Új hozzászólás Aktív témák
-
regvoltrossz
aktív tag
Van három merevlemezem. Egy SATA, valamint két PATA fajta. A legkisebbre (egy 40-es wd) van telepítve az Ubuntu Linux, a középsőre egy xp, a legnagyobbra, egy win7. A probléma mostanában a legkisebbel adódik, mégpedig olyan formában, hogy ha újraindítom a gépet, (pl. frissítéseket töltött le a rendszer ami ujraindítást követel) akkor nem indul el róla a rendszer, csak egy kis kurzor villog a bal felső sarokban. Ha gépet kikapcsolom, majd be, akkor semmi gond nincs vele. Közeli merevlemez-halál előjele, vagy beállítási probléma lehet?
-
regvoltrossz
aktív tag
Tavaly tavasszal vásároltam egy WD3200AAJS hdd-tNéha voltak vele gondjaim, de igazából ezidáig jól működött. Pár napja a lelassult xp rendszerem helyrehozásához letöltöttem az Auslogics BoostSpeed 5 nevű programot ami elindult, és amikor végzett, akkor tényleg sokkal gyorsabbá vált minden.(Ugyanezen cég defragmentálóját már régóta használom) Aztán utána kikapcsoltam a gépet, majd másnap este amikor hazaértem a munkából meglepődve tapasztaltam, hogy nem jön be az oprendszer. Eljut odáig amikor az "üdvözöljük" képernyőnek kellene jönnie, majd ujraindul az egész gép. Csökkentett mód, VGA mód stb. mind ugyanezt az eredményt hozta.
Kerestem itthon egy régebbi meghajtót és találtam egy 40-est, amire feltelepítettem egy alap XP SP2-t, így most arról netezek éppen. Csakhogy a fenti vinyót ez nem akarja olvasni. Hogy miért nem tudom. A gép bootolásakor felismeri a WD-t, aztán amikor a sajátgépen meg akarom nézni, vagy akár Sentinellel, vagy bármi mással, akkor inkább lefagy az egész. A Winxp telepítő szerint van egy 300-as vinyóm amiből 299 gb szabad
Javító telepítést nem tudok ezzel a telepítő cd-vel végezni
Namármost azon a WD-n van az összes családi kép, az egyesületem teljes anyaga, a 3/4-ig kész állapotban lévő másoddiplomás szakdolgozatom és még egy csomó minden ami nagyon fontos lenne. Mi a fene történt? Hogyan tudnám megmenteni a fontos adataimat? -
regvoltrossz
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9908 üzenetére
western digital wd3200AAJS
-
regvoltrossz
aktív tag
Egy gyors de nagyon fontos kérdés! A sata II-es vinyó működik akkor ha sata I-et kezel az alaplapom?
Ugyanis a bolt amely tegnap eladata nekem ezt a vinyót, az állította, hogy menni fog, pedig háromszor is rákérdeztem, hogy biztos-e? (A teljes történet arról szól, hogy sürgősen szükségem volt egy új vinyóra, mert a régit vírus támadta meg, a mellékállásomban viszont ma este már melózni kellett, viszont csak ez a bolt volt már nyitva késő délután..)
Nagy nehezen sikerült kábelt szereznem, aztán ma este 7-től 10-ig szórakoztam vele, de persze az istennek nem volt hajlandó felismerni.
Lehet holnap egy számtekboltos általam történő meggyilkolásáról fognak szólni a hírek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged