- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem annyi lenne, hogy a HD Sentinel által mutatott értékek mennyire hihetők, ill mi lehet a vinyómmal?
Gépemben 1 db SSD, 1 db 1 Terrás Seagate ( 7200), 1 db 1,5 Terrás Samsung ( 5400),
2 db 1.5 Terrás WD Green van.Az egyik WD green 3 éves garija 2012 11 hóban lejár, de a Sentinel szerint ( 4.0 pro) 162 napot volt csak használva. ( gondolom ennyi időt volt bekapcsolva a gép.)
Úgy egy éve figyelem, hogy a kondícióm szép lassan csökken, egyre több gyenge szektor hibát írt ki. 33 db-nál tartottam tegnapig, akkor a kondícióm 77% volt. . Valahol olvastam, hogy próbáljam meg a Sentinel szekvenciális tesztjét. Leürítettem a vinyót, elindítottam a tesztet. Az írás részt már az éjszaka befejezte, most az olvasásnál tart, de a kondícióm ismét
100 %.Mennyire lehetek nyugodt? Gyakorlatilag ez a vinyó csak adattárolásra volt használva, ill lenne használva.
Tápom egy 620 Corsair, van APC ( smart UPS 700 ) szünetmentesem, a többi vinyómnak kutya baja, csak ennek van ez a nyűgje.Az olvasás teszt még 11 órát tart. A térkép szép zöld, de vannak sötét zöld négyzetek is, ill egy kék. ( nem az, amelyik villog és továbblép)
A státusz ablakban meg csak zöld, ( jó) sárga, ( sérült) piros (rossz) színekhez ad magyarázatot. ( akkor mi a sötétebb zöld és mi a kék?)Előre is köszönöm a segítséget.
-
csiga8
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9853 üzenetére
Most lehet úgy 1 hónapos a "kicsike", akkor még járódik
. Alig hiszek a fülemnek
Nemrég tudtam meg, hogy a hangszórókat is be kell járatni - nekem újdonság volt - , most meg már a vinyókat isViccet félretéve, én is gondolkodtam már a vibe-fixeren, de elötte kipróbálok egy olcsóbb megoldást.
Mégpedig azt, hogy a vinyó oldalára autóbelsőt fogok csavarozni, és ezt a belsőt rögzítem a házban. Nálam kicsit más a helyzet a HDD felgogatás terén, mivel gyorscsatlakozós a Chifi ház, így némileg több helyem van. A gyorscsatlakozót kihagyom és egy kb 1 cm-el szélesebb csíkot rögzítek a vinyó oldalára ( duplán is elfér). A túllogó 1 cm elegendő a házban történő valamely rögzítésre ( csavarozás), de nem túl hosszú, hogy kilengjen, főleg duplán, és azt is mindkét oldalt.
Mindenképpen kell valami jó megoldás, mert a Hitán kívűl van még egy 250 Gb és egy 320 Gb Seagate a házban, és ha mindegyiket tápra dugom, akkor összebúgnak, és ez a nagy ház búg bizony. Így legtöbbször lehúzom a Seagateket, de ez így nem valami kényelmes.
A vibe fixerből kéne mindjárt három, az már nem olyan kevés pénz, ezért próbálkozom egy gazdaságosabb megoldáson, meg a bütykölés öröme ugye
Ha nem jön be, akkor úgyis megveszem, jobbat nem tudok
-
csiga8
senior tag
Szia!
Ha csak ennyi lesz a "baja", akkor megnyugodtam.
Mondjuk ez szabályos 1 másodpercenkenti rövid idejű krr...krrr...krrr.
Csinál időnként hosszabbat is, az lehet az az 5 percenkénti.
A Sentinel érdekes módon nem írja, hogy mennyi a működési idő, a hátralévő idő, csak a Seagatekre
Lehet újabb verzió kell? Az enyém a 2.60b portable.
A Sentinel SMART menüpontjában van egy almenü, az eltolás. Mindegyiken lehet +, - , állítani.
Ott esetleg valami? Vagy azt inkább ne bántsuk?
-
csiga8
senior tag
válasz
liksoft #9826 üzenetére
A régi 320-as Seagate vinyóm ( pata) is a gépben van, annak egy partícióján az Ubuntu tanyázik, ha lenne időm, ismerkednék vele...
Szóval úgy vannak telepítve, hogy láthatják egymást a Hitával, de az OS-ek boot menüből nem látják egymást.
Ha a Seagate-ról ubuntuzok, akkor csendbe van a Hita, most néztem meg.
Ezek szerint az XP (SP3, nagyvállalati licences ) nyavalyáskodik velem.
Ezzel a gonddal gondolom akkor máshova forduljak... -
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek kicsit. Az 1TB Hita vinyómról van szó. Működik, gyors. Nem ezzel van a gond. Sőt inkább "hyperaktív" és ezzel van bajom.
Egy viszonylag csendes gépet építettem, jelenleg a Hita a leghangosabb, pedig visszafogtam az AAM-jét a HD TUNE progival.
A gondom a következő: kb másodpercenként hallom ( ütemesen, ismétlődően) hogy dolgozik. Kerreg. De csak kevés időre ( 1-2 tized másodperc lehet), a hdd led fel sem villan.
Baromira idegesít, hogy ütemesen mást se hallok, csak krrrrr.....krrrrrr......krrrrr.....
Az automatikusan induló progikat kilőttem, kivéve a NOD32 a Kerio a HD TUNE és az Ati kártya drivere indul.
A "régi" 320 Gb Seagate vinyóval ilyet nem csinált sose, igaz az nem is volt ilyen hangos alapból se.
Mi lehet ez? Eddig is volt, csak nem hallottam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- 24 Hours of Le Mans
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged