- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
piqla
őstag
Angol nyelvu az X40-m kiosztasa, es az esetek nagy reszeben dokkban all, hozzakotve egy magyar billentyuzettel.
Viszont amikor kiveszem belole, mert mondjuk kocogas kozben szeretnek csetelni, akkor az ekezetes karakterek hianya miatt sok jel (?:,_, stb.) ugye nem amogott a karakter mogott van, ami ra van rajzolva.
Nagyreszt ugyan vakon gepelek, de ettol meg eleg idegesito.Mi a megoldas arra, hogy "undokkolas" eseten atvaltson angol kiosztasra? Hogy legyen beallitva a lokalizaciom? Magyar beviteli, de azert legyen ott alul az angol is? Vagy hogy?
Remelem, hogy ertheto voltam.
Elore is koszi!
-
Integra
titán
válasz
Giovanny #17992 üzenetére
sajnos sehogy sem jutok előrébb a t410s-sel, a t420-ak sehol sincsenek a piacon, fateromnak meg sos kell egy gép, oda adom a moddolt t61-em neki, én meg nézek egy ilyet helyette. és remélem, hogy a 8 giga ram amit a t61-be vettem, nem fog beakadni...
az 1440x900 helyett 1200x800 viszont fáj.. -
Integra
titán
hm, lehet hogy mégis lesz még egy x201-em...
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #17983 üzenetére
A hibernàlàs a swapra történik, de làtom, magad is megtalàltad. Amìg csak 6-700MB RAMot foglalsz, még, ha több is van a gépben, addig működik, de a biztos mòdszer, hogy akkora swap partìciò legyen, amennyi RAM.
Én lemondtam ròla, mert ssd-n Qnagy luxus a hibernàciò, nekem elég a sleep. -
audi100td
nagyúr
megy megis, elöször valamiert nem ment, vinyom van, amugy en is csak ritkan hasznalom
Wolfskin: ha gyakran cipelgeted a gepet es jol ki tudod hasznalni a ciklusokat, szerintem nyugodtan tölteheted 100-ig is, igy nincs nagyon ertelme a 40%-os beallitasnak, inkabb akkor jo ha csak ritkan megy akksirol
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #17980 üzenetére
elméleteileg a T42-től már ilyen funkciókkal van ellátva:
T42 - főbb változtatások a T41-hez képest:
(...)
• Battery Reconditioning
• Akkukímélő funkció (Küszöbértékek beállíthatók a töltéshez)
forrásez pedig módosított bios kül. (T43, T43p, R52, X41, X41tablet) típusokhoz (1802 és 2010 problémák javítva)
-
Wolfskin
őstag
válasz
audi100td #17963 üzenetére
Köszi!
asszem felrakok rá egy win 7-t a mostani angol xp helyett és majd ahhoz. megnéztem, a
driverek közt elég kevés a win7 driver. Azok benne vannak az oprendszerben?azon csodálkoztam volna, ha azonos típusú képernyők közt tényleg nagy különbségek lettek volna.
ezen aksi dolgon már én is gondolkoztam. ezt pontosan hol kell beállítani (XP)? és akkor max. 40%-on lesz, csepptöltésen? ha pl. viszem valahova, előtte vissza kell állítani teljes töltésre? erről az aku menedzsmentről nincs valami bővebb olvasnivaló, hogy hogy lehet sokáig fitten tartani?
-
lapa
veterán
ez szerintetek elképzelhető? ha igen, akkor jó a 200s-hez is, ugye?
-
lapa
veterán
válasz
Integra #17953 üzenetére
nem tudom mi a mostani állapot, de:
-ha memtest 24+ óra alatt nem hibázott, akkor az jó előjel (azaz neked rossz, mert akkor lehet, hogy nem ram hiba).
-ha memtesttel bármikor is hibázott, akkor egyértelmű ram csere és reinstall.
-ha memtesttel nem hibázik 24+ óra alatt csak a winnel, az fura. ha friss telepítésnél hibázik a win csak érdemes lenne új rammal és egy új friss telepítéssel megnézni.
-ha a friss rammal és a friss ramnál telepített friss winnel is szarakszik, az akkor valószínűleg más. kérdés, hogy olyan ramot raktál-e bele, ami tuti jó volt előtte ebben a gépben.
-
-
-
audi100td
nagyúr
Igen, az alaplapon valami fesz szabalyzo vagy ilyesmi hallat ilyen hangot, nalam erdekes modon bekapcsolt Bluetooth-nal csinalja az X200s, meg egyik X41-em is cicergett akksirol, Dell D620-am ugyszinten, viszonylag gyakori az ilyesmi. Esetleg kapcsold ki a virtualizaciot BIOS-ban, ugy remlek T60-nal vagy T61-nel ez segitett.
Ezt nyalazd at, esetleg talalsz valami megoldast a problemara: [link]
-
törölt tag
Hello mindenkinek!
SL500as notimat újra akartam ma telepíteni, a gyári recovery lemezekkel. Az első lemezről szépen betöltődött a recovery keretprogram, majd a második lemez feldolgozása alatt a mellékelt hibaüzenettel leáll a folyamat, és nem reagál a gép semmire, csak az újraindításra, restarttal viszont elölről kezdődik az egész, és ugyan úgy megszakad.
Van valakinek ötlete? Ezek nem itthon kiírt recovery lemezek, hanem a szervízből rendelt gyári cucc.
-
Giovanny
őstag
Most megint boldog tulajdonos lettem egy új X201 gépecskének
-
audi100td
nagyúr
válasz
Wolfskin #17954 üzenetére
Pakold fel system update-et, azzal a legtöbb szükseges cuccot fel tudod pakolni, beleertve a trackpoint es egyeb drivereket: [link]
Kijelzö minsöge szerintem kb ugyanaz mint T42-nel, mind a kettö tipusra vonatkozik, hogy a 15"-os IPS (SXGA+, UXGA) kijelzök adnak szep kepet.
Gratula a gephez.
piqla: Benne hagyhatod nyugodtan, de ha nem hasznalod gyakran az akksit, allitsd be power manager-ben, hogy kb. 30-40%-ig töltse, ha folyamatosan 100%-on van nem tesz jot, ha teljesen le van meritve az sem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
mitulabattyi #17956 üzenetére
kösz, rákeresek!
-
piqla
őstag
Ertem, koszonom a valaszokat.
Lenne meg egy kerdesem: legtobbszor asztalon hasznalnam a gepet, ergo 220-ba be lenne dugva. Az akkut ilyenkor kivegyem? Vagy hagyjam benne inkabb? Melyikkel tudom a leheto legtobb ideig "jol" tartani?
SSD van a gepben, es azt olvastam, hogy fokozottan erzekeny a hirtelen aramkimaradasokra. Namarmost egy akkuval ez nyilvan nem lenne akkora problema... Szerintetek? Koszi!
-
Veron
addikt
hi!
nem valószínű, a videokártya attól még tudja az X felbontást (ami jóval nagyobb, mint az 1024*768), mert az LCD fizikai korlátja ennyi. az én x60-om kijelzője is ugyanilyen felbontást bír, de én 1440*900-ban használom 19"-os monitorra kötve. sőt a netbookom még kisebb felbontást tudott, de ugyanezen a monitorom használtam, semmi baja nem lett. 1280-at simán vinnie kell a VGA-nak. -
NitrousB
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Valaki tud segíteni abban, hogy az előző generációs 90W Ultraslim AC/DC Combo Adapter kompatibilis-e a T410-el, mert a gyártó honlapján csak a T400-ig írják a kompatibilitást. Vagy csak nem update-elték a honlapot? (Tudom, hogy szabvány 20V-os a töltő, és a T400 is az volt, + a T410 is az, de azért szeretnék tutira menni)
Kösz előre is.
-
piqla
őstag
Amator kerdes, de nem ertek hozza: az X40-em 1024-es felbontast ad. Ha kiteszem kulso monitorra, es beallitok egy 1280*1024-et, akkor nem fogom megolni, megsutni, tonkretenni a gepet, a vga-t?
Bocs, laikus vagyok.
-
Wolfskin
őstag
válasz
mitulabattyi #17952 üzenetére
félreérthető voltam, bocs, nem a pöcökegér nem megy, hanem a görgetés (görgető gomb + pöcökegér) .
a legutolsó bios, ahogy nézem az 1.29, most az van rajta. a módosítottat honnan lehet letölteni?
a dual chanel meglep, akkor gondolom két egyforma (összepróbált) memória kell és annyi? most 513-1024 van benne. gondolom, hogy azért csak gyorsabb úgy, illetve ha az ember vesz memóriát, érdemesebb úgy vennie. -
Integra
titán
ilyet csinál az explorerem. ez a nem passzoló ram miatt van?
csak az exploreremmel van gond, de ott rendszeresen.
a kék halál megint másfél hete nincsen. aztán van hogy egy rebootnál meg van.. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Wolfskin #17950 üzenetére
Van hozzá módosított bios (a legutolsó gyári bios van átírva), és így akármilyen IDE-s winyót és wifi-kártyát beletehetsz, nem szól érte egy szót se. Tudja a dual channelt, az enyém is úgy megy, de ne kérdezd mennyit jelent sebességben/fogyasztásban, mert eddig csak így használtam.
A pöcökegér szerintem a biosban van kikapcsolva nálad, mert különben felismerné az oprendszer sima ps/2 egérként. -
nrob46
csendes tag
sziasztok,
Thinkpad Edge-t érdemes venni?? -
Wolfskin
őstag
Heló,
rövid keresgélés, értetlenkedés
és próbálgatás után vettem egy T43-t (M740, X300/128mb, 1GB (azóta 1,5), 14"SXGA + dokkoló, BT) egy korrekt sráctól korrekt áron és nagyon szép állapotban.
Néhány első benyomás:
• a ventije valóban sokkal hangosabb (ill. hallhatóbb), mint a T41. de nem zavaró.
• jobban melegszik, különösen az alja, de nem forró, csak érezni
• azt olvastam itt a topikban, hogy a t42-nak szebb az lcd-je, mint a t43-nak. ezt nem tudom, hogy kell érteni (mindegyikre vonatkozik, az sxga-ra is? is miben szebb?)
• a dokkoló jó dolog, mert van rajta dvi meg audio in(meg ha valaki asztali gép helyett is használja, nem kell mindig annyi kábelt ki-be mozgatnia)
• az 1400*1050 felbontással sokkal több fér a monitorra, de csak annak ajánlom, aki szereti az apró betűket. filmen egyértelműen előny, de a "megszokott monitor betűméretet" az 1024*768 adja vissza. ezt is át lehet állítani, de elég életlen lesz (nem natív felbontásban), tehát csak az válassza, aki tényleg akarja!szerintem jó kis gép, nem érinti annyi probléma, mint a t40-42 gépeket (vga), meg a t60-ról is olvasni gyengeségeket. ráadásul nekem jobban kell a s-video out pl, mint a nagyobb gépteljesítmény, úgyhogy nem érte volna meg a felárat. egyedül a hangosabb venti meg a macerás hdd csere a hátránya, de mindkettővel lehet együtt élni. talán a z61t lett volna alternatíva, csak az meg olyan ritka, egzotikus állat, ha besz@rik kenhetem a hajamra
ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: ha mégis vinyót cserélnék, milyen sata/pata átalakító keret vagy mi kell hozzá? és melyik biostól tud gond nélkül túllépni az idegen hdd-n? és van olyan ibm firmware, amit fel lehet tenni a vinyóra?
a görgető gomb (+ pöcökegér) sem működik. azt hol kell engedélyezni/aktiválni vagy milyen driver kell hozzá?
és ezen valóban van dual chanel? ittírják, egy fórumon "- 2GB Arbeitspeicher (DualChannel)" , vagy ez csak olyan nepperes duma?
egyelőre ennyi, nagyon örülök neki.
külön köszönet audi100td hasznos tanácsaiért!
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Csatlakozom a Thinkpad tarsadalomhoz egy X40 + 1,5 ram + ssd szemelyeben.
Kerdesem rogton lenne: van a gephez egy dokkolo, es en naiv azt gondoltam, hogy ha radugom a monitort a vga kimenetre, akkor egybol lesz kep.
Nos, termeszetesen nem lett, hiaba nyomkodom ay fn+f7-et. Mi a baj?
A masodik kerdesem: a rendszert (win7) angol nyelven hasznalnam, de a beviteli nyelv magyar lenne. Ez megoldhato?
Elore is koszi!
-
Munky007
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy hol tudnék Magyarországon refurbished (vagy jó áron) Thinkpad-et venni? Használtat hanyagolnám.
Köszi előre is!
-
Veron
addikt
Hi all!
A minap vettem egy 5200mAh-s akksit az X60-amhoz.
Fura jelenségre lettem figyelmes, ha akksiról megy a gép ciccegő hangot hallat. Tápról ez nem jelentkezik. Ugyanez volt megfigyelhető a céges T400-nél is.
Mi adja ezt a hangot? Én valami feszültségszabályozóra gondolnék, talán annak lehet hasonló hangja. Valaki tud erről bővebb infot adni?
Kösz,
Veron -
-
audi100td
nagyúr
Közben feldobtam inkabb az lts-t, most frisstek (a szerver valami irto lassu, 40kb/s, gondolom mindenki szedi a natty-t), utana nekiallok.
dbius: kösz szepen
lapa:
-
-
Gondwana
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #17930 üzenetére
Két hír akkortájtról.
A gyártósorok és az alkalmazottak maradtak ugyanazok, más tette zsebre az árrést.Illetve van még egy ilyen lista, amiben nincsennek benne a külső ODM/OEM gyártók.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #17929 üzenetére
szerintem rossz a géped, megveszem háromezerér' hulladékvas árba'.
próbálj rákeresni az smapi mappára, ubuntus emberek kedvenc hobbija verziónként máshová pakolászni mindent.
filóztam sokat, hogy váltok 10.04-ről 10.10-re ésvagy 11.04-re, de inkább maradok az lts-nél.
@dbius: jé télleg, én aszittem eddig megindul magától.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #17930 üzenetére
Igem, szabadon hasznalhattak az IBM logot is a felvasarlas utan, de ugy tudom mar a tranzakcio elött is egy ideje a Lenovo-val gyartatott az IBM.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Van egy 2006os IBM T43-asom és Everest szerint a gyártó Lenovo..
Akkor 2006 ban már ezeket ők csinálták..?!
-
KTibxx
aktív tag
válasz
KTibxx #17908 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Külön köszönet a végső megoldásért Z86 fórumtársnak!
Röviden a megoldás:
-feltettem az NVIDIA System Tools-t
- az everestben a GPU résznél szerepel egy olyan rész, hogy nVIDIA ForceWare Clocks.Itt megjelenik 3-4 GPU teljesítményszint a különböző frekvencia adatokkal.(Ezek kellenek)
-"az NVidia control panelben a Performance - Device settings menüpontban
clock speeds résznél kiválasztod a custom beállítást. A csúszkás részen beállítod a frekvenciákat (Everest-GPU rész), aztán megnyomod a Save to profile gombot. Adsz neki valami nevet.
Ezután átmész a performance - profile policies menüpontba. Fenn bejelölöd a Load this profile-t mint végrehajtandó dolgot. Alatta a The system first starts windows-t kijelölöd és a nyíllal átteszed a mellette lévő kis keretes részbe. Ott már szerepel a Profile felirat amire rá tudsz kattintani és ki tudod jelölni az imént létrehozott profilt (az alacsony értékekkel). Aztán az Accept gombra kell bökni.
Ezt kell eljátszani a Game is loaded, a Game is stopped, Application stb eseményekre is a kívánt profilokkal.(kívánt értékekkel)
Ami eredetileg szerepel benne profil (alul a listában), azt szerintem töröld ki. Nekem ha ott hagytam bezavart."
Bocsánat a terjedelemért -
dbius
veterán
Az új(abb) Linux kernelek nem tesznek jót a fogyasztásnak? Zabálják az áramot a legújabb Linuxok
Személy szerint még nem tudok véleményt alkotni, mivel még 10.10 van fent 2.6.35-ös kernellel, de nem sok jót jelent, ha több százan jeleztek hasonló problémát
-
dbius
veterán
válasz
audi100td #17902 üzenetére
A fájl közvetlen szerkesztése után kell egy X restart, hogy érvénybe lépjen a módosítás. Van amúgy grafikus lehetőség is az állításra, azzal nem kell kézzel szerkeszteni a fájlt, és apply után azonnal érvénybe is lép a dolog: [link]
#17913: Akku töltés beállítására gondolsz, ahogy Lapa is sejti?
Ha igen, akkor a Lapa által írtak szabályozzák Linux alatt valóban az akku töltés kezdetét, ill. befejezését. Én használom is, remekül működik.
Viszont ahhoz, hogy a beállítás újraindítás után is megmaradjon, ahhoz ezt is meg kell tenni
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #17913 üzenetére
nem próbáltam még, de ez valami gui cuccnak tűnik. az oldal alján van telepítési útmutató (10.10-hez). volt valahol parancssoros tp_smapi leírás is, keresem.
ja, gondolom valami ilyesmi pl a mettől meddig töltsön:
# echo 40 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh
# echo 70 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh
# cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/*_charge_thresh -
lapa
veterán
válasz
audi100td #17905 üzenetére
megmondom az őszintét én úgy nagyáltalánosságban letiltottam a tabokat, nekem most firefoxban a bal gombbal egyenértékű a középsővel klikkolás.
ha firefox címsorba beírod, hogy about:config, és a filterbe, hogy middle, akkor kijön pár beállítás, amivel játszani lehet.
engem egyedül a középső gomb beillesztés funkciója irritált (middlemouse.paste), azt raktam false-ra.
ja: a bt ugye wireless, szóval policy tlltya. ki is ugrik majd első szétszedéskor.
@KTibxx: hát kéne lennie valami nvidia vezérlőpultnak, nem tudom a win7 miket varázsol magától magára. esetleg wint használó nv-s emberek tudnak valami konkrétat hol kell keresni...
-
KTibxx
aktív tag
Szia!
Gondoltam megfogadom a tanácsod,de nem találok win7-re, működő trükköt.A coolbits-el próbálkoztam (manuálisan is létrehoztam:[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNvTweak]
"CoolBits"=dword:00000003 meg találtam letölthető változatot is) de nem jelenik meg -vagy én nem találom- a felületet ahol be tudom állítani,hogy visszavegye a sebességet...
Nincs tipped?
Köszi -
audi100td
nagyúr
Ja, oke
köszi szepen
Ha nem gond, meg lenne egy kerdesem, xorg.conf.d alapjan allitottam be a scrollt, müködik is, de emellett ugyanugy megmaradt a közepsö gomb alap funkcioja is (pl. böngeszöben ha ramegyek valamire megnyitja a link tartalmat uj fülön), ezt nem lehet valahogy kilöni? Vagy az udev-es resz is kellett volna? Vagy mit csesztem el mar megint?
Amugy azt vettem eszre, hogy ubi alatt bekapcsolt bluetooth mellett halk high pitch noise hallatszik a gepböl, ez nalad is jelentkezik?
-
Gondwana
addikt
válasz
omiki57 #17901 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ezt a drivert miért Vodafonozzák, mert gond nélkül működik még a szerb mt:s hálózat is, pedig az ID-je (22003) nem is szerepelt a program listájában (amíg bele nem írtam, előtte Unknown Networkként lehetett vele netezni).
-
omiki57
csendes tag
Sziasztok! Lenovo x200-ban szeretnék működtetni Windows XP alatt egy Ericsson f3507g-t, de csak Vodafone és at&t telepítő szoftvert találtam, nekem meg t-mobile-s kártyám van. Hogy lehet kártyafüggetlenné tenni a wwan-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest