, így nem nagyon piszkálom. Mivel irodai környezetben, illetve szerverek között használom, nem igényel az átlagnál több gondozást, fél évente kifújom a port a hűtőből, és nagyjából évente pasztázom.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #70212 üzenetére
Akkor ott a töltő engedi a feszkót, olyankor szoktak még rázni a gépek. Műanyagok hagyján, de a fémes borításúak rendesen csípnek, én is néztem már ilyet, rendesen fáj.
Takarítás: nincs ideje nálam elporosodnia, szegény x220 hamarabb kapott komplett új hűtőt, mint megnézhettem volna a régit. Plusz ha beindul a szerelőszerda, akkor úgyis kiesik belőle minden pormacska.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #70209 üzenetére
3 esélyes lehet: konnektor szinten, töltő szinten, gép szinten. Utóbbi elég ritka. töltő már reálisabb, konnektor is előferdülhet, elég sokszor van hibás földelés.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #70209 üzenetére
Ugy. töltő kuka, ha jól érintkezik akkor is..én pl 4700-ért adok gyárit postával.
-
btudos
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #70207 üzenetére
Vegyél apróról.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #70205 üzenetére
"De nem szeretném ha valami elszállna benne, eléggé megszerettem már." Akkor első körben ha ugy. töltőd van dobd ki...
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #70194 üzenetére
Leginkább itt érdemes szétnézni, ha nincs akkor ebay. Alsó ház nem a legolcsóbb szokott lenni.
szerk: dying_star Van. Megszoktam.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #70180 üzenetére
Az (új 14+-os verziószámmal bíró) Opera a Chrome által is használt megjelenítőt használja (WebKit). Nem vitatkozni kívánok, csak érdekel, hogy milyen oldal nem működik vele úgy, mint egy aktuális Chrome-mal?
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #70175 üzenetére
Neke is P8600 van, 250GB SSD, most 4GB ram. Pagefile off, 10 lapnál már erősen sipákol memória hiány miatt, sokszor össze is omlik
-
válasz
tothjozsi96 #70177 üzenetére
Még egészen szerencsés vagy. Többen vagyunk a Chrom topicban akiknek 2-3 lapnál 1Gb+ ... Uh ha csak kicsit laggol, akkor jó vagy. Gyere át oda, és ott is kérdezd meg, vannak szagértők
-
Francia91
veterán
válasz
A Chrome az egyik legnagyobb hardverzabálo bongeszo... Hasznalj Opera-t, az jo.
-
válasz
Nézd meg hogy mennyi ramot eszik a króm, és utána gondold át hogy akarsz -e 10 + lapot megnyitni.
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #70080 üzenetére
Nekem is ki van kapcsolva, nem is sipákol a lapos. Esetleg ezt próbáld meg.
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #70078 üzenetére
Van a BIOS-ban olyan is hogy keyboard beep. Azt is kilőtted?
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #69453 üzenetére
A Chrome-ra inkább nem mondok semmit
Operát használok számítógépeken és telefonon is fene tudja mennyi ideje már -
válasz
tothjozsi96 #69459 üzenetére
T9400, de nem hiszem, hogy ebben számottevő különbség lenne.
Amúgy meg majd akkor aggódj, ha 100%-on lesz -
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #69455 üzenetére
Mondjuk én azt sem használok, úgy FF 4 óta...
Opera RAM-ból tud egészen sokat megenni (van, hogy majdnem 1 GB-ot is), de CPU-t nem nagyon szokott terhelni.
-
Poo
senior tag
válasz
tothjozsi96 #69136 üzenetére
Ha nem akarsz betekintési problémát akkor IPS panel de mint minden minőségi cuccnak ára van
Azt viszont nem tudom hogy T400 ba van-e IPS panel ezt majd a többiek lehet jobban tudják.
-
Poo
senior tag
válasz
tothjozsi96 #69133 üzenetére
Nem a ccfl vagy led fogja meghatározni hogy milyen a betekintési szöge egy panelnak.A lenovo notikba nagyon ritka a tűrhető panel nemhogy a jó minőség....
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #69133 üzenetére
a betekintési szöged nem nagyon fog javulni, TN-panelokból csak a fullHD felbontásúak jobbak etéren, de T400-ba csak 1440-est tudsz rakni
-
scarbantia
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #69130 üzenetére
A Panelook oldalán nézd meg. Persze ott is akadnak hibák néha, de legtöbbször jók az adatlapok.
Konkrétan nem tudom megmondani, hogy megy-e az átalakítás, de ha volt LED-es változat ebből a TP-ből, akkor az inverter helyett egy LED vezérlőt kell cserélj, esetleg egy szalagkábelt, és meg van oldva. CCFL-es inverterrel nem fog menni. Amúgy meg Thinkwikin kell megnézni a másik panel pontos típusát.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #69127 üzenetére
AIDA-val olvastasd ki a mostani panelod pontos típusát, és nézd meg, hogy LED-es háttérvilágosítású-e, ha igen, akkor szerintem gond nélkül menni fog a csere, bár én nem vagyok túl jártas a témában
-
Poo
senior tag
válasz
tothjozsi96 #69127 üzenetére
Ha ccfl-s kijelződ van abba ledeset csak úgy nem fogsz tudni bele tenni.Átalakítókat láttam már de hogy azok működnek-e valójában azt nem tudom.
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68866 üzenetére
Na de hogy jutsz el eddig az ablakig?megvan, de nekem sincs ez az opció
-
Peet91
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #68847 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
A gépházban ki lehet kapcsolni.
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68852 üzenetére
Én se találtam erre megoldást, baromi idegörlő
Hőfok: nekem asztalon van fixen
-
Francia91
veterán
válasz
Nálam is így viselkedett T60p-nél és T500-nál is, nem tudtam kikapcsolni.
-
havri1
félisten
válasz
tothjozsi96 #68842 üzenetére
Most sterssz alatt 48 fok körül ingázik, igaz nekem 1V-ra van a cpu visszafeszelve, és az se megy 55 fölé, így lehet összességében hűvösebb az egész. 2770 rpm a venti fordulat.
Sztem ez a pár fok nem oszt nem szoroz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- PlayStation 1 / 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest