- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
rickeyboy #24965 üzenetére
EARS-el működik, szerintem az újabbakkal is. Ha mégsem (régi wdidle nem ment, de az 1.05 az jó), akkor visszaállítod 8 sec-re és áramtalanítod, ez visszaállítja az eredeti állapotot. Garivesztéssel nem jár, mert ez egy értéket állít nem firmware-t frissít, Bármikor módosítható, a ph cikk hibás. A /R sem resetel, hanem kilistázza a jelenlegi állapotot (Report).
Még két dolog, ami fontos:
1. A gépre rákötött összes WD vinyón egyszerre hajtja végre a kiadott parancsot, azaz ha nem mindet akarod állítani, akkor azokat húzd le. Más márkájú vinyó maradhat, mert azt felismeri, hogy nem WD és nem csinál velük semmit
2. /R parancs, majd /D (disable), majd /R parancs megint ellenőrzésképpen, hogy mit tudott állítani, és ha disabledet ír ki, akkor jó minden, ezután gép KIKAPCSOLÁS, és NEM reset. Az állítás után muszáj áramtalanítani, mert különben elkezd össze-vissza kattogni a vinyó. A /D helyett ki lehet adni a /S 300-at is, ez ugye 5 percre rakja az időt, ez ízlés kérdése, én kikapcsoltam. -
Dzsekó
addikt
válasz
olloczky #18231 üzenetére
Van 6 gyenge szektorod, ami nem feltétlen rossz, ez még visszaértékelődhet egészségessé, meg van egy pici nyers olvasási hiba. (Elég magas a vinyód hőfoka, most még elmegy, de nyárra a hűtését oldd meg.) Sata kábelt cserélj első ráfutásra és dugj rá a vinyóra másik sata tápkábelt, illetve a kibe húzkodásokat is csináld meg, amit a 2. pontban leírtam az előző hsz-ben. Aztán meglátjuk mi lesz.
-
Dzsekó
addikt
válasz
olloczky #18229 üzenetére
1. küldj egy smart képet a vinyóról everest/aida-val illetve nézd meg hd sentinellel.
2. minden csatlakozót bogarássz át, illetve minden olyat, amit be lehet dugni, pl. memóriák, kártyák, tápcsatik, tápcsati toldások, adatkábelek, sata kábelek, alaplapi tápcsati-kiegészítő tápcsati).
-
Dzsekó
addikt
válasz
OceanStorm #18227 üzenetére
Elképzelhető, hogy a vinyóval van valami, próbálj meg egy smart képet csinálni, ha életre tudod még lehelni, illetve gyári tesztprogrammal is megnézheted. A bootképernyő elején kiírja a vinyó nevét egyáltalán (ott ahol a procit és alatta az eszközöket írja, dvd-t, vinyókat)?
-
Dzsekó
addikt
válasz
Szakbarbár #12660 üzenetére
Itt az a baj, hogy túl nagy méretű az új vinyó. Ha bios frissítéssel nem ismeri fel, akkor pénzbeleőlés nélkül marad az ubuntu.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Szakbarbár #12628 üzenetére
Ez a lap elég őskövület. Biost frissíts a legújabbra, ha ez nem segít, akkor új lap inkább, mint vezérlőkártya. Én legalábbis azt választanám.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Buresz #12470 üzenetére
A vinyó felpörgése addig tart kb, amíg az alaplap kiírja a tipusát a vinyónak. Bekapcsolás után pár mp. Az op. rendszer betöltödése azért lassú, mert lassú a vinyó.
A spin up time érték az lehet normális, minden vinyónál más értéket ad, de ettől még jó, a lényeg, hogy a Spinup Retry Count (felpörgés ismétlés) érték és legrosszabb mezője legyen max-on (általában 100) és az adat mezője pedig legyen 0.Amúgy javallott 1 nagyobb vinyó vásárlása és a 2 kicsit meg kukázd ki, esetleg a 100%-osat backupnak meghagyhatod külső tárként.
Halkabb lesz a géped, begyorsul az op. rendszer, hűvösebb is lesz, és kevesebbet fogyaszt majd. -
Dzsekó
addikt
válasz
Buresz #12466 üzenetére
Hali!
Nem stabil ez a vinyó, mert szaporodik a bad sector (51->52). A tép megfelelő, a Samsung vinyó önmagától képes berogyni, nem a legmegbízhatóbb márka, főleg a régebbi szériák.
Javaslat, hogy vegyél egy másik vinyót, mentsd át az adatokat, ezt meg hagyd megdögleni, jobb nem lesz, csak rosszabb. Ha már lementetted az adatokat, akkor már nyúzhatod HDD regenerátorral meg stb. progival.
Ha a smartban a Reallocated Sectors Count értéke lefelé számolva eléri a 77-ről a 11-et, illetve alámegy, akkor gariztatható. Esetleg adatmentés után egy kis lábtengóval, szőnyegre dobálgatással rásegíthetsz.
Hali! -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
Na, hogy tápos kérdésben tisztán láss. Ez szól mindenkinek.
A tényleges fogyasztás az a táp által a hálózatból felvett W-os teljesítmény.
Ez két dologból adódik össze:
1. A konfigod tényleges fogyasztása, ami konfigonként változik, de 1 konfigon belül állandó.2. A tápod vesztesége, ami hővé alakul. Ezt a veszteséget egy viszonyszámmal szokták jellemezni, a hatásfokkal. Minél nagyobb a hatásfok, annál kevesebb a táp vesztesége, és annál kevésbbé melegszik.
Egy mai minőségi táp az minimum 80%-os hatásfokú, ami azt jelenti, hogy a konfigod által felvett teljesítmény az a hálózatból felvett összteljesítmény 80%-át alkotja, a többi része hővé alakul, jelen esetben ez 20%. Tehát ha 150W-ot eszik a konfigod, akkor a tápod a hálózatból 187,5W-ot fog felvenni, és ebből 37,5W alakul hővé.
A mai best tápok, amik teszem hozzá baromi drágák, éppen elérik a 90% hatásfokot, de inkább elmondható, hogy 85% felett van.
Viszonyításképpen az én Corsair VX450-es tápom hatásfoka 82-83%, a gagyi tápok hatásfoka, mint pl. a Codegen, Q-tec, stb. kb. 50-65% között mozog. Azért érzed, hogy milyen gáz, ha a felvett teljesítmény közel fele simán hővé alkul.
Továbbá táp vásárlásnál nem szabad törekedni a legnagyobb teljesítményű táp megvételére.
Ugyanis minden táp a legjobb hatásfokot ~50%-os leterhelésnél produkálja. Tehát egy játék közbeni 200W fogyasztású konfighoz legjobban illik a 400-450W-os 80% hatásfok feletti táp. Ezt Wattmérővel lehet lemérni. Egy 1 videókártyás konfig nem igazán szokott 200W fölé menni. PH videókártya teszteknél nézelődhetsz a teljes rendszer fogyasztása grafikonok között, ott a konfigot is leírják, hogy miből áll össze.
Remélem, segítettem. -
Dzsekó
addikt
válasz
Core2duo6600 #12440 üzenetére
Mert az AHCI nem hoz gyorsulást és csak macerás a driver miatt, főleg XP alatt.
Nálam is IDE kompatibilitási módban vannak a vinyók. Így XP telepítő is kapásból felismeri.Azt a 9%-os vinyót meg leejteném párszor a földre és visszavinném gariba.
-
Dzsekó
addikt
válasz
JetiRulez #12438 üzenetére
Ez azért van, mert a számítástechnikában a 2^ 10. hatványa 1024, de a tárhelygyártók 1000-el számolnak, mert matematikában az a váltószám.
1GB=1000 000 000Byte
1000 000 000Byte/1024=976562,5kB /1024=953,674MB Kerekítve 954MB
Valószínű az MP3 lejátszód picit nagyobb méretű, aminek inkább örülj. -
Dzsekó
addikt
Akkor nálad is toldva van a fehér molex csati, és úgy lesz olyan sata csati, ami belemegy a vinyóba. Vagy a vinyón van még molex tápcsati és akkor mehet rá közvetlenül.
Mindkét esetben erősen ajánlott a molex csatiban lévő 4 fémgyűrű csipesszel való összenyomása, mert a sok ki-be dugdosástól ezek kitágulnak és nem érintkeznek rendesen.Chris16: rád is ugyanez vonatkozik. Új táp kell. Nem kicsi a 350W már, de Codegen rossz minőségű tápokat gyárt és nincs bennük védelem.
Ha a legolcsóbb tápot szeretnétek, ami jó minőségű, akkor FSP-350PNF vagy 350PNR.
Ez 5-6000 HUF, ha ez alá adjátok, megszívjátok hosszú távon.Ha kevésbé fontos a pénz, akkor Pl. Corsair VX450, ez király táp. Ez van nekem is.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Dzsekó #12432 üzenetére
Még az kimaradt, hogy ez így még nem vészes, de ilyen 50 bad sector felett már egyre jobban kezd kuka lenni a vinyó. 200 felettinél meg a kondíció közelít a 0-hoz.
Erősen tápot kéne venned. Egyrészt öreg már eléggé, másrészt nem ajánlott/veszélyes táp. Nézd meg itt (kicsit le kell tekerni az alja felé). És még gyenge is eléggé.
-
Dzsekó
addikt
Nem kell újraformázni a vinyót.
Lehet a vinyó hibája is, de ezt okozhatja tápegység is.
Ha szar a táp, akkor hazavágja a vinyót előbb-utóbb, ha érintkezési gond, akkor orvosolható a hiba és nem szaporodnak tovább a bad sectorok, ha a vinyó rossz, akkor szaporodhat tovább.
Milyen tápod van?
Persze, érdemes másik csatira átrakni a vinyót. Tiszta dolog lenne, ha tápból jövő sata csatira dugnád, nem toldott molexre egy sata átalakítót és aztán a vinyót.
Everest kép:
Reallocated Sector Count adat mezője 9 - bad sectorok száma
Current Pending Sector Count adat mezője 3 - gyenge szektorok számaÉs 9 szektoráthelyezési esemény történt, azaz mindig csak 1-1 szektor lett rossz.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Chris16 #12429 üzenetére
A vinyónak nincs baja. Egyébként az overview fülnél szövegesen is kiírja, hogy van-e baja a vinyónak.
Két dolgot vettem észre, ami gyanús.
Az egyik, hogy sokszor volt ki-be kapcsolva a vinyó, ahhoz képest, hogy mennyit ment.
Ez arra enged következtetni, hogy a tápcsatinál lehet kontakthiba esetleg, vagy a tápod gyenge.
A másik, hogy az adatkábel hibánál is látok számokat az adat mezőben, szóval adatkábel gond is felléphetett, bár az érték mező a maximumon van.
Szóval inkább a tápot/tápkábelt nézd meg előbb. Ha toldott a tápkábel, akkor a toldásnál a 4 kis érintkező gyűrűt nyomkodd összébb csipesszel, az okozhat kontakthibát esetleg.
Milyen tápegységed van? -
Dzsekó
addikt
válasz
Chris16 #12424 üzenetére
Ami a vinyó állapotát írja le.
Letöltöd a HD sentinelt és lefotózod képlopóval a S.M.A.R.T. fül alatti táblázatot.Vagy ha van everest-ed, akkor ott fotózod le a smart táblázatot.
-
Dzsekó
addikt
válasz
LSL1337 #12417 üzenetére
Első lépésben egy sata adatkábelcserét tudnék javasolni. Az kevés, ha átdugod másik alaplapi slotba. Általában a régi sata kábelek néha mocorognak a vinyóban oldalra, illetve olyat is láttam már, hogy szétnyílt maga a csati. Ugye két félből van összepattintva.
Mostmár lehet kapni egyik végén L alakú kábelt, sőt olyat, aminek a csatlakozóján fém clips is van, ami behelyezéskor bepattan és a csatit csak úgy lehet kihúzni, ha ezt a fém clips-et benyomod.
Ezután ha tovább is jelentkezik a hiba, akkor írj.
Egyébként az alaplapon a sárga csatikat használd, mert azok a natív csatik (bele van integrálva a déli hídba a vezérlő - ICH8). A két lilát pedig egy külön ráforrasztott chip vezérli. A biosban pedig a Sata-t IDE módra állítsd, ne AHCI-re. -
Dzsekó
addikt
válasz
lajosx #12414 üzenetére
Pár dolgot tudnék hozzáfűzni.
A szállítás közben is történhetett galiba, ekkor is keletkezhetett bad sector.
Ha meg nála van a galiba pl. táp szar, akkor 1-2 héten belül lesz még rajta bad sector, az meg már inkább azt bizonyítja, hogy nála nem jó valami.
Ha lelkiismeretfurdalásod van, akkor részösszeget adj neki vissza.
Amúgy ezzel még boltban bőven nem veszik vissza a vinyót.
Veszel egy új vinyót, hazaviszed, látsz rajta 9 bad sectort, visszaviszed, hogy bad sectoros, kb. kiröhögnek. Pont tegnap írt egy srác, 9%-os kondícióval nem voltak hajlandók visszavenni gariba a vinyót boltban, mert a smart értékek nem lépték át a küszöbértéket.
Röhej. -
Dzsekó
addikt
válasz
ész ventura #12406 üzenetére
Még azt tudom elképzelni, hogy megsérült a particiós tábla.
Esetleg cseréld meg a két vinyót, legyen ez a master, és a másik a slave.
A boot sorrendet tudod biosban állítani. A kábelt meg úgy tedd, hogy (asszem kék) legtávolabbi csatit a lapra dugd, ekkor marad a másik vége és ehhez közelebb a közbülső csati. A másik végét (szürke csati) tedd a master vinyóra, a közbülsőt a slave-re. -
Dzsekó
addikt
válasz
ész ventura #12401 üzenetére
A másikat meg slave-re rakd, ne cable select-re, az szarakodott már nekem sokszor. Hülye találmány.
-
Dzsekó
addikt
válasz
ész ventura #12402 üzenetére
Másik gépben lemented a fontos adatokat vagy usb-s keretben, és utána megparticionálod.
-
Dzsekó
addikt
válasz
kkrisi #12292 üzenetére
Vérfrissítés = új vinyó.
Olcsó az F3, megéri az árát, ezért ajánlottam.
A T166-os szériából elég sok meghalt, sok lett bad sectoros, és többségük rezonált.
Ettől függetlenül sok felhasználónál tökéletesen működik. Szal valaki isteníti őket, valaki meg agyonszídja.Kritikus adat = ami fontos neked
Én kb. évente cserélek vinyót. -
Dzsekó
addikt
válasz
desigo #12287 üzenetére
Hali!
Ilyesmi jumperelés van a WD-nél is, de Samunál nem tudom biztosan, hogy az az-e. De mindenféleképpen vissza kell állítanod a vinyót sata1-re, hogy menjen a lapban.
Kétféle állítást láttam eddig. Az egyik a fent említett jumper, a másik pedig szoftveres állítás, amit a samu oldalán található szoftverrel lehetne állítani. Nyilván, ha a szoftverben nincs ilyen állítási lehetőség, akkor máshogy kell, nagyon valószínű akkor, hogy jumperes. Esetleg a Samu topikban kérdezd meg, hogy pontosan hogy kell sata1-re állítani.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
válasz
kkrisi #12285 üzenetére
Akkor szerintem csak rezonál a vinyód. Rezonáltatja a házat is.
A régi Samsungokra nagyon jellemző volt, az újak azok elég halkak, főleg az F3 széria.
Az 1TB és az 500GB Samsung között minőségbeli különbség nincs, csak attól függ mennyi hely kell és mennyi pénzed van, de a Samsung a legolcsóbb vinyó.
Mondjuk 3 év után nem árt a vinyónál egy vérfrissítés. Egyébként sztem nincs baja a vinyónak, legalábbis a smart nem jelez semmit.Egyéb alternatíva a WD 640GB-os vinyó. Ha pontosan ezt a tipust veszed: WD6400AAKS-00H2B0, akkor ez is 500GB-os tányérokkal van szerelve, csak az egyik negyedig van kihasználva kb. Gyorsaságra ugyanolyan gyors, mint a Samu F3.
-
Dzsekó
addikt
válasz
kkrisi #12276 üzenetére
Utóbbi...
Mostanában kezdett a Samu megbízható vinyókat gyártani, a te T166-osod még a tanulószériához tartozik.
Ha szereted a Samsungot, akkor egy F3-al ugrásszerű sebességnövekedést érhetsz el.
500GB-os tányérok vannak benne. Jó az 500GB-os is és az 1TB-os is. Előbbiben csak 1 tányér van, utóbbiban 2.
És ha már op rendszert telepítesz...Szerk: most olvastam másik hsz-t. A proci tényleg jó, de mondjuk jó vírusok is vannak.
Ha viszont fura hangokat ad ki a vinyó, akkor tényleg csere kéne, nehogy adatvesztés legyen a vége. Ajánlott
Fenti Samu F3 500GB, 1TB
WD5000AAKS-00S9B0 Itt fontos a kötőjel utáni rész, mert ebben van 500GB-os tányér, ezért gyorsabb. -
-
Dzsekó
addikt
válasz
kkrisi #12270 üzenetére
Attól, hogy még zöld, nem feltétlenül 100%-os az érték.
Linkeld be légyszi a smart képet.
Egyébként nem feltétlenül a vinyó rossz. Lehet memóriagond is akár. Vagy valami lefoglalja a procit. Még akár egy vírus is csinálhatja ezt.Ha így belassul a rendszer, akkor a feladatkezelőben nézd meg, hogy nem-e foglalja le valami a procit.
-
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
válasz
Nagynozi #12251 üzenetére
Hitachit szoftveresen egy Sata2-es alaplapról meghajtva lehet átkapcsolni a Hitachi Feature Tool-al, amit a Hitachi oldaláról tudsz letölteni. Cd-re kiírva bootolható.
WD-nél pedig jumperrel lehet átkapcsolni Sata1-re. A jumperbeállítás rajta van a vinyó tetején lévő matricán.
Ezután már menni fog Sata1-es lappal is.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Nagynozi #12246 üzenetére
Baromi magas a hőmérséklete, szerezz be egy 8cm-es ventit (Noctua az halk venti) és tegyél bele egy 500GB-os WD Green vinyót (kisebb méretű nincs) vagy egy Hitachi P7K szériás 250-320-500GB-os vinyót. Ez a két széria energiatakarékos vinyó, azaz egy 3-4 fokkal hűvösebbek a normál fogyasztású vinyóknál. Ráadásul a Hitachi és a WD megbízható márka, ami a Maxtorról nem igazán mondható el. Véleményem szerint csoda, hogy működik. Egy vinyó hőmérséklete ha tartósan 50 fok fölé megy, akkor károsodhat (besül a motor, bad sectorosodik, stb.).
Hitachi P7K beszerezhetősége (pl. első kettő a listában)
WD 500GB Green beszerezhetősége -
Dzsekó
addikt
válasz
Tommi000001 #12237 üzenetére
Win 7 alól (ha op. rendszer nem látja, akkor paragon partition managerrel) particionáld újra a vistás particiót, az utána lévőhöz nem kell hozzányúlnod (egyebek).
Amúgy valószínű, hogy win7 rejtettbe rakja a vistás particiót, ezért nem látszik. -
Dzsekó
addikt
Nincs semmi gond a vinyóval, viszont cseréld át az adatkábelt, mert kábelhibát jegyzett a smart (Ultra ATA CRC Error Count) 200 az alapérték, éas már egy picit lefelé számolt, de nem vészes. Ez okozhatja a visszavett teljesítményt is, kábelcsere megoldhatja ezt a problémát. Remélem, nem 40 eres kábel van rádugva, hanem 80 eres... Kábelcsere után ha még mindig PIO-ban van, akkor a win alatt távolítsd el a drivert és indítsd újra a gépet, hogy újra felismerje a vinyót. Adatkábel cserénél nézd meg a tápcsatit is és nyomkodd összébb a gyűrűket, ez meg a fel-le pörgést okozza.
-
Dzsekó
addikt
Igen, pio-ban van, ezért a teljesítmény 50%, de mivel nem tud ekkora sebességet a vinyó, ezért valószínű elég neki a pl. UDMA 66 is.
Azt nézd meg, hogy szövegesen ír-e valamit a Sentinel vagy nincs szükség beavatkozásra azt írja. Továbbá ha linkelsz egy smart képet (pár füllel odébb), akkor talán tudok mondani valamit. Mindenesetre ha IDE-s a vinyó, akkor a tápcsati 4 gyűrű pin-jét nyomkodd csipesszel összébb. Az szokott kitágulni, és akkor hol érintkezik, hol nem, emiatt le-föl pörög a vinyó. -
Dzsekó
addikt
válasz
Dorian #12168 üzenetére
Próbáld meg első körben a hátlapi USB-be bedugni és ha adtak hozzá Y kábelt, akkor mindkét USB-t dugd be hátra.
Ha nem megy, akkor másik gépben egyanezt, ha ott se megy, akkor lehet valami megdöglött, de mivel nem szedheted szét, ezért gari. Más esetben lehetne tovább boncolni, hogy keret vagy a vinyó a nem jó. -
Dzsekó
addikt
válasz
liksoft #12166 üzenetére
Elvileg ez így logikus, de se bios frissítés után nem lehetett vele mit kezdeni, se másik alaplapban, annyit tudok, hogy páran visszavitték gariba a vinyót.
Ja és nem mindig jött elő, hanem egyszer csak, és utána örökre vasalva.
Volt aki több hónapot használta, és tele volt adattal.
Érdekes, hogy akárhogy próbálok rákeresni, nem találok semmit.
Pedig még azt is tudom, hogy főleg Samu vinyók mentek el kapálni. Na mindegy. -
Dzsekó
addikt
válasz
liksoft #12163 üzenetére
Oké, de ezt a kapacitásértéket, amit beállítasz, azt a vinyó tárolja valahol az "agyában", leginkább szoftverében, és gondolom írható-olvasható állapotú, pont, mint a bios, el tudod menteni. Ez a hibajelenség meg olyan, mintha ezt a funkciót read only-ba tenné.
Az mutat erre, hogy az elején mindenki javasolta ezeket a kapacitásállító parancsokat, 48 bites LBA-t, meg mindent, de senki nem tudta átállítani, aztán napvilágra került a Giga hibajavítása is.Egyébként halál pontosan nem tudom mi volt ez a hiba, mert szerencsére nekem nem volt ilyen gondom, de nem örültem volna 900GB adat elvesztésének.
Másik oldalról megközelítve a kérdést. Aranylo tuti nem állítgatott semmit a kapacitással, se jumperesen, se szoftveresen, és mégis ez lett neki. De nekem ne legyen igazam, mert ez esetben még menthető a vinyó. -
Dzsekó
addikt
válasz
liksoft #12161 üzenetére
Ki beszélt itt a PM-ről. Ez egy alaplap hiba bios szinten. Belematat a vinyó fw-ébe és hazavágja, olyan, mintha a 32GB-os limit be lenne kapcsolva a vinyón, de nincs.
1TB-os vinyóknál volt ez, de aztán az F10-es biossal javították. A vinyónak ezt a hibáját pedig fw frissítéssel lehet helyrehozni, de azt ugye nem lehet letölteni szabadon.
Sokszor úgy jelentkezett a hiba, hogy a felhasználó már megparticionálta a vinyót tele is volt adattal, aztán restart után egyszer csak 32GB-nak látta az alaplap és másik alaplapra rátéve már szintén 32GB, mert ekkor már belematatott a P35.
Rengeteg ilyen hiba volt kiváltképp Gigabytenak a P35-ös lapjával, és csak Gigabytenak.
Tény, hogy csak 1TB-os vinyóval jelentkeztek ezek a gondok, de gyanús a dolog, és még mielőtt megnéztem az adatlapját neki, már tettem egy tippet, hogy Giga P35-je van. És mi van neki?Fogadok, hogy a bios reviziója F10 előtti.
Ha F10 utáni, akkor én kérek elnézést.Amúgy Giga bios javításánál ezt írja:
Fix: Some of 1000 GB (1TB) HDDs will be detected size error.
És F10-es bios tartalmazza ezt. -
Dzsekó
addikt
válasz
Aranylo #12150 üzenetére
Hali!
Grat hozzá, átírtad a vinyó fw-ét, mivel a Giga P35-nek volt egy hibája, ami ezt csinálta.
Frissíts biost a legfrissebbre F8-tól javították a hibát. Igaz, hogy 1TB-os vinyóknál csinálta ezt a giga, de lehet, hogy 250-esnél is befigyelt ez. Fw-t kéne újraírni a vinyón, de mivel ez a legtöbb esetben nem elérhető, ezért garival szoktak próbálkozni.
Mindenesetre kérdezz rá az alaplap topikjában, mert sok ilyen hiba volt már.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
válasz
sti10p #10022 üzenetére
Első lépésben te is kapcsold ki az energiagazdálkodás vinyó részét.
Ha be van kapcsolva, akkor valamennyi perc után kikapcsolja a winfos a vinyót és amikor hozzányúlsz, akkor életrekelti. Ezért van a pár mp kiesés.
Ha nincs az energiagazdálkodás bekapcsolva, akkor tápcsatit nézd meg, hogy jól érintkezik-e a vinyón.
Ha ez is megfelelő, akkor lehet, hogy gyenge a tápod, vagy nagy W szám van ráírva, de rossz minőségű/alacsony hatásfokú. -
Dzsekó
addikt
válasz
powers #10005 üzenetére
Pont fordítva. Egy win restartnál vagy reset gomb megnyomásnál a vinyó nem pörög fel újra csak bekapcsoláskor. Az a gyakoribb, hogy bekapcsoláskor nem várja meg az alaplap a vinyó felpörgését és átugrik rajta a post.
Azt még nézd meg, hogy auto-n vagy auto detect-en van-e a setupban az összes vinyó.
Más ötletem egyelőre nincs. Vagy vinyócsere.
Maxtor amúgy se a legjobb. -
Dzsekó
addikt
Hali!
Az új Hitachi vinyónak főleg az élete elején elég sűrű időközönként van öntesztje.
Ez ahogy használod egyre jobban ritkul, ez amolyan kalibráció. Nálam már nem is csinálja és win sp2 van rajta. Jelenleg 662 órát futott a vinyó. És 1 hónap használat után már érezhető volt a ritkulás. A legelején kb. 5 percenként kerregett egy jó 1-2 mp-ig. -
Dzsekó
addikt
válasz
Sk8erPeter #9743 üzenetére
Active Partition Recovery-vel nekem sikerült visszahoznom egyszer 1 vinyó 3 particióját, amit előtte Partition Magic 8-al sikeresen töröltem.
-
Dzsekó
addikt
1. Frissíts alaplap biost a legfrissebbre. Ha nem javul meg, akkor
2. Cserélj sata adatkábelt.Remélem, ettől megjavul a dolog.
Jó a wd, de inkább 640-est vegyél, mert az gyorsabb. WD6400AAKS a pontos tipus.
Ha mégsem akarsz wd-t venni, akkor Hitachi 7K1000.B még jó vinyó. Ebből az 500-as is ugyanolyan gyors, mint a 640-es.
Samsung azért annyira nem hűvös, csak alámér a szenzora. -
Dzsekó
addikt
válasz
8nemesis8 #9652 üzenetére
A 46-ot elbírja egy notivinyó simán, de a 63 az sok.
Amúgy nem tudom hogy a fenébe tud így felmenni, nekem a 3,5-ös vinyóm volt hűtetlen keretben 55 fok egyszer. De egy notivinyó alapból hűvösebb egy 3,5-ös vinyónál.
A laptopomban sose megy 45 fölé kánikulában sem. Most jelenleg 34 fok és megy vagy 4 órája. -
Dzsekó
addikt
válasz
Vortex07 #9596 üzenetére
Hali!
Partitionmagic kiírja a fizikai szektorokat, ha a partíción jobb klikket majd tulajdonságokat nyomsz.
C partíció általában lemez elején van, Partitionmagic is fizikailag mutatja a partíciókat.
Chkdsk sokszor jelez hülyeséget. Megbizonyosodni arról, hogy van-e bad sector a vinyódon, smart alapján tudsz, amit pl. HD Sentinel progi megmutat, de szövegesen ki is írja a problémákat, meg hogy hány szektor döglött és hány gyenge.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
válasz
Mosqu!to #9574 üzenetére
No, van pár rossz szektor, meg gyengélkedő szektor, de szerintem ettől még nem kéne ilyeneket csinálnia a vinyónak, sőt, lehet, hogy ettől lettek a rossz szektorok.
Első javaslat, hogy nézd meg a csatlakozókat, esetleg cseréld ki őket.
Még az adatkábelt is, mert CRC hiba is volt valamikor régebben.
A táppal elvileg nem lehet gond, mert Enermax-od van.
Sajnos még nem gariérett a vinyód, bár ha másik gépben is produkál ilyeneket, és ezt a szervizben is produkálja, akkor esélyes, hogy kicserélik.
Mindenesetre fontos adatot ne tegyél rá.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
válasz
Dimacherius #9559 üzenetére
Hali!
1. Megéri ennyiért, mert ugyanazt kapod, mint iponban, és itt is 2 év gari van rá.
Esetleg még ez egy jó bolt, ha ott nem kapnál: [link]
Itt van PNR 5xxxFt-ért, de nem tudom mi a különbség a PNR és PNF között.2. minden táp ventije lefelé néz a proci fele, ha a ház tetejébe kell tenni a tápot.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
válasz
zolyka1205 #9219 üzenetére
Vagy okozhatta az, hogy gyenguska a tápod és terhelésnél kezdett füstjeleket kibocsátani. Szerencséd van, hogy időben észrevetted. Javaslat az azonnali tápcsere erősebbre. Ha keveset akarsz költeni, akkor FSP-t vegyél, picit nagyobb W számút, mint ami most van. Ha többet is áldozol rá, akkor pl. Corsair, Seasonic, Enermax tápot vegyél.
-
Dzsekó
addikt
válasz
zolyka1205 #9174 üzenetére
A vinyón 1 hibás szektor van, ami ha nem szaporodik, akkor nem kell vele foglalkozni. Van egy pár kábelhiba bejegyzés is. Javaslat, hogy cseréld ki az adatkábelt és dugd át másik tápkábelre a vinyót vagy nyomkodd összébb a tápcsatiban a 4 fémgyűrűt, hogy szorosabban érintkezzen a vinyó 4 érintkező csapjával. Ha ezek nem segítenek, akkor ajánlatos másik tápegységet kipróbálni, mert vagy kicsi a teljesítménye vagy meghibásodhatott.
-
-
Dzsekó
addikt
válasz
kételkedem #6653 üzenetére
Ettől féltem én is. Nálam van egy power led, zöld és van egy protected led, az sárgán világít, elképzelhető, hogy zölden világít ha jó, eddig én azt gondoltam, hogy ha világít akkor jó. Gondolkoztam már, hogy védőföldet kéne behúzni, de túl bonyolult, úgyhogy akkor marad így.
Köszi! -
Dzsekó
addikt
válasz
liksoft #6651 üzenetére
"de legalább hálózati zavarszűrőt (hosszabbítókba is szoktak tenni villámvédelemmel együtt)".
Próbáltam ilyen zavarszűrős hosszabbítót venni, mert villanykapcsnál pattog a hangfalam. Megvettem valamifélét, de ugyanúgy pattog. Tudsz olyan helyet mondani, ahol biztos kapok olyat, amitől nem pattog a hangfalam villanykapcsnál? Ja még valami, kell-e ehhez védőföld? Mert az nincs nálam bekötve, lehet, hogy azért nem megy? Bár elvileg a protected led ég a hosszabbítón.
Köszi! -
Dzsekó
addikt
Nekem is volt ilyenem, amikor még SP1-es win-em volt. Lett netem és felpakoltam rá vírusírtót meg tűzfalat. Sokáig vacakoltam vele, én úgy gondolom, hogy internettől csinálta ezt vagy szoftverösszeakadás okozza, esetleg a win-es tűzfal és a tűzfalszoftver akadt össze, de mindig váratlanul leállt valami (már nem emlékszem mi) és 1 perc múlva restartolt a gép, kicsi ablak volt középen és volt benne piros x.
A megoldás az volt, amikor SP2-es wint tettem a gépre, ennek sokkal fejlettebb a netkezelő része, meg a win-es tűzfalat is ki lehet kapcsolni vezérlőpultból.
Ha már SP2-d van, akkor nem tudom, esetleg próbáld ki az SP3-as wint.
Amúgy szerintem nem vinyó gond, ha meg kattog a vinyód, akkor tápellátást nézd meg.
Ha PATA, akkor a molex csati 4 gyűrűjét nyomd össze csipesszel, Ha toldott SATA, akkor a toldásnál nézd meg a molex csatit, ha tápból jövő SATA, akkor azt nézd meg, hogy nem áll-e ferdén a csati illetve nincs-e kicsit kicsúszva a helyéről. -
Dzsekó
addikt
válasz
kételkedem #6619 üzenetére
Szerintem elegendő annak a molex tápcsatinak a 4 érintkező gyűrűjét összenyomni csipesszel, mert rossz a kontaktus, a sok ki-be huzigálástól kitágultak a gyűrűk és nem érintkeznek.
Azzal, hogy átdugtad egy másik csatira, aminek ha jók a gyűrűi, tulajdonképpen áthidaltad a problémát. -
Dzsekó
addikt
Néha nálam is előfordul, hogy nem engedi leválasztani az usb-s vinyót.
Ilyenkor újraindítom a gépet, és a frissen indított windows már engedi a leválasztást.
Még soha nem volt így adatvesztésem.
Ha minden rádugás után nem engedi leválasztani, akkor valami foglalja az eszközt, azt kéne megkeresned, hogy mi foglalja. -
Dzsekó
addikt
válasz
kételkedem #6600 üzenetére
Leégett a Phillips chip. Panasonic kicsit megbízhatóbb már.
Valószínű megterhelted szegényt, vagy rosszul szellőző helyen volt, esetleg mindkettő.
Sajnos ennél a szériánál ezt a chipet alultervezték, apámnál is leégett 2GB adat másolása közben a 6,4GB-os vinyó. Viszont egy elektronikacserével könnyen menthetők róla az adatok. -
Dzsekó
addikt
Hali!
Sztem kuka. Annyit esetleg még megpróbálnék, hogy win xp-vel ismertetném fel, hátha akkor lesz valami, mondjuk egy usb-s keretben.
Ha nincs ilyen, akkor betenném egy olyan vinyó mellé, amin van rendszer és biosban letiltanám ezt a vinyót, hogy az op rendszer ismerje fel.
Ha sikerül, akkor smartot néznék rajta.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
Ez Seagate alaptulajdonság, üresjáratban elkezdi járatni a fejet úgy 15 percenként.
Öntesztet csinál.
Amikor elkezdtem halkítani a gépemet, akkor nagyon hallottam anno a 3 Seagate-nél, idegesített, ezért eladtam őket.
Még a 250GB-os is csinálta, érdekes az IDE-sek nem csinálták. -
Dzsekó
addikt
Hali!
Nem rossz ez az MSI lap, akár vedd ezt, ha picit kevesebbet szeretnél költeni.
Kb. ugyanazt tudja, mint az általam linkelt Gigabyte, csak gyengébb az integrált videókarija, és msik proci való bele.
Viszont az új procival már egy kétmagos platformod lenne, ami azért jobb.
A Gigabyte ugyanúgy mini/micro atx-es, ugyanúgy ICH7 a déli híd az északi meg picit jobb 946-os, msi meg 945-ös. A különbség csak a videókari. De a mostanit az MSI-é is veri sztem.
A sata problémádat meg fogja oldani az MSI lap is, ez a része megegyezik a Gigabyte-al.
Itt csak az a kérdés, hogy akarsz-e áldozni + pénzt a kétmagos procira, ha nem, akkor MSI-t vedd. E-boltban 9552 és 3 év garit adnak rá.
Sajnos a DDR2-t így is meg kell venned, ha nem szeretnél sokat költeni, akkor Kingmax DDR2-800 512MB-t vegyél ez olcsó eléggé, 2-3k az ára.
Üdv! -
Dzsekó
addikt
válasz
msgt.fubar #6569 üzenetére
ja, ok.
-
Dzsekó
addikt
válasz
logaritmus #6566 üzenetére
Hali!
Régen nekem is volt ez gond, de akkor még nem volt internetem viszont volt integrált hálókari az alaplapomon, aminek feltettem a driverét. Alapból automatikus IP kiosztásra volt beállítva, ezért az XP mindig várt az IP címekre egy pár percig.
Azt csináltam, hogy kitöltöttem az IP cím mezőt meg az alhálózati maszk mezőt például ezzel:
169.254.115.65
255.255.0.0
És megszűnt a probléma. Sztem próbáld ki.
Nem tudom milyen neted van, de ha ADSL, akkor ez a probléma ugyanúgy fennáll.
Arra vigyázz, hogy ne a betárcsázó ikon tulajdonságainál állítsd át az IP-ket, azt hagyd automatikus kiosztáson, mert az ADSL szolgáltatónak az kell.
Hanem a hálókari ikonján (Local Area Connection - Helyi Hálózat) nyomj tulajdonságokat, és azt írd át. Ezután reboot. Remélem ez lesz a problémád.
Üdv!Ui: olyan Hitachi vinyóm nekem is volt, azzal semmi ilyen gond nincs.
-
Dzsekó
addikt
válasz
msgt.fubar #6564 üzenetére
Azt hittem, hogy adatot is akartál róla menteni.
Így azt tanácsoltam volna, hogy gyári tool progival gyaluld le az mbr-t és írasd végig 0-val a gyári progi formázó részével. Ez szintén jó sok idő, de ilyenkor szektor vizsgálatot is végez, és letiltja a rossz szektorokat. -
Dzsekó
addikt
válasz
msgt.fubar #6560 üzenetére
Hali!
Esetleg Partition Find and Mount Pro-val próbálkozz.
Asszem úgy működik, hogy detektálja a sérült/törölt partíciót és bemountolja a rendszerbe, mintha cd/dvd lenne, kb. mint daemon tool a képfájlt. Pontosan nem tudom, mert még nem használtam.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videós, mozgóképes topik
- Vivaldi (böngésző)
- Home server / házi szerver építése
- Honor Magic V2 - origami
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- (40db) Samsung SSD Bazár 250GB 500GB 1TB (850 EVO, 860 EVO, 870 EVO, 860 PRO, 850 PRO)
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest