- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
Csak az írás lassul a Maxtorra ezt már kiderítettem.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Ha total commanderben vagy máshol másolok egyik vinyóról a másikra, akkor 60-80Mb/secről visszaesik 10-re. Ezzel mit lehetne kezdeni? Egyik se rendszervinyó. 380 Gb másolásánál elég bosszantó.
a rendszer:
Giga fxa890-ud5
athlon II x4 meg DDR3
wd6400aaks
maxtor sata 500gb
win 7 64bit egy 400as samun. -
kem
addikt
válasz
Devid_81 #11886 üzenetére
Nekem nem erne, de egy kicsit bonyolultabb a helyzet. A biztositas meg el majusig, es addig vonjak a tulaj szamlajarol a havi 10Eurot. Nemetorszagban vannak meg cuccai amiert egyszer mindenkeppen el kell mennie, de annyit nem tudna maradni amennyit szerintem a biztosito ulne rajta. Ezert en mindenkeppen azt tanacsolom neki,h csereljunk vinyot, az elozot meg visszatesszuk ha komolyabb baja esik a gepnek(pl tonkremegy a kijelzo a user hibajabol - mert erre is kiterjed a biztositas).
Ha megis ugy dont,h visszaviszi a gepet azt szeretnem tudni,h ilyen hiba eleg-e arra,h foglalkozzanak vele.
-
kem
addikt
Szia liksoft!
Lenne egy szakmai kerdesedem:
Van itt egy ST9120824A tipusu seagate sata lemez. HD Sentinel azt irja, hogy van rajta 80 hibas szektor, onteszt soran talalt 8 hibas szektort es a feluleten talalhato 8 gyenge szektor. Kondicio:25%
A laptopra meg van garancia, pontosan biztositas ami nemetorszagba szol. Szereinted ez eleg ahhoz, hogy garanciaban csereljek a lemezt? Ismerosom nem szeretne potyara elrepulni Londonbol Nemetorszagba csak e miatt. A gep meg annyira lassu, hogy szinte hasznalhatatlan. Csak akkor allok neki a rendberakasnak ha nem viszi el nemetbe. Addig csak backupolok.Elore is koszonom a valaszod, vagy barki maset aki tud segiteni!
-
-
kem
addikt
válasz
Sk8erPeter #9854 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok
-
kem
addikt
Buhh ez tipikus házrezonálás. Fogadjunk, hogy ha kiveszed a vinyót semmi ilyesmi hangja nem lesz
Ha így van cseréld ki a másik vinyóval, helyezd át őket, keress olyan pozíciót ahol nem rezonálnak be. Ha periódikus akkor biztos,h erről van szó, mert a 2 vinyóban csak a fordulatszám állandó... Milyen házad van? (ha táppal vetted akkor milyen táp?)
-
kem
addikt
válasz
Whynot? #8706 üzenetére
A vinyó hátulján van egy jumper (2 tüskét rövidrezáró kis cucc), az CAP LIMIT-re van állítva, ami 32Gb-ra korlátozza a vinyó méretét. A vinyódon keresd meg az ábrát ami alapján értelemszerűen dugd át a jumpert a neked megfelelő állásba. (Master vagy Slave).
Elrontani nem lehet semmit, ne parázz
-
kem
addikt
válasz
cintula187 #8354 üzenetére
standard. nemkell tesztet indítani, amikor elindítod a programot kiolvassa a vinyóból az önellenörző adatokat, abból kiderül van-e komoly baja.
-
kem
addikt
válasz
azazell0 #8350 üzenetére
Micsoda?!
Mit jelent az, hogy a vinyónak egy belső fizikai lemeze?Van benne 1, 2, vagy 3 tányér, és mindegyik tányér elején a leggyorsabb. Azon kívül, hogy a lemez elejére teszed a rendszerpírticiót, nem tudsz mást csinálni. még annyit max, hogy a lapozófájlt egy másik vinyó elejére teszed.
-
kem
addikt
válasz
cintula187 #8351 üzenetére
HD Sentinel mit ír rá?
Mekkora ez a vinyó és mennyire van tele? -
kem
addikt
válasz
fenergie84 #8263 üzenetére
de hülye vagyok, nem mindegyíik rack küldi el a gépnak a smart adatokat. tedd be a gépedbe.
-
kem
addikt
válasz
fenergie84 #8259 üzenetére
eszközkezelőt írtam, nem lemezkezelőt az eltávolítás kapcsán, de rajtad az nem segít. vedd ki a rack-ből, és tedd be a gépbe. valszeg behalt a rack.
-
kem
addikt
válasz
Jimmy02 #8257 üzenetére
távolítsd el az eszközkezelőböl, aztán restart.
Ha semmi, akkor HD Sentinel programmal nézzd meg, hogy mit ír rá.
Megpróbálhatod még Acronis Disk Director-ral particionálni.
Lemezkezellőben bentvan? Sajátgép jobbklikk kezelés lemezkezelés valami ilyesmi, most nemtom mer linuxban vagyok. -
kem
addikt
-
kem
addikt
Sziasztok!
Bocs, hogy több helyre is beírom, de sürgős.
Van olyan 2,5"os SATA vinyó ami maximum 500mA-t fogyaszt?
Találni egyáltalán ilyet?! A mostani 700-at eszik, és az eszköz amire kötni kell csak 500-at bír. -
kem
addikt
Ennyit arról,h megpróbálkozzak a samukkal.
Még mindig WD és Hita nálam a nyerő, ez most majdnem megdőlt, de samu megint bizonyított -
kem
addikt
én használok legalább 6-7 vinyót adattárolásra amik hibásak, de csak 1-el találkoztam eddig ami annyira beszart, hogy kékhalált okoz. De azt már nem is ismeri föl. A gyenge szektorosokat simán lehet még használni, de én legalább 3 vinyóra írok valamit, akkor tuti megmarad.
-
kem
addikt
válasz
Depression #8078 üzenetére
ha van még nekik, akkor ugyan olyat adnak.
ha nem, akkor meg valami hasonló kaliberüt kapsz(nem árban) -
kem
addikt
válasz
Depression #8074 üzenetére
A merevlemez jegyzi magában folyamatosan,h mi történik vele. a HD Sentinel csupán kiolvassa a S.M.A.R.T adatokat, és abbol számol várható életttartamot meg kondíciót.
Fölösleges tovább kínozni, ők is a smart értékeket nézik meg.
nemtom érdemes-e említeni, nem biztos,h ismerik a HD Sentinelt, aztán még elkezdenek magyarázni valami halandzsaszöveget... Elég annyi, hogy néha megáll tőle a gép/eltűnik, majd ők kitalájják,h mi a baja. -
kem
addikt
ASUS... na ezért utálom mint a sz.rt...
Gépeden megnézhetnéd HS Sentinellel a vinyót, ha a szerint jó, akkor a lappal van valami gebasz. cseréljetek vinyót...Telepítő CD mindig ugyanaz volt? van amikor az okoz ilyet, multkor engem is meglepett valami hasonlóval egy karcos XP CD.
-
kem
addikt
válasz
Depression #8065 üzenetére
Bolttol/eladótól/nagykertől függ. 7-10nap körül lehet max amíg letesztelik és cserélik.
-
kem
addikt
válasz
7Heads Drago #8028 üzenetére
Ennek számomra nincs információtartalma.
Az egész oldalt/listát linkeld légyszi. -
kem
addikt
válasz
7Heads Drago #8020 üzenetére
Kizárja magátol elvileg.
Low level formatot érdemes rajta csinálni a gyári tesztprogrammal(vagy akármivel), aztán HD Sentinellel megnézni mit ír. Vagy bármilyen SMART figyelő programban megnézni, hogy mennyi az érték a reallocated sector count-nál. -
kem
addikt
válasz
liksoft #7980 üzenetére
Szia!
Ismersz olyan programot, ahol egyszerre ~8 olvasást is el tudok indítani a vinyóról?
Ezzel azt szimulálnám, hogy mennyi DVD-t tudna a gépem egyszerre pörkölni.
Total Commandert próbáltam 8 fájl párhuzamos másolásával, de a másik vinyóm miatt elég gyatra lett az eredmény, miközben everest is olvasott még minimum 14Mb/sec-al... -
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7374 üzenetére
ja így már értem, csak kicsit máshogy hangzott első olvasatban
-
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7372 üzenetére
XP volt, de floppy akkor még nem?
-
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7366 üzenetére
Köszi sikerült kikapcsolnom, aztán letiltanom.
Olyan nincs, hogy nem megy föl a windows, mert nagyobb a vinyó mint amekkorát meg tud címezni. Olyanról se hallottam,h nem megy fel a windows, mert nem ismeri a déli hidat... Akkor hogy a francba megy föl bármilyen mostani lapra?
Az SP3/2/1-ben nincsenek driverek... DriverCD is azért van, hogy a chipset drivereket feltedd az XP-re.
Engem nem zavar,h csomó hülyeséget írsz, de mivan ha valaki rosszkor vesz komolyan?
-
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7362 üzenetére
Hogyan tudom letiltani a biztonsági központomat? Engem is idegesít...
Nem ment föl az XP mert nem volt SP benne?! -
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7358 üzenetére
A DVD örökre?
-
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7354 üzenetére
Lassan (PH! addikt) leszel...
Nekem 4 év alatt nem sikerült összeszedni ennyi szakmai hsz-t...
...de így nem is akarok -
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7341 üzenetére
-
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7333 üzenetére
Tessék egy kis olvasnivaló magyarul a RAID-ről.
szerk: most látom csak, hogy liksoft is magyart linkelt
-
kem
addikt
válasz
Diego2002 #7309 üzenetére
Én a helyedben Acronis Disk Directorban átmásolnám az egész particiot egy üres helyre, aztán lepucolnám azt a particiót, újat hoznék létre, és visszatenném az adatokat.
Mindenfélét meg lehet adni: mennyi üres hely legyen a particio előtt, hol legyen a lemezen, mekkora legyen az ahova az adatokat másolja...ilyenek. -
kem
addikt
nem tudom ahol vagyok nemmegy a flash player, nem találom így meg a samu honlapján.
Itt kérdezzd meg,h hol található -
-
kem
addikt
válasz
jasonka #7202 üzenetére
Én a helyedben ezt csinálnám:
80-as vinyón gyártó programjával egy Low level formatot végitolni.
Utána HD Sentinellel megnézni.
Optikaikat úgy bekötni, hogy a DVD író a Primary master, a másik meg a Slave.
Kábelt is kicserélém...
Ha 2 dvd író van akkor csak 1et benthagyni egy darabig. -
kem
addikt
Az alaplapon van több vezérlő:
IDE, SATA meg/vagy external SATA hátrafele.
Gondolom az adapter1 egy olyan eszközt jelent, amire nincsen merevlemez dugva.
Ha letiltod a biosban, akkor nem fogja ezt kiírni. de amugy ez nem gond, csak információ.
olyan mint ha azt írná ki, hogy az 1-es memóriafoglalatban nincsen memória...?! naés? -
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7189 üzenetére
a vezérlőd is támogatja a 7-et?
-
kem
addikt
válasz
Core2duo6600 #7187 üzenetére
BIOSból nem megy? vaga vinyó gyártójának programja?
-
kem
addikt
válasz
asusr2h #6125 üzenetére
Szia, itt kérj segítséget, vagy itt és szerezd be a Get Data Back program NTFS veczióját.
Esetleg ezt elolvashatnád. -én nem olvastam, de a cím alapján jól jöhet neked.
Üdv!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Szigéteknél mit jelent a Raw Read Error Rate? ÉS miért normális az ha több milliós értéke van, és ugyanannyi a Hardware ECC Recovered értéke is?
-
kem
addikt
Külső rackekben használnak így vinyókat, úgyhogy nem tartom valószinünek, hogy a vízszintes ideálisabb mint bermelyik másik állás. A laptopokban meg fejjel lefele vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Bestbuy játékok
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged