- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
válasz
Core2duo6600 #28542 üzenetére
(#28518) Ottó58
Nem kizárt, hogy csak ebben fog menni,
- Na megoldódott a probléma.
Adtak hozzá egy mobil rack szerűséget, 220-12 voltos adaptere van és olyan mintha nyomtatókábellel lenne csatlakoztatva, csak van még egy kivezetés felette, a másik vége USB.
Amint rádugtam, azonnal felismerte Dell RD1000-ként.
Azelőtt Toshiba meghajtót írt ki. Tökéletesen és nagyon halkan működik.
Köszi, Te vezettél rá a megoldásra. -
Ottó58
senior tag
válasz
"(#28518) Ottó58
Nem kizárt, hogy csak ebben fog menni,
Vagy az egy SAS drive, aminek megegyezik a csatlakozója, de a sata nem tud vele mit kezdeni."--Tehát akkor ezt külső merevlemeznek adták Dell laptopok mellé (bővítés volt), s valószínű kábelnek is kell lennie.
Ugyanezt a termékkódot beütöttem a keresőbe és hagyományos vinyókat dobott ki, azért írtam, hogy más formája van.
Azért köszi, valószínű közelebb jutottam a megoldáshoz. -
farmos
csendes tag
válasz
Köszi!megindult..!!!A probléma nem tudom mi volt,de bios reset után beolvasta....Köszi mindenkinek még 1x
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Core2duo6600 #28508 üzenetére
(energiagazdálkodás-merevlemez kikapcsolása -soha-án van)
még azt hozzá kell tennem hogy a winyó az intézőben is van hogy késlekedik pl. mappa megnyitáskor, file-ok betöltésekor, ugyan az, hogy kattan előtte egyet és betölti. -
zolus
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #28470 üzenetére
Húú,ezt annyira nem vágom,holnap jön egy hozzáértő majd említem neki.Köszi!!
-
zolus
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #28468 üzenetére
Sajnos itt sem látja és szintén lefagyok
-
zolus
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #28466 üzenetére
előre szoktam.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Core2duo6600 #24169 üzenetére
Lenne pár kérdésem.
1: mi az UAC?
2: "Na már most, és a kis hdd én tiszta viszet tennék a pohárba, nyilván ntfs re van formázva !"
Ezt a mondatot leirnad megint érthetően?
3: Jogosultság beallitasok hol vannak?Jobb klikk/tulajdonságok?Mindkét gépen meg kell csinálni ezt akkor?
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
Core2duo6600 #19657 üzenetére
És akkor ezt semmilyen bios beállítással nem tudom módosítani?
Op rendszert újra kell megint raknom akkor.
Az az első számú csati amelyiket a lap elsőnek nevez meg nem?
Sata II 3 akkor mert előtte lévő az sata 3 már. -
morpheus133
tag
válasz
Core2duo6600 #19644 üzenetére
Valószínűleg a kisker nem a magyar nagykertől szerezte be, ezért sem adott hozzá hivatalos, garancia levelet.
Sajnos én is hülye voltam hogy náluk vettem meg, szerencsére legutóbb amikor náluk akartam vásárolni, és tudtam hogy az adott termékre 5 év gari van. Rékérdeztem és miután mondták hogy náluk csak 1 év, hagytam őket a fenébe. (Ráadásul igy 500 FT-t spóroltam is) -
Moki111
tag
válasz
Core2duo6600 #19640 üzenetére
Most a quietHDD-t használom amiben a APM-et maxra állítottam, a HD Sentinellel meg figyelgetem (egyre kevesebbet)
Elméletileg így csak a fej parkoltatást kapcsoltam ki. Hogy érted, hogy ne állítsam le a HDD? Nem terveztem, de nem is tudom, hogy mikor áll és mikor nem.
Most a fej parkolások száma (Load/Unload C) és winyó leállás (start stop c) egálban van. Ez így ok? -
Moki111
tag
válasz
Core2duo6600 #19572 üzenetére
Core2duo6600,
Köszönöm szépen, ugyanis 1 heti tesztelgetés után úgy tűnik bevált az ötleted.
Megszűnt a klattyogás teljes mértékben. Csak érdekesség képpen.
1 hét használat után (ami nagyjából 1 nap folyamatosnak számít nálam) 4000X parkoltatta le a fejet (naponta több mint 550). A gyártó 600000-et ad meg a honlapján 1 teljes életciklusra vetítve.
A garancia 3 év. Namármost ha elosztjátok a 600K/550-el akkor néhány nap híján 3 évet kaptok...
Úgy gondol, ez nem véletlen...Szerintem!
Móki
-
gadeak
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #19634 üzenetére
Konvertálás alaplemezzé (amivel törli a rajt lévő adatokat), Súgó, és Tulajdonságok.
-
overland
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #19631 üzenetére
asztalin meg nem tudtam megnezni.
probaltam keresni sokfele modon, hard disk sentinel sem latja -
overland
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #19625 üzenetére
igen, mukodni mukodik, azt hallani, de nem ismeri fol egy masik laptop sem...
-
dances
tag
válasz
Core2duo6600 #19608 üzenetére
És a "Burst rate" az pl mit jelent, mert a többinél az olyan 40 Mb/s körül van?
-
triklin
tag
válasz
Core2duo6600 #19600 üzenetére
Fentebb írtam már, hogy xp-m van, xp-t szeretnék rá, illetve egy DFI lanparty nf3 ultra-d alaplapom van. (ha a többi adat is kell, ott van az adatlapomon, de nem hiszem hogy befolyásolna valamit is a proci vagy a memória... )
Köszönöm nektek!
-
Moki111
tag
válasz
Core2duo6600 #19572 üzenetére
Köszi a választ. Ez a "parkoltatás" egy normális jelenség?
Lehet valami baja a HDD-nek emiatt? -
kukinyo
addikt
válasz
Core2duo6600 #19552 üzenetére
Windows explorer-rel gyorsabb.De úgy látom hogy az sem az igazi
-
jihadjoe
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #19546 üzenetére
Természetesen megoldja a problémát, de cél ugye nem ez. A win7 jogtiszta. Vírus pedig Avast szerint nincs.
-
tenna
tag
válasz
Core2duo6600 #19541 üzenetére
Laptoptról van szó, egy ,,nagyon jó,, kis esprimo mobileről.... Kb már ami lehett minden elromlott ezen a fo..son, pedig csak 2,5 éves...
Felháborító, hogy lehet ilyen silány minőséget gyártani...( ajándék volt szülőktöl....). -
Creep
tag
válasz
Core2duo6600 #19378 üzenetére
Hát elvileg jól kéne kezelje a hddt,de a napokban próbálom ki egy másik lappal.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #19357 üzenetére
Kivéve, ha a partíciós adatokat matatja éppen.
-
dragonfx
veterán
válasz
Core2duo6600 #19348 üzenetére
ezt hogy tudnám kideríteni?
-
heetomi
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #19348 üzenetére
win7-s oprendszer.
-
phaet0n
tag
válasz
Core2duo6600 #19344 üzenetére
Van AHCI mód a sata2-es lapon.
#19345: letöltöttem egy dossal bootolható hdsentinelt, mert mint mondtam, win7 nem indul el, ha bent van a vinyó, megpróbálom a sata2-es lappal megnézni, hogy minden rendben van-e.Ha HDsentinel azt mondja, hogy rendben van, akkor szintén valami dosos partícionálóval megpróbálom helyrerakni a dolgokat (gondolom, azért nem látja a win7 telepítő, mert valahogy elszúrtam a táblát), ha viszont a HDS azt mondja, hogy nem jó, akkor megpróbálom visszaküldeni gariba.
És itt kérnék tanácsot, hogy milyen partícionáló programot használjak, ha úgy alakul?
-
phaet0n
tag
válasz
Core2duo6600 #19341 üzenetére
Lehet, zavarosan írtam, de az a helyzet, hogy a sata2-es lap BIOSa látja a vinyót, a win7 telepítő nem látja.
Arról viszont nem nyilatkoztam, hogy egyébként a sata2-es lappal akarom használni. -
Dzsekó
addikt
válasz
Core2duo6600 #12440 üzenetére
Mert az AHCI nem hoz gyorsulást és csak macerás a driver miatt, főleg XP alatt.
Nálam is IDE kompatibilitási módban vannak a vinyók. Így XP telepítő is kapásból felismeri.Azt a 9%-os vinyót meg leejteném párszor a földre és visszavinném gariba.
-
JetiRulez
őstag
válasz
Core2duo6600 #12440 üzenetére
(#12439) Dzsekó, (#12440) Core2duo6600
Köszönöm szépen a felvilágosítást!
-
gyuszi1987
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #12325 üzenetére
Hali!
Köszi a választ. Most megpróbálok xpt tenni, ha azzal is akkor sajna tuti vmi hardveres hiba éasz:S, mert azt elefelejtettem írni, hogy mióta win 7 van, azóta jelent meg ez a hiba. Szal ez az ucc esélyem, h nem kerül pénzbe. -
kkrisi
senior tag
válasz
Core2duo6600 #12296 üzenetére
A kritikus adatok alatt mit értesz? és milyen sűrűn szoktad te cserélgetni őket?
-
kkrisi
senior tag
válasz
Core2duo6600 #12267 üzenetére
és mit nézzek rajta? vagy h van e valami baja?
és ezt mindig bekapcsolásnál csinálja azért tűnik nekem érdekessnek mert eddig nem produkálta ezt mindig pörgött rendesen!
Bekapcs- nagynehezen bejönn minden (az a néhány progi ami be van áállítva h induljon kb 4-5db) aztán akármelyikre rá akarok kattintani pl rocketdock vvagy isemi hh az msn-t elindíjjam lefagy a progi akkor kb 3per mire a böngésző bejön de néha az is fagyva de kb 20perc útánn mint az állom úgy pörög!
-
valdimir2
tag
válasz
Core2duo6600 #12145 üzenetére
Eddig is pata porton ment egy 80 gb és vinyó ezt szeretem volna kicserélni egy 320 as ra de a bios nem látja ha parttiton magic 7,0 van fomázom 120gb ott engedet utáan már azt se látja
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12126 üzenetére
Kérlek, ne találgass! Pont motorhiba vagy csapágyhiba zárható ki 99,99% biztonsággal a leírása alapján.
Az eddigi adatmentéses tapasztalatok alapján a legbiztosabb, hogy a belső erősítő ment tönkre. Nem hirtelen halállal, így ebben a fázisban a hőmérséklete meghatározza, képes-e még működni, vagy "túlmelegedve" már nem. Ennek esélye 95% körüli. A külső panel is csak 5%-ot kap!
-
madmike
őstag
válasz
Core2duo6600 #12126 üzenetére
kb mennyiért mentenének le róla 400Gb-t?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Core2duo6600 #12125 üzenetére
dejó nekünk
, akkor a széria lehet rossz
mindenesetre köszi az infót.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12076 üzenetére
Ha az az előlapi kábeles, akkor most írom, az adatmentésedet NEM vállalom!
Tessék tudomásul venni, hogy az előlapi kábelnek igenis van impedanciája (bármilyen vezetéknek ellenállása, kapacitása és induktivitása van - még ha azok kicsik is), az alaplapi pics@nyi csatlakozó átmeneti ellenállására is felhívom figyelmed. Így ezek együttesen elegendőek ahhoz, hogy a drive határeseten működjön! Ilyen esetben az írás során (mint ahogy írtam az előzőekben) BÁRMILYEN nem programozott (pontosan a szektor adatterületére szinkronizált és pozicionált) írás történhet. Mivel a felület tartalmaz sávazonosító, szektorazonosító jeleket, ezek is sérülhetnek. Sőt, ha a sávon tartást nem tudja biztosítani, extrémebb esetben spirális írás is elképzelhető. A legrosszabb, ha a drive processzoka meghibban, és össze-vissza kezd különböző műveletekbe. Találkoztam ilyen esettel is!
A fentiek miatt mondom, aki előlapi csatlakozóról 500mA vagy nagyobb terhelésű eszközt működtet, az kösse fel a gatyáját, és semmin ne csodálkozzon. A kábellel előre kivezetett csatlakozó 100-150mA-es eszköz stabil és biztonságos működtetését tudja, ennél többre "nem illik" használni. (Ha beforrasztod, és 10-15cm-es külső kábellel használod, akkor lehet stabil. Különben életveszélyes tud lenni.)
-
Dany007
veterán
válasz
Core2duo6600 #12039 üzenetére
Úgy néz ki VGA hiba volt.
Nemrég már szétesett a kép simán windowsban is. Ezért szétszedtem, kitisztítottam a tápot is szépen, hátha...
Aztán win töltéskor már kék képernyőt adott ki. Majd safe mode-ban leszedtem a vga drivert, és így driver nélkül viszont elindul simán. A kép se esik szét, semmi furát nem csinál... Gondolom akkor most dobhatom ki a 8800GTS-t... -
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12052 üzenetére
HDD password. Ráadásul két szint is beállítható. Standard ATA parancs. Google......
-
Zealot
tag
válasz
Core2duo6600 #12055 üzenetére
Hát nem tudom van-e összefüggés, de úgy veszem észre, hogy ha az utorrentet kikapcsolom filmnézés közben, akkor nem csinálja. Majd még tesztelem tovább...
-
Zealot
tag
válasz
Core2duo6600 #12048 üzenetére
Hát szerintem ez egy elég mondvacsinált magyarázat... Akkor miért kapcsol vissza magától? Túlmelegedés kizárt, ventillátor hűti a rackben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ember! Winchesterben NINCS kopó alkatrész!
Mi történne, ha kopna, és a lemezekhez kerülne a por?
Szerk: De van. [link]
-
shark300
tag
válasz
Sikerült szereznem egy másik (ugyan nem P4-es) tápot, rákötöttem egy molex-sata átalakítóval a vinyót. Csodák csodájára nem sípolt...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Core2duo6600 #12041 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Elindítottam a Samsung gyári programját, Hiren's boot cd-ről, lefutott, kb 2,5 óra, teljes felületellenőrzés, szerinte tökéletes a winyó. Megnéztem a garipapírt, azért biztató, hogy erre is 3 év gari van.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Core2duo6600 #12037 üzenetére
Köszi! Megmondom őszintén, nem néztem nagyon utána mit vegyek. Asztali gépbe rendeltem cuccot, oda egy 1 TB-os Samsung F1-et. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem ezt a kis Samsungot is, egy külső merevlemezházzal. Asztali vinyóknál bevált a Samsung, és úgy van vele az ember, hogy nem szívesen változtat, ha valami bevált.
A külső USB-s házban próbálgattam a vinyót, de nem az igazi. USB-hubra kötve nem működik (Gondolom kevés az áram), ahogy az USB hosszabbító kábelen sem. Kötvetlen a gépre csatlakoztatva látja a PC, de pár giga másolás után befagyott a totálcommander, kétszer egymásután.
Nem is kínoztam, gép oldala le, és ment a Sata portra. Menne a helyére majd, a laptopba, a 160GB-os Hitachi leváltására, de ezek után gondolkodom rajta.Mivel pár adatvesztésen túlvagyok (IBM Death Star) azóta kényesen ügyelek a merevlemezeimre.
JA, igen, jut eszembe, vadiújan is ráengedtem felosztás után a HD sentinelt, akkor 100%-os volt. Miután telepakoltam, na és előtte USB-n vesződtem vele, utána jelzett szektorhibákat.....
Vigyáztam rá, le sem esett, meg se mozdítottam működés közben.Annyit szeretnék kérdezni, ennyire háklisak ezek a külső mervlemezházak az USB-n, vagy csak én csinálok valamit rosszul? Elvileg elég kéne neki lenni az USB árama, ugye?
Másik kérdés: Be merjem tenni a laptopba rendszervinyónak, vagy inkább hagyjam meg adathordozónak a külső házban? -
Dany007
veterán
válasz
Core2duo6600 #12037 üzenetére
Oks, kipróbálok egy teljes szétkapást, meg új Vista...Köszönöm! Hátha.
Ami furcsaság még volt, hogy a billentyűzet hosszabbító PS/2 kábelem tönkrement... Ez elég fura, mivel nem lett se feszegetve, se semmi. Egyik napról másikra már nem volt bill. Aztán fogtam, bedugtam u.a. a billt direktbe, hosszabbító nélkül, és működik. Ekkor asszem egy napra rendbe jött a piros led. Aztán megint elkezdte, és azóta is tart... =/
Meglátjuk. Végülis használható a gép így is. Csak a játéknál van extra szívás... Gondolom 3D miatt. -
sysrq
őstag
válasz
Core2duo6600 #12033 üzenetére
Nem cserélek adatkábelt, egy külső merevlemezbölcsőben van, négy másik vinyot jól kezel, csak ezzel van baj.
Lehet hogy elfáradt, a HD sentinel szerint 6 (hat!) órát ment eddig.
Állítólag "hardveres jelszó" van rajta, azaz a notiban nem a biost jelszavazták hanem a hdd-t.
Ez nekem elég hihetetlen volt, elkértem hátha megoldom, mivel nem volt mit veszteni odaadták.
Lehet hétfőn úgy adom vissza tényleg jelszavas? -
.gigabyte.
tag
válasz
Core2duo6600 #12024 üzenetére
igen! énis igy csináltam!
-
Imco
őstag
válasz
Core2duo6600 #9733 üzenetére
A jószerencse segitett eddig!
Alaplap, eszköz, kábel,és szerencse függő. Osztom Sk8erPeter véleményét! Nem mindegy hogy ki, hol lakik. Előfordulhat ugyan hogy elindul, de a tapasztalatom szerint a master>slave>alaplap jumperelve, megfelelő végével bedugva a nyerő!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9733 üzenetére
Nem mindegy. Ezt az is igazolja, hogy a régebbi lapjaimnál ha jumperoltam (NEM cable select-en hagytam), és "rossz" helyre csatlakoztattam a vinyót, akkor nem ment.
Egyébként csak nézz meg pár hsz.-t ezzel kapcsolatban, köztük van liksoft-é +[link], Thrawn-é, Dilikutyáé, remélem azért ezek a nevek (és a linkelt hsz.-ek) már meggyőztek...
Neked lehetett szerencséd, nekem nem volt, tulajdonképpen nem tudom, miért épp a távolabbi kell, hogy a master legyen, de így van, oszt jóvan. -
fenergie84
addikt
válasz
Core2duo6600 #9680 üzenetére
Hümmm, lehet valamit kezdeni vele?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9654 üzenetére
Dehogy már!!
A nemdokumentált utasítások a gyártók saját magánügye. Esetleg hazárd esetén vagy a drive rossz tápellátásakor a drive vezérlése is "megbolondulhat". (Igen, van karón varjú!) Tehát több lehetőség is van, miért bolondult meg a drive. Ja, bizonyos alaplapban miért lett az 1TB-os winyó 32 MB-os? Nem egy esetben! Na ne már! Ugye?
Több mikroszámítógép dolgozik együtt egy gépben. Ilyenkor lehetnek hibák. Nálad is kibukhatnak. Vagyis nem csodálkozni kell, hanem megoldani. A drive beállításainak módosítása meg a gyártó feladata. Kivétel az interface állítása, melyet a gyártó is engedélyez, saját programmal. Azon kívül bármivel hozzányúlsz, garivesztés az eredmény.
-
whiz
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #9628 üzenetére
+ dany27:
Sikeresen találtam egy 80 eres kábelt, és bár most is elég kaotikusan megy a másolás, de legalább nem lassul le annyira (15-46MB/sec), és nem olyan hosszú időre.
Köszi a segítséget!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9639 üzenetére
Konkrétan mit szeretnél "konfigolni"?
-
helpy
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #9636 üzenetére
HD tach-al mért eredmény volna a 140- es érték, viszont érezhetően lasabb is. Ez egy 320-as F1-es ha jol emléxem,és ezen még lehet jumperolni, sajna, de minek
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9630 üzenetére
HD Sentinel, sbazsi írta, hogy a Kondíció 97%-os. Azért az még egyáltalán nem veszélyes, de valóban oda kell figyelni (mint mindig).
-
helpy
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #9628 üzenetére
A dos-os ES-tool-t kell leszednem? Bocsi, még nem volt hasonló gondom
-
Kernel
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9598 üzenetére
Valóban érdekes, két napja volt ebben a topikban valakinek ilyen gondja, szintén WD500, ASUSP5.
-
i400
senior tag
válasz
Core2duo6600 #9312 üzenetére
Felpörög a vinyó... mivel nézzem meg a partíciókat (2 bd 20 gigás részre volt osztva) mert sajátgépben sem jeleníti meg :S
-
szitya1980
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #9273 üzenetére
köszi valami hasonlót találtam közben a windows oldalán. megírom majd az eredményeket.
http://support.microsoft.com/kb/810881
-
Tices
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #9226 üzenetére
Ez a gond, hogy nem találtam rajta kivezetést...(neten se sok infó van).
Két Samu vinyó van benne, az én értékrendemben teljesen halk, az előző két Maxtor mintha egy mini szu-27-es szállt volna fel (kezdetektől ilyen, kb. 5 évig ment hibamentesen), de nem zörgött túlságosan, csakhogy a topic-hoz is izgazodjak; kicsit kókány módon, de két régebbi típusú házventi szívosgatja a meleg levegőt, úgyhogy ha zörögne se hallanám! (mielőtt megkapnám, ez jelenleg így van jól, kb. 16 Ft ráfordítás megengedett erre a gépre, és gyűjtögetés újra
Közben találtam egy progit, HDDLed Indicator, ilyenre gondoltam, most próbaverzsön megy!Üdv mindenkinek!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9223 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy jön ez a táphoz...
(#9222) siriq: AAM-et azért nem akarom bekapcsolni, mert a gyorsaságot fontosabbnak tartom, mint a zajtalan működést.
Szerk.: amúgy eddig azt mondtad, Maxtor vinyóid vannak: "Most van 4 maxtor vinyom, a negyedik hozzam csapodot csak(az egyik gepbol vettem ki, nem lopott...). Per pill Hitachira probalok atalni" | "az ezereves seagate vinyom is meg van csak nagyon ritkan hasznalom(10 giga). Az is "csorompolmeg"(eszement seek hangja van az uj vinyokhoz kepest). A tobbi vinyoma mar eladtam" -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9199 üzenetére
Hát egy táp esetén nem tudom milyen user errorról beszélsz...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9201 üzenetére
Várlak Titeket!
-
Panthera
őstag
válasz
Core2duo6600 #9201 üzenetére
Úgy néz ki, hogy szoftverbeállítási hiba miatt nem működött rendesen a gép. De ha azt a mérést akarja megint módosítani, ami az összeomlás előtt volt, a program ugyanott mindig lefagy. Memtest 10x pass után 0 error, chkdsk, saját hp teszt (összes hardver benne van) is ok. Sajnos a szoftver soha nem volt tökéletes, tehát nagy valószínűséggel programhiba lesz az oka. De a kérdés megmarad, mert előbb-utóbb a hdd-nek biztos annyi. Remélem a hozzáértő szervizes meg tudja majd mondani.
Olyan infót találtam viszont, hogy a boot partíció nem lehet nagyobb 7,8GB-nál. Na ezek után már semmin nem lepődnék meg. -
Panthera
őstag
válasz
Core2duo6600 #9199 üzenetére
Hát vagy egy használt Maxtor 40 Gb-os vagy egy új 160 Gb -os (Toshiba és WD van) hdd kerülhet bele. Persze hogy az újat raknám bele, de az gond, ha nem kezeli teljesen az egész felületet? NT 4.0 (úgy rémlik Update 6) menne rá. Vagy segít valami update rajta? Nem tudom a rendzser korlátait, nem is telepítettem még NT-t.
-
HarryPotter
őstag
válasz
Core2duo6600 #9179 üzenetére
köszönöm, megpróbálom, amiket írtál, meglátjuk.
-
vepe
őstag
válasz
Core2duo6600 #9169 üzenetére
na a smart-hoz láma vagyok..ha mailban átküldök egy reportot, megtudod nézni?
-
vepe
őstag
válasz
Core2duo6600 #9156 üzenetére
ok..nem formázzuk le...egyébként van olyan formázási mód vagy külön valami szoft, amivel végleg lehet törölni minden adatot egy vinyóról?, tehát, ami után semmivel nem lehet visszanyerni semmilyen adatot..
-
vepe
őstag
válasz
Core2duo6600 #9154 üzenetére
Értelek, megpróbálom vele...de vírus nem csinálhatta?.
Tegyük fel a progi talál rajta valamit és átmásolom az adatokat egy másik vinyóra a vírust nem másolom át vele?...és még egy dolog...most formázatlannak látszik, ha leformázom, akkor végképpen eltűnnek az adatok vagy ez a progi utána is látná, ami rajta volt? -
Tidus
addikt
válasz
Core2duo6600 #9143 üzenetére
Én is a kattogásra gondolok hogy az a bűnős, de hogy megnyugtassam magam kicserélem a kábelokat, és egy másik kivezetésről adok neki áramot, sata átalakitó kábel!
A HDD vezérlő hol van, alaplapon v. a hdd-ben? Csak azért kérdezem mert nem tudnám elviselni ha valami gondja lenne az M3A79- T Deluxe alaplapomnak -
Tidus
addikt
válasz
Core2duo6600 #9141 üzenetére
A W. D. vínyónak semi baja, ez a Maxtor 3éves, és kattog is, néha mintha surlódna aztán kattanik! Milyen vezérlőre gondolsz? -
Isten88
senior tag
válasz
Core2duo6600 #8445 üzenetére
Nekem 2 gép közé elég volt a fordított kábel is és akkor a kapcsolatnak 1000 Mb/s-et írt. Bár igaz, 13-14 MB/s fölé nem ment, mert a proci nem tudta olyan gyorsan fogadni az adatokat, mint ahogy kellett volna. De ez még nem a megoldás a problémára, mert neki valamiért 10Mb/s-esnek ismeri fel a kapcsolatot...
-
hanso
tag
válasz
Core2duo6600 #8442 üzenetére
A hosszabb tesztek (long drive self test,long generic) nem futnak le.A rövidebbek igen.
köszi -
Imco
őstag
válasz
Core2duo6600 #8420 üzenetére
Gugli, első magyar találat! Még free is! De több partició készitőben is benne van mint opcióí!
Nem értem, hogy miért van erre szükséged, ha csak nem a NASA vinyóját adod tovább! -
ShiZy
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #8343 üzenetére
Köszi a választ. Meg tudnád mondani, hogy hol tudom kikapcsolni?
-
Chapel
addikt
válasz
Core2duo6600 #7984 üzenetére
Nagyából én is erre jutottam,ma voltam bent és kaptam újjat,szal este ugrik a majom a levesbe
Mindenesetre,köszönöm!
-
craine12
tag
válasz
Core2duo6600 #7849 üzenetére
Sajnos nincs. Bíztam benne, hogy az alaplap BIOS-a tartalmazza a vezérlőét is, de sajna a Gigabyte vezérlő nem firssült, pedig láttam, hogy máshol/másnak van újabb. A JM weboldalról leszedettet meg nem merem rárakni, hiába egy és ugyanaz, mert mi van, ha mégsem... Azért köszönöm szépen a segítő szándékot.
-
craine12
tag
válasz
Core2duo6600 #7677 üzenetére
Na hétvégén sort kerítettem rá, és megnéztem (#7669). Másik HDD-vel remekül működő port, kábel került a Samsungra, a helyzet változatlan, eltűnik, ha nem elsőre, akkor másodikra. Következő manőver, vinyó át a JMicron (Gigabyte) vezérlőre, a helyzet javult, volt, hogy 4 standby-wake up ciklust is kibírt, aztán tűnt csak el. Láttam, hogy van újabb BIOS az intel ICH8R-hez (nekem 1.07 08042006 van rajta), illetve a JMicron/Gigabyte-os sem mai (1.06.59 asszem). Ezekhez honnan lehet szedni frissítést? Adnék nekik egy esélyt, de nem találom őket (JM oldalán van 1.06.70, de fogalmam sincs, az jó-e nekem: ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Option_ROM/jmb363_1.06.70_raid_card.zip ).
Ha valakinek van ötlete, legyen szíves segíteni. Köszönöm.
-
Blaze71
őstag
válasz
Core2duo6600 #7700 üzenetére
Bocs, de titok. Protekcijós vagyok....
Már kb 20 gépet elhordtam tőlük, meg egy halom egyéb alkatrészt.
-
Zinho
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #7700 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, bár nyilván nem most volt, ha egy 80as Samsungról volt szól...
-
dudi
senior tag
válasz
Core2duo6600 #7660 üzenetére
hát ez szívás.
mert így gari se, biztonság se.
Most érte el a samsung, hogy soha többet nem veszek tőle vinyót.
Más: a notimba (is) nemrég vettem (természetesen) samsung vinyót, mert egekbe dicsőítették ezt is, és néha olyanokat kattan meg sípol, hogy iszonyat.
Ezek miért lehetnek? (hdsentinel 94%-ra datálja, van egy olyan attributum is, hogy G-sense error rate, gondolom ennek az értéke az ilyen kattanás és sípolás esetekkor növekszik)
erre ötlet? -
happy-boy
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #7624 üzenetére
ezekszerint akkor az én WD-m hibás? vagy máshol lehet a gond?
-
zsámoly
tag
válasz
Core2duo6600 #7587 üzenetére
HD Sentinel szerint van 3 gyenge szektor a SATA-n,és 98%-os kondíció...Ami viszont érdekes,az az hogy a másik vinyóra(IDE) meg ezt írja: [I]"A lemez felületén található 96 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."[/I]
19%-os kondicióEz mit jelent konkrétan?kuka?
Nem lehet,hogy mégis a táp?
-
DjPremier
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #7581 üzenetére
Sikerült megoldanom most jol vannak a betük,csak az a gond,hogy nem tudom megnyitni a D:-t mert azt irja ki a lemez nincs megformázva.Visszalehet hozni rola a zenéket? Nem merem formázni.
Elöre is köszi. -
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7571 üzenetére
Nem kötöszködni szeretnék, de......
Ha nem tudod "Mit szeretnél elérmni", akkor mire válaszolsz?
Boot esetére a "Akkor a vistad nem indul el, lehet próbálkozni a vista dvd ről vóbootlni, majd startup fix et lefuttva, hátha segít." nem erős egy kicsit? Ugyanis mit csinál ha nem jön be?
-
DjPremier
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #7571 üzenetére
Vissza állitani ami azelött volt.Egy particion van az XP nincs más op rendszer mellette.Csak gondoltam felrakom a Vistat és azota csinálja ezt,elötte is volt fent a Vista de ilyet sose csinált.Van a C:-n 160GB-nyi zene és azt nem tudnám hova menteni.De,hogy került a másik particiora minden.Itt vannak a képek.
-
embe
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7532 üzenetére
De nekem nem sípol, hanem hibát jelez, mivel be sem bootol. Csak akkor ha átteszem a másik slotba a ramot. Eddig abban ment hibátlanul.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7529 üzenetére
Vagy környezeti probléma miatt bizonytalan írás miatt kap gyenge státuszt. Lehet, hogy más számítógépben hibátlanul üzemelne.
-
embe
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7508 üzenetére
Már itt tart:
A lemez felületén található 7 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat. -
cocka
veterán
válasz
Core2duo6600 #7516 üzenetére
A Hard disk Sentinel szerint minden rendben. Viszont a másik vinyómra kiírta, hogy van rajta 46 hibás szektor, ahhoz képest a windózos chkdsk 0 hibás szektort talál rajta. Akkor valamelyik hazudik?
Winhexszel belekukkantottam a vinyó legelső szektorába és látom hogy gyakorlatilag nincs Master boot record. 00-ák vannak a helyén. Valószínűleg ez is baj.
De mint említettem a bootolás indulása pillanatában kifagyasztja a gépet, tehát nem tudok rá telepíteni semmit. Azért még majd végigpróbálgatom a dolgokat. Tény hogy ez így nem természetes.
-
embe
nagyúr
válasz
Na most néztem. Tegnap még ezt írta a HD Sentinel:
" A lemez felületén található 3 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."Ma már ezt:
"A lemez felületén található 5 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."Na ez a kúszó bot?
-
embe
nagyúr
válasz
Köszi a választ! ...."kuszobot" - az milyen? Egy ilyen vinyónál mennyi lehet a küszöb érték?
-
HaGii
tag
válasz
Core2duo6600 #7513 üzenetére
Szia!
Ettől féltem
!De azért köszi!
üdv.:HaGii
-
Andi 1.0
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #7499 üzenetére
szia
van sp2 is
a pendriveot felismeri de az usb vinyót nem
mit tegyek?
kösz -
cocka
veterán
válasz
Core2duo6600 #7513 üzenetére
Idézek magamtól:
De hiába van rá téve rendszerpartíció, aktív flag bekapcsolva,
Vagyis mint említettem telepítve lett rá windóz, az más kérdés, hogy ghostoltam, de az ugyanaz, mintha telepítetted volna XP CD-ről.
Min xp sp2 est, vagy vistat kell telepítened rá.
Sp3-as XP van rajta. De mint említettem el sem jutok odáig, hogy telepíteni tudjak (csak ilyen slave-es, ghostos, partitionmagices trükkökkel) rá bármit is, mert mihelyst megjelenik, hogy Boot from CD... majd miután nem talál a meghajtóban semmit áttérne a vinyóról való bootolásra, ami nem indul.
Ha mondjuk azt csinálom, hogy bekapcsolom egy DVD drive társaságában, majd bebootolok egy linux live cdről, akkor belassul a bootfolyamat, majd miután bejött a rendszer nem érzékel vinyót, magyarán mintha be se lenne dugva. A semmire meg nehézkes telepíteni bármit is, sőt a semmit partícionálni sem lehet.
Egy hd sentinelt ráengednék, hogy mi ujság van vele.
Az legalább ingyenes?
Jó, majd átrakom slave-re mert mint említettem másik vinyóval elvan másodhegedűsként. Ott megnézem mizu és ha minden ok, akkor nem értem. A garancia általában cseregarancia szokott lenni ugye?
-
Isten88
senior tag
válasz
Core2duo6600 #7487 üzenetére
3 hete a volt Mistralban (jelenleg 3ABoltban) döglik egy wd500-as (WD5000AAKS) vinyóm. Megvárom, hogy leteljen a 30 nap, utána bomlasztom a helységet, csetepaté ezerrel, jogom van új vinyóhoz 30 nap semmi után. Vagy ez hogy is megy? Mennyi idő után járna vissza a pénzem vagy egy új termék?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7485 üzenetére
Letesztelik, mert a gyártó is csak dokumentált hibajelenség mellett veszi át gariba.
Szerk.: Az átfutási idő más kérdés.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7480 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy (például a Nero) írás után történik a visszaellenőrzés, akkor fogalmi tévedésben vagy. Ugyanis azt NEM az eszköz vagy az OS, hanem az alkalmazás végzi, és kikapcsolható (bár nem érdemes).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #7453 üzenetére
Általában több ezer szektor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest