- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18284 üzenetére
Nem hagyománytisztelő, de sérült adminisztrációjú, vagy fizikailag hibás drive-ot "intelligens" rendszer alá betenni tilos. Ugyanis az indulás pillanatától magáévá próbálja tenni, amibe a hiba miatt belehalhat. Ebben az esetben nam adatmentésre hoznák hozzám, hanem temetésre. Az meg szerintem más szakma.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18269 üzenetére
NCQ - nincs gyakorlati tapasztalatom. Leginkább DOS és 98 alatt dolgozom. Ott nincs.
Igen, nincs adatvesztés. Amíg a drive tökéletesen tud írni. Ugyanis az OS nem ellenőrzi vissza a felületről, hogy korrekt volt-e az írás (mint régen a verify=on utasításnál). Így ha a drive nem tud korrekt módon írni, akkor a memóriában lévő információk alapján vakon kezd írni, és ha ezt nem tudja visszaolvasni, akkor javítja. Új írással. Így ül az ágon és fűrészeli. Amíg a drive jó, a jó oldalon, de ha a drive elromlik, akkor a fa felöli oldalt kezdi vágni.
Szerk: Vagyis hardware hiba esetén kisebb az adatok mentésének esélye ha az automatika be van kapcsolva. A HDSentinel setup menüjén keresztül EZÉRT lehet az auto chkdsk-t kitiltani.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17446 üzenetére
NTFS partíción van egy kitüntetett file, az MFT. Ez a file tartalmazza a lemez file adminisztrációját. Objektum orientált kialakítású, így eléggé összetett. Ez nem gond, ha nem nő a mérete az egekig. Ilyenkor ugyanis a file-ok elérése több időt vesz igénybe. Mivel a mai rendszerek egy egyszerű text állomány megmutatásához is "ezerötszáz" file-t nyitnak meg, nagyon nem mindegy egy-egy MFT mérete. Ha a "felesleges" adatok (temp, file-cache) másik partícióra kerül, az OS MFT-je csak a rendszerhez szükséges adminisztrációt tartalmazza, így a lehető leggyorsabban tud vele az OS dolgozni. Az indulástól a böngészésig mindenre kihat. A swap partíció erre tökéletes lehet. Ha itt is sikerül 65 ezer alatt tartani minden esetben a maximális file-számot, nem szükséges formattálni, csak a felesleget törölni.
Egy HDD esetén a fejmozgatás a legtöbb idő. Ezért, ha a felhasználási területeket (OS, programok, adatok, swap, temp, cache) sikerül több drive között optimálisan szétosztani, valamint az adminisztrációt (file-ok száma) nem engedjük az egekig duzzadni, akkor viszonylag gyors, kézben tartható rendszert kapunk. Persze az egyéb rendszertakarítások is szükségesek.
Az automatikus CHKDSK és DEFRAG viszont kerülendő. Ezer futásból ha egyszer okoz gondot, akkor viszont nagyot. Sérült adminisztráció ha olvasható, azért okoz gondot, mert a hibás adatokat hiszi jónak, és a jót javítja hozzá (talán nem kell magyaráznom). Ha viszont a drive írása nem tökéletes, akkor a nem olvasható adatok miatt próbál javítani, ami megint nem olvasható, és ezt is javítja. Mindaddig, míg van mit.
A DEFRAG és előtte a CHKDSK hozzá tartozik az időnkénti karbantartáshoz, amikor a cache és temp is ürítésre kerül. Ha a legkisebb esély van a hibára, vagy régi mentésünk van, akkor a karbantartást az adatok mentése is előzze meg.
Szintén óriási hiba, mikor a 7/24-ben menő gépeket mentés nélkül állítják le. Ott ugyanis az indítás kritikus lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17394 üzenetére
Az USB csatlakozó maximális terhelhetősége 500mA. Ha a drive gyári adatlapját megnézed, akkor kiderül, minimum ennyit kér. Vagyis a rendszerben nincs tartalék. Az ilyent nem szeretem. Az Y kábel ajánlás, nem kötelező. A WD esetén nem is szükséges, ha korrekt hátlapi a csatlakozó, mert ez a termék kéri a legkevesebb teljesítményt.
A temp nem hoz gyorsulást ha külön partíción van, hanem a lassuláskor (idővel iszonyúan sok file kerülhet ide) a formázással "visszagyorsítható" a rendszer. Sőt, ha valaki Explorert használ a nethez, akkor annak az átmeneti tárát is ide célszerű tenni. Míg temp alatt tízezres fileszám szokott lenni, addig a böngésző képes egy nagyságrenddel többet összegyűjteni (igen, a cache akár 100-200 ezer file-t is tartalmazhat). Na ennek az adminisztrációja terheli meg a rendszert, hiszen az MFT-t növeli.
W7 nincs a kezem alatt. Így ha ott állandóan megy a defrag (áááá
- hiszen hiba esetén automatikusan tovább rontja a helyzetet), akkor nem kell külön indítani. Én az OS beépítettet használom, nekem elég. Így nem tudok mást ajánlani, vagy tiltani.
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #17394 üzenetére
Én Ashampoo Winoptimizert használok takarításra, és töredezettségmentesítésre is.
Sok gépet tartok karban, hasznos kis progi.
Viszont a SWAP-os dolog mozgatja a fantáziám, lehet még ma nekiállok új rendszert húzni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17373 üzenetére
Y USB adat / tápkábelt célszerű megpróbálni. VIGYÁZAT! Nekem egy USB csatornára téve a két USB ágat, a drive kattogott!
Két különbözőn jó volt!
Célszerű az Y kábelt hátlapi forrasztott USB csatlakozónál egymás melletti portokba dugni, és NEM egymás fölöttibe! Előlapi belső kábellel kivezetett csatlakozók használata TILOS!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17360 üzenetére
Szia!
Igen, az USB-s eszközök menet közben dugdosgathatóak. Közös földelésű elosztóból, ha van külső tápja. Kihúzáskor le kell választani.
Vigyázat, a drive alapból titkosítottan rögzíti az adatokat, ha van titkosítási opciója ennek a drive-nak. Így a ház meghibásodása esetén nem lehet máshova beépíteni a belső winyót, és az adatokat lementeni. Dupla hibaforrás. Drive + USB elektronika. Az adatok mentésére tessék odafigyelni!
-
petrelli86
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10367 üzenetére
poén volt csak, nekem is leesett hogy az 50akárhány fokos vincsónak nem megfelelő a hűtése, ezért is tanácsoltam hogy szereljen be egy 12x12-es ventit, hátha segít a dolgokon..
-
Biriboyka
senior tag
válasz
Sk8erPeter #10305 üzenetére
A többi vinyó hibátlanul megy.
-
Zeratul
addikt
válasz
Sk8erPeter #10287 üzenetére
Nem próbáltam még, oprendszerrel viszont eddig mindig sikerült konvertáltatni a filerendszert.
