Hirdetés
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
Dr. Akula: ez is igaz

audi100td :

Chaser Nem a pénz szórás a cél
akkor bemennék a hp/lenovohoz egy mobil workstationért 32gb rammal + egy 600Gb os ssd vel, utána átballagnék az istyle ba egy macbook air ért, ha utazni kell és nem fórumozgatnék a legjobb megoldást kutatva 
-
Declare
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
Ha jól értem ez az msata egy olyasmi hely a gépen, mint az express card slot, ahova be lehet tenni egy ssd t (1,8 vagy 2,5" osat)?
mod: jaaaa hogy értem, ezt lehet betenni msata...hát ez elég bénán néz ki
és ez ugyan azt tudja, mintha betennék a winyó helyére egy 64 gb os ssd t ? Mert akkor nem egy rossz dolog, mondjuk az akkunak nem fog jót tenni....Az optikai meghajtó helyére nem tenném, azért ha ritkán is de szükség lehet rá.
Chaser: Egy baráti netbook áráért tényleg lehet kapni

-
Chaser
legenda
válasz
buherka
üzenetére
Vágom már, de nem esik ki anélkül se. Jó kis masszív caddy.
Declare: SSD-től függ, van amelyik többet eszik. Nálam a T400-nál azért érezhető megnőtt az üzemidő. aki meg ilyen drága gépekben töri a fejét vegyen egy 256-osat
samu 470 256GB elég baráti áron van már. Igaz sata2 de kb mind1. -
audi100td
nagyúr
válasz
franc0
üzenetére
Esetleg kapd ki a RAM-okat meg az akksit, a WWAN kari legyen a slotban, majd nyomd le a bekapcsoló gombot, hogy tényleg áramtalanítva legyen a gép. Majd dugd rá a tápot és indítsd el így memória nélkül, várd meg míg kicsipogja magát, majd mindent vissza. Nem fűzök hozzá esetedben sok reményt, de egy próbát megér.
Declare: Az optikai meghajtó helyére át tudod tenni a vinyót, az SSD meg mehet a vinyó helyére. Vagy raksz bele egy mSATA SSD-t és akkor nem kell lemondani a DVD-ről sem.
"Az adatok tárolása HDD-n és SSD-n is történhet, sőt, 32 GB-os, mSATA csatolós SSD gyorsítótárral is rendelhetők a gépek"
Az mSATA-ba rakott SSD-t, cache-ként is használhatja a vinyó, de szerintem több értelme van mondjuk bepattintani oda egy 64GB-osat és mehet arról a rendszer, adatoknak meg ott van a vinyó.
-
Declare
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Akku üzemidőben az ssd vel észre vettél javulást ?
Amik jönnek t530 ba lehet tenni ha jól értem ssd t és hdd t is ? Mert az baromi jó lenne, lehetne venni egy kisebb ssd t az alap progiknak és egy 500as hdd meg jó lenne a cullangoknak

ezt a mondatot nem értem teljesen "Az adatok tárolása HDD-n és SSD-n is történhet, sőt, 32 GB-os, mSATA csatolós SSD gyorsítótárral is rendelhetők a gépek"
-
Declare
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Én úgy láttam játszani szeretne, nem futtatni

Notebookcheck vga és cpu benchmark listjében én megnézném az ajánlott perifériák pontszámát és amit venni akar gép perifériáinak pontszámával összehasonlítanám, abból már le lehet vonni az alpvető következtetéseket szerintem.
-
franc0
őstag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Áttettem a wifit abba a miniPCIe slotba és az sem megy. Tehát a slot nem működik.
-
buherka
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Caddy-hez 4 csavart szoktak adni. Belecsavarod a 2.5"-os HDD oldalába, mind a négyet és így rakod be a Caddy-be.
Ha fejre fordítod a Caddy-t így nem esik ki a vinyó, mert négy kis műanyag fülecskébe beleakadnak a csavarok.
Ha viszont nem használod a csavarokat, akkor kiesik a vinyó...
(#32286) Declare...Az csak egy dolog hogy mit írnak le gépigénynek. Az meg másik dolog, hogy pl. az integrált Intel HD3000-en is elfut.
Szóval a kolléga inkább a gyakorlati részére lenne kíváncsi.
-
franc0
őstag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Jó, azért ennyire nem vagyok sügér

A probléma továbbra is fennáll. -
SzalaiG
addikt
Játszik itt valaki Dio3-at? Melyik az a ThinkPad amin elmegy?
Most T61em van és olyat vennék amin a munka után tudnék vele játszani. -
franc0
őstag
Vettem egy FRU43Y6513 WWAN kártyát az X200-ba.
Beletettem, BIOS-ba engedélyezve van, de le se szarja a gép. Sehol sem jelzi hogy van, eszközkezelőben sem.
Wat do? -
Declare
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
Ízlések és pofonk, aláírva

Gyere el, nézzd meg az én Hp mat, nx8220 2005....wsxga+ kijelzője mai napig veri az összes 1366x768 és talán az 1600x900 akat is....
Esés után...
szegény ahányszor táskával (nem notebook táska) a földhöz volt csapva, esett le asztalról, mert lerántottam, úgy hogy autocad futott rajta stbstb vigyáztam rá nagyon, de ezek ennyi év alatt megtörténnek, napi használat és folyamatos hurimbálás mellett.... szóval pontosan tudom mit bír és soxor a nyakamat húztam be, hogy na basszus most mi lett vele és semmi...és az esztétikai és minden egyéb állapotában veri a 2-3 éves konzumer gépek akármelyikét....csak hát a pentium m 1,8ghz felett elballagott az idő 
szóval egyszó mint száz, van egy olyan hp masinám amivel full elégedett vagyok, magasra tette a mércét minden tekintetben, de no offense, a hp mellett az lenovo meg dell (és apple) azok a gépek amiket én gépnek tartok és jó sansz van rá, hogy én is Lenovo tulaj leszek hamarosan
ettől még nekem a hp 8560w a legszebb, de a t520 vagy remélhetőleg a t530 lesz ami a mostani igényeimhez legjobban illeszkedik és remélhetőleg vásárlás után illeszkedni is fog legalább 5 évig 
Chaser Ok ez az ütéselnyelő hatás is aláírva részemről

-
Chaser
legenda
válasz
Declare
üzenetére
Azért ha fizikát is nézünk érdemes elgondolkodni. Teszem azt leesik a gép. A műanyag burkolat elnyeli az ütközés erejének nagy részét, lehet elpattan, lepattan v eltörik, de az alaplapnak nem sok átadott energia marad mert még ott a rollcage is. Egy alu az nem fogja elnyelni az energiát hanem szépen adja tovább..na meg ha az megrongálódik lehet zsebbe nyúlni. Nincs annyira elemire bontva mint a TP burkolatok. Kb olyan ez mint az ember felépítése, a létfontosságú szervet védi egy külső váz, egy belső váz, szóval nem véletlen van ez a TP megoldás. Anno nokia 3310-esem nem tudom hányszor esett le, sokszor több méterről..elő-hátlap lepattant, maga a telefon meg esett onnantól kezdve pár centit. Mai napig használatban van

dbius: Erre nem gondoltam
full fixen tart a hdd, na meg ha gépben van se tudna kiugrani mert ua. a hdd magassága mint az optikának, de meglóbásztam levegőben úgyse mozdult
audi100td: Na ezt nem tudtam, fasza.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
"de ezerszer szebb és modernebb"
szerintem meg csicsás és macbook pro koppintás, ízlés kérdése...
Lehet, hogy kinézetre modernebbnek tűnik, de ergonómiailag még mindig évekkel kullognak a lenovo (IBM) mögött, ahogy a Dell is.
"láttam már régebbi T gépet elrepedt műanyag ház sarokkal, de MgAl házú hp-m on max sarok kopást lehet találni, repedést nem."
Nem gondolod, hogy ez azért egy kicsit nevetséges példa? Te most komolyan azt hasonlítod össze, hogy az egyik gépen kifényesedett a palmrest a mindennapos használattól, míg a másikat földhöz vágták és megrepedt rajta a burkolat? Megnézném hogy néz ki egy HP esés után, lehet, hogy nem reped el a burkolat, a fém inkább deformálódik, de az sem lesz szebb látvány, arról nem beszélve, hogy TP-hez veszel ebay-en egy palmrestet 20 dodóért és el intézve. Úgy érzem fizikai behatásoktól jobban védi magát a hardvert a lenovo féle elgondolás és igazából ez a lényeg.
-
dbius
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Azért, hogy a vinyóba csavard be azokat, a két oldalára. Ezáltal amikor a caddyben a helyére kattan a vinyó, akkor nem fog tudni billegni (fel/le), mert a csavarok felett elvileg lesz egy-egy pöcök.
Ez akkor nyer(het) értelmet, ha nem dokkolóba tolod a caddyt, hanem a dvd-rw helyére - már amelyik gépben van ugye - , hogy hurcolászás közben ne feszüljön, mozogjon, vagy törjön a hdd, ill. caddy sata és tápcsatlakozója.
-
Declare
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
a 8560w mobil workstation....de akkor is nehezebb és gyengébb az akkuja mint a w520 nak....de ezerszer szebb és modernebb

ez a műanyag vs fém ház örök ellentét köztem és a világ között
láttam már régebbi T gépet elrepedt műanyag ház sarokkal, de MgAl házú hp-m on max sarok kopást lehet találni, repedést nem. Műanyag sokkal valószínűbben elreped egy ütéstől... -
audi100td
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
3,6kg? az bizony elég gáz...
"és a fém ház is masszívabb nekem"
A TP-k is fém házzal rendelkeznek, csak nincsenek leburkolva aluval, ami csicsának jó, de csak felesleges súly és kényesebb is.
A T530 szerintem 300-500k között lesz (ahogy a T520 is), felszereltségtől függően.
A hűtés miatt nem aggódnék, a 3 nagy közül talán a lenovo a legjobb ilyen téren.
Amúgy 6910p-vel kezdtem
, amikor megvettem nem is tűnt rossznak, bár a kapacitív gyorsgombok már az elején az őrületbe kergettek, majd lecseréltem egy TP-re, nem is vennék mást.Chaser: 22nm, állítólag azért melegszik, mert nem forrasztották rá a kupakot, paszta az átadó felület.
-
Declare
őstag
Chaser: Gondolod, drágább lesz a mostaninál? Szerintem nem igen teheti magasabbra az árát a mostaninál, max valamennyi újdonság felár miatt... tesztekben 1000$ körüli várható árat láttam, az szerintem megfelel a mostaninak nagyjából nem?
melegedést sem tudom elképzelni, hogy ne oldaná meg jól a Lenovo, ha már úgyis új gépet is készítenek
bár valahol olvastam, h dual venti lesz benne, az mondjuk baromira nem tetszene, fene se akar egy szélgép mellett ülni...audi100td : Én hps vagyok, maximális megelégedettséggel nyúzok egyet 6 éve kb
és a fém ház is masszívabb nekem....csak sajna nehéz és valszeg a jövőm is úgy alakul, h többet kell hurcolnom. A hp 8560w 3,6kg és alig néhány órát bír akkuról, a t520 2,7 kg körüli és jóval hoszabb az akku ideje.
Megvárom mi lesz, max ha nem jókat írnak és tényleg aranyárban lesz akkor a kifutó szériás t520 jóáron megkapható lesz talán
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Az Ivy csak tuning alatt melegszik komolyabban, egy mobil proci meg az asztalinál úgy is alacsonyabb órajelen jár, szerintem kicsit fel van fújva ez a dolog.
Declare: Nem tudom, hogy a T530 mobilabb-e, 3kg közlében mozog, de ez a méretéből adódik. Tudom ez egy lenovós topik, így nem meglepő, de szerintem a TP összességében jobb az EliteBook-nál. Az új billnek is van előnye, a kiosztás az ami sokaknak nem jön be, ahogy nekem sem, de meg lehet szokni. Én most már kivárnék, ha minden igaz jövő hónapban jönnek az új gépek.
-
Declare
őstag
Sziasztok!
A milyen notebookot...topicból irányítottak ide
. Egyre inkább az az érzésem, hogy a leginkább tetsző hp8560w helyett egy mobilabb t520 lenne nekem a legjobb választás, de azt mondták, lehet érdemes várni,mert nemsokára jön a t530 ivy bridge el, csak hát sok minden újdonság nem tetszik a TP seknek
. Ha van valakinek kedve és 1-2 gondolatjelben leírja, mi ami nem tetszik? Kerestem itt a fórumon bill, portok ra, hogy mik lehetnek, de csak arra jutottam, nem tetszik sokaknak a chicklet bill...t530 ha anyag minőségben nem adják lejjebb, akkor világítós chicklet bill, usb3 port, vékonyabb, talán könnyebb gép, egy FHD panellel nekem azt hiszem tökéletes lenne, mindenben sokkal tetszetősebb nekem mint a mostani t520. Kérdés nyárra megérkezik e csakugyan

-
cellpeti
nagyúr
sL500hoz keresek LCD keretet, vagy a belső fekete műanyagot körbe. Lehet ilyen találni aprón? Illetve, ha igen, akkor hogyan keressek rá? Előre is köszönöm
-
felvono
tag
válasz
buherka
üzenetére

erdekes. lenovo forumon egyik helyen azt irtak hogy nem csereltek gariban, masik helyen meg azt hogy egy sracnak kicsereltek....
na mindegy...lehet beprobalom, ha jo aron el tudom hozni.majd meglajuk.http://s824.photobucket.com/albums/zz166/through-a-lens/?action=view¤t=bug.jpg
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Gobi 2000 kártyával sikerült már valakinek navigálnia?
IGO val együtt tud működni. Nekem nem sikerült sajna összehozni semmivel

-
felvono
tag
Szemezek egy t410-essel. A gond az vele hogy egy bogar behalt az lcd retegei kozott, sajna elegge lathato. Ezt lehet szerintetek csereltetni gariban?
-
lapa
veterán
vannak azért érdekes árak. szerintem 3 ember (köztük én is) jön 1-1 sörrel mitulabattyinak amiért lezsírozta a jóárasítottat.
-
Chaser
legenda
válasz
buherka
üzenetére
28k
de free beszerelés..de rendesek
1ébként egy érdeklődő volt beszámítással, de az nem jött össze. Mondjuk nem sürge, előbb úgyis veszek uk billt, azért nem is raktam még fel apróba. Van egy ilyenem is, az hagyján hogy magyar, de sajnálom elhasználni. Vettem pár éve egy MS curve 2000-et, az usa kiosztású, Q3-at bírja becsülettel, amíg meg nem döglik nem használok mást.
-
buherka
addikt
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
"én nem szoktam kiülni a napsütésre"
menj már ezekkel a marhaságokkal.
amúgy értem hogy 300 nit, de attól még elkeni a mattítás a visszaverődő napot. szerintem akárhány nitnél elég szar. majd ha lesz alkalom én kíváncsi vagyok. ettől függetlenül nem tudnék mit kezdeni a töpörödött felbontással.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
azért ne erőlködj nagyon, ezen a csont felülről fotózott képen is kitűnően látszik, hogy a legvilágosabb dolog egy állat nagy csík keresztben.
amúgy továbbra is van egy söröm rá, hogy a fényes affs-sel napsütésben jobb dolgozni, mert kevésbé szórtan tükröződik. én napsütésben imádom a legjobban használni.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
x200 most kimarad. Rájöttem hogy kell egy T60 ips, nagyon hozzászoktam hogy ágyból gépezek. Akkor legyen csak 15" meg T60. Olyan pofátlanul olcsón adták hogy elhoztam ha már nem kellett senkinek innen
Mellé még lesz egy htpc szerű dolog amivel dolgozni is tudok, meg egy x60 tablet talán hordozni. Ha kimegyek dolgozni akkor fogok venni x200-at v hasonlót.buherka: Úgy legyen
Előtte azért veszek egy UK billt, itt helyben árul egy tag. -
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Attól tartok nem, meg a szállítás lehet elviszi a különbözet nagy részét és ha az áfát is meg kell fizetni, mert esetleg kiszúrják vámon akkor már ugyanott leszel (nem tudom mennyi az értékhatár).
egyébként Chaser T500-as billzete T61-hez is jó, ha nincs még rá érdeklődő...
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
nem véletlen

buherka: Hát ja, 17k az IBM-nél, nem éppen olcsó, igaz tud is valamit. Ha nem lenne ilyen magas az áfa, meg nem húzna le az IBM Magyarország 2e Ft-ot egy számla kiállításáért kezelési költség néven, nem is lenne olyan vészes, 55$ a nettó vételára.
-
buherka
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Boltban új bill...valami eszméletlen áron megy. Nézegettem múltkor és azt hittem dobok egy hátast.

Én is UK bill-vel vettem anno a T500-at és akkora mákom volt, mert pont aznap, mikor vettem egy srác ide a fórumba linkelt, hogy elad 2db vatta új dobozos T500-as magyar bill.-t.
Egyből hívtam és rongyoltam is hozzá kocsival. Előttem bontotta fel. 10k volt 3 éve, de így is nagyon jól jártam vele.
Azóta kicsit kifényesedett, de tojok rá. Használva van...nem vitrinben tartom
Az SSD-t meg ajánlom.
Persze nem létszükség, de nagyot lök a gyorsaságon.(#32241) Chaser...Szerintem nem fogom én az látni, mert meg sem tudod hirdetni és már viszik is.

-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
X230
amúgy nekem alapjában véve tetszik a gép, elfogadnám ha a hűtése is rendben van
-
buvartacsko
addikt
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
szerintem lenne értelme, ahogy Chaser is felvázolta
komolyan mondom te még nálam is nagyobb fan vagy

-
xcds
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Most nem arról van szó, mindenki azt vesz amit akar. Én csak megjegyeztem, hogy a háttérvilágításos bill-eknél jobban tetszene, ha oldalra nem világítanak ki a billentyűk alól.
-
Tikakukac
titán
válasz
buherka
üzenetére
Hát az biztos, elég horror árban vannak a billentyűzetek. Nekem majd az ékezeteseknél kell vagy 4 matrica, mert azokat vakon még keverem. Amúgy meg nem volt 80k-sem a gép, amíg nem kopik agyig a billentyű meg a palmrest nem veszek másikat, max ha jó áron van tartalékba esetleg. Ami kell, az a gumitappancs az aljára meg netán az SSD és egy akksi. Aztán dokk, affs panel meg 1-2 apróság. De ez még függ a szeptembertől, ha nem nagyon kell suliban a gép, akkor azok is elmászhatnak még egy negyed évet kb.

-
-
xcds
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem ez a világ első világítós billentyűzete.
A dell-é ugyanilyen. -
buherka
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Aha azt én is néztem. Van egy pesti srác aki nagyon jó áron hozza ezeket a világítós dell bill-ket. De inkább 12k a világítós és 8k a sima.
Azt viszont tudod, hogy TP az mindig is egy külön téma volt bill. terén. Nem is nagyon látok mostanában magyar eladó bill.-t TP-hoz. Főleg újat. -
xcds
őstag
Jók ezek a háttérvilágításos bill-ek, de megoldhatták volna úgy is, hogy ha nem full felülről nézi az ember, akkor se világítson a billentyűk mellett, hanem csak ott, ahol kell.
(#32231) Tikakukac: Dellekbe dobálják, igen. Thinkpadhoz meg nem.

-
buherka
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ebbe az X230-ba brutál áron lesznek majd a billentyűk ezzel a háttérvilágítással.
Jönnek megint majd kis hazánkba a külföldi billes gépek. De ezt magyarra cserélni...nem lesz occó mulatság.

Matricázni meg ugye nem lehet, mert akkor lőttek a háttérvilágításnak. -
buherka
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Frissítettem a Bios-t, mielőtt beraktam volna az SSD-t. Jó sokáig szarozott a frissítéssel....kész örökkévalóság. De aksi nélkül nem engedte.

Viszont ez az SSD nagyon csúnyán repeszt. Ez a boot idő odaver. 15-20 m.perc és már a böngészőben vagyok.

Arról nem is beszélve hogy most már a 7200-es vinyó hangját sem kell hallgatnom. Most már valóban full csendes a gép. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Már csak brahiból is mehetne
Sztem tuti meg fogják ezt oldani mert nyilván csak sw miatt megy egyszerre csak egy pilács.Más..
Részemről visszaváltottam T60-ra, x200s most nem lesz, de vennék mellé egy kisebb gépet.
x60 tablet 1024-es panellal, l7400, 2GB ram, 80GB hdd, 4 cell akku, cerka, dokk dvdrw-vel. Ennek mi a piaci ára? Asszem magyar billes. Anno volt egyilyenem nagyon felbontással, végül is nem tudom mért adtam el
lehet vmiért nem jött be annyira..jah eszembe jutott thinklight hiánya miatt. Ha megint nem jönne be mennyiért lehet egy ilyet eladni? -
buvartacsko
addikt
a probléma az a tablettel , hogy kurvára nem használom ki a tablet funkciót, és sokkal nagyobb mint a sima X:
és nehezebb is. ráadásként csak azért nem adtam még el és cseréltem le X200s-re mert abban nincsen default IPS kijelző. nekem nincsen kedvem haxolni. ezért X220 jöhet szóba következő gépnek, vagy X230.
a kijelző miatt vagyok boldog egyedül, de nem sokat léptem vele előre a T61-hez képest. ( a hangot meg a hűvösséget leszámítva persze
)ja és nagyon hiányzik a két szép fém zsanér két oldalról.

-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
mert te épp kondícionálod a kogníciód hogy asszonáns legyen. ez kb a "hogyan tudnám magamnak bebizonyítani, hogy erre elengedhetetlenül szükségem van a tablet helyett" mentális állapot. de nagyon jól haladsz, szerintem már melegítesz hogy indulhass a boltba érte. szmájlis ez is.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Zseeer
Ha jól sejtem meg lehet majd azt oldani hogy mind2 világítás menjen egyszerre sw-es hackkel. Nekem is tetszene ha mind2 menne, olyan sok fényt nem ad a thinklight hogy bevilágítson mindent. De pl ha valami papírról kell olvasni akkor nagyon jó, meg eleve jobb a szemnek ha nem csak a kijelző világít és külső fényforrás nem mindig oldható meg. Kár hogy az a veszély mostanában nem fenyeget hogy ilyen gépem legyen. -
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
zsír, de egyszerre a kettő lett volna az igazi
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Igen, tudom, régen dupla retesz volt, bár ez engem nem különösebben foglalkoztat, a 9 cellás akksim úgy sem fog kiesni, elég erősen kell kioldani rajta a reteszt.
szerk: egyébként ez nem a tablet? legalábbis a kép címe arra utal
-
lapa
veterán
hogy mondjak valami jót is: néha parázok, mert meg-megesik hogy a 9 cellásnál fogva akaratlanul is kipöckölöm az akksi reteszt "lock" állásból. de most ezt sikerült. lehet, hogy már az x220-nál is ilyen volt.
-
ro_bert17
őstag
[link]...ööö vagyis pontosabban a burkolatom pattant el, repedt meg (a hangszóró rács, és egyik usb kapu közt a gép szélén). Garanciában foglalkozhatnak az ilyennel jófejségből, vagy ragasztgatás, esetleg csere?
Attól tartok, hogy a gyakori utaztatásból fakadóan egyszer bele akad majd valamibe, aztán... Vagy ne foglalkozzak vele addig? -
Chaser
legenda
A képen volt mikor rendeltem. Amikor beüzemeltem egyet akkor tűnt fel hogy nincs led, azt hittem döglött a caddy
Nézem hw-eknél ott a vinkó..mondom mi a f@sz
akkor láttam nincs led. Az alja valami kékes cián színű, nagyon masszív az egész, képen sima alu színű volt, de nem bánom hogy ilyet küldtek. -
dbius
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
"Amúgy amit utoljára vettem az igen masszív és szerencsére nincs rajta az ocsmány kék led se, sőt semmilyen"
Én is olyan hdd caddyt vettem, amiben nincs külön led. Mondjuk az az igazság, hogy esetemben nem is figyeltem a rendeléskor, hogy van-e rajta, vagy nincs, aztán amikor megjött és kipróbáltam, akkor láttam, hogy nincs. De igazából még jobb is így, főleg sötétben való használat esetén. Van már annyi led itt-ott, hogy még így is olyan az asztalom környéke, mint egy karácsonyfa

-
Chaser
legenda
válasz
mcroberto
üzenetére
Ami belemegy meg ami nem fogyaszt sokat
Fentebb írták a TDP keretet, talán 50W? Azt hogy a tudásban milyet érdemes én fejtegettem, van aki sokkal erősebbet rak bele. Utána kell olvasni mire elég a pciex1 sebessége egy vga-nál és mire nem. Engem nagyon meglepne ha egy 30k-s vga-t nem fogna vissza 4-5k-s vga szintjére. Olvastam már ennek ellenkezőjét egpu-s tesztben. Aztán lehet csak az volt mögötte ha ráköltött a tag sok jó ezer ft-ot nem akarta beismerni hogy nem kellett volna. Ha szétnézel neten biztos találsz róla infot mi valós és mi nem. De ha én ilyenbe vágnék fognék mondjuk egy ddr5-ös 5570 vga-t, az kb 50-55W load és el lehet vele játszogatni. Szépen leragasztanám az érintkezőit, hogy csak x1-en menjen, aztán megnézném azokkal a játékokkal amivel játszok hogy mennyit változnak x16-hoz képest. Na az egy reveláns teszt lenne amire tényleg tudsz alapozni. Ha azt jelentősen visszafogja nyilván nem érdemes annál is drágább kártyát belerakni, ez olyan 15k környékén van vagy volt. Ha ilyet nem kani akkor hd6570 ddr5 v 6670, vagy amilyen van v tudsz kölcsön kérni
sutszi:
Ezt is ki kéne próbálnom, "szemre" sima satanak láttam a T400 caddyt, legalábbis sima caddyk csatija is ugyanúgy nézett ki képen, vagy nagyon vakon vagyok
elektronika meg ezekben nem sok lehet..persze most nincs sata odd-s gépbem hogy meg tudnám nézni. -
válasz
Chaser
üzenetére
A TP-k csatlakozója nem nevezhető szabványnak, vagy bármilyen módon is általánosítható csatlakozónak. Tehát ha veszel egy T400/T500-ba való Caddy-t, amiben szépen megy, akkor egy másik márka ugyanilyen generációs gépében valószínűleg meg sem fog mozdulni...Ugyanez fordítva is igaz.
mcroberto
Nemrég írtak róla max 100-200 hozzászóláson belül van a válasz a kérdésedre. Tim82 volt az információk forrása.
-
Chaser
legenda
Nagy TP guruk. Múltkor kérdeztem de úgy rémlik nem jött válasz. A T400%500 stb hdd caddy az kommersz 9.5mm magas és sata csatis, vagyis bármilyen hasonló felépítésű gépbe jó? Vagy megfordítva: ha nem kifejezetten T400-hoz keresek caddyt hanem csak "sima" 9.55mm-eset veszek sata csatival az is jó a TP gépekbe? - persze az ilyen feltételeknek megfelelő modelleknél -. Nem úgy mint pl a T60 caddyje.
Amúgy amit utoljára vettem az igen masszív és szerencsére nincs rajta az ocsmány kék led se, sőt semmilyen
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
csendben hozzáteszem, hogy ez ugye némiképp business cucc, és a komolyabb cégeknél akár policy is lehet az ethernet. radiust azért nem implementálnak minden bokorban. pláne ha megy az ember ügyfélhez, aki még nem vette meg a legújabb (ugye törhető) wps-es ap-t. arra meg az átlag it staff nincs bekészülve hogy legyen külön konfigolt ap csak a heti egy beeső vendégnek. szóval a rutinos vendég a kvgép lokációja után a 8 portos d-link switchek helyét jegyzi meg először. és hord magáva egy 5 méteres korbácsot.
@Dr. Akula: egyébként a dokk tényleg sokat segít az esetek egy részében, már sajnálom hogy eladtam. akkor még nem tudtam, hogy ennyire ráállok erre a kicsigép-vonalra. a következőhöz veszek az tuti. mondjuk én továbbra is böszmének tartom, de ahova rakni fogom ott elmegy majd.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula
üzenetére
inteléknek van valami flip-flop, pik-pak vagy mittudommár hogy hívják nevű roadmap-stratégiájuk, miszerint egyik generációnál gyártástechnológiát váltanak, akkor a másiknál architektúrában változnak többet - ugyanazon a gyártástechnológián, majd a következő generációnál jön megint a hasonló architektúra még szűkebb (tehát kisebb fogyasztású) litográfiával. Ez alapján én nem féltem az ivyket a melegedéstől normál körülmények között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

akkor bemennék a hp/lenovohoz egy mobil workstationért 32gb rammal + egy 600Gb os ssd vel, utána átballagnék az istyle ba egy macbook air ért, ha utazni kell és nem fórumozgatnék a legjobb megoldást kutatva 
és ez ugyan azt tudja, mintha betennék a winyó helyére egy 64 gb os ssd t ? Mert akkor nem egy rossz dolog, mondjuk az akkunak nem fog jót tenni....

bár valahol olvastam, h dual venti lesz benne, az mondjuk baromira nem tetszene, fene se akar egy szélgép mellett ülni...