-
Zeratul
addikt
válasz
Sk8erPeter #10273 üzenetére
Mégis NTFSre hogyan formázzon oprendszer nélkül?
-
pozsipeti
tag
válasz
Sk8erPeter #10273 üzenetére
Akkor mivel csinálnád? A segítségedet kérném?
-
redzsi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #10258 üzenetére
Hopp!
Elnézést, már át is mentem.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Sk8erPeter #10253 üzenetére
Hogy írjam hogy ezen ne sértődj meg...
Azért írtam offba mert nem olyan nagy problem. Legalábbis eddig 1x fordult elő az uj vinyoval (régebben is volt de akkor lehet a szar vinyo miatt), lehet release a szar. De gondoltam ha vki esetleg vmi szerencse folytán ebből tudja pontosan hogy mi a hiba oka az megosztja(tudom naiv vagyok, de hátha bejön alapon).
Persze tisztában vagyok azzal hogy ez egy nehezen átlátható dolog és rengeteg minden okozhatja. Ha nem így lenne valszeg kikövetkeztettem volna én is.
Azzal is tisztában vagyok hogy iszonyú nehéz másnak távolról segíteni. Pláne egy ilyen hibánál ami akármitől lehet. Ezért nem is vártam csodát. HaTuningnál tudom hogy fixálni kell a pcie frekit. Sajnos nem nyilvánvalo hogy minden tuningos így tesz, de én sokat olvastam, tanultam másoktol mietlőtt tuningolásba kezdtem volna. Ha vmit nem értek biztos utánanézek és nem össze-vissza állítgatok.
Tisztában vagyok a chkdsk működésével is, tudom hogy én is kezdeményezhetem, de mivel nem zavart annyira a problem ezért nem indítottam. Így visszaolvasva ez a rész tényleg félreérthető volt.
Részemről nincs harag. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Sk8erPeter #10251 üzenetére
Adataim rész erre valo. Mármint hogy ne kelljen az embernek a konfigját leírogatni meg megkérdezni. Persze tudom sokan nem használják. Én figyelek rá. Amugy Chifi GPS-450AA.
Már nincs huzva, azaz van de nagyon minimálisan (1,8@2,3). Egy jó fél-1 éve volt 3,2-re. Pont akkor vettem vissza amikor az első gondok jelentkeztek, hátha amiatt, de nem amiatt volt. Aztán már lusta voltam az uj p45-ös lappal is megkeresni a stabil maximumot, meg fölösleges is volt, minden megy gyönyörűen 1680ban így is.
chkdsk most nem volt. Anno a durvább hibáknál volt, hiába javított ki 1x-1x ezt-azt nem mindig talált az se hibát illetve a problémák továbbra is fennálltak. Meg ugye miután a win összeomlott egyértelmű volt számomra hogy HDD csere lesz. Addigra már tudtam hogy a torrent hibák vinyo miatt vannak.
-
Zoli1222
őstag
válasz
Sk8erPeter #10227 üzenetére
Teljesítmény, kondíció 100%.
A merevlemez állapota hibátlan. nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem. Nincs szükség beavatkozásra. -
Zoli1222
őstag
válasz
Sk8erPeter #10221 üzenetére
Okés. Nem húztam fel magam, csak annyira idegesít ez az átkozott vinyó, h na!
-
Zoli1222
őstag
válasz
Sk8erPeter #10218 üzenetére
Látom, senki se érti, h mit mondok. Amikor megvettem nem volt vele ilyen probléma. Kb 2 hónapja vettem észre ezt a vibrálást. És ne kelljen már mindenféle hülyeséget megvennem, h csendben tegye a dolgát. És teljesen mindegy, h milyen házban van, ha a kezembe fogom és ott is vibrál, mint egy elektromos fogkefe.
-
mexel
veterán
válasz
Sk8erPeter #10169 üzenetére
Nem a spórolás a lényeg, csak tesztelem egyelőre. Az a baj, eddig úgy tudtam, hogy a 2,5"-os külső vinyóknak elég 1 usb, és most szembesültem azzal, hogy mégsem tudom úgy használni mint egy pendrive-ot. Azt sem tudom, hogyan fog viselkedni egy médialejátszóval amin csak 1 usb van. Sajnos nem mindig férek hozzá a hátsó usb-khez így macerás lesz a használata.
-
dodibasa
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #10140 üzenetére
Én tápom egy codegen 200x 300wattos
Köszönöm "kedves" Sk8erPeter hogy felhívtad figyelmemet hogy 5 percig lehet szerkeszteni .Jéé valóban lehet szerkeszteni !!!
-
dodibasa
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #10131 üzenetére
Én gépembe beletettem ott másik táp van , és működött elötte a vinyó tehát ment rajta az xp csak már régi volt már lassú volt , és ezért teszem újra . De most jött ez a nehézség
-
tolts.hu
őstag
válasz
Sk8erPeter #10120 üzenetére
a memóriakártyám is nagyobb
-
janos80
senior tag
válasz
Sk8erPeter #10120 üzenetére
elnezzuk az off-ot -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10092 üzenetére
[link] Itt nézz utána, ha el tudja küldeni a kulcsot, lehet, hogy visszahozhatóak a képek.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10090 üzenetére
Amig a randevú nem jön össze, egyikőjük se töröljön fontos adatot, a gépen profilt ne töröljön, ne installálja újra, stb....
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10087 üzenetére
Létezik olyan, hogy saját tulajdonba veszel könyvtárat, de úgy, hogy a rendszer belső titkosítását is sktiválod. Ebben az esetben az így kezelt file-ok fizikai átkódoláson mennek keresztül. A kulcsot a rendszer tartalmazza, anélkül megnyithatatlanok, menthetetlenek. Legalább a kulcsra szükség van. Vagyis, vissza kell vinni ahhoz a laptophoz ahol láthatóak, így ott a kikódolást a rendszer elvégzi. Utána úgy kell másolni, hogy védelem nélkül legyenek. (Soha nem használtam pont azért, ami gondot Neked is okoz. Mentettem már ilyent, de ott az egész drive megvolt, így a kulcs is rendelkezésre állt. Igaz, volt olyan is, amikor újrainstallálták, a kulcsot nem mentették, így ment az egész a lecsóba. Azt, hogy a fenti jogosultság nélküli másolást hogyan tudod pontosan megtenni, XP-s gurutól kérdezd.)
-
iteq47
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #10075 üzenetére
köszi!
most nincs sok időm, de hamarosan meglesem amit kültél -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10086 üzenetére
Ami a legfurcsább számomra: Windows Intézőben nézegetve a könyvtárak és fájlok színe ZÖLD!!!
Kivéve két könyvtárat, ezek gond nélkül olvashatóak!
Mutatok is erről egy kis részletet:
A fájlokról: [kép]Ez mit akar jelenteni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10082 üzenetére
Nekem mindenesetre nincs gondom a FAT32-n futó XP-vel, FAT12 a floppy fájlrendszere, FAT16=FAT.
Persze a tápellátó kábel külföldön maradt, mindegy, faterom egy telefontöltő gyors átalakításával készített hozzá egy 5 Voltos tápegységet (méregetve is stimmel).
Terhelés közben is stabilan tartja az 5 V-ot? Biztosan 5 V-ot igényel külsőleg? Itt arra gondolok, hogy belső táppal rendelkezik esetleg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10082 üzenetére
GetDataBack-kel gond nélkül át tudom másolni a vinyómra, de minek - ugyanaz a probléma, ott se férek hozzá. Képeknél nincs villámnézet.
Lehet, hogy titkosítva volt a vinyó? Vagy azt másképp kell elképzelni?
Most nincs ötletem.A jobb klikk Tulajdonságok - Összegzés fülön ez a szöveg jelenik meg a "Speciális" nézetben (Egyszerű nézetben semmi): "A választott forrásoknak nem érhetőek el a közös összegző tulajdonságaik."
Mire lehetne gyanakodni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10077 üzenetére
NTFS-nél nagyobb az adatbiztonság mivel naplózott fájlrendszer, főleg nagyméretű lemezeket és nagymennyiségű adatot jobban rá lehet bízni, továbbá különféle szolgáltatásokat biztosít, ebből leglényegesebb a jogosultságkezelés.
Oprendszer céljára, főleg amikor valakit egy otthoni gépen jogosultságkezelés sem hoz lázba, lehet jobban megy a gép FAT32-n, 4 vagy 8 KB klasztermérettel. Biztosat én sem tudok, de nekem úgy tűnik. Lapozófájlnál meg gondolom mindegy, akár FAT is lehet, az úgyis csak 1 db nagy fájl.
1:4 a számítógép 1. merevlemezének 4. partíciója
src=1:4\Ghost\akarmi.gho:1 Így kell, ha jól emlékszem, végén azért van 1-es, mert egy Ghost image több partíciót is tartalmazhat, de az 1-es akkor is kell, ha csak egy van benne.
-sure: megint csak emlékezetből, de ezt pont akkor lehet vagy kell odaírni, ha biztos benne az ember. Ha nem teszem hozzá, rákérdez. Így egy véletlen lenyomás is még kivédhető.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10074 üzenetére
Ezt sem egyszerű megítélni, de a FAT gyorsabbnak tűnik, úgyhogy XP-t én FAT32-n szoktam futtatni. Ez kézenfekvőnek is tűnik, mivel nem kell kezelni az NTFS jogosultsági, naplózási stb. szolgáltatásait, hanem egy egyszerűbb fájlrendszeren üzemel az oprendszer. Lehet, elvileg áramkimaradásra, resetre érzékenyebb a FAT, de gyakorlatilag nekem ebből nem volt gondom soha.
Lapozófájlnak is felesleges az NTFS, főleg amikor a legelső partíción nem csak a lapozófájlt tartottam, hanem DOS is volt, valamint a Ghost.exe, így bootmenüből lehetett Ghost indítást választani. Vagy automatikus helyreállítást is, mint a laptopoknál. A Ghost paraméterezett indításával meg lehet oldani, hogy minden további nélkül írja felül a 2. partíciót a 4. partíción lévő akármi.gho image fájlból.
Konkrétan ennyi egyébként:
ghost.exe -clone,mode=prestore,src=1:4\backup.gho:1,dst=1:2 -RB
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10071 üzenetére
Még régebben így teszteltem, de nem ez volt a lényeg, régebben sokféle programot is kipróbálgattam, hamar leamortizálódott a rendszer. Legalább két XP-t tartottam két partíción, egyikkel bármikor töröltem/formáztam a másikat, mentésből visszamásoltam, így egyszerűbb volt új oprendszert előállítani, simán Total Commanderrel. Bár az egész multiboot a Win98 időkből gyökerezett, az XP már jobban bírta a gyűrődést.
Ghost sem sokkal nehézkesebb, de egyébként a Ghost mentés a fájlrendszert is tartalmazza, visszaállítja ugyanúgy. Hacsak valaki ki nem csomagolja a Ghost Explorerrel.
Vagy vannak a WinPE alapú boot-CD megoldások (BartPE, Hiren's CD, utóbbin most már Mini XP is van), de ezeket ritkábban használtam. WinPE előnye például a Linux-alapú CD-khez képest, hogy XP-kernel, illetve rendszer fut rajta, az NTFS-t biztosan jól kezeli.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10069 üzenetére
Erről van szó, én amúgy próbáltam 8 és 16 KB klasztert is, valamivel gyorsabbnak tűnt, de ezt nehéz jól megítélni.
Mondjuk én az oprendszer alatt is simán lecserélem a fájlrendszert (akár NTFS-ről FAT32-re, sőt FAT16-ot is próbáltam alá), ehhez csak le kell másolni a Windowst, formázni, visszamásolni. Vagy konvertálóprogramot lehet használni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10065 üzenetére
Attól függ egyrészt, hogy valaki sok kis fájlt tárol, vagy csak nagyokat, utóbbi esetben szinte mindegy a clusterméret (vagy magyarosan klaszter). Mivel egy klaszterben több fájl adata nem lehet, egy 5 KB méretű fájl, 4 KB clusterméret esetén 2 db clustert elfoglal, vagyis 8 KB helyet. Tehát itt 3 KB a veszteség, de sok kicsi sokra megy, így végeredményben jelentős veszteség is előállhat.
Ezzel a "waste" szóval találkozhatunk a Partition Magic vagy hasonló programoknál is, amely képes utólagos cluster-átméretezésre, egyúttal kikalkulálja a helyveszteséget is, diagramon felmutatja, hogy ez alapján tudjuk választani, milyen méretre szeretnénk konvertálni.
Viszont azt is célszerű figyelembe venni másrészt, hogy nagyobb klaszterméretnél gyorsabb lehet a lemez, illetve a fájlrendszer kezelése. Tehát ha én egy XP alá nagyobb klaszterméretet választok, kicsivel több lesz a helyveszteségem, hiszen itt sok és apró méretű fájlok vannak, de bevállalom, hátha fürgébben szalad a gépem, hely pedig úgyis van bőven.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10061 üzenetére
MS-nél ennyit találtam ezzel kapcsolatban:
The Default Cluster Size for the NTFS and FAT File Systems
"All file systems that Windows XP uses to organize the hard disk are based on cluster (allocation unit) size, which represents the smallest amount of disk space that can be allocated to hold a file. The smaller the cluster size, the more efficiently your disk stores information.
If you do not specify a cluster size for formatting, Windows XP Disk Management bases the cluster size on the size of the volume. Windows XP uses default values if you format a volume as NTFS by either of the following methods: By using the format command from the command line without specifying a cluster size.
By formatting a volume in Disk Management without changing the Allocation Unit Size from Default in the Format dialog box.
By using the format command from the command line without specifying a cluster size.
By formatting a volume in Disk Management without changing the Allocation Unit Size from Default in the Format dialog box.
The following table shows the default values that Windows XP uses for NTFS formatting.Drive size
(logical volume) Cluster size Sectors
----------------------------------------------------------------------------------
512 MB or less 512 bytes 1
513 MB - 1,024 MB (1 GB) 1,024 bytes (1 KB) 2
1,025 MB - 2,048 MB (2 GB) 2,048 bytes (2 KB) 4
2,049 MB and larger 4,096 bytes (4 KB) 8
Drive size
(logical volume) Cluster size Sectors
-------------------------------------------------------------------------------
512 MB or less 512 bytes 1
513 MB - 1,024 MB (1 GB) 1,024 bytes (1 KB) 2
1,025 MB - 2,048 MB (2 GB) 2,048 bytes (2 KB) 4
2,049 MB and larger 4,096 bytes (4 KB) 8The maximum default cluster size under Windows XP is 4 kilobytes (KB) because NTFS file compression is not possible on drives with a larger allocation size. The Format utility never uses clusters that are larger than 4 KB unless you specifically override that default either by using the /A: option for command-line formatting or by specifying a larger cluster size in the Format dialog box in Disk Management."
A félkövérített mondat számomra homályos: "The smaller the cluster size, the more efficiently your disk stores information" Minél kisebb a foglalási egység mérete, a lemez annál hatékonyabban tárol információkat.
De a táblázatban látható, hogy minél nagyobb a logikai egység mérete, arányosan annál nagyobb lesz a cluster méret is - most ebből az következne, hogy minél nagyobb egy partíció, annál kevésbé hatékony a fájltárolás módja.Rosszul értelmezem?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10036 üzenetére
Lehet hexában nézelődni, tulajdonképpen alapnézet.
0. szektor az MBR, láthatók benne a boot-kód hibaüzenetei (érvénytelen partíciós tábla stb.). Utána következik 62 üres szektor, illetve ide írják be magukat bootmanagerek, kernelindító programok, LiLo, GRUB stb. vagy bármilyen egyedi fejlesztésű kód, vagy vírusok is.
Egy szektor 512 byte, 63 szektor 1 track.
2. track 1. szektora az 1. partíció kezdete (bootszektora). Ez a 63. szektornál látható, mivel 0. az első. Itt is van egy boot-kód hibaüzenetekkel (Hiányzó NTLDR stb.). Tehát a bootszektor, amivel persze csak primary típusú partíciók rendelkeznek, oprendszer-specifikus, az adott rendszer formázóprogramja alakítja ki. Míg az MBR-szektor általános PC-szabvány (IBM x86).
Felfedezhető még bootszektormásolat is, NTFS-nél a partíció legutolsó szektorában, FAT32-nél a 7. szektorban, partíció elejétől számítva (relatív szektorszám).
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10029 üzenetére
http://www.runtime.org/diskexplorer.htm
http://mh-nexus.de/en/ (ingyenes)
Van egy előkészített rövid leírásom, fórumra szoktam bemásolni, amikor valakinek ismeretlen a téma. Csak vizsgálódáshoz természetesen maradjon read-only módban (alapértelmezett).
Adatmegsemmisítés, merevlemez teljes felülírása (Runtime's DiskExplorer, 30 napig ingyen használható):
http://www.runtime.org/hungarian/index.html
FAT vagy NTFS lemezszerkesztő választása közömbös, mivel csak szektorokkal foglalkozunk.
Tools: Options, Direct read/write
File: Drive, Fizikai meghajtó kijelölése (vagy csak egy partíció, de ezen a ponton mindenképpen figyeljünk jól oda, mit választunk ki felülírásra!), OK.
View: as Hex (F3).
Edit: Select all
Edit: Fill (zero), OK.-----------------------------------------------
Mondjuk később rájöttem, abszolút kezdőknek egyszerűbb a KillDisk, ugyanazt elvégzi. -
audi100td
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9991 üzenetére
Így van ez tényleg fontos, akár ez is okozhatja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9978 üzenetére
[link] Vagyis gariba vissza.
-
edward2
addikt
válasz
Sk8erPeter #9970 üzenetére
WDnél csináltam RMA-t. Visszaküldöm nekik vinyot mivel diagnostic tool errorcode 225re azt írja hogy replacement disk. tehát ennyi. küldöm és meglátjuk.
-
echterion
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9960 üzenetére
Félreértesz, a Hitachival minden rendben, azért vettem, mert a másik kettő már elég ramaty. Így értettem, hogy azzal még kihúzom egy darabig.
-
edward2
addikt
válasz
Sk8erPeter #9958 üzenetére
lefuttattam végül rajta chkdsk-et egy forma 1 alatt lement 5% egész éjjel ment. sajnos ha benthagyom vinyot akkor gépem kb szarrá lassul. ugyanez történt anno egy 250es WDvel de ott csak recovery progival tudtam kimenteni cuccok 90%át. aztán ment ablakba... tápellátást hogy ellenőrizzem meg adatkábelt? mellesleg erre látmo legkisebb esélyt.
-
echterion
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9946 üzenetére
Köszi, majd megpróbálom. Most vettem egy 320 gb-os hitachi-t, azzal kihúzom egy darabig. Ennek a zero fill dolognak meg utána kell néznem, hogy hogy is működik.
-
edward2
addikt
válasz
Sk8erPeter #9956 üzenetére
Lesz különbség? Mármint windowsos és dosos verzio közt. félek ha már a chkdsk se fut le win előtt akkor ez miért futna le akkor dosban? azért megprobálom.
-
edward2
addikt
válasz
Sk8erPeter #9954 üzenetére
nem rég vettem corsair hx620 nem hiszem hogy azzal van a baj. régebbe is volt egy hasonlo másik WD vinyon de akkor töröltem azt a fájlt amelyiknél kiakadt mindig majd jo lett. de mivel már formázáson is tul vagyok ezért mi a fenét töröljek és pont a 0 irogatással szeretném törölni...
-
Bengio
tag
válasz
Sk8erPeter #9946 üzenetére
az mire jo, hogy minden szektort nulláz?
-
echterion
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9943 üzenetére
HD sentinel szerint 62%-os kondíció mellett 38 hibás szektor, valamint 435 nap várható élettartam.
-
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9933 üzenetére
Aranyos! Megint belém akadsz?! Amennyiben feleslegesnek itéled ne reagálj rá! Nem is neked szólt! A smiley a kihagyhatatlan poénra utalt, mint ahogy a bocs is! Szerintem ez majd mindeki számára világos volt. A legalitást Te kezdted feszegetni. Elötte egy szó sem esett a torrentezés legális-illegális voltáról! Pont.
-
SchDerGrosse
tag
válasz
Sk8erPeter #9934 üzenetére
Kösz szépen, így már megy!
-
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9929 üzenetére
A feltöltés az illegális /a pillanatnyi állás szerint és ezis csak a zenékre és filmekre érvényes a progikra nem! Azoknál a letöltés is az!/, de nem erről volt szó. Szerintem...
A vinyó igénybevétele szempontjából indifferens hogy legális vagy sem! -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #9916 üzenetére
Nos, úgy néz ki a RACK valóban megsütötte, az egy hibás és három gyenge szektorból délutánra lett 39 és 20.
A maradék meghajtón van egy hibás szektor, lefutott a chkdsk, vadi új winchester (szintúgy 500 Gb Sams.) bekerült a "sütött" helyére, de RAID1-ben most sem sikerül a tükröt újraépíteni sem windows-ból, sem bios-ból, egyszerűen néhány százaléknál megáll és nem történik semmi.
Esetleg erre valami ötletetek? Előre is köszi! -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9916 üzenetére
Vagy már megsütötte. RACK!
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9908 üzenetére
western digital wd3200AAJS
-
Bagolz
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9898 üzenetére
Ja bocs és köszönöm
-
Bagolz
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9891 üzenetére
És hogy kéne CMOS resetelnem?
-
Hardtech
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9894 üzenetére
Már formáztam a vinyót nem is egyszer. Windosbol is es ugy is hogy a telepitö cd röl inditotam a gepet de nem történik semmi leformazom NTFS el azutan elkezd fajlokat masolni majd ujraindul a gép és nem a windows telepites folytatodik hanem kezdi elöröl. Tehat megint formatalni akarja majd megint masolni es megint ujraindulni és hiaba formaztam még mindig azt irja hogy RAW filerendszer. A lényeg az lene hogy RAW bol ujra NTFS legyen csak ezt nem tudom kibogozni itt a forumba hogy milyen programal tudom ezt megcsinalni es hogy ?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9854 üzenetére
Igen. Kissé érdekes lenne, ha nálam krepálna be a mentendő drive csak azért, mert az épp még használható tápon futott.
-
kem
addikt
válasz
Sk8erPeter #9854 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok
-
csiga8
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9853 üzenetére
Most lehet úgy 1 hónapos a "kicsike", akkor még járódik
. Alig hiszek a fülemnek
Nemrég tudtam meg, hogy a hangszórókat is be kell járatni - nekem újdonság volt - , most meg már a vinyókat isViccet félretéve, én is gondolkodtam már a vibe-fixeren, de elötte kipróbálok egy olcsóbb megoldást.
Mégpedig azt, hogy a vinyó oldalára autóbelsőt fogok csavarozni, és ezt a belsőt rögzítem a házban. Nálam kicsit más a helyzet a HDD felgogatás terén, mivel gyorscsatlakozós a Chifi ház, így némileg több helyem van. A gyorscsatlakozót kihagyom és egy kb 1 cm-el szélesebb csíkot rögzítek a vinyó oldalára ( duplán is elfér). A túllogó 1 cm elegendő a házban történő valamely rögzítésre ( csavarozás), de nem túl hosszú, hogy kilengjen, főleg duplán, és azt is mindkét oldalt.
Mindenképpen kell valami jó megoldás, mert a Hitán kívűl van még egy 250 Gb és egy 320 Gb Seagate a házban, és ha mindegyiket tápra dugom, akkor összebúgnak, és ez a nagy ház búg bizony. Így legtöbbször lehúzom a Seagateket, de ez így nem valami kényelmes.
A vibe fixerből kéne mindjárt három, az már nem olyan kevés pénz, ezért próbálkozom egy gazdaságosabb megoldáson, meg a bütykölés öröme ugye
Ha nem jön be, akkor úgyis megveszem, jobbat nem tudok
-
T-unit
őstag
válasz
Sk8erPeter #9801 üzenetére
Köszi a részletes reírásokat,igaz ezt a hsz-t csak most olvasom,de biztosra mentem a lassú formázással félóra-óra alatt megvolt bőven.
Szal thx mégegyszer. -
válasz
Sk8erPeter #9788 üzenetére
Köszi a linkeket, bár sok új információt nem tudtam meg, eddig is tisztában voltam a tartalék területtel, meg a hibás szektorokkal, meg stb. Azt is tudom, h miért felesleges elektronikát cserélni HDD-ken, még ha ugyanolyan winchesterről is származna a csere-elektronika.
Épp ezért kérdeztem, h mi érteleme van a HD Tune, vagy a Windows merevlemez szektorhiba tesztjének, ha a hibás szektorokkal úgy sem lehet semmit csinálni.
Egyébként ez az egész úgy jutott eszembe, h van egy HDD-m, amin 1600-nál is több szektorhiba van. És nem tudom, mindet át tudja/tudta-e helyezni a tartalék területre. (Nem hiszem.) Ez egy 160GB-os HDD, IDE, és jó lenne pl. filmeket mobilrackben kölcsönadogatni rajt, de nem tudok nagyon rávenni semmit, mert egy darabig másolom rá az adatokat, aztán megáll, kattog picit, és lefagy a rendszerem, legalábbis egér nem reagál semmire, kénytelen vagyok újraindítani.
Pedig ha ki lehetne zárni a hibás részeket a HDD-ről, akkor lehetne használni még.Lehet, h így elsőre butaság amit írtam, de jártam már hasonlóan:
Egy anyagilag nem túl eleresztett ismim vett pár ezerért egy használt 40GB-os HDD-t, h arra tenne fel rendszert, de a Windows településkor végigformázza ugyebár a lemezt, ami valahol a háromnegyed-részig tartó formázás után megállt, és emiatt nem is tudott telpíteni sem. Elhozta, csináltam rá először egy 25GB-os partíciót, az sikerült.
Továbbmentünk, 30GB-ost nem engedett.
Így megpróbáltunk még egy 28GB-ost, azt engedte.
Tehát logiukus, h a hibás rész(ek) 28GB után voltak, de mindenesetre erre már fel tudta tenni a rendszert.
Ezzel párhuzamosan elkezdtem fórumozni, ill. keresni a merevlemez gyártójának oldalán olyan programot, ami kiiktatná a hibás részeket. Asszem Maxtor HDD volt, találtunk is hozzá programot, legalábbis a leírásból úgy tűnt, valami hasonló, csak kellett volna hozzá Floppy meghajtó, nekem meg van ugyan, de nincs bekötve, meg asszem már nem is működik; így abbahagytam az egészet.Mert ha lenne egy alkalmazás, amit lefuttatva összesítené a hibás részeket egy adott merevlemezen, és elmentené a HDD elektronikájára, h ezek és ezek a szektorok nem hazsnálhatók, akkor még ha csökkenne is a kapacitása a winchesternek, de használható maradna addig, amíg pl. a tányér-forgatómotor meg nem adja magát.
Na ilyen programot keresnék, mert nem csak az az egy 160-as régi IDE HDD-m van, hanem még mellette egy 120-as, és egy másik 160-as is, bár azokon ennyi hibás szektor nincs, de szintén hasonló tünetek jelentkeznek, ha használni akarnám őket. Megakadnak, rosszabb esetben teljesen lefagyasztják a gépem.
Így hiába van/lenne mobil rackekben kábé 400GB-om pluszban, ha nem tudom semmire használni őket.
Pofátlan meg nem akarok lenni, h leformázom, eladom, aztán azt mondom, h sajnálom, nálam még működött..ps:
én is szoktam visszaállítgatni fileokat (egyik linkedben volt), nálam ez egy t×k általános művelet, én Active File Recoveryt használok. Legújabb poénkodásom, h fényképezőgépeket ha adnak lementeni a képeket róla, arról szoktam visszanézni a kinyerhető képeket.. ehhehhh..(Persze csak titokban.)
Mindenesetre köszi a linkeket.
-
T-unit
őstag
válasz
Sk8erPeter #9798 üzenetére
Minden úgy van ahogy mondod.
Formatálom samut és jövök megköszönni/vagy kérdezni h mi a szitu. -
T-unit
őstag
válasz
Sk8erPeter #9789 üzenetére
Pontosan, vacsi új sata2.Lapom Gigabyte p31-ds3l.XP bootol maxtorrol->sajátgép->samu vinyó sehol.Mint írtam biosban felismeri mind a 2 vinyót,de xp-be már nem mutatja.
Maxtor vinyó: diamondmax plus 9, kerek 5éves,gond nem volt vele soha.
Sorrendeket írtam mit hogy van,gép bottol megy minden, csak samu vinyó sehol xp-ben.
Kódnevet ha van nekie nem látom mert ha kezembe lenne maxtor vinyó most nem írrnék(szal ha netalán azis kell, megmondom vinyókivétel után, ha rá van vésve). -
válasz
Sk8erPeter #9784 üzenetére
Ahha, akkor jól gondoltam.
És még egy kérdésem lenne. Tud ez a HD Tune keresni merevlemez hibát is, de mi értelme? Akár HD Sentinel, vagy más program is kiírja (még rövidebb idő alatt is akár), h van-e, és ha van, akkor hány szektorhiba van a HDD-n.
De attól, h kiírja, még nem lehet lezárni őket.Vagy a HD Tune PRO verziója ezt is meg tudja tenni, akármilyen winchester típuson?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9762 üzenetére
Közbeiktatott csatlakozó bizonytalan érintkezést jelenthet, átmeneti ellenálllást képvisel, vezeték szintén. USB-ről merevlemezt táplálni, az áramkorlát miatt, enélkül is nagyon határeset, minden kis ellenállás számít ilyenkor.
-
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9756 üzenetére
Elvileg meguszhatod, de én mindig mentek elöször, mert ha nem sikerül a barkács akkor még nagyobb a baj!
Azaz kevesebb menteni való marad!
Érdekesebb lenne a játék ha valami nem várt hibát tudnál generálni!
Egyébként van ott olyan amivel az MBR-t is "összefirkálhatod". Jó szórakozást.
-
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9743 üzenetére
A HBval operáltam én is. A partition table doctor volt, azt hiszem.
Határozott igen, a válaszom a kérdésedre! Sokat kell játszani velük, hogy megszokd, de szerintem nagyon hasznos dolgok! Némelyik sajna nem megy egyes SATA vezérlőkkel, némelyik nem kedveli a SATA vinyokat. Van amelyik órákig dolgozik, de sikeres. PATA master vinyókat szereti a leginkább. Nekem már sokat segitettek, vagy 4-5 éve használom.
Folyamatosan fejlesztik a kinálatot benne. 9.8 a legfrisebb. 9.7-et javaslom, mert jól megreformálták a 9.5 höz képest. -
Dzsekó
addikt
válasz
Sk8erPeter #9743 üzenetére
Active Partition Recovery-vel nekem sikerült visszahoznom egyszer 1 vinyó 3 particióját, amit előtte Partition Magic 8-al sikeresen töröltem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9734 üzenetére
Sok munkád lehet a keresésben.
Tapasztalatom szerint kábeltől függ. Van olyan 80 eres, melynél lehet látni, egy szálból hiányzik egy kis darab az alaplapi csatlakozó mellett. Ilyen kábel esetén a master és slave pozíció nem cserélhető fel, még jumper használatával sem. Sőt, egyes kábelekben a csatlakozónál van a hiány, így nem látod. Ahol a 80 ér végigfut, ott nincs gond, cserélhető a két pozíció.
A masternek meg a jelhullámok visszaverődése miatt kell a kábel végére kerülnie. Minden kábelt le kell zárni. Ennek okát szakkönyvekben megtalálod.
U.i.:
Kernel leírta. Neki is sok ideje van.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9741 üzenetére
Elektronikai szervizszakmában nem árt kellő alapossággal hozzáállni a dolgokhoz, mivel itt nem mindig van több dobása az embernek. Néha elfüstöl ez-az, ha egy kicsit nem figyel oda az ember...
A lezáratlanságot tápvonalra kell érteni, ami egy elektromos fogalom, ezen a topikon jóval kívülre esik. Csak ízelítőként, hogy mégis miről van szó
http://nw.elektro.uni-miskolc.hu/~hegedus/JEL_03/JEL_07.pdf
(Itt az állóhullámokról és reflexióról külön szól.)http://wiki.ham.hu/index.php/T%C3%A1pvonalak
Lényeg itt a lezáratlan vezetékszakasz, illetve vezetékvég, amiből gond lehet. A középső csatlakozó nem vezeték, csak "ott van".
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9734 üzenetére
Ha két eszköz van a kábelen, szerintem a 80-eres kábelnél is lehet jumperrel választani, hogy melyiket szeretném masternek. Mint a 40-es kábelnél is lehetett, a régi időkben.
Ha egy eszköz van, annak mindenképpen a kábel végére kell kerülni (akár Slave, akár Masterre jumperelve). Ennek annyi a jelentősége, hogy ha a kábelvég levegőben lógna, vagyis elektromos szempontból lezáratlan, az nagyfrekvenciás reflexiók forrása lehet.
Ilyen reflexióból adódik például, amikor egy TV képernyőjén szellemképet látunk (akár több, eltolódott képet is), különféle antennaproblémákból kifolyóan. Adatátvitelben a reflexió értelemszerűen hibákat okozhat, ezért nem megengedhető.
80-eres kábelnél a hosszabbik végére eső (kék színű) csatlakozónak az alaplapra kell mennie, mivel ebbe a csatlakozóba van beépítve egy rövidzár, ami 34-es eret zárja le testre. Ha az alaplap nem kapja meg ezt a rövidzárat, a vezérlő UDMA33 üzemmódra vált, és csak ebben a módban hajlandó működni. A rövidzár engedélyezi nála a nagyobb sebességet.
Ha valaki fordítva használja a kábelt, le lesz korlátozva a sebesség, de hibátlanul működik. Én egyszer egy hosszú körkábelt speciális okból fordítva használtam, ezt az átalakítást kellett elvégeznem, hogy megfelelő sebességgel működjön. Egyrészt kivettem a 34-es eret, az alaplapra pedig felforrasztottam egy rövidzárat, így egyszerűbb volt megoldani.
A 28-as ér adja a Cable Select opciót, a két szélső csatlakozó 28-as pontját köti össze, a középsőt megkerüli, vagyis ennél üresen marad.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Sk8erPeter #9721 üzenetére
Ha a jumperokkal állítja be, akkor édes mindegy, hogy melyik hdd van középen és a végén.
Akkor számít az elhelyezés, ha cable select van.
szvsz a laphoz a közelebbinek kellene az elsődlegesnek lennie, ami a logikát mutatja, én mindig jumperrel állítottam amig pata volt, és hely szüke miatt, éppen ahogy sikerült úgy lett bekötve.Liksoft, megjavult a WD ém, megy már AHCI ben, fogalmam sincs, hogy mi volt a gondja.
Azóta már ismét fent van a 7048 as win 7. -
Fatal1tyUSER
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9718 üzenetére
Igen akkor tuti gyorsformázást csinál csak a Paragon. Csak azt hittem már lemaradtam valamiről...
És sehol sem írta hogy választhatnék gyors vagy teljes között. Akkor ezzel nincs gond.
Megcseréltem és megigazgattam kábeleket de azokkal semmi gond nem volt, ugyanazt írta a HDD Health a vinyókra.
Felraktam a Hard Disk Sentinel Pro-t ahogy javasoltad, és az mind2 vinyómra 100%-os minőséget jelez, és teljesítményt is!!! A másik persze folyamatosan 77%-ot ad csak. (Mindjárt utánajárok ill. megnézem van e frissebb ver ebből a progból is esetleg.) Úgyhogy lehet mégsincs akkor baja a vincsinek. Majd még jelentkezem hogyha van fejlemény.
Köszi szépen Sk8erPeter!!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Sk8erPeter #9643 üzenetére
A hdd nek a konfoigját megnézni leginkább, ill. valahogy rájönni, hogy az ahci része miért halt meg.
Mert egy win telepítés nehogy már betegyen a hdd nek. -
8nemesis8
veterán
válasz
Sk8erPeter #9648 üzenetére
Értem.
De azért tetszett nekem, ez ,hogy a Western Digital-nál lehet ilyet letölteni, amivel formázni particionálni is lehet. Jah és persze egyből felismerte a winyót, mihelyst feltelepült. -
8nemesis8
veterán
válasz
Sk8erPeter #9646 üzenetére
Máskor ezt teszem
Ma is tanultam valamit
-
helpy
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9633 üzenetére
A jumpert már eldobtam hogy ne is lássam, de csak 140 MB/s sebességgel hjlandó menni, míg babrálás előtt elérte a 302-t ha jolemléxem. Köszi, probálgatom a linkeket
-
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9590 üzenetére
Ne már! Egy szóval sem mondtam hogy nem ajánlom a codegent! "Nem ajánlottam itt senkinek codegent!" mást sem! Egyébként 2 év a gari és a gari időnél tovább tart a kapcsolatom az ügyfeleimmel. Az irodai szófordulathoz pusztán a hely miatt ragaszkodom mert kényelmesebb igy beszélni róla, mint integrált vgaval szerelt, energiatakarékos kis háttértárral rendelkező, alacsony óra jelű esetleg celeron processzoros, csökentett energia felvételű konfigurációként emlegetni. Ebbe bele tartozik a csak netezek-levelezek, home user nagy része is.
Nem vagyok Codegen dealer! Egyszerüen a pár 10000 usert szeretném megkimélni az infarktustól, akiknek egyébként hibátlanul müködő codegen cuccuk van és megrémülnek a gyujtsuk fel a codegen gyárat zászlódtól.
Minden táp elromlik, igen vannak, voltak rosszabbak is. A codegen egy középkategoriás táp a maga tulajdonságaival. Viszont egy átlag (irodai) usernek ritkán van szüksége komolyabbra. Ennyi a véleményem és ezt el nem vitathatod!Béke.
Bocsi a sok hosszú offért! -
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9586 üzenetére
Miről beszélünk!? Nem mondtam hogy codegen volt a tápom! Nem ajánlottam itt senkinek codegent! Nem netes vélemény-tapasztalat, hanem a sajátom a 100-150-re jutó 1 gari! Nincs 600 wattos codegenem. Az aláirásomban is látszik ami a konfigomnál is ott van:
CTF-850 W = chieftec-850 14c Erre esküszöm, de ugye ezt értelmetlen ajánlanom egy irodai konfigba! -
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #9578 üzenetére
Halál komoly volt! Az első mondattal egyetemben! Nem a 600 w a lényeg ! Hanem hogy teszteljen és ha már vesz valamit akkor vegyen a 400-nál többet biztonságból! Mert ha megnézed a konfigját akkor látszik hogy nem egy irodai user és feltételezhető hogy évente több hardvert is kicserél.De ez Dark KillerXnek világos volt. Akkor mi miért vitatkozunk erről?
Képzeld hogy hittem a vga leirásban, olyan bödületes baromságnak mint hogy a 600w javasolt és mit ad isten elindult a kártya mig a 400w táppal nem ment!
Arról nem is beszélve hogy "fos szemét ipari hulladék Codegen táp" amivel szállitok minden alsó és középkategoriás gépet és talán egy garis probléma volt az elmúlt években annak ellenére hogy nem egy chieftech a lelkem, de megfizethető! No de ennek igy semmi értelme... -
toncy
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9551 üzenetére
hello,
nem is vitazni akarok...
csak mondom, hogy az enyembe nincs csapagy, hanem perselyeken fut...((
egy favago modszerrel meg oldott sz*r...
tehat ugy kepzeld el, hogy ket cso egymasba van teve es ugy forg az egyik a masikba...de asszem ez a tema mar nem ide tartozik
-
toncy
csendes tag
válasz
hello,
nem is vitazni akarok...
csak mondom, hogy az enyembe nincs csapagy, hanem perselyeken fut...((
egy favago modszerrel meg oldott sz*r...
tehat ugy kepzeld el, hogy ket cso egymasba van teve es ugy forg az egyik a masikba...de asszem ez a tema mar nem ide tartozik
-
toncy
csendes tag
válasz
jah, tudok
a tapomba peldaul sima venti van, egyetlen csapagy sincs benne... szet szedtem onna tudom
D
-
Dimacherius
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9552 üzenetére
Hali!
Kössz a linkeket.
2 uccsó kérdésem lenne:
1. Találtam egy tápot, szintén FSP 350 W PNF, csak 6500-ért itt:
http://hardwareoc.hu/shop-k/index.php?page=shop.product_details&category_id=47&flypage=shop.flypage&product_id=1451&option=com_virtuemart&Itemid=1
Megéri ennyiért?
2 k-val olcsób, mint iponban...2. A venti itt a tetején található, így ha behelyezem, akkor pont a ház fedőlapja, teteje alatt lesz, ebből következtetek, hogy a venti inkább lefele a gép belseje felé fog nézni...
Nem tudom, érthető vagyok-e?
Próbáltam az lenni.
Mindegy, az első kérdés a fontos...
-
Dimacherius
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9541 üzenetére
Kössz a segítséget!
Sokat tanultam..
De tényleg
A vinyót meg rendberakom, a tápcsere után
Szóval veszek egy FSP 350 W-osta vagy 400 w-osat PNF-ben, ha jól mondom...
Elbírja ez a táp egy nVidia Gforce 9500 kártyacsere után a gépet, ami jelenleg:
P5GDC PRO alaplap
Intel Pentium 3.2 GHz proci
2 GB RAM
Sapphire Radeon HD 3450 256 MB RAM 128 bit (le lesz cserélve nVidia Gforce 9500 -ra)
Codegen 300w táp (le lesz cserélve FSP 350 W PNF-re)Dimacherius
-
Dimacherius
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9530 üzenetére
Hali!
Kössz a segítséget.
Nem sértődöm meg, mert sajnos a tápról alkotott véleményed úgy igaz, ahogy írtad.
Sokan szidják.
Viszont, ha lecserélem, akkor megoldódik ez a vinyó megnyitási probléma?
Erre nem kaptam választ.
Ugyanis reinstall nem oldotta meg... (többször sem)
A célom, hogy elérjem a nagyvinyót a Sajátgépből és ha ehhez tápot kell cserélnem, akkor megteszem.
De mi az a chkdsk vagy mi???????
Dimacherius
-
peti4
tag
válasz
Sk8erPeter #9519 üzenetére
Mégsem boldogulok a kezelésével(nagyon angol)
-
toncy
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9510 üzenetére
hehe valahol mindenki el kell kezdje
jah es meg annyit akarok kerdezni, hogy a merevlemez mitol melegedhet?
az utorrent meg terhelne annyira a winyot, hogy a sentinel szerint(nincs modositva az eltolas) 40 fokos... -
peti4
tag
válasz
Sk8erPeter #9519 üzenetére
Köszönöm már jön lefele.
A kezelésével meg majd megbirkozom -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9498 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, ha mented ami fontos. A másik meg, hogy egy partíció a rendszeré, egy meg az adatoké.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9495 üzenetére
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség. Gyakorlatilag köszönő viszonyban sincsenek egymással."
A drive-on hagyott nyomok alapján lehetne találgatni, mi okozhatta az adatvesztést. Lehet memóriahiba, IDE kábel bithiba, íráshiba a drive-nál, drive cache hiba, véletlen move hiába copy-t szeretett volna, stb-stb....
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9493 üzenetére
Írtam, látni kellene. Így lövésem sincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9491 üzenetére
DIR..... kezdetű sem? Ha nincs, akkor vagy eltűntek, vagy valami más gebasz van. Ahhoz viszont látni kellene.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9489 üzenetére
A root-ban nincs új könyvtár? Lehet hidden attributumú is! A TC-vel keresd, mindent megmutat beállításban.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9487 üzenetére
Ez olyan mint a FAT alatt az elveszett láncok file konvertálása. Azokat az állományokat és foglalt területeket amiket sehova nem tud kötni a CHKDSK, a root-ban elhelyezett spéci könyvtárba teszi. Ha szektorhibás volt a winyó, akkor az lehetett egy könyvtárbejegyzés is. Ilyenkor a rendszer számára az alatta található területek elvesznek, illetve elérhetetlenek. A chkdsk fogja ismét hozzákötni a fa struktúrához.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9485 üzenetére
A root-ban nem található file000.chk vagy hasonló könyvtár? Szerintem igen, és ott lehet az elveszett adat. Lehet, hogy nem eredeti néven, de ez sem kizárt. Az asztalról meg azért tűnik el, mert maga a könyvtárbejegyzés sérül. Olyan, mint amikor egy híd leomlik. Átmenni nem tudsz, de a túloldalon ott az adat. Viszont ha köd van, azt sem tudod, hol a másik fele. Vagyis a root-ba köti.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9479 üzenetére
IDE vinyóhoz van átalakító, SATA-nál meg azonos a szabvány. Hogy mit hozna vissza egy GDB, azt nem tudhatom, a felülírás miatt kétesélyes, de volt már olyan, hogy valaki egy Ghost mentést rátolt az adataira (elnézte a partíciót), GDB mégis visszahozott neki majdnem mindent.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9473 üzenetére
Mivel az áramszünetet is szóbahoztam, laptopnál ez nem annyira játszik. Csatolófelület ugyanúgy lehet IDE vagy SATA, utóbbihoz még átalakító sem kell, mivel egyforma a csatlakozó.
Ilyen sérülésnél bármi eltűnhet. Nem tudom, az illető hogyan csinálta, de szokás mondani, hogy az Asztalon lehetőleg ne tároljunk adatokat, főleg nagy mennyiségben. Noha elvileg az is csak egy normál mappa. Valamiért láma szokásnak tartják, főleg a haladóbb szakik, már a régi Windows idők óta, de a pontos okát nem tudnám most megjelölni.
-
EkSYS
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9474 üzenetére
Hi!
Kosz, ezeket tobbe kevesbe meg is talaltam. Raid-1-et akarnek csinalni. Bajom a hajlekony lemezes megoldas, meg az hogy van 1db 500-as winyo amin van egy mukodokepes XP. a 2db 750-es meg parlagon (ezeket akarnam osszekotni ugy hogy az 500-as rol bootolok, ez a ketto meg raid1-ben mosolyog). Ha bios-ban RAID-et bekapcsolom (+ letrehozom a kotetet stb.) akkor utanna nem indul el az 500-as XP-m, ha beletolom neki az XP installt akkor amikor F6-ot kell nyomni ott nem tudom megetetni floppy-val, mert az nem van.
Bar azon gondolkodom nem-e egyszerubb-e egy allwaysyncet autorunba tenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged